Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23248) ntomka


ntomka
nagyúr

Shure SE315

A megépítése elsőrangú. Vastag, hosszú, és erős kábelek, nagy törésvédők, a kábelbe épített fül körüli vezető (bár ez személy szerint picit zavar). A fülhallgató az én közepes füleimbe passzosan illik, kis fülűek valószínűnek tartom hátrányban lennének.
Tartozékok tekintetében az elvárhatót hozza, így nem részletezném, illetve a harangjaira kötelezően kitérek, mert van miért.
A fülhallgató szigetelése és stabilitása a fülben példás!

A kábelről említést érdemel, hogy a Sennheiser IE8-éhoz hasonlóan hőre lágyul, ennek megfelelően hidegebben keményedik. A jelenlegi időben pillanatok alatt betonra keményedett, szabályosan féltem, hogy megtörik.
Ugyanez a tulajdonság elmondható a szivacs bogyóiról. Kivettem ugye a fülest, hogy menet közben zenét hallgatok, mire a fülemhez ért olyan kemény volt, mint maga a füles háza.
Persze fagy van, tény, de úgy gondoltam említést érdemel.

Hangját illetően először pislogtam. Már az SE215-nél is hiányoltam a magas hangokat, de az abban lévő jófajta mélykiemelésnek tudtam be, hogy elnyomják ezt a tartományt. Na először ebben is ezt tapasztaltam, csak épp a tekintélyes mélykiemelés hiányában. Kb. azt mondtam, hogy ebben nincs magas, annyira kevésnek hatott. Nehéz volt elsőre megemésztenem, hisz az előző fülesem, az IE8 technikailag is gyönyörű magasakkal rendelkezik, az SRH940 mellett meg aztán főleg hiányoztak. De persze megannyi füles és fejes után nem adtam fel ennyivel, kézbe vettem a harangokat, mert ugye jelentősen befolyásolhatják a hangot.
Mint kiderült számomra, a gyári szilikon harangok jobban elfedik a felső tartományt, így kerülnek kissé előtérbe a mélyek. Vélhetően a harangok puhasága okozza ezt. A szilikon hangok ugyanolyan puhák mind a belső cső részen, mind a külső részen, így valószínűleg behelyezve deformálódnak és nem megfelelően vezetik a hangot, amit lehet is érezni, ugyanis a mélyek picit torzabbnak hatnak számomra.
Aztán próbálkoztam a szivacsokkal. Ezekből jön három méretű hagyományos kialakítású és egy sárga színű henger. Tudni kell róluk, hogy a belső része nagyon kemény szilikonból készül. Ez szó szerint annyira merev és tapadós, hogy felhelyezni a fülesre könnyű, leszedni a lehetetlenhez közelít. A hagyományos alakú szivacsok anyaga számomra nem jött be: nagyon szívják az izzadtságot. Hiába takarítom rendszeresen a fülem, természetes, hogy bedugva ez a folyamat fokozódik. Egyik napról a másikra mikor elővettem a fülest, rögtön le is szedtem ezt a szivacsot, mondván nekem ez így nem kell. Ennyit a negatívumukról. Hangjukat tekintve ezekkel a legjobb a fülhallgató, viccet félre téve, nem hiába ezekkel felhelyezve érkezik gyárilag a füles.
A szivacs harangok belső merevítőjének köszönhetően az egyenes cső alak behelyezéskor is megmarad, a szivacs nem fedi el a végét, így a lehető legkisebbnek éreztem a fülhallgatóból jövő hangon a torzítást. Ez pedig azt jelenti, hogy meg tudtam állapítani milyen hangja is van valójában a fülesnek.

Meg kell mondjam innentől, hogy ezt felfedeztem, egyre többször csalt mosolyt az arcomra a füles. El lehet mondani, hogy a frekvenciatartományával semmi probléma, minden a helyén van. A mélyek a harangok és a szokásos behelyezési problémák mellett sokat változnak. Ha eltaláljuk, akkor egy egész nyugodt hangzást kapunk. Túl mélyre nem megy, de nem is kell, nem ez a feladata. Hangzásra nem gyors, de nem is lassú, amolyan Shure-os, mint a fejhallgatóinál is megszokhattuk. Különösebb értéket nem képvisel ebben a tartományban, teljesíti ami elvárható, főleg ezen az áron. Kevésnek nem mondanám, de emelni sem emel rajta túlzottan, így nem válna a bassheadek kedvencévé. IE8-hoz hasonlítva visszafogottabb, mérsékelten gyorsabb, számomra emészthetőbb.
Most szándékosan előre veszem a magasakat: ebben a tartományban szerény véleményem szerint gyengélkedik, akárcsak az SE215. Nem állítom, hogy nincs meg benne, csak kevés. Az SE315 annyiból élvez előnyt a kistesóval szemben, hogy nincs alulról akkora brummogás ami ráfeküdne az egészre. Ettől függetlenül megvan benne minden, szól is, de szintén a kötelezőt hozza minőségileg. Itt az IE8 elveri mindenképp mind mennyiségben, mind minőségben.
Közepek: na itt ha az IE8-at vesszük ismét, az csúnyán alul marad. Az IE8 amúgy is visszafogott itt, amolyan Sennheiseresen el van dugva benne, épp csak annyira van, hogy halljuk: "igen, létezik". Ebben még egy kis emelés is rátesz a csodára olyan szinten, hogy ma konkrétan oldalra kaptam a fejem, mikor bal oldalról egy Creed számban megszólalt a gitárszóló. Akusztikus hangszereknél, énekhangoknál gyönyörűen teljesít. Sok közepe van, nem bántóan és túlzóan, csak érezhetően ide fekteti a hangsúlyt a fülhallgató. Teszi ezt úgy, hogy nem hiányolok mellette mást, nem érzem doboznak. Alulról egy kicsit melegített a mélyekkel, épp ezért nem is egyértelmű a két tartomány elválasztása, ami nem feltétlenül rossz, mert pl. nekem rock/metal zenékkel kifejezetten élvezetesnek, élettelinek hat.

A tere megvan, nem különösebben említésre méltó. Szintén a kötelezőt hozza. Az IE8 után kicsi. :))

Az egész fülhallgató karakterében emlékeztet az SRH240-re, attól több méllyel.

Jelenleg a sárga henger szivaccsal használom. Erről tudni kell, hogy a fülbe eső része enyhén lakozott, így onnan egyáltalán szem szív fel izzadtságot, annál is inkább, mert ezt nem kell a hallójáratba erőltetni, annak külső részén felveszi az alakját.

Köszöntem a figyelmet. ;)

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.