- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
Két napja vettem Karavánt, de olyan állagra, mint az ömlesztett sajt.
-
v-man
őstag
[link]
Elnézést az off-ert, ajándékba keresgélek egy jó minőségű, tartós konyhai nagykést/séfkést 70 éves Anyukának. Ez a linkelt megfelelő lehet, vagy nagyjából ebben az arkategoriaban van ajánlott jól bevált típus, amit az itteni konyha-mesterek ajánlanának?
Köszönöm szépen -
Ispy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #8682 üzenetére
Én el sem tudnán képzelni a kajákat magyaros ízvilág nélkül, és igen, legyen zsíros.
-
ernyo15
csendes tag
válasz
Predator2 #8681 üzenetére
Könyvben szerintem nagyon jó Hargitai György "Az én alapszakácskönyvem" [link] [link]
minden lépésről lépésre részletesen le van írva hőfokokkal idővel. Szerintem érdemes megnézned egy könyvesboltban, belelapozni. Nekem még a 2008-as kiadás van meg gondolom az újabb bővített ahhoz képest. Most hogy rákerestem látom már youtube csatornája is van [link] . -
fradi81
veterán
Főzni nem tudó pasi, egyszerű ételek, videóinfó-1 yt csatorna
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Predator2 #8681 üzenetére
yt
oof, én is onnan, meg receptoldalakról tanultam csomó mindent, legfőbb dolog hogy az időérzéked legyen meg, hogy ne túl korán vagy későn vedd le, meg ilyenek. ja és a magyar receptoldalakat engedd el, a zsíros meg szénhidrátos farnehéz kajákkal, isteni dolgok vannak a latin népeknél (it, fr főleg), google fordítóval lehet finomakat alkotni.
-
Predator2
addikt
Helló
Tudnátok nekem olyan könyvet és weboldalt (magyar) ajánlani ahol főzni nem tudó pasikat segítenek/tanítanak finom és egyszerű ételek elkészítésére?
Köszönöm előre is.
-
Keef_Lee
senior tag
Megy nálunk továbbra is folyamatosan a kovászos kenyér projekt, de kellett valami alternatíva, ami gyorsabb.
Ehhez egy sörös angol paraszt kenyér recept vált be.
Most így hétvégén kovászos, hétköznap sörös készül. -
Cha-b
senior tag
Sztem teljesen felesleges ilyenektől tartani, télen ugyanúgy bele lehet szaladni a szalmonellába. Carbonara a kedvenc olasz kajám kizárólag Pecorino Romanoval ahogy azt kell, tatár a másik nagy kedvenc , semmi pénzért nem mondanék le róluk. :)
-
perempe
veterán
Most megint ettem egyet.
-
válasz
Beni2360 #8666 üzenetére
Én ilyen meleg időben ki szoktam hagyni az ilyeneket. Egyébként is eléggé megterhelő kaja, amit fokoz a meleg. Ha nagyon szükségem lenne rá, akkor max. jó étteremben, ahol tudják hogyan kell megfelelő tojást szerezni.
Kb. 5-6 éve a rokonok a sarki boltban vettek tojást egy ilyen 40-es időszakban és rántottát készítettek belőle. Ők is lágyan szeretik, ahogy azt kell, így mind a 4-en a kórházban kötöttek ki, hiába volt a hőkezelés, annyi nem volt elég.
Természetesen lehet szalmonella ellen kezelt tojást is kapni, úgy is megoldható.
-
válasz
perempe #8663 üzenetére
A tojás vagy buggyantott vagy nyers szerintem.
Mi szoktunk buggyantott tojást enni, ott eléggé nehéz elszúrni a hőkezelést. Ha izgalmat szeretnél, akkor egy jó kis carbonara spagettit, vagy egy tiramisut ajánlok. Az már mindjárt kockázatoasbb, főleg így nyáron, mikor a tojást esélyesen nem jól tárolják. -
perempe
veterán
Eszik itt valaki nyersen buggyantott tojást? Én egy hete megettem egyet, még élek.
-
Keef_Lee
senior tag
Belassult az Alajuli.
Újabban 5-7 hét között kerül fele gy-egy recept. -
krizmo_
Topikgazda
Műsorajánló: Ételek, amelyek megváltoztatták a világot
Eddig 3. évad van belőle, nagyon érdekes, tanulságos és izgalmas látni, ahogy a semmiből építenek fel valamit. 2 évad már szinkronosan is elérthető.
-
Moleman
addikt
válasz
#82860288 #8644 üzenetére
Én az utóbbi időben ráálltam arra, hogy 40-50% akcióban veszek lejárós húsokat, azonnal lefagyasztom az eredeti csomagolásban, és csak aznap veszem elő, mikor fel akarom dolgozni.
Eddig egyszer kellett kidobni 1-2 doboz sertés darálthúst, mert még sütés után is büdös volt szegény.Szerintem az első covid hullámban jött ez a gyűjtögetésem, megijedtem, hogy nem lesz hús, ha boltba se lehet menni. Azóta tele van a fagyasztó hússal.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #8645 üzenetére
Cirmi, ha bátor vagy, teszel rá húst.
De tényleg, nem lehet ez valami gyors módszer a kinti grill helyett?
Bár higiéniai szempontból nem biztos hogy jó. Bár a több 100 fok elvileg elvégzi a bacik részéről a kemény munkát.
De csinálhatsz indiai vagy egyéb keleti lapos kenyeret, lepényt, zöldségek?
Csak ötletek, nincs konkrét receptem.
Hasonló lehet a stir fry-hoz magas hőfokon, csak nem wokban csinálod és nem folyhat szét. -
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás #8645 üzenetére
1200 W. Jó lesz levélnehezéknek ezekben a nehéz időkben.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
halp-halp
G3ferrari pizzasütő. milyen dolgot lehet vele csinálni, ami nem pizza?
kenyér? lepény? módszerre és receptre lenne szükségem
-
törölt tag
válasz
Moleman #8642 üzenetére
Bátor vagy hülye?
Többségében friss húst veszek, fagyasztva van 1-1 adag csirkemell / csirkecomb / sertéscomb, ha vész esetén gyorsan kellene valami és a friss már elfogyott.
Illetve van még a szokásos Lidl bundázott fagyasztott bécsi + csirkemell, de azok elfogynak 2-3 hónap alatt.
Most úgy tűnik annyira tudatosan vásároltam, hogy el is feledkeztem a fagyasztott húsokról. -
törölt tag
Kérdés: tavaly augusztusi Lidl-ös csirkemellet már ne egyek, ugye?
Esetleg novemberi sertéscombot?
Találtam pár kallódó húst, de sajnos tavalyiak. A szokásos műanyag dobozban vákuummal lezárva. -
krizmo_
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
Na a mai ébredünk
Gulyásleves, sajtos háromszög. -
Bográcsoztunk, sertéspörkölt készült (comb, csülök) jó lett
-
xavix13
őstag
válasz
xavix13 #8611 üzenetére
Ezt sikerült kihozni belőle. 285 fokon sütőben, 325-ig ment a pizzakő fel.
Próbáltam kísérletezni, legfelül sütni, hát észnél kell lenni ilyen hővel, egyszer hozzáért a papír a grillszálhoz, úgy kigyulladt mint egy balszerencsés karácsonyfa.
Sajna a pizzák alja elég kókadt, illetve 3 perc után kezdenek nagyon kiszáradni az én ízlésemnek, de hát ez ilyen, sima sütővel azért nem lehet csodát művelni.
Elég kényelmetlen, szenvedni a berakással, de már úton a lapát.
A szívem meg fáj egy Effeuno-ért. (sütő)
Ezektől függetlenül egy kommersz 2-3 ezres házhozszállított pizza szintjét már talán megüti, de még van hova fejlődni.Sorry ha sok a kép.
-
krizmo_
Topikgazda
Ki mit süt/főz, nagy a csend?
-
Beni2360
félisten
válasz
grizlisandor #8622 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
grizlisandor #8622 üzenetére
Javítottam
-
Beni2360
félisten
Na jöttem gyonni, a múltkori "Buci" után csináltam szendvics rudakat, de az egész a kukába landolt nem kellet meg sűrű akármi lett belőle de most ujbol neki láttam és ma Du-n remélem siker koronázta a munkámat. Majd vacsira vágom fel és lesznek képek is. Kicsit soknak tartom a súlyát 8,8 9,5 dkg és mi csak egy zsemlét szoktunk vacsizni ami 5-6 dkg. Legközelebb 10 db-ra osztom el.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
fradi81 #8612 üzenetére
Igen, este kivettem az 1 hete hűtőben lévő kovászt és feletettem, reggel bedagasztottam, 1 óra fermentálás után hozzáadtam a sót, ismét pihent 1 órát, majd lamináltam ekkor került rá reszelve a burgonya a magok és a kurkuma, Még 2szer hajtogattam kb. 45 percenként, aztán ketté szedtem, előformáztam, majd végül formáztam és ment a hűtőbe. Másnap hajnalban pedig kisütöttem.
Szerinted akkor a hűtős ugyan olyan jó mint amit kint tartanak a pulton?
Szerintem jobb. -
xavix13
őstag
Holnap pizzát sütök, először poolishal, kíváncsi leszek...
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #8607 üzenetére
Közvetlen a sütő alsó lemezekre vagy egy kis rácsra?
Mostanában a rácsra teszem, ahol sül a kenyér.100 c fokon felforr a víz mi van 250-220 c fokon az edényben felforr a víz?
Bekészítem a vizet, a vasat, amin sütöm majd a kenyeret, mire felmelegszik a sütő a víz is felforr. Nem történik semmi, csak forr a víz. -
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #8606 üzenetére
, de ha már a sütésnel vagyunk, és érdekelne ez víz a sütő aljába téma. Hova kell rakni. Közvetlen a sütő alsó lemezekre vagy egy kis rácsra? Gondolkodva azon, hogy 100 c fokon felforr a víz mi van 250-220 c fokon az edényben felforr a víz?
Nálam volt most 1 dl, 35 percig alul egy kis magasított talpas grill rácson és nem sok hiányzott belőle. -
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #8602 üzenetére
A recept szerint 75 dkg bolt aiszt keverék de kevésnek bizonyultak a folyadékok. Kellett hozzá egy kis víz de így is kimarad 10 dkg liszt és 60 dkg-sak lettél a kenyerek. A dagasztogepbol kivéve mennyire kell puhanak lennie az alap anyagnak? Kissé ragadt az ujamhoz lisztes kézzel tudták ki enni, mert majd atmozgattam ahogyan a videókon láttam ketté vettem és formaztam. Akkor éreztem egy kicsit keménynek a tésztát. A dagaszto kanalrol is egyben de nehezen jött le. De ha vizet adtam hozzá amikor még több liszt maradt a tál aljan oda ragadt és addig adagoltam a lisztet míg elvalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest