Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

válasz Peat;) #37093 üzenetére

Én spec. nem tudok semmilyen 100milláról a Honda-tól. Amennyire én tudom a 2009-s év nevezése van kifizetve, és márciusig (idénnyitóig) kaptak pénzt a Honda-tól.
    Semmi több. Ezzel együtt elestek a FOM pénzektől mint új csapat..az is valami 20milla euro. Ezen problémáztak egy ideig, hogy futhassanak a Honda utódjaként.

De copy/paste:
    "
    Noha kiszáll mögüle, a Honda most megpróbálja értékesíteni az istállót, hogy az angliai Brackley-ben található központ létesítményei, valamint a Forma-1-ben jártas humán erőforrás ne vesszen kárba. Csakhogy a jelenlegi gazdasági helyzetben jelképes áron sem lesz könnyű eladni az alakulatot, melynek a fenntartása több mint 200 millió dollárba kerül évente.

"Ez egy nyilvánosan rendelkezésre álló adat. Úgy 150 millió angol fontnak felel meg, ami kimondottan a fejlesztési költségeket takarja, nem beszélve a versenyeztetésről, az ugyanis további jelentős kiadás" - árulta el Nagy. - "A 200 millió dollár tehát még kevés is, ha a működési költségeket is hozzávesszük. Pontos összeget nem tudok mondani."

A Honda sportprogramjának vezérigazgatója, Nick Fry állítása szerint ő és a csapatfőnök Ross Brawn máris három befektetővel tárgyalnak az istálló eladásáról, amelyek közül legalább az egyik közel-keleti, valószínűleg dubai érdekeltségű - jóllehet, ezt nem erősítették meg. Ha december végéig nem sikerül legalább nagyvonalakban megegyeznie valamelyikkel, a csapat kilátásai végképp borússá válnak, a Honda ugyanis csak jövő márciusig lesz hajlandó kifizetni a számláit. És a kiadásokat már addig is visszafogják: hiába épített már idén is mindent a 2009-es szabályváltoztatásokra, így többek között a hibrid rendszer, a KERS bevezetésére, az alakulat téli felkészülése most csorbát fog szenvedni. Fry elárulta, hogy a következő két, Jerezben megrendezésre kerülő tesztre sem utaznak el.
    [link]

Aktív témák