- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Carasc0 #35598 üzenetére
"Nos akkor úgy érdemes akkor hogy WIN7 telepít majd IRST driver."
Nem. Első körben nem telepítesz se Chipset, se INF, se IRST driver-t, elsőre mérsz egyet. Ha nagyságrendileg nincs eltérés az SSD sebességekben a gyártó által megadotthoz, akkor alapvetően minden rendben. Ha így lesz, akkor felpakolhatod az IRST driver-t (meg ha nem lehet lebeszélni, felőlem a chipset/INF driver-t is) és utána megint egy mérés. Ha megint elvárható eredményeket produkál az SSD, akkor minden ok.
Azt, hogy a W7 alapdriver-ével mérsz először, annak az a lényege/értelme, hogy tudd, hogy ha azzal minden oké volt, majd a chipset/irst/inf stb telepítését követően meg esetleg nem, akkor tudni fogod, hogy azon driverek egyike a ludas. Ha ez lenne a szitu, akkor azt szinte mindig a chipset/inf driverek okozzák, viszont ez esetben reinstall a jutalma a játéknak, mert ezen drivereket nem lehet kitakarítani utólag a rendszerből... -
Bodor
veterán
válasz
Geri0302 #35596 üzenetére
Az az igazság, hogy a Kingston HyperX SSD - SandForce SF-2281 vezérlővel rendelkezik, és a Sandforce vezérlős SSD-k sajnos néha nem működnek kielégítően a Marvell SATA vezérlőkkel. Gondolom itt is ez lehet a probléma, egyébként sem tudják kihajtani teljesen ezek a bővítőkártyák a SATA3-as SSD-ket. De ne aggódj, nincs olyan nagy gond.
Ha csak rendszernek használod, és nincs szükséged a magas szekvenciális olvasásra és írásra, akkor nyugodtan kösd a SATA2-es portra, mert úgysem fogsz sebességbeli különbséget érezni a valós felhasználásban, és valószínű, hogy így a TRIM-mel sem lesz probléma.
Tudom, hogy késő bánat, és nem bosszantani akarlak, de ha vásárlás előtt érdeklődsz mondjuk itt, akkor valószínű hogy a Marvell vezérlő mellé senki sem ajánlott volna Sandforce vezérlős SSD-t....
Egy kis olvasnivaló ... -
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35597 üzenetére
Az SSD sebességek táblázatában van egy hasonló deszka mint az enyém! Annyi a különbséggel hogy az illetőnek Deluxe/GEN3-ja van, nekem meg csak sima Asus P8Z68-V/GEN3. A táblázatban a megjegyzés rovatban ott van az IRST driverének 10.8-as verziószáma. Elvileg akkor ez nekem is jó.
BIOS a legfrissebb, ezt most ellenőriztem!
Nos akkor úgy érdemes akkor hogy WIN7 telepít majd IRST driver. Én eddig mindig telepítettem chipset drivert semmi gondom nem volt vele. Így ha most telepítem, gondolom ez nem fogja lassítani az SSD-t. De ezt csak gondolom!
-
válasz
Carasc0 #35591 üzenetére
Az első kérdésedre ott van a válasz is a bejegyzésemben. A 2. kérdésed meg jó példa arra, amit számtalanszor tapasztalok, azaz a user-ek 90%-a automatikusan telepít chipset meg egyéb driver-t, anélkül, hogy szükséges lenne rá. A chipset driverek legjobb esetben sem csinálnak semmit, azaz nem okoznak negatív dolgokat és nem is lesz stabilabb, meg gyorsabb stb stb a gép. Sajnos épp ellenkezőleg, majd utána jönnek azok a hibák, amivel utólag nem lehet kezdeni semmit, pl megzakkanak az USB portok, eltűnnek eszközök az eszközkezelőből (tipikusan DVD meghajtók), rejtélyes módon időközönként darál a hdd/ssd, és teljesen véletlenszerű BSOD figyel be, stb stb...
(Az IRST driver sem csak úgy van, hogy válogatás nélkül felpakolod, aztán kész, mert van olyan deszka, aminél megfelelő BIOS verzió kell a használatához és az IRST driver verziója se mindegy, de ezt is leírtam a bejegyzésemben) -
Geri0302
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, remélem tudtok segíteni. Vettem egy Kingston HyperX SH100SH120G-t, és a TRIM funkció nem működik a HDD Sentinel szerint. A Win7-től kapja a TRIM parancsokat, de valamiért mégsem műxik. AHCI módban telepítettem a Win-t, de semmi. A helyzet az, hogy egy ASUS M4A77TD pro U3S6 alaplap gyári Marvell bővítőkártyájára van kötve, mert csak ez biztosít SATA 3-mas csatolót, az alaplapi csak 2-es. Frissítettem már minden létező dolgot, de semmi. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném.
Üdv,
Geri -
Carasc0
őstag
válasz
Kisgyöpi #35593 üzenetére
Osztom örömöd! Én is most kezdem lassan beüzemelni. Alig várom az első átélést mikor sebes lesz az egész!
Gondolom akkor mindenki azt mondta hogy AZT A *****!
Én, mint fetebb írtam a telepítési cikk alapján csinálom! Persze ehhez kapcsolódott 2 kérdésem!
Blue@X: Eddigi SSD-kel kapcsolatos ismereteim alapján: erősen +1 szavazat az M4-re!
Kisgyöpi: Nem tudom, még a dobozba pihen! De nem fogom szerintem... Minek!
-
Kisgyöpi
csendes tag
Lassan hazaérkezik a cucc, nagyon remélem, hogy nem lesz vele semmi gubanc ....
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35588 üzenetére
Szia!
A cikked olvasását követően lenne pár kérdésem!
Azt írtad hogy mikor fenn van a Win7, automatikusan ne telepítsünk semmilyen chipset driver-t hanem mérjünk egyet. Ezt muszáj? Nem a kímélet miatt kérdem, hanem a szükségessége miatt!
A másik hogy én úgy szoktam hogy mindent beállítok a nyers Windows 7-en ahogy szoktam, majd utána automatikusan feltelepítem a szükséges drivereket. És ide tartozik az intel chipset INF update+ IRST is! Sőt ezekkel szoktam kezdeni! Ez így nem gond ha így csinálom?
Előre is köszi!
-
Blue@X
senior tag
Melyik SSD legyen az alábbiak közül (Tudom hogy egy kicsit hosszú a lista, de remélem tud valaki segíteni)?
60GB OCZ SSD-SATAII 2.5" Meghajtó Vertex Plus (OCZSSD2-1VTXPL60G)
60GB OCZ SSD-SATAIII 2.5" Meghajtó Agility 3 Series (AGT3-25SAT3-60G)
60GB OCZ SSD-SATAII 2.5" Meghajtó Vertex Series (OCZSSD2-2VTXE60G)
60GB OCZ SSD-SATAIII 2.5" Meghajtó Solid 3 Series SLD3-25SAT3-60G
60GB OCZ SSD-SATAIII 2.5" Meghajtó Vertex 3 series (VTX3-25SAT3-60G)60GB Corsair SSD-SATAIII meghajtó Force 3 (CSSD-F60GB3(A)-BK)
60GB Corsair SSD-SATAII meghajtó Force Series (CSSD-F60GB2-BRKT-A)
60GB Corsair SSD-SATAII meghajtó Force GT (CSSD-F60GB2-BRKT)64GB Silicon Power SSD-SATA-MLC E20 meghajtó
64GB Crucial SSD SATA III 2.5" M4 meghajtó CT064M4SSD2
60GB Kingston SSD SATA3 2.5" V-Series meghajtó SVP200S3/60G
És még annyi hogy SATA2-es gépbe menne.
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35588 üzenetére
Üdvözlet!
Nem, dehogy is.
Nem hiszem én sem hogy ennyire porcelánként kell kezelni ezt az eszközt. A cikked alapján csinálok nagyjából mindent, a beállításokat meg a Samsung progijával, meg esetleg 1-2 dolog és utána használom ahogy írtad! Nem fogom széthajtani, totálisan átlagos felhasználásra lesz.
-
válasz
Carasc0 #35587 üzenetére
WU-t letiltani nem kell, elég nagy felelőtlenség lenne, max állítsd manuálisra és akkor minden hónap 2. keddjén kézzel elindítod a WU-t.
(Remélem most nem az lesz, hogy ilyen "WU kicsinálja az SSD-t" kategóriájú kérdéseket teszel fel hetekig...)Használd, azért vetted, azért van.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Amennyiben SSD-ről megy a WIN7, az SSD kímélet szempontjából célszerű letiltani a windows update-t?
Előre is köszönöm!
Megjegyzem: Nekem az sosem volt kikapcsolva!
-
davidsz
senior tag
válasz
Logicman86 #35585 üzenetére
+ Samsunghoz jár a Norton Ghost mentéshez stb.
-
Logicman86
tag
Meg ugye a Samsungnál ott van a Magician progi amivel pikk-pakk be lehet állítani mindent ami kell.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35583 üzenetére
Okés! Köszönöm a megerössítö választ! Már érzem is a Samsung illatát! Valószínüleg az mellett fogok dönteni!
-
válasz
Anfänger #35582 üzenetére
W7 alatt mindegy melyiket veszed, abban a felhasználásban, amit felvázoltál, a gyakorlatban nem nagyon vennél észre különbséget. Egyik SSD-re sem jellemző, hogy megbízhatatlan lenne, mindkettőhöz van új FW, amit célszerű felpakolni. Szóval, hogy melyik jobb, azt nem tudnám megmondani, ha elém tennének 1-1 ilyen ssd-t, akkor becsuknám a szemem, aztán azt venném, amelyikre rámutatok. Samsung mellet annyi szólhat, hogy ha nem OEM-et veszel, akkor több cuccot adnak hozzá.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35581 üzenetére
Igen! Rosszul emlékeztem!
Bár a Crucial írási sebességben eléggé elmarad a Samsungtól. Játékra lesz föleg használva,na meg azért néha kis Photoshop meló,internet,egyebek.
És persze az sem ártana,ha a win boot gyorsan történik,bár gondolom,nemigen van a 2 közt egy sec-nál több idö eltérés.
Ès megbízható a Samsung vagy akadnak gyíkjai?
Ja,igen biztos számít,a késöbbiekben a deszka cserélve lesz vagy Z68,vagy Z77 chipset-esre.
Ennek ismeretében te melyiket ajánlanád? -
-
Anfänger
őstag
válasz
Tomko78 #35579 üzenetére
Igen,nézegettem róla teszteket! Jól teljesít,de mégiscsak jobbnak láttam,ha itt is megkérdezem a hozzáértöket a megbizhatósággal kapcsolatban,esetleg negatívumot,pozitív dolgot is mondanak róla!
Ezután merném csak nyugodt szívvel megvenni!Esetleg még a 128GB CRUCIAL m4 SSD jöhet számításba,ha már nem jelentkezik az a bizonyos problémája (500 üzemórás).
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
SSD vásárláson töröm a fejem! Egy Samsung 830, 128-GB-os a kiszemeltem!
Intel P55 chipset-es laphoz! Vajon szeretni fogják egymást? Megbízható ez az SSD?
Esetleg tudtok jobb alternatívát ahhoz a chipset-hez?
Késöbb tervezek majd deszkát cserélni,de egyenlöre még e kettöt házasítanám.Véleményeket,javaslatokat szívesen fogadok.
-
kungzi
veterán
válasz
Csygusz #35576 üzenetére
ezek közül bármelyik jó:
- CORSAIR 60GB SATA3 2,5" Force GT
- SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5"
- A-DATA 60GB SATA3 2,5" S510 -
Csygusz
tag
Rendszer merevlemeznek szeretnék egy SSD-t az újdonsült asztali gépembe.
60 GB körül gondolkodom, SATA 3-mal fel vagyok szerelve, milyet volna érdemes vásárolni? -
RAMDisk-es témát itt tárgyaljátok ki a jövőben, ne ez a topik legyen telexarva ide nem illő hozzászólásokkal: Ramdisk + windows. Thx!
-
Kisgyöpi
csendes tag
Hát akkor ezt is megértük.
Bolt írt, hogy du 2-től átvehető a cucc.
Este beszerelő party! :-)
-
Logicman86
tag
Sziasztok !
Lapomhoz van egy ilyen ramdisk program: ASRock XFast RAM Utility ver:2.0.9. Ez mennyire használható? A DATARAM-mal szemben mennyire jó?
Elég sok helyen írtátok, de csak a firefox-ot és az ie-t említitek, a chrome-ot hogyan lehet kihelyezni ramdisk-re és milyen beállítások mellett?
-
Régiben is van, aztán mégsem működik... Az utolsó az 1.2.1.263-as verzió volt, amit eszközkezelőből telepítve ment a TRIM, az azt követőekben már nem, csak ha telepítővel pakoltad fel. Megvárom mit válaszol miresz, aztán kiderül... (mert ha a telepítővel pakolta fel, akkor persze, hogy megy, eddig is ment, azzal nem vagyok előrébb. Az lesz az új infó, ha eszközkezelős módszerrel és megy, mindezt úgy, hogy korábban sem indított el egy régebbi AMD chipset telepítést, mert akkor megint tárgytalan)
-
Normi™
őstag
Srácok!Ennek van valami lényege,hogy érvénytelen?[link]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #35561 üzenetére
van egy ilyen bejegyzés az inf fájlban
HKR, "Parameters","AmdXataTrimSupport",%REG_DWORD%, 1
szerintem nem gond ha manuálisan rakja fel az ember
-
-
miresz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35563 üzenetére
[link] Ezek szerint jó.
-
-
miresz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35561 üzenetére
Köszi. Megnéztem. Parancssorban az értéka 0,úgyhogy elvileg működik.
-
válasz
miresz #35558 üzenetére
8zabi által linkelt megoldás már nem járható út (legalábbis a 12.2-esben található AHCI driver esetén nem volt az, ezt az újat nem néztem), mert nem fog menni a TRIM, ha nem a telepítővel rakod fel, hanem az eszközkezelős módszerrel. Ha eddig nem volt telepítve még az AMD telepítővel, azaz a W7 AHCI driver-t most cseréled le először, akkor (ha mégis a manuális módszert választod) mindenképp ellenőrizd le a TRIM-et a Hard Disk Sentinel legutolsó változatával, mert idővel nagyot lehet koppani, főleg pl Samsung SSD esetén...
-
miresz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35556 üzenetére
Aha. Köszi. Ezt én is megtaláltam,de amit manuálisan kell telepíteni,ami a régi linken is volt azt nem lehet már megszerezni sehonnan?
-
Bodor
veterán
Tényleg régi egy kissé az a ramdisk-es teszt. Saját gépemen azonos beállításokkal tesztelve a dataram nem hogy gyorsabb, hanem jóval lassabb, mint a superspeed ramdisk, bár ez utóbbi nem ingyenes....
Felül a dataram, alul a superspeed
Legalul pedig nem 1600-on hanem 1866-on hajtott RAM-ok értékei. -
válasz
miresz #35555 üzenetére
AMD Chipset-et töltsd le
-
miresz
veterán
Hi!
Valaki tudna nekem segíteni,hogy AMD AHCI driver win7 x64-hez honnét tudnék szerezni? Mert a kezdőlapon lévő link,már nem jó. Előre is köszi.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Köszönöm szépen! Én köszönöm a hisztim korábbi elviselését, mert nem tudtam dönteni! Na most már megnyugodhatok mert megvan az eszköz. A reliability fogalma húzott a Samsung felé tehát +1 pont neki.
Hamarosan beüzemelem!
radi8tor1: Jó hogy szólsz, alighanem cserélem is nagyobbra mert nem fog ráférni a mario.exe
Tomko78:
Neked 2 SSD is van azok is mehetnek mint a güzü!
-
Kisgyöpi
csendes tag
Én "D" osztályos Samu 830 128G verziót rendeltem. :-)
Holnap este beszerelési party
-
szörnyeteg77
tag
értem! 8gb ramom van. Nincs értelme azt bántani. Köszi a válaszokat!
-
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35543 üzenetére
Ezt már megválaszoltam én is más is, de akkor újra. NEM.
Azért nem mert a lapozófájl akkor lesz használatban ha elfogy a ram. Ha eleve fixen bedrótozol 1-2gigát lapozónak a ramba akkor ha elfogy önmagába kezd írni.Nem tudom érthető-e, de a lényeg az hogy hülyeség. Ha kell pagefile rakd ki vinyóra picit lassabb lesz, de ha van elég ramod akkor csak simán kapcsold ki.
Ez olyan hogy teszek a zsebembe lévő pénztárcába egy kis plusz pénzt ha elfogyna a zsebemből a pénz.
-
hati
addikt
válasz
szörnyeteg77 #35543 üzenetére
Ezzel mit nyernél? Sok ram mellett inkább kapcsold ki a swap-ot. Egyedül akkor van létjogosultsága, ha 32 bites OS-t használsz több, mint 3.5GB ram mellett. Én pl. így használok ki 8GB ramot.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Már írtam korábban, hogy nem csak a kliensoldal miatt érdekes a cache-elés, hanem szerveroldal miatt is: [link]. Mondjuk nyilván téged különösebben nem zavar, ha a PH! szervere mondjuk felesleges terheléseknek is ki van téve.
De ez nem csak emiatt számít, hanem amiatt is, hogy nem feltétlenül igaz, amit állítasz: "gyors net mellett észrevehetetlen, hogy újra letölti vagy sem (ssd-re nem HDD-re).", mert ez csak akkor van így, ha maga a szerver is normális sebességgel képes kiszolgálni a tartalmakat, nyilván itt azokról van szó, amelyek tipikusan gyorsítótárazódnak - pl. a képek, stylesheetek, scriptek.===
(#35541) radi8tor1 :
"Manapság már nem kerül többe egy 24GB-os kit, mint egy olcsóbb SSD. Szerintem nem olyan luxus."
De az olcsó SSD is drága.És a 24GB-os kit nem meglepő módon sokszorosa így is pl. egy 8 GB-osnak, ami normális felhasználói célokra bőven elég (még ha az ember Photoshopot és egyéb memóriazabáló szoftvereket is használ).
Szóval nem egy olcsó mulatság. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #35536 üzenetére
Manapság már nem kerül többe egy 24GB-os kit, mint egy olcsóbb SSD. Szerintem nem olyan luxus.
RAMdisk-el 20GB RAM használat alá ritkán esik a rendszer. Lapozófájl-t már 6GB RAM-al sem használtam.
Újból megnézve a tesztet láttam, hogy 2009-es. Szerintem azért 2009-ben már lehetett volna jobb configgal tesztelni. Téma túl tárgyalva, tesztelő config nem volt vastag betűkkel kiemelve, átsiklottam felette. -
hanog
csendes tag
Abszolút igazad van, de gyors net mellett észrevehetetlen, hogy újra letölti vagy sem (ssd-re nem HDD-re). (Nyilván vannak azért kivételek pl óriás képgaléria, de átlag böngészésnél semmi.) Mérhetőnek biztos hogy mérhető a különbség de 1mp alatti idővel hozza be nekem cacheval is meg újra letöltve is szóval azt én nem nagyon veszem észre.
-
hanog
csendes tag
válasz
szörnyeteg77 #35528 üzenetére
Firefox esetében a fox dolgozik ramba és nem érdekel ha bezeárás után törli és majd újra le kell tölteni. Net jó 80Mbit, dolgozzon.
Chromenál nem állítgattam semmit dolgozzon ssd-n nagy kaland...azért vettem.
Sőt mi több amit csak tudok ssd-vel gyorsítani azt azon használom, nem érdekel mennyit ír.
Amúgy egy kis megjegyzés az indexeléshez.
Én kikapcsoltam, mert általában az ssd-n nem olyan adatot tárolok amit elő kell kerítenem. Viszont ha sok file-t tárolsz ssd-n, amit keresni is fogsz, akkor ne kapcsold ki szerintem. Indexből még mindig gyorsabban kerülnek elő a dolgok még ssd-n is mint ha át kell nyálaznia az egész tárat. Amúgy annyiban nyílván kíméli ha ki van kapcsolva hogy nem indexeli újra az adott mappát időnként (ami szintén nem olyan rengeteg sok írási művelet). -
Bodor
veterán
Engem pl. kifejezetten nem érdekel, hogy mennyit ír az indexelés, vagy cache az SSD-re. Firefox cache-t csak azért tettem Ramdiskre, hogy gyorsabb legyen a böngészés, mert utálok arra várni, hogy betöltődjenek az oldalak, pedig nincs kifejezetten lassú gépem és netem sem. Böngésző cache-t viszont szerény véleményem szerint csak úgy érdemes használni Ramdisken, ha elmented a tartalmát, hogy ne kelljen újra letölteni a gyakran látogatott oldalak ide vonatkozó tartalmát, ha minden gépinduláskor törlődik, akkor viszont SSD használata mellett felesleges.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
radi8tor #35535 üzenetére
Vazze, Te aztán nem szarozol.
24GB kit, akkor nem sűrűn fordul elő, hogy kénytelen az OS lapozófájlba írkálni kevés fizikai memória miatt.
Magáncélokra felhasznált gépben még nem is láttam erre példát, hogy valakinek ennyi RAM-ja legyen. (Őszintén szólva nem is értem, minek, de ez már mellékes.) Gondolom alaposan kihasználatlan, hacsak mellette nem használod valami jól megterhelt szerverként is...
De a többiek már írták, hogy totálisan más, jóval gyengébb konfigja van, mint mondjuk neked, azzal teszteli - még jó, hogy alacsonyabb értékeket mutat.
Nem attól lesz jó egy teszt, hogy a legfaszább konfiggal tesztelik, hanem attól, ha igyekeznek mindegyik szoftvert pontosan ugyanolyan körülmények között tesztelni, és abból már lehet következtetni az arányokra. Tehát nem világos, miért is lenne jobb a teszt akkor, ha mondjuk a tiédhez hasonló konfigurációval lenne tesztelve, és lehetne dobálózni a jó nagy számokkal.
Azért nem mindenkinek van pénze olyan konfigra, mint a tiéd. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #35534 üzenetére
A korábban linkelt képemen láthatod, hogy 18GB RAMdisket használok.
Mindig az aktuális játékot töltöm bele. Nem szeretek pálya váltásnál a töltésre várni.Arra értettem, hogy béna a teszt, hogy 1500 MB/sec fölé nem ment egyik sem.
Amelyik oldalt anno én néztem, ott 6000MB/sec körül ingadoztak az értékek. Nekem ettől béna ez a teszt. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
radi8tor #35533 üzenetére
"Azért választottam ezt a gyártót, mert nincs 4GB korlát."
Tervezel több mint 4 GB-ot használni RAMDiskként?Amúgy attól nem lesz béna egy teszt, mert más konfiguráció alatt tesztelik, mint a tiéd.
===
(#35521) Fire/SOUL/CD : akkor nem lenne praktikusabb inkább RAMDiskre tenni a cache-t, mint közvetlenül a RAM-ba, a korábban említett szempontok miatt?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szörnyeteg77 #35531 üzenetére
Nem tervezek változtatni rajta. Azért választottam ezt a gyártót, mert nincs 4GB korlát. (igaz 3 havonta fel kell tenni az újat, ha nem akarsz $10 se fizetni érte)
Meghagyom tesztelési lehetőséget másnak. -
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35519 üzenetére
Bios frissítés meg volt.
Portokkal tisztában voltak.
Beállításokat átküldtem, de nem hiszem h azokkal lesz probléma.
Köszi -
hanog
csendes tag
válasz
KaiotEch #35525 üzenetére
Egyébként nem értem mit pörögtök ennyire ezen a böngésző cache témán.
Ad 1. Az SSD ennyitől nem mehet tönkre, addigra semmit nem fog érni mire napi 24-óra böngészés tönkre teszi még ha minden nap, egész nap más és más oldalakat nézel, hogy állandóan írjon.
Ad 2. Azért vetted, hogy használd, ha átrakod winchesterre....gratulálok kár volt ennyi pénzt kiadnod egy statikus adattárolásra használt eszközre.Bocs a hangvételért, nem neked szól csak általánosságban ez a véleményem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #35521 üzenetére
Elég béna az a teszt, kedves kolléga.
Nálam a Qsoft RAMdrive Enterprise ennyire képes: [link] -
KaiotEch
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #35523 üzenetére
Dataram Ramdisk. Én is azért szedtem le, mert ha csak az első fülön beállítom akkor jó. De ha átlépek a másik fülre, akkor elcseszi az egészet FAT rendszernek veszi onnantól. Azóta HDD-n van a cache és így sem lassú a böngészés.
-
szörnyeteg77
tag
válasz
köszi!
-
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
Csak épp nem működik úgy ahogy kéne... Legalábbis nálam
-
válasz
szörnyeteg77 #35520 üzenetére
Firefox esetén. IE-nél nem tudom/nem néztem utána. (FF-nél az is elég, ha csak a browser.cache.disk.enable-t átállítod False-re, mert ebben az esetben is automatikusan RAM-ba cachel, 32MiB-ot foglal le és automatikusan kezeli a méretet is, azaz megnöveli, ha szükséges. hanog )leírása annyival több, hogy ott fix mértet állíthatsz be)
DATARAM RAMDisk, mert ingyenes (korlátozás, hogy max 4G-s ramdisk-et lehet létrehozni) illetve mert a tesztelt ramdisk-ek között a leggyorsabb is egyben
-
szörnyeteg77
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35519 üzenetére
hali! IE9 és mozilla cachet sima ramra vagy ramdiskre tegyem? Cache tartalma minden kilépéskor ürüljön ki,ne mentse el. És mekkora legyen a ram helye? Melyik ramdisk progit ajánlod? Még sose csináltam ilyet.
-
válasz
boogie84 #35518 üzenetére
A P8Z68-V Pro deszkához
1. BIOS frissítés, mert igen bugosak ebben a kategóriában az Asus deszkák
2. Intel (szürke, 2 db) és Marvell(sötét kék, 2 db) SATA3-as port is van rajta, az Inteles-re kell(célszerű) kötni
3. BIOS megfelelő beállítása, ebben (is) találhat az ismerősöd segítséget ebben a bejegyzésemben -
boogie84
veterán
Egyik ismerősömnek P8Z68 V-pro típusu alaplappal volt kezelési problémája. Átdugta sata 2-re a vertex 3at, és tökéletesen működik. Próbáltad sata 2-re dugni az ssd-t?? Kíváncsi vagyok h neked mi volt a tapasztalat.
mindenkihez: Sata3 és Sata2 vezérlés teljesen más, vagy csak sebességbeli különbség van? Arra akarok kilyukadni hogy másképp kezeli e az alaplap sata3-on, mint sata2-n? Érdekes h havernél sata3-al nem ment az ssd, viszont sata2-n minden ok. Ebből arra következtetek (bevallom nem néztem utána, most hirtelen eszembe jutott) , hogy más a kettő kezelés. Ha ugyan az lenne akk nem menne sata2-n sem. Ha rossz lenne az ssd vezérlője, akkor sata2-n sem menne, ugye?
-
bazsi83vp
senior tag
Sokan írják hogy a ramdisk káros annyiban, hogy lefoglal fix ramot, ki kell írni, meg a többi...
A böngészést veszem alapul,
Nos, szerintem a kiírás inkább egyrészt szekvenciális, kikapcsoláskor csak azt íros ki ami épp benne van és nem pedig a teljes napi netforgalmat. (mellesleg én nem mentem)
A fix memória lefoglalásról meg annyit, hogy pl a Primo Ramdisk Prof. E. képes dinamikusan kezelni a méretet a max keret megadhatósága mellett. Nekem bevált. -
Carasc0
őstag
Én holnap lépek be a klubba! Addig titok mit vettem!
-
pr05p3c
tag
Most tervezem megvenni az első SSD-met, ezt néztem ki magamnak. Egyelőre egy Asus P5Q alaplapra lenne kötve amin ugye csak sata 2 csatlakozók vannak, de ez az ssd sata 3-as. Ha jól tudom, akkor ennek így működnie kell, de inkább kérdezek mielőtt kiadnám érte a pénzt. Szóval jó lesz ez az ssd, vagy nézzek másikat?
-
Bodor
veterán
válasz
Sk8erPeter #35504 üzenetére
PÜ megy , ha lesz időm érdemben válaszolni.
Üdv -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem rossz a logikád, ezzel egyetértek, mivel aki kicsit is józanul végiggondolja, az elég gyorsan eljut oda, hogy ha köztes megoldást akar RAMDisket használja.
Igazából pont az a lényege, hogy mondjuk a cache anélkül helyezhető közvetetten a memóriába, hogy elveszítenénk pont a lényegét, amire szolgál - a gyorsítótárazást, ami újraindítástól függetlenül is megmarad.
A RAMDisk meg pl. reboot idején egy képfájlba menti az egész tartalmat, gépindításkor (vagy csak a RAMDisk szolgáltatás indításakor) ebből a képfájlból visszatölti.
Szóval közvetlenül kihelyezni RAM-ra én sem értem, mi értelme.===
(#35463) Carasc0 : ez igencsak erősen netkapcsolat-függő is - pl. hiába gyors a konfigurációd, ha a netkapcsolatod egy lassú sz@r, akkor attól még minden alkalommal le kell húznia a dolgokat újból és újból, ami meg ezáltal lassú. De az mindettől függetlenül is tény, hogy a cache-nek nagyon is van létjogosultsága, mivel épp az a lényege, hogy tökéletesen feleslegesen ne foglaljuk a sávszélességet az általános böngészés során, ha nem muszáj. Pl. ha a Prohardver oldalait böngészed, ne kelljen már minden alkalommal letölteni a stylesheeteket, JavaScript-fájlokat, stb., amikor az szépen ott csücsülhetne a cache-ben, és úgyis nagyon ritkán változik, tehát feleslegesen terhelnéd a PH! szervereit is - sok kicsi meg sokra megy.
Tehát a cache létjogosultságát nem csak a saját szemszögedből érdemes megközelíteni.
Az sem véletlen, hogy működnek a különböző CDN-ek. Csak egy gyors példa a jQuery CDN-eken keresztül történő megosztása: [link] - ha sok oldal ugyanazt a CDN-t használja (a jQuery forrásaként ugyanazt a CDN-t jelöli meg), akkor a felhasználó gépére csak egyszer kell letöltődnie ennek a library-nek, nem kell minden egyes oldalhoz külön behúzni a böngészés során. Ez összességében sávszélesség-kímélés mind a két fél részéről (kliens és szerver egyaránt). -
Sk8erPeter
nagyúr
Őszintén szólva eléggé meglepett a reakciód...
Eléggé félreértetted a hozzászólásom szándékát, ha azt szűrted le belőle, hogy "a kákán is csomót szeretnék találni"...
Amit írtam, nem kötekedés volt, hanem puszta szakmai érdeklődés, és úgy gondolom, ezzel neked sem ártok - plusz ha valamit állítasz, és azt, aki olvassa a cikkedet, érdekli, hogy mégis mire alapozva állítasz fel egy bizonyos ponton ellentmondásosnak látszó elméletet (még ha nem is az, mert később megmagyarázod, hogyan gondoltad, akkor talán közös nevezőre jutunk), akkor azon talán nem kell megsértődni.
Ha sokan esetleg referenciának használják fel a cikkedet, akkor nem árthat, ha kicsit jobban is belemerülünk a témába. A cikked elolvasása után legalábbis rólad is feltételeztem, hogy szereted műszaki szemmel megközelíteni a dolgokat, és érdekelnek a miértek, a magyarázatok is, kíváncsi vagy a hátterére.
Éppen ezért is eléggé megrendült az ebben való hitem "a laptopok szarok" megjegyzésed, és a mostani, kvázi "mit tudom én, ez van, de nem is érdekel, miért"-típusú válaszod miatt. Az, hogy "a laptopok szarok", nem gyengén téves állítás, remélem csak türelmetlenségből írtad ezt, és nem gondolod komolyan.Az mSATA SSD-s problémára: eddig nem igazán hajlottál arra, hogy dühös felindulások helyett megmagyarázd, hogy miért is gondolod, hogy ténylegesen annyira durván lassabb, mint ahogy állítjátok, ha Te magad írod, hadd idézzek a cikkedből:
"A valós felhasználásbeli tapasztalatok és tesztek azt mutatják, hogy a magas szekvenciális és a 4KQD32 szegmensre vonatkozó IOPS értékek, szinte alig befolyásolják azt, hogy milyen gyorsnak érezzük a rendszerünket. Ezt a tényt nem győzzük eléggé hangsúlyozni a topikban!"
Ezek szerint ne higgyünk a marketingdumának, ne gondoljuk, hogy olyan nagy különbség lesz attól, hogy valamelyik SSD-nél alacsonyabb vagy épp magasabb értékek szerepelnek.
Nem arról van szó, hogy "nem akarlak megérteni", hanem az előző idézet és az általad korábban írtak miatt egyik szavad üti a másikat, pontosan ezért kérdeztem rá.
Kíváncsiságból kérdezem, hogy próbáltad a kettőt? Összehasonlítottad azonos körülmények között? Ha nem, akkor feltételezem, Te is éppen a számokból indulsz ki, azokból a számokból, amelyek hitelét korábban megkérdőjelezted.Az a baj, ha ilyen dühösen reagáltál, akkor ezek szerint a cikkeddel kapcsolatban érdeklődésként feltett kérdéseimet is "kákán csomókeresésnek" fogtad fel. Remélem azért nem így van.
-
F34R
nagyúr
válasz
ScomComputer #35501 üzenetére
Indilinx everest vezérlős igazából nem a legjobb , de egy alternatívának megfelel.
-
ScomComputer
veterán
Gianninál nagyon jó áron vannak az SSD-k!
Van valami OCZ Petrol az meg milyen?
Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest