Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
Aktív témák
-
zsolt734
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
-
winben
aktív tag
OCZ Agility 3!
Úgy látom gyakorlatilag egykategóriában van ár szempontjából az általam először említett ocz-nek!
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
." Force GT-t vedd, ha már azonos áron tudod venni, mert a GT lényegesen hatékonyabban bánik el a tömöríthetetlen vagy rossz hatásfokkal tömöríthető adatokkal, mint a Force 3 "
Ezt mi bizonyítja? megnézném valahol én is , hagy okosodjak már! Köszi!

birno: Jó gondolod, jó választás!
winben: Egyik sem ajánlott, olcsó és rossz teljesítményű, hibára hajlamos SSD-k . Olvasd el ezt a cikket először, és ha van kérdés akkor gyere vissza!
Üdv -
winben
aktív tag
Hi all!
OCZ 2,5' 60GB SSD SATA Vertex Plus
vagy
Kingston 2,5' SATA 32GB SSD V100 ?
Így első pillantásra az OCZ felé hajlanék. Vélemény?
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok.
Volt e már valakinek olyan problémája OCZ agility 3 60 GB-ossal win7 64 bit új telepítésnél pl hogy valakivel beszélek skype-on és ő lerakja a vonalat akkor befagy a skype.
Esetleg tippje valakinek?Köszi.
-
Speed®
titán
CDM lemaradt a képről..read 184/140/22/24 write 43/43/41/42 MBps
Miért mér hülyeséget a HDTune? 266MB/s..az F60 alig tudott ennyit
Sentinel megállapított 1 bad sectort, amit más progik nem..ez meg wtf..? -
-
jilian
addikt
Fire/SOUL/CD
Igen fent van, csak épp akartam nyomni olyan PH-s tesztet és a random ilyen "szar" lett.
Főleg a régihez képest.
SymbianOS
Nemáá, hogy egy 4.0 Ghz-n járatott i7 kevés neki...
Szerintem holnap dobok rá egy szűz op.-t meglátom mi lesz. Lehet a driver szarakodik.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nagy sebességű meghajtóknál valóban nem árt az erősebb vas is, de azért egy pcie-s SSD-től meg egy i7-es konfigtól azért én is többet várnék...

Szab24
SSD és SATA vezérlők szempontjából 2 azonos deszka, MSi-n 6 port van, Asrock-on csak 5, én az ASRock-ot választanám. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Gép válogatja az SSD valós sebességét nem? Abban a gépben ennyit megy, ez van szokás mondani.
-
-
Sziasztok,
Csak egy gyors megerositesre lenne szuksegem.
Egy Dell E4300-es laptopba tervezek SSD-t venni, elolvastam a Milyen SSD-t vegyek leirast, az alapjan ha jol gondolom egy ilyen siman bele fog menni, igaz?
Bar SATA 2 a gep, de kompatibilis visszafele, nem PCI-E csatlakozos az SSD, szoval nem kell semmi trukkozes ha jol ertettem.
Koszi. -
GhostRider23
tag
Hali! Meglepő értékeket kaptam a Corsair Force 3 Sata 3 90 gb-os SSD-m nél!
Ha az alaplapon sima Sata 2-es csatlakozásba dugom az SSD-met akkor 270/270 read/write sebességet kapok crystal disk-be, viszont ha sata 3 mas csatlakozásba dugom át az SSD-met akkor 370/170 es értéket kapok! Melyiket érdemesebb használni? Melyik fontosabb a read vagy a write? És mi miatt lehet ez az érték, hogy 100 mb/sec-el többet kapok write-ba sata 2 es csatlakozásba a sata 3 hoz képest?
-
Szab24
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
Az alaplapok közül ASROCK 970 Extreme4-et és az MSI 970 G45-t néztem (de annyira nem ragaszkodom hozzájuk). Ha jól tudom a 990 és 970 között csak cf/sli-ben van különbség olyan meg soha nem lesz a gépemben.
-
strebacom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
No akkor én is megkérdezem Force GT 120GB Sata3, vagy Samsung 830 128GB??
Melyik, oprendszer, és egy-két játék,menne rá!!
köszi!!
-
atala
addikt
Úgy döntöttem, hogy inkább veszek egy jobb alaplapot. Ez a típussal nincs gond SSD szempontjából? (OCZ Agility 3 60GB)
[Asrock 880GMH/U3S3] -
Winne
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Arra gondol szerintem, hogy kevesen vannak sok esetben azok, akik a dolgok mögé látnak, de mivel a piac dönt, ezért a pénz diktál alapjait követve az lesz mindig, amiért be tudják húzni a sok lóvét.

-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ezt most nem értem...
Ja, oksa. Persze, ez mindig is így volt/van és lesz is. Lehet, hogy nem az jött le az irományomból, aminek kellene. Szóval a véleményemet én nem lenézésnek, az átlag userek "lehülyézésének" szántam, erről szó nincs, hisz igen nagy vásárlói erőt képviselnek és senkitől sem várható, hogy értsen a számítástechnikához.
Csak valamennyire hozzáértőként sajnálatosnak és bosszantónak tartom, hogy egy jó dolgot kell feláldozni ez miatt, plusz visszanyalhat a fagyi, mert az átlag user csont nélkül telefogja írni adott esetben az SSD-t, amit eddig "büntetlenül" megtehetett SF meghajtóknál, anélkül, hogy tudta volna miért tehette meg... -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt te így látod, de aki nem ért hozzá az a gigákat lesi, a nagyobbra hajt, nem nézi a miértet.
-
válasz
Szab24
üzenetére
1. Force GT-t vedd, ha már azonos áron tudod venni, mert a GT lényegesen hatékonyabban bánik el a tömöríthetetlen vagy rossz hatásfokkal tömöríthető adatokkal, mint a Force 3
2. Igen, a deszkádon SATA2-es portok vannak
3. SATA szempontjából végül is mindegy lehet, de ha már kiszemeltél több deszkát, akkor írj és azok közül majd javasolni fogjuk melyiket kellene inkább venni (vagy ha egy árban van jobb deszka, akkor azt)Speed(R) | SymbianOS
A piac diktálta ezt a módosítást, én is így látom, csak azt tartom sajnálatosnak, (szvsz) hogy azon vásárlói réteg miatt lépték ezt meg, akik azt hiszik/hitték, hogy egy 256G-vel több tárhelyhez jutnak, mint egy 240G-s SSD-vel, pedig ugyebár nem, sőt lehet az üres helyre is figyelni vagy over provisioningot alkalmazni. Eddig nem kellet SF esetén, mostantól meg szükséges lesz. Ez a vásárlói réteg pusztán a számok alapján választ és így a nagyobbat választja, viszont piaci szempontból egyáltalán nem elhanyagolható ezen vásárlói réteg. -
Szab24
tag
Sziasztok!
SSD vásárláson gondolkozom a 60GB-os Corsair Force 3 vagy Force GT meghajtón gondolkodom. Ahogy látom a kettőnek szinte teljesen egyforma ára van, melyiket lenne érdemesebb megvenni?
+ kérdés: Most egy régi Gigabyte 790X-DS4-es alaplapom van (ha jól tudom ez SATAII) előbb utóbb le akarom cserélni az alaplap+memóriát. Érdemesebb előbb alaplapot cserélni illetve mindegy hogy milyen alaplapot veszek majd?
Köszönöm a segítséget.
-
strebacom
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, most már tényleg világos!!

-
Speed®
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, olvastam (sajnálattal). Nem hiába vettem anno az F60at..más kérdés, hogy most miért nem SF lett végül..a válasz anyagi jellegű elsősorban, 2. szempont pedig az volt, hogy bár az F60 kicsi lett, ~80GB elég..szóval V200+/90 is lehetett volna..ha nem láttam volna meg 35ért a 830/128at ;p
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Dolinszki tanárúr azt mondta mikor még tanított, ha az órarend változik az csak rossz irányba változhat. Kb ez igaz erre is. Engem nem zavar a 8 giga mínusz. Sőt, csípjék le a jobb megbízhatóbb működés miatt, sőt adok még 2 gigát ha kell.
Miről szól ez? Pénz! Gondoljátok végig, ha 1 hónappal is megrövidül az élettartam már újat kell venni jóval a gar lejárta után, aztán meg vásárláskor mit lát? Jéééé ez nagy 128 gigás. Duplán megéri. Biztosan a pénz mozgatja az egészet.
-
Speed®
titán
válasz
strebacom
üzenetére
Ezek szerint mégsem érted..Samunál kell figyelni a szabad helyre, az SF meghajtók javánál viszont nem, gyárilag megteszik helyettünk.l
Más kérdés, hogy ha ez annyira szükséges szerintük, akkor miért nem biztosítanak 32/64/128/stb.GBos használható kapacitást és azon felül annyi hozzáférhetetlen tartalék területet, amennyi a kisebb csíkszélesség okán egyre olcsóbban gyártható és egyre kell..
-
strebacom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ááá értem köszi, konkrétan a Corsair 120GB 2.5" SATA3 Force GT-re gondoltam, meg a Samsung830 128Gb-ra!
Tehát a Force GT esetében(ami valójában 128GB-os) nincs szükség "over provisioning"-ra, a Samsung830 esetében viszont szükség van rá.......köszönöm!!

liszi70: köszönöm!!

ui: még annyit akartam, hogy a Samsungnál azért meg kell hagyni üresen a 10%-ot, vagy nem mint a Force GT-nél!

-
Winne
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy lesz, köszi.

-
TSanya
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát igen, sajnos én is így gondolom.

Volt már egy telepítési próbálkozásom, mondjuk az nem a te leírásod alapján, és a fájlok kibontásánál nem jutott tovább a telepítés.
No, majdcsak rászánom magam a telepítésre, egyenlőre pihentetem a dolgot.
Ha majd ott tartok, jelentkezem.
Köszönök minden segítséget

Üdv:
S -
válasz
strebacom
üzenetére
Válaszolhatok?
Én is kezdő vagyok, de azt már tudom, hogy kétféle megoldás létezik. Az egyiknél előre lefoglalnak egy adott területet amit csak az SSD használhat, igy lesz mondjuk a 64 gigásból 60. A másikon meghagyják az egész tárterületet, mind a 64 gigát és abból neked kell szabadon hagyni az előírt mennyiséget (pl. samsung 830). Abból a 64 -ből nekem a formázás után maradt 59,6 GB. Annak a 10-20% át kell üresen hagyni a wear leveling miatt.
Majd a többiek megfogalmazzák szakmaibban!
Szerk.: Jéééé, most látom, hogy "lelkes újonc"-ból átléptem a "kvázi tag" megtisztelő rangjára!
-
válasz
strebacom
üzenetére
Ha SandForce vezérlős, akkor 128G-s, a formázott kapacitása pedig 111,8G, over provisioning-re nincs külön szükség.
TSanya
Akkor marad a tiszta telepítés, nem érdemes küzdeni tovább vele.
Winne
Ha Asus deszka lenne, akkor gondolkodás nélkül, mert a piac legbugosabb BIOS díját jelenleg az Asus P67-es sorozata nyerné. Asrock esetén nézd meg milyen jellegű hibákat javítanak a biosfrissítések és az alapján döntsd el. -
TSanya
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam, ahogy írtad, az eredmény:
Szabványos AHCI1.0 Serial ATA vezérlő > tulajdonságok > az eszköz nem indítható el(kód 10)
-
Winne
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, ezt most átolvastam, szép munka.

Utánanézek amint hazaérek, hogy milyen frissítések érhetőek el a lapomhoz, egy P67-Extreme4-B3 revízióm van, kb egy éve éve jött ki a lap, akkor egyszerre rendeltem, azóta nem frissítettem rajta az UEFI-t sem és semmi mást sem. Érdemes akkor ezzel kezdenem biztos ami biztos alapon akkor is, ha nem is feltétlenül muszáj?
-
strebacom
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a120GB-os ssd az valójában 120gb-t vagy több,mert valaki írta hogy a 240gb-os az valójában 256gb,mert valami terület le van foglalva már elöre igy nem kell beállítani??Kiváncsi vagyok mennyi a 120-as formázott hasznos területe,és ebböl még 10%-ot meg kell takarítani igaz?

-
TSanya
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Dell a monitorom, az alaplapom Asus M5A99X EVO.
Közben találtam egy ilyen infót:
"Tegyük fel például, hogy a Windows Vista vagy a Windows 7 operációs rendszert olyan számítógépen telepíti, amely a Pciide.sys illesztőprogramot használja. Később a SATA üzemmódját az AHCI üzemmódra állítja. Ennek következtében a meghajtónak már az Msahci.sys illesztőprogramot kell használnia. A módosítás végrehajtása előtt azonban engedélyeznie kell az Msahci.sys illesztőprogramot."
Vajon hogyan lehet/ne/ engedélyezni a Msahci.sys drivert, már ha ez a probléma?
A windowst még az előző alaplapom használatakor telepítettem, szóval valószínűled IDE módban települt anno.
-
válasz
HZoli87
üzenetére
Köszi!
"... havonta lefuttathatod, ha úgy gondolod, baj nem lesz belőle. Tesztprogramot pedig felejtsd el, majd mérsz fél/egy év múlva vele."
Ha lefuttatom az optimizálást, automatikusan csinál egy mérést is utána, de azt hiszem csak egy 100 megásat futtat le.
Jól értem az idézett leírásból, hogy az optimalizációt a Garbage Collection miatt, win7-tel és TRIM-mel rendelkezőknek is érdemes futtatni? (bocs az értetlenkedésért!)
-
válasz
TSanya
üzenetére
Várj, milyen cuccról is van szó? Az adatlapodon van egy dell meg egy Asus, ha az asus-ról van szó, azon amd ahci van/lehet. Eltávolítani 2 módon lehet(ha lehet), az egyik a hagyományos programok eltávolítása az OS alól (mintha egy más programot uninstallálnál), a másik meg, hogy újra elindítod az amd telepítőt és ott lehet, hogy lehet eltávolítást választani.
-
TSanya
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az iastorv kulcs létezik, ennek start elemét is 0-ra állítottam, viszont az irst-t nem találom...
-
HZoli87
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Windows 7 alatt felesleges futtatni az optimalizációt, ez elsősorban a XP-ét használó felhasználóknak készült. Ennek ellenére havonta lefuttathatod, ha úgy gondolod, baj nem lesz belőle. Tesztprogramot pedig felejtsd el, majd mérsz fél/egy év múlva vele.
Részlet a felhasználói kézikönyvből:
" NOTE: Windows 7 supports TRIM natively, so this feature is less
necessary for Windows 7 Users. Those using Windows XP, which does
not support TRIM, should run this feature regularly to keep their SSD in
top shape. Of course, Windows 7 users can use Performance
Optimization as well if they wish to force Garbage Collection and TRIM to
run at a particular time rather than in the background.The Performance Optimization feature automatically consolidates
disparate data and prepares invalid memory for future use. It
accomplishes these tasks by force executing two very important SSD
maintenance features: TRIM and Garbage Collection.By nature, SSDs are a bit obsessive about how they organize their data.
They prefer to have it neatly stacked together, and they run more
efficiently when they can keep it that way. Everyday use makes this type
of neatness difficult, because the OS is constantly writing and deleting
data of various sizes, leaving data strewn haphazardly throughout the
SSD. Garbage Collection remedies this by combing through the Swiss
cheese of data left behind, collecting any data and carefully placing it
together.TRIM helps to make Garbage Collection more efficient by preparing
invalid data for deletion. When the OS “deletes” data, the data does not
actually go anywhere. The space in which it resides is simply marked as
“free space” that may be used later. Unfortunately, the OS doesn’t let the
SSD know which data is now free, at least not without TRIM. TRIM allows
the OS to inform the SSD which data is no longer valid, allowing the SSD
to skip over invalid data when performing Garbage Collection instead of
moving around old data.SSDs are just as particular about how they delete data as they are in
storing it, preferring to delete in blocks of equal size. Working in concert,
TRIM and Garbage collection allow the SSD to clear and prepare unused
and invalid blocks of space. SSDs perform faster when writing to empty
blocks, so the end result is better performance. " -
válasz
HZoli87
üzenetére
"Kicsit túlparázod szerintem a dolgot. Teljesen természetes hogy egy idő után gyengébb eredményeket dob a benchmark. Míg ezt a mindennapi használat során nem veszed észre, ne foglalkozz vele. Kíméld meg az SSD-ét attól, hogy minden nap lefuttatod rajra a tesztprogramot, nem kevés írást generálva ezáltal."
Oké, így lesz, köszönöm!
Most az elején vagyok így felpörögve, később majd letisztul a világnézetem és kisebb gondom is nagyobb lesz attól, hogy például 22 vagy 24 mp. alatt indul-e a windows.
Annyit viszont tervezek, hogy mondjuk havonta lefuttatom a samsung saját szoftverén lévő teljesítmény optimalizálást, aminek a végén egy korlátozott, összehasonlításra elég benchmark is található.
1. Vagy ez sem fontos?2. Valójában mit csinál a Magician 3.1 Performance optimization funkciója?
Olvastam a PH-s tesztet a progiról, de ez nem derül ki belőle, csak annyit ír, hogy:
"...Mellette közvetlenül a teljesítményoptimalizálás található, amely a TRIM-támogatás hiányában szenvedő rendszerek esetében lehet hasznos, ugyanis ezzel gyorsan ráncba tudjuk szedni az SSD-t."
Szóval mit csinál? Nekem van TRIM, akkor nem is kell futtatnom?
Köszi!
-
válasz
TSanya
üzenetére
Akkor IDe-ben indítsd el és távolítsd el (ha lehet) az Intel AHCI driver-t (pl IRST lehet, mert akkor létezik az IASTOR kulcs registry-ben). Gép rstart (még mindig IDE-ben) és utána átállítani újra az MSAHCI kulcsot (ha eltávolítod az IRST-t, akkor az vissza szokta állítani eredeti értékre) és BIOS->AHCI
Ha így sem oké, akkor marad a reinstall, tudom, időbe tellik, főleg minden progit felrakni, frissítésekkel "vacakolni" stb, de a leírásomban szereplő módszerrel legalább megszabadulhatsz a 100 megás rejtett résztől is, és ha minden pöpecül fent van, akkor bármelyik backup/restore progival készíthetsz mentést, többet nem kell elepíteni az OS-t, meg semmi mást.
Winne [link]
-
Winne
nagyúr
Urak módomban áll egy MZ7PC064DEU 64GB-os SSD-t vásárlás előtt, mert ezt ajánlották a legtöbben és leginkább. Új wint tolok rá mindenképpen, AHCI be van kapcsolva, állítani érdemes/muszáj még valamit? Anno olvastam, hogy a Win7 elég inteligensen kezeli ezeket a dolgokat már.
-
TSanya
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Bodor kolléga irányított hozzád, nem tudtuk megoldani a problémámat.
Szóval: Migrate OS to SSD-nevű prgogrammal a már meglévő rendszerem költöztettem az SSD-re, a registryben ezt a két kulcsot módosítottam 0-ra
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci név oszlop / start
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorVA rendszer azonban mégsem hajlamdó AHCI módban indulni, csak IDE-ben.
Illetve próbálkoztam új windows telepítésével is, de akkor a fájlok kicsomagolásánál megállt a telepítő.
Az új telepítést még nem próbáltam az általad leírtak pontos követésével, mivel erre később akadtam rá, mindenesetre szeretném elkerülni ezt, de ha másként nem megy...Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
S -
HZoli87
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Kicsit túlparázod szerintem a dolgot. Teljesen természetes hogy egy idő után gyengébb eredményeket dob a benchmark. Míg ezt a mindennapi használat során nem veszed észre, ne foglalkozz vele. Kíméld meg az SSD-ét attól, hogy minden nap lefuttatod rajra a tesztprogramot, nem kevés írást generálva ezáltal.
-
Maximum1
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
A boot-idő nem érdekel, kíváncsiságból vettem ssd-t, úgymond érdekelt a technika.
Viszont nem gondoltam hogy 4 gb ram kevés lesz + 1 gb a vidkariban.
Köszi mindenkinek, alszom rá egyet.
nimba1 nem mentem, kikapcsoláskor töröl mindent.liszi70 gondolom észrevetted a sebességből, és mértél egyet

-
-
nimba1
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Még egy gondolat.
Ha internetezünk nő a böngészési előzmények, de mindig csak olvassuk, illetve ha új oldalra megyünk akkor írjuk az adatokat és így lesz több.
Namost ebben az xfast programban nem látom, hogy ram drive tartalmát hova tölti be kikapcsoláskor. Ha ssd-re tölti akkor bekapcsoláskor kiolvassa az adatokat ramba, majd kikapcsoláskor az egészet ssd-re. Így az összes adatot írjuk, míg ha nem tennénk sehova akkor csak az új oldalakkal írnánk többet a meghajtóra. -
-
Efbialy
tag
válasz
nimba1
üzenetére
Az a baj, hogy nem megoldás a kikapcsolás mert vannak programok amik nem indulnak el addig míg nincsen bekapcsolva a virtuális memória, ilyen pl nálam a Guitar Hero 3.
Én a Gilisoft Ramdisk-et használom, 256MB-os disket csináltam és ezen van egy 200 MB-os lapozófile.Maximum1: Minek tekerje a HDD-t ezzel mikor még bőven van hely a Ramban és az még sokkal gyorsabb is?
-
zoleeno1
veterán
válasz
strebacom
üzenetére
A Milyen SSD-t vegyek? cikket és a visszaolvasást

-
strebacom
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy ti mint szakemberek mit ajánlotok a P67 chipset alá,az alábbiakból:
A-Data 120GB 2.5" SATA3 S511
Corsair 120GB 2.5" SATA3 Force GT
Ocz 120GB 2.5" SATA3 Agility 3
Ocz 120GB 2.5" SATA3 Vertex 3 Series
Samsung 128GB 2,5" SATA3 830 SeriesNagyon köszönöm előre is tanácsotokat,véleményeteket!

-
zoleeno1
veterán
-
zonusz
aktív tag
Akkor a v+200 256-osban nem fogok csalódni egy Elitebokban? Ha klónozom az eredeti meghajtót, akkor az eltolást hogy oldom meg? Bocs ha itt mindenki tudja, de én is szeretném. Láttam már utaltál az 1. hzsz-ra, de abban ezt nem találtam. Köszi a türelmet.
-
zoleeno1
veterán
-
atala
addikt
Köszi a linkeket!

-
(#34290)
uTorrent beállítás kérdéskörben tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
-
428HSz mióta nem néztem be.

Nem gyengén estek az árak, laza 10k-val olcsóbb a forceGT 120gb mint az én időmben. -
atala
addikt
Régebben belinkelt valaki egy topicot, ahol lehet érdeklődni, hogy mennyit ér egy adott hardver. Sehol nem találom, belinkelnétek? Köszi!
-
general
addikt
köszönöm, nagyon hasznos link! bár arról nem ír, hogy átlagos fájlmásoláskor, filmkitömörítéskor jelent-e előnyt. de gondolom nem, mert gyakorlatilag a nagy tárhely cache-eként működik, ergo a progik használatakor érvényesül az ssd. már ha jól értelmezem a technológiát.
elnézést, ha nem olvasok jobban vissza a topicban, iszonyúan pörög, így is alig bírom követni..
remélem nem gond, ha alap dolgokat kérdezek! valóban jó lenne az 1 hsz-t bővíteni!! és köszönöm a türelmes válaszokat!
jelenleg 50 gigás a win partícióm, minden fent van, ami kell, és van még 17 giga hely, szóval nekem valószínűleg tényleg jobb lenne egy 60/64 gigás ssd normál használatban. -
atala
addikt
Most nézegetem a lecserélendő alaplapomat. Mivel SATA3-as az SSD-m, így olyan lapot nézegettem, de azok nekem elég drágák.
Mit ajánlotok, mindenképpen érdemes rá költenem a sata3 miatt, vagy nem fogom kihasználni? A mostani sata1-es-hez képest már a sata2 is előre lépés lesz.
-
válasz
vwpolopg
üzenetére
Nem, nem miattad. Általánosságban arról van szó (persze ez csak magánvélemény), hogy sokszor merül fel ugyanaz a kérdés, ami már elég sokszor meg lett válaszolva a topikban. Ha lenne egy valóban használható (gyakori/tipikus kérdéseket lefedő) első hsz (mert szvsz jelenleg nem az), akkor ez a probléma megoldódna és a topikban csak olyan kérdések kerülnének be, ami egyediek/speciálisak stb, és amihez tényleg a topiklakók segítsége kell, mert a megoldást/javaslatot az első hsz nem tartalmazza (és speckó kérdésekre adott választ nem is kell hogy tartalmazzon, nem az a feladata)
természetesen, ha elolvastál egy javaslatot, cikket stb és mégis van még kérdésed, vagy csak hogy legyen egy plusz megerősítést, azt nyugodtan tedd meg, kapni fogsz rá választ.
Erre most megint jó példa, hogy olyat linkelek GhostRider23 kérdésére, amit már nem 1x megtettem más esetben is.
GhostRider23
rakd vissza az W7 AHCI driver-t vagy használd az itt található Marvell driver-t [link] -
Maximum1
őstag
-
GhostRider23
tag
Hali! Köszi a választ, de próbáltam más programokkal is tesztelni a sebességet is ott is mindenféle esetben 370/180mb/sec es sebességet kaptam! Lehetséges hogy a Marvell sata 3 controllerem az alaplapomon nem használja ki rendesen az SSD-t?
-
vwpolopg
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha ezt miattam írtad elolvastam rengeteg dolgot de akkor sem tudom mit vegyek, ezért kértem segítséget... pl. olvastam más topicban, hogy rengeteg OCZ-t vittek vissza mert tönkrementek, de máshol meg csak jót olvastam róla... ezért is kértem segítséget szakértőktől!
-
válasz
zonusz
üzenetére
Dupla titkosítómotor(AES), kibővített SMART infó és szinkron NAND van a KC100-on, mivel ez business kategóriájú SSD.
GhostRider23
[link]Nem tudom kinek kellene szólni, de nem ártana az 1. hsz-t gatyába rázni, hogy használható is legyen, mert lépten-nyomon ugyanazon kérdések merülnek fel és unalmas mindig linkelni...
-
GhostRider23
tag
Hali! Beraktam az Új Corsair Force 3 Sata 3 SSD-met a gépbe, crystaldisk mark-ba meglepő eredményeket tapasztaltam!
A legfelső eredmény a seq-ben: 370mb/sec lett az írás, az olvasás meg 180mb/sec!
Sata 3 kábellel van rádugva a sata 3 mas vezérlőbe, az alaplapom Asus P7P55D-E Pro és a Sata 3 vezérlőm egy Marvell nevezetű Sata 3 controller!
Feltelepítettem az alaplap oldaláról leszedett, marvell driver-t, de így is ezeket az eredményeket kaptam! Mi lehet a probléma, aki tudja legyen szíves segítsen?
Elvileg ilyen 450mb/sec körüli értékeket kéne kapnom nemde? -
zonusz
aktív tag
Mi a különbség a Kingston KC100 és V+200 sorozata között? A honlap alapján nem jöttem rá. A notebookban lévőt cserélném, mert a nagyobbikban a v+100 bevált.
-
zonusz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm! Sikerült, minden 100%.
Aktív témák
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Tesla topik
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

CDM lemaradt a képről..read 184/140/22/24 write 43/43/41/42 MBps