Hirdetés

Aktív témák

• GSzarkaTAT

tag

válasz Speed® #13499 üzenetére

Jaja, nem vagyunk egyformák...

Amúgy nagyon bűzlött a dolog ezzel a SNV125-tel, ami 64GB-os.

SNV125-S2/64GB (Discontinued) :W

Idézet a SSD teszt cikkből:
    Haladhatnánk időrendben vagy akár vehetnénk a fejlettségi szintet is, de mindkét esetben az elsők között
    szerepelne a JMicron JMF602-t, illetve annak utódai, a JMF602B és a 2x JMF602B. A JMicronnak ez a vezérlője az
    interneten olvasható tesztek többségében leszerepelt gyenge teljesítménye miatt; elsősorban írási sebességével
    van gond, ugyanis a kis fájlokat csak 1-4 másodperces időközönként képes kiírni. Ebbe egyébként érdemes
    belegondolni, mert ez kb. a floppy meghajtóval megegyező tempó, ami már 2007-2008 tájékán sem volt
    éppenséggel elfogadható, azonban aki használt már JMF602-alapú SSD-t Windows 7 alatt az tudja, hogy a
    negatív kritikák talán túlzóak, mert alapjában véve egy használható chipről van szó, ez az írással kapcsolatos
    probléma csak bizonyos esetekben érzékelhető. Ilyen például, amikor netezés közben több oldalt szeretnénk
    megnyitni, ahonnan a kis képek letöltődnek a böngésző gyorsítótárjába (pláne ha eközben a háttérben fut egy
    chatelő program, ami logfájlba menti a beszélgetéseinket), ilyen szituációkban előfordulhat, hogy meg-megakad a
    gép. Szerencsére a JMF602 mára kifutott, már csak nagyritkán találkozunk vele, onnan lehet felismerni, hogy a
    többi típusnál feltűnően olcsóbb, de jobb, ha az árak helyett inkább utánanézünk az adott SSD-nek az interneten.
    A JMF602 idejében a TRIM-ről az emberek többsége mégcsak nem is hallott, és ez elmondható a
    tervezőmérnökökről is...

Amit kinéztem magamnak, (hardverkernél) valszleg egy döglött, elfekvő darab lehet...megpróbálom egy 20-asért hátha odaadják, de a fentiek miatt picit elgondolkoztam, hogy egy kifutó, és nem is annyira sikeres modellért adjak-e ki 20 rugót (3 év gari sem biztos, ha a termék kifutott, nem tudom, rizikós)

Aktív témák