Hirdetés

Aktív témák

• fagy53

nagyúr

válasz Bodor #13298 üzenetére

Jelenleg nem az SSD gyorsasága a lényeges fejlesztési szempont, ha megfigyeled a teszteket, pl a boot-nál jelentéktelen különbségek vannak közöttük, de ez más általánosan használt alkalmazásnál is igaz. Reálisan nézve a sebesség növelése a marketinghez tartozik a gyakorlati haszna minimális. Sokkal fontosabb, hogy a tárhely növelése mellé csökkenő előállítási költségek tartozzanak, ill a jelenlegi NAND Flash modulok miatti véges írási ciklusok hatását a vezérlés finomításával, új algoritmusok kidolgozásával ellensúlyozzák.
    Biztosan komoly fejlesztési háttértevékenység a mostani memóriamodulok kiváltása egy gyorsabb, kezelhetőbb, kevésbé kényes, de olcsón előállítható fajtára.

Bár 120MB/s nincs, de jelenleg is nagyobb a különbség mint 20MB/s, a kérdező meg pár MB/s-ról írt, hogy arra érdemes-e várnia! Jelenleg 30-40MB/s különbség van még az azonos áron kapható azonos méretű SSD-k között,de ez messze nem látszik a gyakorlatban.

Amit eddig írtam erről a 4k randomról és ide tartozónak érzem az egyidejű többszálú műveleteket is, mindig kihangsúlyozottan az átlagos felhasználó szemszögéből néztem és mindig említettem a szerver funkciót, ahol valóban nem mindegy, hogy a 4k QD32 az 12MB/s vagy 92MB/s!

Aktív témák

Hirdetés