Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

addikt

Sziasztok!

Először is üdv!:) Most álltam neki komolyabban a fedorának (meg amúgy a linuxnak), megjártam a magam körét más disztrókkal, de messze ez volt a leggyorsabb eddig, így maradok ennél. Ezt az indián táncot mindenki el játssza szerintem :D
    Viszont a linux világában még eléggé tapogatok és szükségem van a segítségetekre. Eddig Vizion segített, de nem akarom folyton őt zaklatni, meg említette, hogy vannak itt nála sokkal tapasztaltabbak is.

Első körben mindenképp szeretnék minden szükséges codecet telepíteni. Feltettem az Audiacous mp3 lejátszót, de nem nyeli be az mp3-akat:

Feltettem a skype-ot, fel is települt rendesen, viszont ha el akarom indítani az a hibaüzenet fogad, hogy: A "Skype" indításam meghiúsult. Nem sikerült a gyermekfolyamat ("skype") végrehajtása (Nincs ilyen fájl, vagy könyvtár).
    Pedig fenn van a program, ha újra akarom telepíteni írja is, hogy nem lehet, mert már fel van települve. Próbáltam leszedni, majd újra tettem de a hiba megmaradt.

Szükségem van a Sun-féle JAVA-ra, hogy firefoxban és Chrome-ban is működjön. Ugyanis, amit rendszeresen használok weboldalas progi/szolgáltatás csak azzal hajlandó működni, a többivel nem (OpenJDK, Icedtea java). Ez kivitelezhető? Ubuntun elég marcerás volt, de sikerült megoldani nagynehezen, itt nem tudom.

Szívesen veszek olyan oldalt, ahol esetleg fel vannak sorolva az ajánlott Gnome bővítmények, hogy melyikeket érdemes telepíteni.
    Lehet, hogy hülyeség, a Fedora alatt van olyanra lehetőség, hogy lehessen a bootkor induló dolgokat menedzselni?

Előre is köszi a válaszokat és remélem tudtok segíteni.

Pano

Új hozzászólás Aktív témák