- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
Azt nem, tudtam, akkor sorry.
daver88:
Akkor amit szerintem lehet tenni, de ez nagyobb meló:
csinálsz egy adatbázis file-t, ill. egy másik file-t. A másik file-t nyitja meg minden felhasználó, az sem baj, ha csak read only-ban, mert más is használja.
Ez a másik file struktúrája ugyanúgy néz ki, mint az adatbázis maga:
1-es felhasználónak betöltöd a teljes file-t, míg
a 2-es felhasználónak csak az AB oszlopokat.
Végül mentésnél kiírod az adatokat az adatbázisba.Csak az a gond, hogy gondoskodnod kell az alábbiakról:
- mi van akkor, ha ugyanazt az adatot két ember egyszerre írja felül? Kinek lesz igaza, vagy esetleg szólsz a második mentőnek, hogy ezt közben valaki felülírta (ez esetben kell egy "láthatatlan" másolatot betölteni, hogy lássad, hogy miről mire változtatott a felhasználó, és a "miről"-t összehasonlítani az adatbázissal
- sortörlés, sorbeszúrás kezelése
- és millió dolog ami még nem jutott eszembe...Én csináltam ilyen jellegű programot, de ott a felhasználó csak 2-3 oszlopot írhat át (átírhat többet is, de azok elvesznek makrós-mentéskor)
- nincs sorbeszúrás - törlés gond (13-jegyű cikkszámok alapján azonosítja a sort)
- És rajtam kívül még 1 felhasználó használja (+ programok mentenek az adatbázisba), akit ki lehetett képezni a használatra. Ez utóbbi a legfontosabb! Ha nagyon alap tudással rendelkeznek a felhasználók, akkor nagyon sokat kell programozni, hogy minden lehetséges hibát lekezelj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Milyen videókártyát?
- Politika
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Raspberry Pi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest