Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hcl: Google Billingclient 8.x Android példaprogram
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Szólánc.
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
BagyiAti
üzenetére
Szia!
Bár a leírásodból az tűnik ki számomra, hogy az adatbázisod egy külön táblázat, amihez a termékkategóriát szeretnéd eredményül kapni, és ehhez a már írt megoldások elegendőek is, megosztom az én gondolatomat is, hátha hasznos lesz neked vagy másnak.
Én abból a gondolatból indultam ki, hogy az első sorban felsorolt termékkategóriák alá vannak felsorolva a hozzá tartozó cikkszámok (ahogy az általad megosztott képen is látható) és ebből szeretnénk egy olyan adatbázist előállítani, melyben a cikkszámok egymás alatt vannak és ehhez van a mellette szereplő oszlopban megadva a termékkategória.
Én ehhez a power query-t használtam.
1. Kijelöltem a teljes adattartományt.
2. Az adatok menüpontban a jelölt parancsot választottam.
3. A power query szerkesztőben címsorrá tettem az első sort.
4. Mindhárom oszlopot kijelölve az alábbi parancsot használtam.
5. Az oszlopok sorrendje fogd meg és húz módszerrel felcserélhető, az adatok az alábbi menüponttal sorba rendezhetőek.
6. Ha mindezzel megvagy, akkor betöltheted az excelbe.
Ezzel van egy teljes adatbázisod, és egy FKERES függvény is elegendő, hogy ebből kikeresd a saját adatbázisodban szereplő cikkekhez a megfelelő kategóriát.

Új hozzászólás Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50