- sh4d0w: Nyitlocker
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bagyusz: Sony Xperia SP CM11 Zárt Bootloaderre
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KBaj
kezdő
Kedves Mindenki!
Régen jelentkeztem, de eléggé lekötnek a munkáim.
A jelenlegi munkámban akadt egy feladat amiben nem tudok dűlőre jutni, ezért kérném és megköszönném a segítségeteket.
Feladat: Adott egy táblázat, melyben van egy range_data névvel elnevezett Range és egycellából álló CellaSzín1 nevű Range tartomány. A cél az, hogy egy tetszőleges eredmény cellában (minél gyorsabban) megszámoljuk a CellaSzín1 nevű cella kitöltő színével megegyező range_data celláit, melyek a keresést megelőzően Excel táblában beállított feltételes formázással lett megszínezve több féle színnel.
Az interneten való kutakodás után a következőkre jutottam: Talán a legjobb lenne táblafüggvényt írni, mert azt sokkal hamarabb elvégzi az Excel, mint a lomha VBA For-Next ciklust. Így az alábbival próbálkoztam:
Function CountCcolor(range_data As Range, CellaSzín1 As Range) As Long
Dim cel As Range
Dim xcolor As Long
Set range_data = Application.Range("Munka1!O3183:S3284")
xcolor = CellaSzín1.Interior.ColorIndex
For Each cel In range_data.Cells
If cel.Interior.ColorIndex = xcolor Then
CountCcolor = CountCcolor + 1
End If
Next cel
End Function
A tetszőleges cellába írtam a meghívó függvényt: =CountCcolor(CellaSzín1;range_data) azzal a szándékkal, hogy a tábla újraszámolás utasításra (amely lehet automatikus Excel vagy VBA külön utasítás) beírja a cellába a range_data tartományban talált CellaSzín1 cella alapszínével megegyező cellák darabszámát. De sajnos nem így van. A funkció függvény lefut ugyan, de nem működik stabilan, ha nem #ÉRTÉK hibát jelez akkor a kijelzett szám annyi mint a vizsgált terület „szín nincs” összes celláinak száma (CellaSzín1.Interior.ColorIndex=-4142; negatív, tehát nincs szín). Pedig lenne mit összeszámolni.
Nem tudom hogyan tovább?
Tisztelettel megkérek Mindenkit, aki tud segítsen.
A segítséget előre is köszönöm.
Kbaj
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 65QNED87A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50