Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám amit talán excel-lel meg lehet oldani és eszméletlenül megkönnyítené az életem. Ezért fordulok hozzátok, hátha valaki aki benne van már oldott meg hasonló problémát.
Tehát adott mondjuk a példa kedvéért egy webshop. Egy webshop ami kerékpárokat árul. Van egy adott kerékpár, legyen a neve "26"-os felnőtt kerékpár". ennél a terméknél van 4db konfigurációs lehetőség, amely változtatja az árat is. Pl.: Lehet kérni a vázat 10 féle színben, minden színnek más az ára. Lehet kérni 10 fajta gumiabronccsal, megint csak mindnek különböző az ára, valamint mondjuk 10 fajta áttétellel melyeknek megint csak különböző az áruk. Tehát összesen 10*10*10 fajta ár lehet, azaz összesen 1.000 féle ára lehet ennek a kerékpárnak. A probléma viszont az, hogy a webshopban nem lehet megadni, hogy az egyes változatoknak mennyi a plusz ára a sztenderd árhoz képest, hanem minden egyes variációhoz külön kell nekünk manuálisan megadni az árat. Ez a probléma. Hogyan tudnék excelben létrehozni egy olyan munkafüzetet, ahol ha megadom, hogy pl. 100.000 Ft az alapára a kerékpárnak, majd pedig megadom a 3*10db opciót árakkal, akkor az excel kiszámolja nekem az összes létező variációt, tehát mind a 1.000db-ot és mondjuk egymás alá megadja nekem egy táblázatban. Ezt követően az árakat már egy egyszerű skripttel be tudom pár gombnyomással vinni az oldalra, ezzel nincs baj. A kiszámításánál akadtam el.
Előre is köszönöm mindenkinek aki egyáltalán elolvassa ezt a feladványt, ha pedig még segíteni is tudtuk akkor le a kalappal!
Üdv.
Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Villanyszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest