- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The DJ: Kínai fake videókártyák hardveres BIOS módosítása (gyári állapotra)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThoLy
csendes tag
Szia!
Én úgy csinálnám, hogy létrehoznék egy "segédtáblát" egy másik munkalapon ahol összefűzném az "E" és az "N" oszlop tartalmát, majd kivenném belőle a duplikálásokat (Data fül ismétlődések eltávolítása), majd darabtelivel megnézném, hogy melyikből van több mint 1.
Azután ráeresztenék egy makrót, ami ha a darabteli függvény értéke >1 akkor megkeresi a "duplikált" sorokat, és átszinezi a cella tartalmát.A makrós formázás kódja szerintem valami ilyesmi lenne:
for i=1 to segédtábla vége
if darabtelifüggvényértéke > 1 then
keresési érték = összefűzott érték
for j=1 to adatok_vége
if worksheets("adatok").cells(j,összefűzött adat oszlopszáma)=keresési érték then
worksheets("adatok").range("A"&j&":"#"N"&j).font.color=vbRed
worksheets("adatok").range("A"&j&":"#"N"&j).interior.color=RGB(255,0,0)
end if
next j
end if
next iA range kijelölésben nem vagyok biztos, hogy így jó, de ha szükséges este utána tudok nézni (és nem mond valaki okosat addig)
Ui.: A kód valoszínűleg elég hosszan futna, de hirtelen ez jutott eszembe.
Uui.: A segédtáblát is meg lehetne csinálni makróval. (esetleg próbáld a makró rögzítése funkciót a Fejlesztői fülön)Kérdés esetén állok rendelkezésedre.
Üdv,
ThoLy
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest