- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szöszi29
csendes tag
sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :-)
Segítséget szeretnék kérni! Felhasználói szinten vagyok csak Excel használó! Van egy excel táblázatom (raktárkészlet), 11 oszlop és 10000 sor! A táblázat minden nap, de van hogy két-három naponta bővűl, 100 sorral, néha 300 sorral.. mikor mennyivel..Felső sor rögzítve, felső sorban szűrük vannak, egymás mellett, külön oszlopokban, ballról jobbra, például alkatrész típusa, méret, ár, beírás időpontja, rendelés időpontja, raktárkészlet, szín, gyártó stb..Lefele a sorokban pedig az adatok..
Folyamatosan, napi szinten órákat kell keresgélni(szűrni) a táblázatban, általában nem egy oszlop alapján szűrve, hanem több oszlop szerint. Például keresek egy fekete dobozt ami xy méretű és egy hete érkezett be, x forintba kerül, aztán ugyanazt a tipusú dobozt keresem, de minden szín érdekel és mindegy mikor érkezett, csak legyen belőle... stb.
Tehát a sorok adatait folyamatosan szűrve keresgélni kell a megrendelések alapján, de mindig más szűrők szerint, sokszor 2-3-4 adat szerint szűrve...Nekem az a lényeg, hogy akárhányféleképpen szűrök, mindig mutassa meg az összes eredményt... ha 6 féle fekete doboz van, azok sorait listázza ki, mellé ha 20 féle doboz van, minden színből, azt is megmutassa, vagy ha az összes dobozt keresem ami bármilyen színű lehet, bármennyibe kerülhet, minden dobozt kilistázzon, és amiket itt külön szűrtem, azokat egyben is megmutassa... azaz listázza ki az összes fekete dobozt, az összes 7000-10000 forint közötti terméket ami decemberben érkezett, stb. ezeket is mind egy oldalon mutassa meg, például egy új "lapfül"-ön..
Sajnos muszáj excelben csinálni egyenlőre, mert ez van... de bármilyen megoldás érdekel később, hátha rá tudom venni majd főnököket...
A kérdésem az lenne, hogy ezt a szűrési folyamatot makróval, egyebekkel lehet egyszerűsíteni? Vagy fügvénnyel? A munkát és időt lerövidíteni? hogy ha egy sor adatát beírom "valahova" az excelben, akkor annak minden elemére külön rá lehessen keresni automatikusan, és az összes féle eredményt megmutassa?
Azaz ha beírtam 200 új sor, az új sorok adatai alapján kereshessek régiek között, az "A-B-C-D" oszlopok adatai alapján, a "B-C-D-G" oszlopok alapján és akár az "A-G-E" oszlopok alapján, és az eredményeket egy új oldalra kilistázza...remélem nem értelmetlen amit írtam.. :-)
válaszokat előre is köszönöm, hatalmas segítség lenne!! sőt, aki megoldja, vendégem egy nagy sörre :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest