- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
archen
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy komoly problémám, ami a következő:
Makrót írok excelben, ami összeköttetést biztosítana MySQL-el OBDC-n keresztül (pontosabban táblázatot tölt fel szerverre). Azon a ponton akadtam el, ahol sql syntaxisban szeretnék egy Excel mezőre hivatkozni, mint változóra. Utána olvastam már számos külföldi fórumban, és láttam hogy ezzel másnak is volt problémája, azonban megoldás nem született rá eddig. A környezet a következő:strsql = "INSERT INTO test_table (Variant1,Variant2,Variant3,Variant4,Variant5,Variant6) VALUES ('" & _
esc(Str(.Cells(rowctr, 1).Value)) & "','" & _
esc(Str(.Cells(rowctr, 2).Value)) & "','" & _
esc(Str(.Cells(rowctr, 3).Value)) & "','" & _
esc(Str(.Cells(rowctr, 4).Value)) & "','" & _
esc(Str(.Cells(rowctr, 5).Value)) & "','" & _
esc(Str(.Cells(rowctr, 6).Value)) & "')"A probléma forrásai a Variant1,2,3,4... lennének, fix értéken tökéletesen működik a makró, azonban ami a cél lenne az az, hogy - esetünkben ezt a 6 column nevet - az excel tábla H4-H10 mezőiből szedje ki, próbálkoztam már több megoldással is, pl:
(" & Cells(4, 8) & "," & Cells(5, 8) & "," & Cells(6, 8) & "," & Cells(7, 8) & " ......)
vagy
(" & H4 & "," & H5 & "," & H6 & " .....)
Ha bárkinek bármi ötlete, vagy ezirányú tapasztalata lenne, nagyon hálás lennék érte!
előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Mini-ITX
- Hálózatokról alaposan
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple MacBook
- Egyszerű kávé topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50