- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Ha nasnak is használod majd, akkor a HDD a beeboxba a legjobb megoldás, mivel úgy is menni fog folyamatosan a gép a nas funkció ellátása miatt, ha szerencséd van, te már normális kábelt kapsz majd a beeboxhoz és akkor még az sem fog eltörni, és tudod majd használni rendesen a sata portot is.
Nem tudom mennyire néztél utána, de a beeboxba egy Msata ssd megy, és még egy 2.5-ös noti vinyó, szóval itt nem lesz sebesség gond, nekem villámgyors ssd-vel a win10 N3150-el.
-
Kobe
veterán
Sziasztok
Kicsit tovabb gorgettem az n3150 beeboxos temat. A megalmodott tarhely eleresehez 2 opcio lenne, es erdekelne sztetek sebessegben melyikkel jarnek jobban
USB3 as pendrivera telepiteni a windowst, kodit es a beeboxba egy nagykapacitasu 2.5 merevlemezt rakni
Beeboxba egy 128as ssdt szerelni, es egy kulso usb3 as vinyot kotni
Arban kb ugyanott lenne, az elso megoldas kicsit helytaksrekosabb, viszont a sebesseget illetoen nem vagyok biztos a megvalosithatosagaban
-
Celtis
veterán
válasz
adodaniel #41679 üzenetére
Ha már a qc5000 szóba került. Mi várható el tőle 4k téren? Próbáltam vele néhány véletlenszerűen letöltött 4k-s videót lejátszani, egyelőre fullHD-ben, de kevés sikerrel (OE6.0.1)
Tudtok esetleg ajánlani sebesség, kódolás szerint rendszerezett 4k-s video mintafájl sorozatot?
-
törölt tag
válasz
radi8tor #41678 üzenetére
Igen lehetséges, azzal a néhány kitétellel amit vázoltam. De csak amúgy is madvr usereknek ajánlanám a használatát, különben össze-vissza nyomkodás lenne a végeredmény.
Bizonyos körülmények között kényelmesebb az iso-pdvd mókánál, mint pl ha eleve filmgyűjteménybe kerülnek 3D anyagok. Másolásnál átmegy makemkv-n, felesleges dolgok kikerülnek belőle, kisebb lesz a mérete és nem utolsósorban Kodi médiatárból indítható.
Gépigény viszont egyértelműen magasabb, legalábbis a jelenlegi optimalizációval. Úgy vélem Braswell vagy Kabini nem is bírná erővel, míg ugyanezek pdvd-vel vígan elvannak. De ez csak tipp, nem próbáltam, saját környezetemben egyértelműen magasabbak a render értékek. Grátisz csodaszép a képminőség, de 3D filmek jellemzően totál steril transzfert kapnak, szvsz akármivel játsszuk le csinosan mutatnak.
(#41694) sb
Az algók folyamatosa változnak, enne kellenére Jinc+AR felskálázást szinte kizártnak tartom AM1 és tsi.
Ha már szóba kerültek új vasak, nem lenne értelme kivárni azt a 2-4 hónapot AM4 és Bristol Ridge (Carrizo asztali) konfigra gondolva Celeron és Kabini helyett? Ha általános házimozi feladatokra szánják, valószínűleg hosszú távú mindentudó alap lehet(ne).
Én még érdemi madvr erőt feltételezek mellé, vagy ez esélytelen? Nem ismerem annyira a platformot, vagy annak elvi illetve gyakorlati lehetőségeit.
-
sb
veterán
válasz
#48613632 #41674 üzenetére
Nálam a sorozat annyi, hogy van egy Sorozatok mappa, azon belül minden sorozatnak egy könyvtár a címével (ezt úgy adom meg, hogy tuti megtalálja a scraper). Azon belül pedig az epizódok, de azok már ömlesztve, pár darab külön file-ként behányva, mások évadonként külön mappában vagy epizódonként. Tök mindegy a scrapernek, megtalálja jól ha a file elnevezések jók. De abból meg még sokéves pályafutásom alatt nem szedtem le olyat kb, ami rossz lett volna.
A másik lényeges dolog pedig a sorozat könyvtár neve. Ott érdemes - főleg, ha magyar címeket szeretnél adni a könyvtáraknak - megnézni előtte a tvdb-n, hogy a kézi keresőjük visszaadja-e a könyvtárnévre a sorozatot. (Ha több nyelven kidobja már jó.)
-
devil-k
nagyúr
válasz
adodaniel #41693 üzenetére
Win 10 van jelenleg, de már próbálkoztam Linux Mint-el is, de van 1-2 dolog amit meg kellene oldani alatta. Ha ezek rendben lennének, akkor szerintem simán alázza a Win10-t a Mint. Sokkal zártabb, ezáltal stabilabb az egész. Képben is jobbnak láttam, hangról nem tudok nyilatkozni, mert valami miatt nem tudom az 5.1-ra rábírni most, hanem mindig sztereóba küldi ki............. ettől agyf@szt kapok.
-
sb
veterán
Ezt a jobb (alap, DXVA) skálázást talán regger írta már egyszer, de nem találom. Mi van most ezzel? Nem az nv-nél volt csak jobb az Intel?
@regger:
Nagyon alap algoritmusokat tudna csak, inkább Kodi DXVA-ra van kitalálva az AM1. Nyilván ha SD-720p > 1080p felskálázás is van, akkor némileg jobb képminőséget biztosít az MPC/madvr, de max Lanczosra tippelek.
Emlékeim szerint jinc nekem futott Ivy Pentiumon ami gyengébb gpu valószínűleg. -
Patice
Topikgazda
válasz
Pgabor79 #41672 üzenetére
Szerintem nem. Kodi-ban (OpenELEC-ben is) tudtommal csak egy képkimenet lehet. A hang az már más kérdés. Engem is érdekelne a megoldás, hogy lehet-e pl. Display porton küldeni a képet és a HDMI-n a hangot.
EGL-es Kodi 17 alpha-ban nem láttam a képkimenetek között a Display portot.
(#41673) -=Libria=- :
"...egyre inkább szemezek az N3150 beeboxal, bele egy kisebb ssd, mellé pedig egy min 2TB-os NAS. Szerintem arra amire nekem kéne ideális megoldás lenne, és nem is kéne szivatnom magam a házvadászgatással, építgetéssel stb"
Szerintem jó az irány! Hajrá!
(#41674) pitepeti71:
Sorozatok felvételéhez médiatárba talán ez a fórum segíthet, hogy hogyan nevezd el a fájlokat. A másik, hogy felvételkor azt add meg, hogy az a mappa sorozatokat tartalmaz + ilyenkor ki lehet zárni a frissítésekből.
"...én BD-ről szeretnék, frame packed-et játszani."
Itt most eredeti lemezről beszélünk? Mert ha igen, akkor a védelem miatt nem fog menni.
(#41676) pitepeti71:
És az .mkv-ba az MVC-t berakta a program? Bepipáltad?
(#41686) adodaniel:
Én is leírtam itt a fórumban.
-
sb
veterán
válasz
#48613632 #41620 üzenetére
Egy HTPC-be súlyos napokat, heteket kell beleölni, aki nem ezt mondja hazudik. A különbség az, hogy így kaphatsz egy végletekig kihegyezett, kényelmes rendszert. A médialejátszó azért egyszerűbb, mert alig tudsz vele machinálni. De ettől jó/jobb nem lesz. Csak ami szar az az is marad benne.
Ettől függetlenül szerintem túlbonyolítod a dolgot. Madvr, 3D, mkv-ba kódolás?
Fel kell tenni egy OE-t vagy Win+Kodit és az alapokat belőni. Nyilván rutin kérdése is, de nekem a múltkor besz*rt a több éves rendszerem, ledaráltam médiatárastól együtt, feltettem egy új Kodit és fél óra alatt beállítottam. Amit nem talált az maradék fél óra kézi vacakolás. És ennyi volt.
Kodinál az alap beállításokat meg kell ismerned, ha még használtad, pl. keymappelést belőni extrákra biztos rámegy 1-2 nap. De ezt meg egyszer kell megtenni.
Amit írtál problémákat nekem csak vmi bugos verzióból rémlik, mármint, hogy sample-k megjelennek a tárban. Én is belefutottam évekkel ezelőtt, de azóta se láttam és semmit nem teszek ellene.
Ami nekem meg szokott jelenni plusszban az a torrent .dat file-ja. Ezt meg egy 5 soros advancedsettings.xml beállítással el lehet tüntetni. (A sample-t is, ha magától nem tűnik el, de el kéne)
A filmfelismerés nyilván egyedi filmektől függ, nekem egész HTPC pályafutásom alatt felismerte a filmek 90%-át. Simán címből, nem nfo-ztam vagy szarakodtam. A maradk pár 10db filmet meg nem nagy cucc kézzel belőni.3D-re tegyél fel PDVD-t, TMT-t. Ha nincs driver/beállítás bugod (ami most épp párunknál előfordul, de előtte évekig nem volt) akkor elindítod és megy. Konvertálgatni se kell. ISO-ból tudja.
A második szabály pedig, hogy ha egyszer működik akkor ne nyúlj hozzá. Nekem kb. 3 évig ment egy régi verzió, régi winnel, régi driverrel. A múltkor sajnos meghülyült, mert ISO-hoz nem töltött le infót. Ami 3 éven át ment neki. Némi szarakodás után nem volt más megoldás, frissítés jött, amit fentebb írtam, de itt meg ez volt a könnyebb út. Tudtam, hogy nincs ilyen, hogy nem működik, tele lenne a fórum vele. És ment is az újjal.
-
PuMbA
titán
válasz
adodaniel #41686 üzenetére
Windows alatt jelenleg nincs, Linux alatt van, de nem sok embernek van olyan hangrendszere, hogy számítson.
Egyébként itt tart most a dolog, ezt írta az Intel pár napja:
"This issue and your comments have been addressed to the correspondent support/engineering team within Intel. I don't have any relevant update and cannot even promise any kind of solution at this point but we are looking into it and I will keep you updated on any progress we make."
-
adodaniel
őstag
Mielőtt megveszem az Asrock qc5000-itx/ph lapot azért megkérdezem, hogy hasonló árkategóriában (nem feltétlen integrált) létezik esetleg más vagy jobb megoldás? Egyáltalán ez a Kabini proci mire elég HTPC szinten?
-
törölt tag
válasz
#48613632 #41674 üzenetére
MPC/madvr 3D-hez szedtél LAV filters frissítést? Legújabb nightly verziók egyike szükséges hozzá, majd telepítésnél 3D software decoder letöltés és install. Madvr 3D setup értelemszerű, ezután automatikus minden.
-
törölt tag
válasz
Celtis #41636 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, sajna most tudtam csak gép elé kerülni, kicsit huzamosabb ideig. Köszönöm, hogy ennyien próbáltatok segíteni.
"Pontosan az az elvárás, hogy magától működjenek a dolgok, és ezt tudja is a Kodi."
Az a bajom, hogy egy példát is említsek, hogy a Kodi, random hibákat generál. Van pl egy American Dad mappám, mivel ezt a sorit nem ismertem, az első évad van letöltve, igaz, ez még SD és 4:3, de gondolom, ez nem probléma. Nem tudom milyen kódolású avi, de Kodi simán játsza.
És, az Istennek nem hajlandó beletenni, a médiatárba. Ugyanaz a mappa szerkezet, mint a többi sorinál, de csak file-ból tudom indítani, vagy nem Kodival nézem megMár frissítettem, kivettem, más mappába tette, kiszettem az almappa struktúrát, és nincs ott
Sample: Alapesetben, nekem sincs benne, de a Whitney-hez betette. Épp ez a gond
Ha mindnél ott lenne, tudnám, hogy nem hiba, vagy bug, vagy nem tudom, hogy minek nevezzem. De csak a Whiney-nél van, így mit állítsak be másképp?
screenshot: Most mit értesz saját mappám alatt? Nálam úgy néz ki, hogy almappákból áll az admin/download/Transmission mappa, mint pl filmek, sorozatok, Blu Ray Disc, értelemszerűen csoportosítva, és sorozatokon belül is, a sorozat címekkel, külön mappák vannak. Ezeket TM-ben variálom, amennyire lehetséges. Így, a torrent és a média mappám, voltaképp ugyanaz.
Jelenleg így néz ki a gyökér mappa szerkezete.
Az american dad és a The Flash, problémás esetek voltak, azért vannak kívülA 3D-be pedig a Kodi - tudtommal - csak osztottképest tud, de én BD-ről szeretnék, frame packed-et játszani
Ami egyébként, még madvr-rel sem jött össze, sajna.
Ezt persze betudom a saját bal...ságomnak, de tény, hogy nem egyszerű, mivel, nekem 3x-ra sem sikerült
harylmu
ezt en se ertem. plusz hogy miert rakja sorozatokat meg filmeket egy mappaba.
Valamit benéztél, külön mappám van mindkettőnek
woodworm
Másolgatást is kerülném, ha lehet.
Ott van egyszer letöltve, a teljes anyag, átnevezés, mappa struktúra még belefér, de nem akarok időtlen időkig, 20-40GB file-oket másolgatni.
-
Kobe
veterán
válasz
canniball #41666 üzenetére
megnéztem őket, köszi.
Nem rosszak, de mindegyik határeset, az árat meg eléggé megdobja, 30-40K....gyors fejszámolást végezve kb ott lennék a végén mint egy normálisabb asztali gép rendes vga-val....
nem sóherség, de egyre inkább szemezek az N3150 beeboxal, bele egy kisebb ssd, mellé pedig egy min 2TB-os NAS. Szerintem arra amire nekem kéne ideális megoldás lenne, és nem is kéne szivatnom magam a házvadászgatással, építgetéssel stbGondolom beebox valamilyen komolyabb univerzális távirányítóra betanítható, vagy tévedek?
nem tudom h mostanában lesz e valami újabb revizio ezekből, amit érdemes lehet megvárni, vagy akár mehet msot is az n3150es -
Pgabor79
aktív tag
Asrock N3150ITX alaplapon van a HDMI mellett DisplayPort is. Megoldható vajon az, hogy kétféle felállásban lehessen használni az Openelec alapú HTPC-t?
1. HTPC DisplayPort ---> Displayport-HDMI átalakító ---> TV
2. HTPC HDMI ---> AV erősítő ---> TVMindkettőn egyszerre megjelenik a jel? Vagy váltani kell valahogyan?
-
havri1
félisten
válasz
cinemazealot #41667 üzenetére
Ez valószínűleg így lesz. Neo6-ot tudja.
Akkor hurrá
Köszi az infót! -
Melyik dedikált VGA képes hardweresen dekódolni a 4K-s videókat, jelenleg tényleg csak a GTX 960-as és attól felfelé? AMD vonalon esetleg?
-
PistiSan
addikt
Köszi szépen, sikerült!
Kb 15mp-el gyorsabban bejön így a kodi mint ha simán indítópultba tenném be.
Viszont marad nekem még is ez a lassabb megoldás, mivel az erősítőmön az infra behalt, ezért azt fixen be szoktam állítani egy fix hangerőre és a HTPC-n változtatom a hangot, viszont ha launcherrel indítom a kodit, akkor nem tudok hangerőt változtatni.
Minden esetre köszi a felvilágosítást! -
cinemazealot
addikt
válasz
havri1 #41659 üzenetére
Van egyébként egy elméletem, de el fog szomorítani: szerintem az erősítőd nem tudja kezelni a kódolt többcsatornás hangokat.
Abból következtetek erre, hogy az az 1509 kbps-os DTS hangsáv valójában egy DTS frame-szerkezetbe csomagolt PCM (kódolatlan) sztereó sáv és 4 további elnyomott (néma/üres tartalommal feltöltött) hangsáv. Az erősítőd pedig azért tudja ezt megszólaltatni többcsatornásan, mert ismeri az ún. "DTS Neo:6" keverést, ami nem más, mint a kódolatlan sztereó hanganyag 6-csatornássá felkeverése. Gyakorlatilag a Dolby Pro Logic II konkurenciája, ami szintén csak a sztereó jelből képes többcsatornás hanganyagot felkeverni. Így amikor be van kapcsolva a Kodi-ban az AC-3 engedélyezés és AC-3 felkeverés is, akkor tulajdonképpen nem történik más, mint a kódolatlan DTS hangsávot átcsomagolja kódolatlan AC-3 keretszerkezetbe, ami alapján az erősítő Dolby Digital-nak ismeri fel. Viszont amikor átváltanál a kódolt magyar hangsávra, azt a Kodi már nem dekódolja és csomagolja vissza, hanem egyszerűen átereszti, azt azonban az erősítő már nem tudja dekódolni.
Amikor viszont kiveszed az AC-3 előtti pipákat, a DTS hangsávot azért hallhatod, mert az valójában kódolatlan (PCM formátumú, DTS keretszerkezetben lévő) sztereó, a Dolby Digital hangsávot pedig a Kodi kicsomagolja kódolatlan sztereó jellé. És mivel mindkettő sztereó, mindkettőre alkalmazhatod az erősítő hangzás effektjeit.
De remélem, nincs igazam.
-
havri1
félisten
válasz
cinemazealot #41663 üzenetére
NFO-ból másoltam ki az infót.
Ha nem tudná a DTS-t, akkor néma lenne nem? Vagy lehet a DTS-t átkonvertálja DD-re?
Amúgy érdekes, mert most voltam öcsémnél tesztelni. Nála az U571 hangja amiAudio 2
│ Formatum............: DTS
│ Bitrata.............: 1510 Kbps
│ Frekvencia..........: 48.0 Khz
│ Csatornak Szama.....: 6
│ Nyelv...............: Angolis ugyanolyan beállításokkal mint nálam, egy új Yamaha erősítőn szintén DolbyDigital-t ír lejátszáskor. Nem igazán értem
Sajnos nincs semmi más forrás, csak PC.
-
Kobe
veterán
válasz
cinemazealot #41663 üzenetére
15 cm magas a polc, és 35 cm mély. a szélesség nem releváns, mert ott van kb 1m játszótér
inkább a magasság/mélység a problémás
-
cinemazealot
addikt
A 15x35 cm-es hely hogyan értendő?
- 15 cm szélesség és 35 cm-es mélység? Ez esetben a magasság irreleváns?
- Vagy 15 cm szélesség és 35 cm-es magasság? Ez esetben a mélység irreleváns?(#41659) havri1
Ha egy régebbi erősítő digitális, akkor sokkal valószínűbb, hogy a Dolby Digital-t fogja tudni és a DTS-t nem, mert a DTS csak később terjedt el a consumer piacon a DVD filmek hangsávjaként.Biztos, hogy az az 1509 kbps-os hangsáv 6-csatornás? Mert engem ez az érték nagyon emlékeztet a 2-csatornás (sztereó) 16-bites 48 kHz-es PCM jel sávszélességére (ami egészen pontosan 1536000 bps), a kódolt többcsatornás (nem HD) hangok (5.1-csatornás Dolby Digital vagy DTS) pedig ennél valamelyest kevesebb sávszélességgel is be szoktak érni. Szerintem akassz egy garantáltan Dolby Digital 5.1 vagy DTS 5.1 hangot kiadó DVD lejátszót az erősítődre és nézd meg, hogy olyankor mit ír ki és hogyan viselkedik. Akkor tudni fogod, hogy kezeli-e ezeket a hangformátumokat vagy sem, illetve hogy mit várj tőle el a HTPC-dre akasztva.
-
paler
aktív tag
válasz
PistiSan #41661 üzenetére
Szia !
Töltsd le ezt a progit: XBMCLauncher, majd állítsd be így.
Ja és a Shell fül alatt ad meg Other menüpontnál a Kodi.exe helyét.Viszont a Focus Settings fül alatt a Disable Focus Permanently-vel csak óvatosan, mivel ez teljesen elveszi a fókuszt a Windows-tól, ami azt jelenti hogy csak úgy tudod (eddig erre jöttem rá) visszavarázsolni a Windows asztalt, ha a Crtl+Alt+Del billentyűkombinációval elindítod a feladatkezelőt, és a Fájl / Új feladat futtatása menüpont alatt felugró ablakba beírod: explorer. Ekkor visszakapod a windows asztalt is.
-
-
havri1
félisten
Helló!
Segítsetek már pls, mert nem bírom megoldani a következő problémát.
Adott egy ONKYO HT-R340 -es jó régi erősítő. Optikán van összekötve a PC-vel.
KODI-ban a passtrough engedélyezve. Haladó ill Profi módban megjelennek a beállítások.
DTS kipipálva, ezt tudja a készülék. Legalábbis szerintem..
AC3 viszont nem tudom működik e, ugyanis:Ha engedélyezve van az AC3 közvetítése, akkor megjelenik egy albeállítás, (AC3 felkonvertálás engedékyezése).
Hogyha ez aktív (Mindkét helyen az AC3 engedve van), akkor a DTS hangsávok (English DTS 1509Kbps 6ch) tökéletesen megszólalnak. Onnan tudom, hogy átengedi, mert ebben az esetben az erősítőn a DOLBY DIGITAL felirat jelenik meg, és nem engedi az erősítő által nyújtott hang módokat állítani (Sorrund stbstb).
Viszont így a magyar hangsáv (Audio.....: Hungarian AC3 384Kbps 6ch) néma!Ha kiveszem az AC3 elöl a pipát, és marad csak a DTS engedélyezve, akkor mindne hangsáv megszólal, de szerintem csak stereoban, mert a DTS-nél nem vált át az erősítő, és szabadon állítható mind2 hangsávon is a Sorrund cinema, music stb. Kalap szar mondanom sem kell. Valami felkonvertált hülyeség lehet.
Ötlete valakinek? Mert oké, hogy az AC3-at nem tudja az erősítő, na de minden film előtt tesztelni, és beállítani, ha valós DTS 5.1-et szeretnék hallgatni?
-
Kobe
veterán
sziasztok
korábban már kérdeztem itt topikban, és azok alapján elég sokat jártam utána a dolgoknak, olvasgattam a komponensekről, stb. Arra a következtetésre jutottam, hogy igazából ennyire belemerülni nem akarok a témába, építgetés, költség, idő stb miatt....főleg mivel az általam elképzelt setupban a méret elég szűk keresztmetszet lenne, és ahogy nézegettem egy minőségi megfelelő méretű passzív ház már elvinné a büdzsét egy az egyben....
Szóval elkezdtem a beebox féle kompakt megoldásokat is nézegetni
Egy kisméretű (max 15cm x 35 cm-s helyre passzoló) htpc-t szeretnék összerakni min 2-4TB helykapacitással, elsődlegesen azért hogy megszabaduljak a gép és tv közötti állandó mobilvinyó cipeléstől:
- lehessen hálózaton keresztül töltögetni rá torrentről
- külön jó pont ha van hozzá távirányító, vmi minőségibb
- torrenteket, letöltést pl mobilappal akár telefonról is lehessen indítani út közben
- formátumokkal, kompatibilitással ne legyen gond - főleg fullHD mkv-k vannak a palettán, 4K nem játszik, de sok animét is nézek 10bites kódolással, ass feliratokkal. (ezekkel nem bírkózik meg a tv lejátszója, elsődlegesen emaitt kéne)Hangcucc egyelőre külön nem lenne rákötve, később valami minőségibb sztereó vagy 5.1, de ez msot nem szempont. A kritérium h mindenképp passzolnia kéne az említett 15x35 ös tv állványra
ti ezekre mit javasolnátok, mi lenne a legköltséghatékonyabb megoldás?
nem mondom hogy az építés ki van zárva, csak a elgtöbbnél a hely volt a szűk keresztmetszet.... -
paler
aktív tag
Van ez a kodi launchert program, amit ha beállítok akkor a rendszer asztal nélkül direktbe a Kodival indul el. A kérdésem az lenne, ha valamiért mégis elszeretném érni újra a Windows-t, akkor ezt hogy tudom megvalósítani ?
Eddig Openelc+Kodi-t használtam, és ott a rutorrent-et használtam úgy, hogy tabról/mobilról vagy akár a laptopomból menedzseltem a böngészőn keresztül. Na már most a Windows alól a rutorrent nem elérhető a Kodi alá. Tehát a kérdésem, hogy milyen torrent-et használtok Win+Kodi pároshoz. Olyan megoldás érdekelne amit hasonlóan lehetne menedzselni mint a rutorrentet, illetve tudná kezelni az rss-en keresztüli letöltéseket. Beállítási segítséget is szívesen fogadnék Pü-ben.
Előre is köszönöm -
devil-k
nagyúr
válasz
#48613632 #41618 üzenetére
Nem is mindenkinek való.... Sokan csak azért építenek HTPC-t, hogy elmondhassák, hogy nekik is van, de foglalkozni már nem akarnak vele. Ez nem egy "plug and play" eszköz, tudomásul kell venni. Viszont csak egyszer kell beállítani és nem kell folyamatosan b*szogtatni, ha elégedett vagy vele. Nekem ezelőtt médialejátszóm volt, de soha nem mennék vissza már rá.
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #41653 üzenetére
elméletileg mennie kellene a 64 bitesen is, mert van 64 bites FFDShow és Avisynth is...... egyszer próbáltam is összelőni, de nem sok időm volt rá, és mivel 32 biten ment szépen, hamar elvesztettem a lelkesedésem... de ha valaki kisakkozza, nagyon megköszönném ha leírná hogy sikerült neki, hátha kicsit kevesebb erőforrást zabálna...
-
bozont
veterán
Üdv
Van már valami tapasztalat hogy Skylake hogyan boldogul a HEVC videókkal? Eddig egy N3150 volt tervben HTPC+NAS kombóhoz (valamelyik linux-szal), de úgy olvastam az új Intel fejlődött ezen a téren is. Konkrétan a G4500T érdekel, abban már GT2-es igp van. Mondjuk a 4K egyelőre nem kell, inkább a 10bit 1080p. -
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #41619 üzenetére
Az SVP nálam se produkálja a legjobb képet... ami nálam a legjobban bevált: FFDSHOW, avisynth, és ez a script:
SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60000, den=1000, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : lastés ehhez erőben elég egy Q6600 +NV520GT...
-
Balerik
aktív tag
-
alitak
senior tag
Sziasztok, megkérdezem itt is, hátha valakinek van erre ötlete.
-
jézusom
addikt
válasz
varmi2 #41637 üzenetére
Oké! A megjelenítőm 3840x2160 pixel. Rájöttem, hogy hdmi2.0 nem igen van elérhető, úgyhogy 30Hz max.
A drivert AMD oldaláról kellett feltennem, Asrock honlapjáról amit letöltöttem az szerintem üres CCC volt driver nélkül, de legalábbis nem ment fullhd fölé...
Namost ha ilyen 23,976 vagy nem tudom milyen törtszámos FPS filmem van, akkor azt hogy állítsam natívra? Abban sem vagyok biztos, hogy a TV-m kezeli, de azért jó lenne tudni.
Ha a TV 1920x1080@60-ra van állítva a láthatóság miatt, attól még a 4k-t 4k-ban játsza le a kodi, vagy más player?
-
Compika
aktív tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni abban hogy egy AMD AM1 5350-hez milyen beállításokat kell csinálnom MPC-HC + madVR -ben és hogyan.
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #41642 üzenetére
De éppen az a lényeg, hogy nem kötelező, ha van feltöltésed is, és a teljes letöltéssel éppen ennek adod meg a nagyobb esélyt. Biztos van olyan elszállt hely is ahol akár a 100%-os feltöltés esetén is kötelező a 48 óra, erre mondtam, hogy nem normális.
A hozzászólás szerkesztése nem a teljes cserére szól, nem stílszerű.
Bocs az off miatt. -
woodworm
veterán
válasz
envagyok #41640 üzenetére
Nem erről van szó.
A kliensek lekérik egymástól a statisztikát és elsősorban azoktól töltenek le, ahol megvan a torrent 100%-a és jó sebességgel tudják kínálni. Ha nem töltöm le a teljes torrentet, attól még teljesen meg tudok felelni a seed szabálynak, de szinte semmit nem adtam vissza.
Azt lehet mondani, hogy "kisnetes" vagyok, bár már egész jól megemelték. Az 5Mbites visszirányommal kb. felment 1TB, míg azon sír mindenki, hogy alig van adatmozgás.Abbahagyom mert ez kezd itt elég off lenni.
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #41638 üzenetére
Szerintem meg az a nem normális, amikor független a kötelező seed idő a feltöltött mennyiségtől. Nevezz régivágásúnak, szeretem visszaadni, amit leszedtem, de ha visszament az 1-es arány, nehogy kötelező legyen már ugyanúgy a teljes seedidő is. Még ha hetekig seedben tartom is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
jézusom #41612 üzenetére
1 lépés. a hdmi kimenetére köss egy 4k-s megjelnítőt. utána az asztalra jobb gomb, és a febontásban be fogod tudni állítani. De csak ezek a frekik fognak menni, több nem.
3840 pixels wide by 2160 pixels high @ 24Hz | 25Hz | 30Hz
4096 pixels wide by 2160 pixels high @ 24Hz
A hdmi 1.4 korlátjai miatt. -
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #41628 üzenetére
Szerintem valamit bonyolultabban csinálsz, mint kéne. Hidd el nem kell másolgatni a fájlokat, nem kell átnevezni, nem kell a sample fájlt kihagyni a letöltésből, csak használni kell. Évek óta nem nyúltam letöltött filmek mappájához, mégis minden rendben van a médiatárban. Pontosan az az elvárás, hogy magától működjenek a dolgok, és ezt tudja is a Kodi.
Én is a kölcsönzőből töltöm le a filmeket, úgy ahogy jön. Szerintem mindegyik mellett ott van a sample fájl, mégsem teszi be a médiatárba a Kodi soha.
Továbbá, ha egy filmet megtalált vagy kézzel módosítottál, azt nem fogja felülírni, hacsak nem módosítod a scraper beállításokat és frissíted a keresést az adott könyvtárban. Vagyis az automatikus frissítés ami a Kodi minden elindításakor fut csak az új filmeket keresi le, a régieket soha nem bántja.Tegyél be egy screenshot-ot légy szíves a Kodi-ban a Videók menüben a saját mappádat kiválasztva és jobb klikk forrás szerkesztése képernyőről. (Remélem jól írom fejből.)
Ami a 3D lejátszást illeti. Minden bizonnyal baromi jó képminőséget ad a külső lejátszó meg a madvr csutkáig tekerve, de szerintem jobb lenne először kipróbálni egyszerűen a beépített lejátszóval. Megismerni a működést, majd utána továbblépni.
-
woodworm
veterán
Közben itt a 3150 utód, listaára ugyanonnan indul, lehet a boltokba is hasonló áron kerülnek majd a termékek.
-
woodworm
veterán
válasz
#48613632 #41628 üzenetére
Én a lényeget (film/sorozatrész) átmásolom a figyelt mappába a kodi által elvárt címformátumban. Az eredeti helyre pedig létrehozok egy symlinket. Másolgatás ugyan van, de duplázás nincs.
(#41630) envagyok
A részleges letöltéssel egy túlseedelt trackeren teljesen elvágtad magad a feltöltéstől. -
jézusom
addikt
Ha hallgatok egy DTS-MA anyagot, hogyan bizonyosodhatok meg afelől, hogy tényleg a lossless hangot hallgatom, és nem a core DTS-t?
Hangkártyát használom DAC-nak, és az erősítőbe így analóg hang kerül, nem ír ki semmit.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Patice #41626 üzenetére
Hát igen, lehet, hogy a koncepciómmal van a gond.
Egy mappa van a NAS-on, amibe töltök, így nem kell duplázni, meg másolgatni. Transmissionnal rendezgetem a mappák csoportosítását, úgy mint, filmek, BD lemezek, sorozatok, és ugye ezen belül az alcímek.Na most, ha külön mappám lenne, akkor ugye ott nem lenne gond pl a sample-kel, mert fogom és törlöm
De akkor dupla hely kell, és másolgathatok állandóan.Jukebox annyira nem érdekel, nem hallgatok zenét, csak elvétve
KODI egyébként nekem is tetszik, csak sok a bug, és nincs 3D. MP-ben van, és ez komoly előny, legalábbis, ha nem találok valami megoldást.
Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha zökkenőmentesen működne az egész. Magam is PC párti vagyok, a konzolokkal szemben, és ez voltaképp, hasonló téma.Szóval 7végén még küzdök kicsit, és ha nincs megoldás, akkor bármennyire is sajnálom, de MP lesz belőle. Ha minden igaz, egy 600X3D.
szerk: Itt pedig, középen, az Aminta c film
Néha van több release is
-
Patice
Topikgazda
válasz
#48613632 #41620 üzenetére
Nem muszáj használni a médiatárat, vagy azt a könyvtárat nem adod hozzá, amibe töltesz.
Egyébként be lehet állítani, hogy ezt a könyvtárat kihagyja frissítéskor.
Én nem akadok fenn az ilyeneken.
MP-ken (legalább is amiről én váltottam) legtöbbször még normális jukebox felület sincs. Mostaniakon már igen, de azokhoz is az kell, hogy jól legyenek elnevezve a fájlok.
Kodi-t azért csípjük, mert folyamatosan fejlesztik sokkal gyorsabban (és többen), mint a gyári lejátszók szoftverét.
Ez persze lehet valaki szemében hátrány.
Én speciel szeretem kipróbálni az új dolgokat, és azt használni.
De itt legalább azt csinálok a lejátszóval amit akarok. Nem kell a gyári supportra várnom.
De tökéletesen megértem a te álláspontodat is.
-
törölt tag
Ok, lehet, hogy az én hibám, de valahogy az az érzésem, hogy 3D akkor sem fog működni, rendesen.
Feltettem az mpchc x64-et, madvr alatta van, végigmentem egy neten talált beállítások tutorialon. A Gravity3D.iso-t makemkv-val átkonvertáltam, és nincs frame packed 3D-m, mert nincs.
Ha megnyomom a TV-n a 3D gombot, csak a TV saját konverzióját adja. Ami egy fos. Akkor én rontottam el? -
törölt tag
Nehogy elkezdjetek erről vitázni, mindenki használja a számára legkényelmesebbet. Ennyi, nem kell bonyolítani.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #41619 üzenetére
"Kodit kell használni és nem hiszem el, hogy nem megy vele minden magától értetődően."
Hát, pedig ezer, apró nyüansz van, kezdve, a médiatáron át, amikor rosszul ismeri fel a címet, beleteszi a sample-ket, néha hiányoznak belőle filmek, néha ott vannak kétszer is
Akármit kézzel kijavítok, a következő frissítésnél visszaáll.
A 3D support csapnivaló, ráadásul, nekem eddig össze sem jött. Mindegy, nem akarok ezzel többet kínlódni, számomra ez túl lélekölőFeleslegesen qrtam el 3 hetet az életemből, és vettem egy rakás fost alkatrészeknek, hogy majd milyen jó lesz.
De ahogyan elnézem, másnak is vannak ilyen-olyan problémái, szóval ezért nem is értem, hogy mi a fene az a plusz, ami ennyit megér? -
törölt tag
válasz
#48613632 #41616 üzenetére
A fejlesztők folyamatosan frissítik a beta kódokat: link
(#41617) sb
2022
legalább addig összegyűlik a fejlesztésre szánt mani.
(#41614) gorbep
Sajna összes elérhető megoldásban van hiba, tényleg jó volna egy korrekt módszer. Sony tévék és projik csinálják egész tűrhető módon, nyilván egy szoftveres 24>60 más lenne. Próbáltam új SVP 4-et, de nagyon nem jó. Rengeteget hibázik vagy én vagyok béndzsa hozzá.
(#41618) pitepeti71
Kodit kell használni és nem hiszem el, hogy nem megy vele minden magától értetődően.
-
törölt tag
Nonszensz ez a HTPC, én nem értem? Ti ezt élvezitek?
Egyszerűen, semmi nem működik rendesen, mindent aprólékosan finomhangolni kell, és le kell mondani dolgokról.
Szerintem, veszek egy asztali MP-t, és ennyi -
sb
veterán
válasz
#75912448 #41613 üzenetére
Nem kell erős CPU, de ha ez mellékterméke a legerősebb GPU-val elérhető APU-nak (feltételezett APU-nak
), ám legyen 4, 8 vagy akár 16 magos.
Oké, de 300W-os APU-t meg nem akarsz. A jelenlegi 150-200W-os GPU-k (amilyen erőre szükséged lenne) és 8-16 magos cpu-k meg aligha fognak beférni 100-120W-ba. Max majd a következő körben 2022 környékén.
-
törölt tag
makemkv? alig 46 angol font
Van alternatív megoldás erre, vagy csak a virágbolt? Értem ezalatt, hogy más, mkv készítők is jók esetleg, biztos van olcsóbb a piacon, vagy csak a makemkv? (3DBD convert to mkv)Az csak a hab a tortán, hogy mindez egy beta-ért?
-
törölt tag
Sziasztok
KODI médiatárba időnként bekerül ez-az, ami nem odavaló. Pl sample-k, amit betesz A Minta néven, mint film
Kézzel kitürlöm, de a következő média tár frissítésnél, amit akkor futtatok, ha új anyag kerül a listába, megint ott lesz.
Van erre mód, hogy véglegesre tisztítsuk a média tárat?
Olyan is előfordul, hogy egy-egy filmet rosszul ismer fel, nem annak, ami. Ott is kézzel meg tudom adni, majd listából kiválasztani az adatokat, de a kövi futtatáskor, megint visszaírja.
Megoldást tud valaki? -
törölt tag
Jaja, 1,5 kevés, mert 1080p>1080p szükségtelen. Ha felskáláznék 720-at, arra alkalmazható lenne, de nem nézek Full HD alatt. Ahogy korábban beszéltük 1080p>1080p Image Enhancement, Debanding, Chroma up és Dithering kell elsősorban, arra pedig legerősebb APU, és most már Skylake IGP is épp elég. Full HD 3D viszont valóban zabál, PowerDVD-hez képest nagyobb az étvágya. IE szintén zabál, de az egy végletekig ízlésre és megjelenítőre szabható algó csomag.
Nem kell erős CPU, de ha ez mellékterméke a legerősebb GPU-val elérhető APU-nak (feltételezett APU-nak
), ám legyen 4, 8 vagy akár 16 magos.
Visszatérünk rá, ha lesz UHD 10bit 60fps HDR szupiszíntér.
No és nem utolsósorban lesz mivel megjeleníteni.
-
jézusom
addikt
asrock AM1_Bitx lapnál hol tudok 4k felbontást beálltani HDMI-re? Egyáltalán a gyári driver jó?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41603 üzenetére
Akkor rosszul érted.
Legalábbis szerintem én értem az igényed és épp arra próbáltam mást (jobbat) ajánlani.
100W-ból kijön egy Pentium+HD 7750 kombó ami prociban, nyers erőben lassabb, mint az AMD, de szálanként gyorsabb. Vagyis ha nem terheled 100%-ra 4 magon a jelenlegit akkor gyorsabbnak fogod érezni a Pentiumot szinte biztosan és bőven elég lenne. Gpu meg legalább 1.5x erősebb a 7750 mint az APU-ban lévő legerősebb gpu.Én azt nem értettem az előző oldalakon, hogy erős cpu-t minek/mihez akarsz. Mert a Zen sejthető, hogy sok maggal és erősebb szálankénti teljesítménnyel jön. Röviden fogalmazva egy i5/i7 szintű AMD-t várnak. (Ráadásul gpu nélkül, tehát mindenképp dvga kell hozzá először). Annak meg HTPC-re, még a high-end-ben, ahogy te nyomod sincs értelme. Ennek megfelelően még soha nem láttalak i5/i7-ről tervezgetni eddig sem. Zent tervezni meg kb. ennyit jelent.
szerk: Persze azt is értem, hogy 1.5x gpu neked nem elég. 960/970/R9 meg jelenleg nem jön ki 100W-ból (cpu-val, géppel együtt) sehogy. De sajnos arra nagy pénzt tennék, hogy ez a Polarissal sem jön össze. Bár volt egy igen biztató eredmény már róla de ehhez az is kevés lenne.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41609 üzenetére
Egy, de algók tekintetében mások is besegítenek, ill 1-1 feature innen onnan, ha minden igaz.
-
törölt tag
Legyen csak méretes, bazi erős GPU-val, kevesebb maggal.
....Egyébként ha nekem olyan erős gpu kellene akkor rág dvga-val nyomnám. ...
Most már értem miért értetlenkedtél a GPU vágyaimmal kapcsolatban
Anno kiveséztük, hogy a hangminőséggel szemben támasztott követelményeim alá max 120W táppal tudok dolgozni (most még)! Ebbe semmilyen, a 7850-nél nagyságrendekkel jobb algót futtató VGA nem jöhet szóba. (Szignifikáns difi madvr r9, GTX9 kb) És akkor itt jön képbe, hogy évekig maradhatna a Kaveri, de felskálázáshoz kevés lesz vagy lehet, illetve....
De nem is folytatom, mert UHD, 10bit HDR és kutyafasza, csak tippelgetünk...
A madVR-ba már most belekerült:
* if DCI-P3 3dlut isn't selected, BT.2020 3dlut is used instead (if available)
* if BT.2020 3dlut isn't selected, DCI-P3 3dlut is used instead (if available)Csak ezzel, fentieket támogató natív anyagokkal és egy kalibrált UHD projival elképzelhetetlenül pontos képminőségünk lehet.
UI: A 16-os RC3 full képernyő/ablak módban MPC-vel észrevehetetlen az integráció. Ez így sokkal faszább, mint a DSPlayer, mert az MPC feliratkezelője agyonveri az XYvsfiltert, mínusz a meglévő DS bugok.
(#41602) hunaqua
Nekem voltak hanghibáim OE-vel, de elég ha Kodi fórumán belenézel mennyivel szélesebb körű a Kodi/Intel Linux alapú fejlesztés és támogatás. Ha van is hiba, sokkalta nagyobb eséllyel javítják, mint AMD.
Friss tapasztalataim nincsenek, akár lehetnek barátok is, csak megjegyeztem, hogy OE alá az elvi esélye is kisebb bárminemű hibának, ha pl ha egy Braswellt teszel a feneke alá. AMD AM1 pedig tökéletes Windows környezetben.
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #41597 üzenetére
Akkor összefoglalom még egyszer (a lap ugye Asrock N3150-ITX) :
- alvó állapotból nem kapcsol be
- kikapcsolt állapotból bármilyen jelre bekapcsol (arra is ami a TV-hez megy)
- mindegy hogy USB2 vagy USB3 port, ugyanez a helyzet
- billentyűre mindig bekapcsol, akár USB2 akár USB3 porton van a vevője
- BIOS-frissítés nem segített
- az ilyen-olyan energiatakarékossági funkciók kikapcsolása nem segített
- az E350 lappal nem volt gond, minden működött ahogy kellt.zolka kollégánál majdnem ugyanez a helyzet (ugyanilyen lappal és kb. ugyanilyen IR-vevővel), annyi az eltérés, hogy nála:
- sem alvó sem kikapcsolt állapotból nem kapcsol be
- neki AM1 volt az előd amivel működött
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged