- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Pgabor79 #44596 üzenetére
Fent van a Kodi oldalán, csak nem frissült már jó pár release óta, így az 'Older releases' alatt találod. Ebben még a 14.0 Kodi van
Ha felraktad, akkor itt van hozzá a Wiki, hogy hogyan tudod a Kodit frissíteni. De amúgy ezt a két parancsot kell csak megadnod SSH-n (pl. PuTTY-al) belépve:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -
bozsozso
őstag
válasz
Pgabor79 #43904 üzenetére
Erre én is szívesen venném ha valaki mondana rá megoldást, bár régebben én is kérdeztem és nem kaptam rá választ. Igaz nálam NAS-on tárolt adatbázis van 2 külön htpc-nek és az egyiken kevesebb tartalmat szeretnék látni. Pl.: az egyiken minden filmet a másikon meg csak a gyerek mappában találhatót.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #43850 üzenetére
Nem, de nem világos, hogyan irányítod jelenleg.
Ha az eltávolítandó címre viszed a kijelölést, és előhozod a másodlagos funkciókat, ami jobb klikk lenne, ott lesz egy "kezelés" menüpont (azt hiszem) az alatt meg megtalálható, a mappa eltávolítása.
Vagy, simán törlöd a forrás anyagot, és akkor, amikor legközelebb le akarod játszani, szól, hogy nincs ott, és felajánlja a törlést. -
törölt tag
válasz
Pgabor79 #43634 üzenetére
Nekem van egy filmek mappa, és egy sorozatok.
A filmek mappa tartalmazza az összes filmet.
A sorozatok mappa almappái, a sorozatok címei.
Benne, ott vannak a részek, évadonként, külön mappában.
Ezt már letöltéskor így állítom be, vagy, utólag, F6 segítségével helyezem át.
Tehát, valamilyen szinten, a torrent (TM) igazítva van, a Kodi logikájához. -
dugesz77
őstag
válasz
Pgabor79 #43206 üzenetére
Elvileg a Broxton törölve lett..
"Itt a vége, befejezi az okostelefonos és tabletes rendszerchipek fejlesztését az Intel, a SoFIA és a Broxton platformot is azonnali hatállyal törölte a cég a terméktervekről." -
Patice
Topikgazda
válasz
Pgabor79 #43004 üzenetére
A vas rendben lenne ehhez a tervhez, a megvalósítás már nem olyan egyszerű. Az Ubuntu Server + Kodi szerintem jó alap, de ahogy előttem is írták, az XPeno-hoz virtualizálni kell, ami csak azért problémás, mert valahogy "oda kell adnod" a HDD-t az XPeno-nak és ez nem olyan egyszerű.
Ha egy HTPC + NAS kombó a cél, akkor én a helyedben utánaolvasnék, hogy adott szolgáltatást hogyan tudod Ubin megvalósítani. Legtöbb embernek a NAS funkciók kimerülnek abban, hogy elérhető legyen a gép tartalma belső hálón és tudjon torrentezni. Ez XPenology nélkül is megoldható, simán telepíteni kell csak egy Samba, meg esetleg egy NFS szervert és létrehozni a megfelelő felhasználókat megfelelő jogosultságokkal és ezzel meg is vagy. Mindezt persze parancssorban. Transmission felrakása szintén nem nagy kunszt, ezt meg lehet vezérelni TM GUI-val másik gépről. A további szolgáltatásokat ugyan így egyenként meg lehet csinálni, utánaolvasással, kereséssel és a végén lehet egy teljesen személyre szabott cuccod. Ubuntura van rengeteg leírás szerencsére.
(#43007) Prosectura2:
Jól értelmezem, hogy két Kodi verzió van fönt egyszerre? Ha igen, miért? A fagyás oka simán lehet az, hogy "harcolnak" a HDMI Audio eszközért és mivel az egyik foglalja, nem fér hozzá a másik.
(#43015) nlpK:
Nem.
Ezeket az igényeket ilyen áron max. az év végén megjelenő integrált IGP-s Intel lapok (Apollo Lake alapokon) fogják tudni valószínűleg (a 3D-ben sajnos nem vagyok biztos így sem). Jelenleg ez még túl nagy elvárás ilyen áron.
HiMedia Q10 Pro jó lehet, meglátjuk mi sül majd ki az Androidos Kodi-ból, jelenleg még wrapper-rel a HiMedia saját lejátszóját kell meghívni a Kodi-ból, hogy menjen pár hirdetett fícsör (3D, HD hang, stb.)
(#43017) bajnokpityu:
Én szívesen ajánlom az Intel IGP-t, akinek elég egy alap megoldás. Win10-en is próbáltam 16-os Kodival és nem láttam döccenést, ricegést és a hangja is teljesen rendben van HDMI-n.
Szerintem sokat fejlődtek/fejlődnek és manapság már teljesen jó alternatíva.ŐŐŐ most hétvégén ráérnék esetleg elvinni a Braswell-t hozzád, ha még kíváncsi vagy rá.
-
megema
őstag
válasz
Pgabor79 #43004 üzenetére
Az Xpenology tudtommal egy op. rendszer, tehát maximum virtualizálva tudod Ubuntu mellett futtatni. Emellett kicsit macerás a telepítése, frissítése is, én inkább nem foglalkoztam vele.
Én is HTPC-nek és NAS-nak egyaránt használom a gépet. Kipróbáltam az OpenMediaVault 3 nevezetű, Debian 8.3 alapú, NAS-nak kihegyezett rendszert. Sajnos N3150-ra váltás után nem volt hajlandó elindulni rajta a Kodi, se semmilyen grafikus felület. (Sima Debian 8.3 is ugyanúgy problémás volt.) Valószínűleg túl régi kernel és/vagy driver van benne, pedig nagyon jó kis webes felületet csináltak hozzá.
Vannak más, NAS-nak készített rendszerek is, amik már egy kicsit komolyabb felhasználásra valók: a FreeNAS és a NAS4Free, FreeBSD alapokon. A Kodi viszont nem támogatja a FreeBSD-t. Ettől függetlenül, úgy néz ki elérhető csomagként FreeBSD-re, ki kéne próbálni...
Én inkább maradtam az Ubuntunál. Még mindig ez jár a legkevesebb szívással Kodi szempontjából (az OpenELEC-et leszámítva), de így nincs webes felület. Nekem nem akkora probléma, nincs gondom a parancssorral sem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Pgabor79 #41909 üzenetére
Persze.
Ha a hsz.-ek jobb alsó sarkát nézed, akkor láthatod, hogy ki és mikor frissítette legutóbb.
Lehet pendrive-ra rakni, de minek, ha ott az OE?
OE-ből van olyan, amibe bedobálhatod a napi build-eket ('Jarvis OpenELEC builds'), meg van olyan is, amin a régebbi Kodi van még és abba rakják a frissítéseket ('Isengard-Builds'), amíg az OE alapjait nem frissítik majd külön a stable kiadásban. (Második hsz.-ben ezek vannk leírva, linkelve.
)
(#41911) Pgabor79:
Ubuntu Serverrel közvetlenül vasra rakod, OE-t meg pendrive-ról kipróbálhatod, anélkül, hogy újra kellene raknod az egész gépedet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Pgabor79 #41672 üzenetére
Szerintem nem. Kodi-ban (OpenELEC-ben is) tudtommal csak egy képkimenet lehet. A hang az már más kérdés. Engem is érdekelne a megoldás, hogy lehet-e pl. Display porton küldeni a képet és a HDMI-n a hangot.
EGL-es Kodi 17 alpha-ban nem láttam a képkimenetek között a Display portot.
(#41673) -=Libria=- :
"...egyre inkább szemezek az N3150 beeboxal, bele egy kisebb ssd, mellé pedig egy min 2TB-os NAS. Szerintem arra amire nekem kéne ideális megoldás lenne, és nem is kéne szivatnom magam a házvadászgatással, építgetéssel stb"
Szerintem jó az irány! Hajrá!
(#41674) pitepeti71:
Sorozatok felvételéhez médiatárba talán ez a fórum segíthet, hogy hogyan nevezd el a fájlokat. A másik, hogy felvételkor azt add meg, hogy az a mappa sorozatokat tartalmaz + ilyenkor ki lehet zárni a frissítésekből.
"...én BD-ről szeretnék, frame packed-et játszani."
Itt most eredeti lemezről beszélünk? Mert ha igen, akkor a védelem miatt nem fog menni.
(#41676) pitepeti71:
És az .mkv-ba az MVC-t berakta a program? Bepipáltad?
(#41686) adodaniel:
Én is leírtam itt a fórumban.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Pgabor79 #40509 üzenetére
A rendszer szempontjából nincs szerintem észlelhető különbség. Kb. 150Mbyte a rendszer, ami bootoláskor betöltődik, aztán szevasz. Inkább a médiatár böngészésekor, a borítók betöltésénél lehet árnyalatnyi különbség, meg mondjuk backup készítésnél.
Szóval érdemes azért viszonylag gyorsabb pendrive-ot használni, de az elég is. Próbáld ki. Utána még válthatsz SSD-re. -
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Pgabor79 #39823 üzenetére
Jó hozzá, támogatja az 1,35V-osakat is és a 1,5V-osakat is. Én egy ilyet vettem. Ez a ram tudja mindkettő feszültséget, de gondolom az alacsonyabban megy. Azért vettem ilyet, ha később más lapba menne, ami 1,5V-os, akkor tud azon is üzemelni.
Tudtommal az alacsonyabb fesz kevesebbet fogyaszt, de ez elhanyagolható, illetve kevesebb benne a tuning potenciál, de úgy se fogsz tuningolni ezen a lapon szerintem. -
-
Celtis
veterán
válasz
Pgabor79 #26480 üzenetére
Nincs. http://yatse.leetzone.org/redmine Mondjuk windowsra van.
-
-
Gombinyó
őstag
-
vjozsef
senior tag
válasz
Pgabor79 #25469 üzenetére
Akkor ezek maradnak:
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B, CPU hűtő
Scythe Shuriken Rev.B (64mm magas), CPU hűtőAz utolso az tenyleg nagyon lapos, de igazabol nagyon minimal hutes.
-
slashing
senior tag
válasz
Pgabor79 #25457 üzenetére
A noctua az csak AM2(+), AM3(+), FM1, FM2(+)-ra van ha esetleg intel rendszered van akkor felejtős, de nagyon tetszetős darab. Eddig még nem találkoztam vele. Nálam is esélyes egy hűtő, elkezdett kerregni néhány napja
.
Én évek óta szemezek a Shuriken rev. 2-el. A CM az egyértelműen Shuriken koppintás és én úgy emlékszem nem hozza ugyan azt a szintet de lényegesen olcsóbb. Szóval shuriken!
-
Peak
addikt
-
canniball
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25097 üzenetére
Ha kész vagy kipróbálod. HDMI kijárat lesz alapértelmezett, de engedélyezed a Realtek zajkeltőt is közvetlen tévére kötés esetén. Nem próbáltam még, szerintem ha nem érzékeli az erősítőt, akkor a másodlagos kimenet lesz aktív, és küldi optikain tévére a hangot. Akkor vesd el az ötletet, ha mégsem bírod hibák nélkül összehozni. Ha nem megy, letiltod BIOS-ban és marad a HDMI.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25092 üzenetére
Csak arról tudok nyilatkozni, hogy HTPC felhasználásra felveszi vele a versenyt, vagy jobb is, hogy játék és egyéb alkalmazásokban miként teljesít az Intellel szemben, nem az én világom.
Írod, hogy fontos a fogyasztás, HDMI passthrough esetén ez plusz 15-35W többletet is jelenthet. Talán DVI+optikai kimenet? Ebben az esetben a HDMI hangkijárat mellett az alaplapi Realtek is aktív lenne, itt szoktak kezdődni a bajok ...
Korábban ajánlottam hozzá FM2+ GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H lapot, szvsz minden igényt kielégít.
-
drdr
senior tag
válasz
Pgabor79 #25088 üzenetére
Ha az erősítőn bekapcsolod a Standby Through funkciót, akkor az erősítő bekapcsolása nélkül is átmegy a tv-be a pc jele.
Erősítője válogatja, hogy ezt hol kell, jellemzően a HDMI beállításoknál és azt is, hogy az utoljára nézett HDMI forrás menjen át vagy egy amit fixen beállítasz. Azzal számolni kell, hogy ekkor kicsit nagyobb lesz az erősítő standby fogyasztása. (Nem 0.5W, hanem 1-2 W, de akár 10 körül is lehet, ez szintén erősítőtől függ (és főleg mennyire új sorozatú (évjáratú) az adott erősítő)). -
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25039 üzenetére
Csak a 4770-et (HD 4600) volt alkalmam sk tesztelni HTPC felhasználásra és kifogástalan volt a képe vetítővel is, de ez i7, nem i3. Szerencsés esetben mozira nem lehet különbség a kettő között, tehát nem ördögtől való ötlet i3-4130T-re építkezni, szvsz jó választásnak tűnik ha valóban nincs agyonkorlátozva.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25035 üzenetére
No, akkor én mit vennék
Szerintem az eddig ismert infók alapján bevállalhatod az I3 4130T-t egy H87 lappal.
AMD esetén Richland és Kabini mellett döntenék, amit még tovább boncolnék felhasználás szerint.
3D, video renderer és egyéb processzorigényes felhasználás mellé 4 magos családból válogatnék, mint pl: A8-6500(65W), AMD A8-6500T(45W), AMD A10-6700T(45W)
Csak HTPC-nek minden bizonnyal egy 2 magos A6-6400K is elegendő lenne, valószínűleg BD3D is megy vele, ha az előző Trinity generációt gazdagító A6-5400-zal is ment. Mindegyik említett APU-hoz FM2+ alaplap szükségeltetik, pl a 3 év garis GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H vagy ehhez hasonló lapok kielégítenek minden igényt.
Tovább lehetne bonyolítani, ha megvárod a hamarosan (jan 14?) boltokba kerülő Kaveri APU-kat, melyek az előzetes infók szerint 20-30% teljesítménynövekedést hoznak CPU és GPU terén is, az előző Trinity és Richland generációhoz képest. Plusz az új generációnak köszönhetően olcsón hozzájuthatnál FM2 Trinity proci-lap pároshoz is.
Harmadik opció is lehetséges, ha HTPC felhasználáson kívül nem nagyon használnád más, erőforrásigényes alkalmazásokra. Ebben az esetben a 15-25W TDP Kabini Platform lehet megoldás. Ehhez egy FS1b tokozású alaplapra lesz szükség, melybe 4 ill 2 magos Athlon és Sempron procik építhetők. Csavar, hogy ezekre márciusig várni kell, ahogy az integrált processzoros (A6-5200 és tsi) Kabini SoC APU-kra is.
-
MM
őstag
válasz
Pgabor79 #25029 üzenetére
öööööööö nekem
Igazából én is kíváncsi lennék, mert cserélném a lapot/CPU-t a HTPC-mben, de egyelőre várok, hogy ez tisztázódjon, mert az i3-4130T-t néztem ki.
További kérdés még, hogy a wikipédiás leírás szerint H81 chipset nem támogatja a "Clear Video"-t.
De ez is kicsit furcsa...Első sorban a tapasztalatnak hinnék, aztán az Intelnek...
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #24994 üzenetére
Az Origen AE S10V tényleg pofás. Nálam a jelenlegi konfig HDD-kel Node 304-be költözött, szeretnék mellé minimalista passzív, vagy 1-2 db hangtalan 12-es ventivel támogatott gépet is. Ezért várok régóta ennek megfelelő hardverre, amiben azért lakozik némi erő 3D-hez, rendererhez, a HD84xx minőségben is megfelelhet.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #24989 üzenetére
Ebben az árkategóriában másik oldalról AMD Richland A10-6700 vagy A8-6500, lap felszereltségben pl GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H. De ezek lehetnek feleslegesen erősek is, ha nincs extrém felhasználás, de ha játékot is említesz ott megszűnik a tudományom.
Ház-VGA nehéz kérdés, remélem többiek tudnak ötletelni ez ügyben. Saját magamnak nem találtam mindenben megfelelő házat a mai napig, ez a legnehezebb
Ha végre a kezeim között tudhatok egy Kabini/Athlon-t, megfelelő alaplap esetén ezen gondolkodom akár passzívan is: Streacom FC10
-
drdr
senior tag
válasz
Pgabor79 #24886 üzenetére
Kicsit visszaolvasol, épp most csináltam egy teszt videós "kalibrációt". Végülis intel (2 proci, egy régi és egy új 4670-es) tudott mindent, csak épp a szürke skála alja hiányzott. Amd apu-t az utóbbi 2 évben teszteltem 3-at is. Valójában nekem az amd apu képe szebb és a szürke skála filmekben látható része is teljes. Nvidia-ról nem tudok nyilatkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest