- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43798 üzenetére
Igen
pitepeti71: A fogyasztás, mint érték engem se zavar, viszont az a probléma, hogy a fogyasztásból következik a ventilátorok hangossága és a melegedés is, ami már annál inkább gond. Egy 40 foknál melegebb gép hamar befűt egy kisebb szobát
40 foknál tartani egy Intel gépet könnyebbnek néz ki, mint egy AMD-t
-
PuMbA
titán
Néha itt vagyok szüleimnél, hihetetlenek ezek az új Intel Skylake asztali procik. Aida64 processzor fogyasztás nézőjével Windows asztalon 3W-ot eszik, szemben nálam az AMD APU 15W-jával, netezés és videólejátszás közben is csak 5-8W között mozog. Nagyon durva az Intel előnye, érdekes lesz nézni, hogy az AMD hogy hozza ezt be, hiszen az Intel sima asztali processzorai jobb fogyasztással rendelkeznek, mint egy HTPC-re és kis fogyasztásra kihegyezett AMD.
-
PuMbA
titán
válasz
jézusom #43794 üzenetére
"Milyen fícsört kell figyelni, ha új VGA-t akarok? x265 kodek?"
Ezt így külön nem szokták reklámozni, legalábbis eddig nem csinálták. Szerencsére az ember két kezén meg tudja számolni, hány ilyen VGA van jelenleg, tehát könnyen le tudom írni a helyzetet: NVIDIA GTX950, GTX960, GTX1070, GTX1080, illetve a jövő héten megjelenő AMD RX460, 470 és 480 VGA között kell választanod
Ezek közül a legolcsóbb és a legkevesebbet fogyasztó, az az RX460 lesz
-
PuMbA
titán
válasz
#48613632 #43793 üzenetére
Hát maga a TV tényleg a felső kategória, igaz, hogy a 4K előnyét nem látod 2,5-3m-ről nézve, de mivel ez nem egy olcsó 4K TV, ezért a képminősége biztos, hogy remek
Neked kell döntened, hogy mennyire zavar az a csík
jézusom: Nem lehet rábírni, tényleg nem képes az eddig megjelent összes AMD VGA teljes 4K gyorsításra
-
törölt tag
jaj, bocsi, nem írtam típust.
Ez egy PANASONIC VIERA TX-55AX902B
£300-at kérnek érte, de talp nélkül, sima standard távval. A smart táv és a talp, egyenként 35 ill 30 extra font.
Fali konzolt adnak.
A font árfolyama, jelenleg kissé ingatag, de nagyságrendileg, lehet 400-zal számolni.A használata, kb 2.5 - 3m a látótáv, Kodi fut a HTPC-n, filmre és sorozatokra használom.
Monitor nem.Celtis
Igen, ez nekem is eszembe jutottjézusom
Ezt kifejtenéd? Lehet, hogy nem is pixelhiba? -
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #43782 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Egyrészt nem hiszem, hogy UHD tulajoknak lenne tapasztalata hiányzó pixelsáv problémából, másrészt egyéni dolog, hogy kit mi zavar és mi nem.
Amúgy az is opció lehet, hogy ha mégis zavar, akkor egyszerűen (pl. Kodiban) átállítod a képméretet, hogy az a rész fekete maradjon. Minimális képfelületet veszítesz így. -
rappit4
őstag
válasz
cinemazealot #43786 üzenetére
amiatt gondolom, hogy kuka, mert rákötöttem egy másik kijelzőre ahol még a BIOS-t sem hozta be hdmi-n csak dvi-n.
-
cinemazealot
addikt
-
rappit4
őstag
válasz
cinemazealot #43784 üzenetére
hát ezt szomorúan hallom, remélem nem tart sokáig a mizéria...
-
rappit4
őstag
válasz
cinemazealot #43770 üzenetére
közvetlen rádugva sem ad ki, csak DVI-n. garanciával cserélik így?
-
PuMbA
titán
válasz
jézusom #43777 üzenetére
Az AM1 platform halott, nem tudsz bele venni semmit
VGA-t kell venned, ha azt akarod, hogy menjenek az ilyen videók, jelenleg GTX950 a legolcsóbb ilyen kártya, de pont ezért várnék az AMD-re és az NVIDIA-ra még, mert a következő héten megjelenő AMD RX460-as kártya például jóval olcsóbb lesz, mint a GTX950 pár hónap múlva mikor beáll az ára és jóval kevesebbet fogyaszt: ~30W.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #43762 üzenetére
Nem döcöghet. Frissíts ingyenesen Windows 10-re amíg lehet. Telepítsd a legutolsó támogatott drivert: AMD Catalyst 15.7.1, amit ne engedj frissíteni Crimsonra, majd kapcsold ki az összes képjavítót. Ezután a Kodinak hibátlanul le kell játszania minden kép és hangformátumot az UHD 4k előtti őskorból.
-
jézusom
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
jézusom #43774 üzenetére
Azért, mert az AMD kártyák nem tudnak 4K gyorsítást, csak a pár nap múlva megjelenők
Az AMD már elég rég óta a sor végén kullog, az Intel és az NVIDIA jobbak voltak, de csak pont eddig a pillanatig
cinemazealot: Az első videók azért mennek, mert 8 bitesek, míg az IMAX videó 10 bites
-
jézusom
addikt
válasz
cinemazealot #43770 üzenetére
Van egy LG demo:
HD-Club 4K Chimei-Inn 60MBit 2160p AAC2.0
Camera: RED EPIC-M
Lens: ZEISS (MP lenses) master Prime
The original shooting footage for 5K (5120x2700)
Time: 42 secFormat: .mp4
Video: 3840x2160 at 29.970 fps, MPEG-4 AVC, ~50 Mbps avg
Audio: 48 kHz, AAC, 2/0 (L,R) ch, ~317.00 kbps avgTelefon lazán viszi, gépem diavetítést csinál.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
jézusom #43768 üzenetére
Leírást nem kerestem neked de ha kíváncsi vagy , hogy milyen is a valós 4K-s élmény akkor látogasd meg a Demo-UHD3D.com oldalt.
55"-s FHD Samusun LCD-n majd kiszúrja a szememet ! Brutáli még így is....milyen lehet vajon tényleg 4K-s felbontáson ?
Mod : Ezek nem stream-ek...mint a Youtube...ezeket le kell / lehet tölteni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
rappit4 #43766 üzenetére
Csak az erősítőn keresztül nem ad ki HDMI-n semmit, vagy ha közvetlenül a HDMI-re dugod a monitort (és a többi kimenet üres), már akkor sem?
(#43768) jézusom
Biztos, hogy amit a tévé beépített lejátszója megjelenít, az 4K tartalom? Úgy hallottam, hogy a YouTube zsugori a nem saját, hanem API-n keresztül működő lejátszókkal, és azoknak csak butított (pl. 720p) tartalmakat továbbít. Egyébként ha már letöltötted a 4K tartalmat, próbáld meg bármilyen kommersz lejátszó alkalmazással megnyitni (pl. VLC, MPC), hogy ki tudd olvasni a média információt. Így meggyőződhetsz, hogy valóban 4K tartalmat töltöttél-e le és utána tudsz nézni, milyen erőforrás/alkalmazás lehet szükséges a lejátszásához. -
Skillet
addikt
válasz
jézusom #43768 üzenetére
Szerintem a youtube 4K nagyjából semennyire sem igazi 4K, adatmennyiségben biztosan nem.
Amit letöltöttél, az viszont nagy valószínűséggel valódi, szép terjedelmes.
Gondolom a kodek, amivel tömörítették, sem mindegy. Talán hevc, amit leszedtél, stb, stb. Többiek hátha okosat mondanak. -
jézusom
addikt
Üdv!
Létezik valami leírás 4k lejátszásról? (összefoglalóban lehetne)
Hogy lehet, hogy youtubról a TV saját lejátszója viszi, letöltött 4k-t meg nem?
Milyen HW kell minimum? Vagy nem létezik kodek hozzá, vagy miért nem lehet lejátszani?
-
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #43763 üzenetére
Minden le van írva a hiba ablakban.
A PC IP címe nincs engedélyezve. A settings.json-ban kell az rpc-whitelist-ben engedélyezni. Célszerű a helyi hálózat teljes tartományát engedélyezni, de ha a teljes 192.168.0.0 - 192.168.255.255-öt engedélyezed, azzal sem lősz mellé. -
rappit4
őstag
hali!
vettem egy új hm erősítőt (CA Azur 751r V2) és mióta bekötöttem a HTPC hdmi-n keresztül nem ad ki semmit (asrock q1900). rákötve egy másik monitorra DVI-n keresztül ad jelet. ez már biztos, hogy kisült a hdmi-je? -
Sziszifeca
őstag
Openelec alatt a hálózaton lévő Transmission remote Gui alatt ahogy beállítom a hálózat ip címét, ezt kapom, eddig működött:
Mit kell ezzel kezdenem? Segítsen valaki -
radi8tor
MODERÁTOR
Legújabb kodit felraktam Kabinire (Win 7)
BluRay m2ts filmbe nem lehet bele tekerni vele. Kiakad tőle (kép fekete, hang megy alatta csak).VLC 64bites viszi gond nélkül. Ennyire rossz lenne ez a 16.1-es kodi?
Ja és hang váltásnál is többnyire kiakad. -
sowi
őstag
válasz
chesterboy #43749 üzenetére
felmegy ra, gyakorlatilag ugyanaz a rendszer, az OE-bol kivalt fejlesztok csinaljak ha jol emlekszem
-
woodworm
veterán
válasz
chesterboy #43749 üzenetére
A rugalmasság miatt én pc-re eddig mindig teljes rendszert raktam. A különbségeket nem ismerem, most fogom próbálgatni.
-
woodworm
veterán
válasz
chesterboy #43747 üzenetére
Mondjuk Rpi3-ra. Pont most próbálkozok vele, sikerült jutányos áron hozzájutnom egyhez.
-
chesterboy
tag
Ez a Libreelec mire tehető fel?
-
TCr
veterán
válasz
MasterMark #43745 üzenetére
Bakker, köszi.
-
Patice
Topikgazda
válasz
djnice #43740 üzenetére
A váltás az OK, csak az Apollo Lake a Skylake IGP-jére épül, ahol még nincs 10bit HEVC hardveres dekódolás. Intel nem fogja a Kaby Lake-et alulról "megtámadni" egy olyan kis fogyasztású procival, ami tudná IGP-ben szinte ugyan azt, mint az asztali verzió. Ezért írtam, hogy csak remélni tudom, hogy az Apollo Lake-be bekerül a 10bit/HEVC, de nagy valószínűséggel szerintem nem.
A Braswell-ben GEN8-as IGP van, míg a (jól emlékszem, mobil?) Broadwell-ben, még Gen7 (asszem).
-
Patice
Topikgazda
válasz
djnice #43738 üzenetére
10 bit HEVC támogatás az idén megjelenő Kaby Lake-ben meglesz és az Apollo lake az Atomos, kis fogyasztású vonal, ami a Skylake IGP-jére épül szerintem nem biztos hogy megörökli. Remélem beleteszik már a 10bitet, de én még nem vagyok biztos benne.
Addig én bőven elvagyok a Braswell-el. Így is pofátlanul jó az én szintemen. Én Apollo Lake (14nm) utáni generációkra [Cannon Lake (10 nm) --> Ice Lake (10 nm) --> Tiger Lake (7 nm)] fenem a fogam/leszek kíváncsi, amikor már végigjátszották az architektúra váltást + optimalizációt.
-
Melorin
addikt
Tudna valaki küldeni IPTV stream linkeket? A focimeccseket szeretném nézni. Köszi!
-
canniball
nagyúr
A ciril betűket nálatok sem jeleníti meg a Kodi?
-
dni
őstag
válasz
Skillet #43717 üzenetére
Nem ismeretem sem az eventghostot, sem ezt a távirányítót
de az ki tudtod deríteni pl logból, (openelecnél pl van ilyen funkció, ahol láthatom, hogy milyen parancsot fogadott) hogy amikor nyomvatartod a távirányító kívánt gombját, akkor az folyamatosan küldni a jelet, vagy csak egyszeri alkalommal?
-
Skillet
addikt
válasz
Dr.Adonisz #43724 üzenetére
Egyenlőre a focicsapatok állnak
Inkább egyelőre akart az lenni -
djnice
veterán
válasz
Dr.Adonisz #43724 üzenetére
1. Az a Leadtek kártya nem alkalmas VHS digitalizálásra, elfog csúszni a hang, ugrálni, hullámozni fog a kép, framedrop lesz, stb.
2. Vegyél egy HDMI splittert mert egyszerre nem fog HDMI-n és scart-on is jel kijönni -
Dr.Adonisz
tag
Üdv!
Még egyenlőre ismerkedek a htpc-kel, úgyhogy kisebb segítséget kérnék.
A Konfig:
Bifenix phenom ház
Alaplap:Asrock h55m-le
Proci: Intel® Core™ i3-530 Processor (4M Cache, 2.93 GHz)
2x 4gb Corsair vengeance 1600 mhz
Vga: Passzív hűtésűSapphire ATI Radeon HD4650 Ultimate 1024MB PCIE
Tuner kártya1:Leadtek Winfast DTV 1800 H (erre egy hatfejes videomagnó van kötve mivel szert tettem egy pár vhs kezttára amik sehol nincsenek a neten, így marad a digitalizálás.)
Tuner kártya 2:AVerMedia H727 PCIe Hybrid AMire egy upc set top box scart csatit kötötem rá egy ilyen adpterrel, mivel az stb hdmi kimenete a tvre van kötve
És itt jönnek a gondok... beállításnál már elég sokmindennel próbálkoztam de műsort igazság szerint egyik kártyával sem tudtam behozni.
Ötletek a problémára? -
Pelican
őstag
válasz
Oszilaci #43719 üzenetére
Kicsi olcsó MINI MX-G-t vettem nemrég, android mellett kártyáról OpenElec-et futtatok rajta. 4k kép automatikus frekiváltással, HD audió passthrough az erősítóbe, CEC távirányítás a tv távjával. Nincs hangja, nem fogyaszt szinte semmit, teszi a dolgát, végre lehet normálisan filmezni.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
devil-k #43715 üzenetére
nekem bőven elég nap mint nap megküzdeni a céges Androidos förmedvénnyel meg Muter tabletjével mikor épp nincs kedve MŰKÖDNI ami alap elvárás lenne egy mindennapos használatban lévő eszköztől.
hidd el észre venném vagyis inkább a készülék venné észre mikor feldarabolnám mikor nem akar úgy működni ahogy kell...
android továbbra is a gyenge pont nálam még ha maga az eszköz egyéb tulajdonságai jók is lennének mondjuk egy OE-vel lehet hogy kapna egy esélytpopcorn a200-ról váltottam htpc-re pedig azzal minőségi gondom nem volt csak voltak gyengéi
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #43682 üzenetére
Ezzel a one for all 7960 távirányító + eventghost + kodi kombóval lenne gondom.
Sikerült mindent beállítani, szuper, szeretem. Egy gond akadt, az irányokat (le,fel,balra,jobbra) nem sikerül rávenni, hogy ha nyomvatartom mondjuk a lefelé irányt, akkor folyamatosan lépkedjen. Csak egyet lép, amikor megnyomom. Ez így nem valami kényelmes, folyamatosan nyomkodni kell, ha sokat akarok lépni.
ILYESMIT (auto repeat current macro) próbáltam vele mókolni, de nem oldotta meg a dolgot.
Akinek van ötlete, legyen szíves segíteni, mert már csak ez árnyékolja be az örömömet
Köszönöm -
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #43708 üzenetére
Nem a fikázásról van szó, de szerintem nem vennéd észre ha a Himedia lenne bekötve. Ezért sem értem ezt a szoros elzárkózást... Szerintem ebben a hobbiban nyitottnak kell lenni. Legalább egy teszt erejéig.
#43709) regger
Ezek meg lesznek oldva, hidd el. Mondom ezt úgy, hogy nincs ilyen vasam és nem is akarok ilyet venni. -
robi-k
őstag
Áááá, lebuktam
De komolyra fordítva a szót: várjuk meg a lejátszó megjelenését, előzetes infók szerint szeptember-októberre várható a kisebb modell gyártásának megkezdése (a korábbi 103 utódja), és csak jövőre fog megjelenni a nagyobb testvér (a 105 utódja), valószínűleg a legújabb Sabre chipre épülve. Utána okosabbak leszünk
Egy biztos: a 103, 105 és a 103D gyártása már leállt, a 105D gyártása is vissza van fogva. -
robi-k
őstag
válasz
#75912448 #43709 üzenetére
Egyet kell értenem, jelenleg úgy tűnik, hogy ha valaki most hosszútávban gondolkodik és szeretne egy jó, erős, mindenevő, UHD (4K) képes gépet, akkor csakis HTPC-ben gondolkodhat. Tehát még várni kell a tényleg kompromisszum mentes plug-and-play asztali UHD BD és/vagy média lejátszókra.
De már van fény az alagút végén (és remélhetőleg ez nem egy mozdony fénye
): íme egy kép az új 4K-s OPPO UHD BD4K lejátszó új OLED kijelzőjéről, működés közben:
-
törölt tag
válasz
devil-k #43701 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy túloldalon jobb híján az egyik legjobb lejátszó, ajánlásra méltó, magam sem tudok lényegesen jobbat. Itt viszont, összehasonlítva egy közepes HTPC-vel, annál jóval lassabb, rosszabb a kép és hangminősége, bizonyos filmes formátumokkal egyelőre nem működik, akadozik, teli van buggal. Magyarul házimozit kiszolgálni pocsék, úgyhogy ha valaki 5 km körzetben kerülné el, nem csodálkoznék.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
devil-k #43707 üzenetére
51"FHD Plasma
Onkyo NR-515
Asrock B75M-ITX
Core i3-3220
4GB DDR3-1600
120GB Samsung SSD
Win10 + KODI 16.1fikázd le kérlek
-
vtechun
veterán
Valaki tudja, hogy raspberry pi 3 vagy akar a régebbiek is, ki tudják adni a HD hangokat? Ill. 3D Blu-ray megtekinthető vele? Libreelec vagy openelec lenne a rendszer egyébként, köszi!
Más:
Egyébként jól sejtem, hogy olyan nincs, hogy a hdmi halkabb a pi-n, mint mondjuk az otthoni htpc-m hdmi-jén? Csak mert ahol most vagyok, ott lg monitor van rá kötve, hdmin, abba megy a hangszóró jack dugója, aztán így eléggé brutálisan halk(arra gondolok, hogy az lg nem erősíti eléggé a jelet), analógon pedig botrányos a minőség
-
törölt tag
Mekkora buffert érdemes beállítani Kodinak netről letöltött HD tartalmakhoz? (kByte) IP TV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest