- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
jedimesterek #42899 üzenetére
Vissza tudod még vinni/küldeni?
-
Patice
Topikgazda
válasz
jedimesterek #42896 üzenetére
Kb. felsorolták azt, amit a HDMI 2.0 szabvány tud.
Azt bizonyították neked bármivel, hogy az a kábel mekkora adatsebességre képes a valóságban?
(OK, ezt senkinek nem bizonyítják... Költői kérdés volt..)Esetleg szerepel a kábelen a "HIGH SPEED" felirat?
-
jedimesterek
csendes tag
válasz
MasterMark #42895 üzenetére
Ezt írják a kábelről :Akár 18 Gb/s sebességű adatátvitel
Maximálisan 4096 x 2160 @ 60 Hz felbontás támogatása (a rendszertől és csatlakoztatott hardvertől függően!)
3D támogatása: maximálisan 1920 x 1080 @ 60 Hz; 4096 x 2160 @ 24 Hz felbontás támogatása (a rendszertől és csatlakoztatott hardvertől függően!)
1:9 mozi méretarány támogatása
1080p HFR (High Frame Rate) 3D támogatása
Akár 120 Hz-es képfrissítési sebesség
Két videocsatorna egyidejű továbbításának támogatása, így két néző is használhatja
egyszerre a megjelenítőt
Színmintavételezés támogatása 4:2:0 formátumban (Blu-Ray, DVD és TV eredeti formátuma)
Audió Visszatérő Csatorna (ARC) csatornát tartalmaz
Akár 32 hangcsatorna hangszórókhoz
Akár 1536 kHz audió mintavételi sebesség
Akár 4 hangcsatorna egyidejű továbbítása támogatott
Támogatja a dialógus dinamikus szinkronizálását a szájmozgással audió / videó késlekedés esetén
CEC 2.0 vezérlési parancsok támogatása
Új, fejlett színtért használ a digitális képek megjelenítéséhez
Támogatja a Dolby® TrueHD és a DTS-HD Master Audio™ technológiát
Élénkebb és természetesebb színek
Szín: fekete
Kábelhossz: 5m -
MasterMark
titán
válasz
jedimesterek #42894 üzenetére
Nem így van. A sávszélessége nem elég.
-
jedimesterek
csendes tag
válasz
MasterMark #42893 üzenetére
Akkor full hd-n se lenne kép (szerintem).
-
MasterMark
titán
válasz
jedimesterek #42892 üzenetére
Rossz a kábel.
-
jedimesterek
csendes tag
Sziasztok! Pc-n mozizok én is.A rendszerem: Win 7 64 bit,a vga Asus mini gtx 960 4Gb,a tv sony 55X8509C.(a legújabb vga driver van fent)A gondom az ,hogy összekötöttem a vga HDMI 2.0 kivezetését a tv szintén HDMI 2.0 csatijával a kábel egy Sandberg HDMI 2.0 5M-es és ha beállítom a 4K (3840x2160 60hz,30hz stb.) felbontást a tv azt írja ki,hogy nincs jel.Full HD felbontáson nincs ilyen probléma ott van kép.Ami érdekes még az nvidia control panelban az 1920x1080p irja ki a tv natív felbontásának.Amennyiben kicserélem a HDMI 2.0-ás kábelt egy HDMI 1.4-re akkor viszont van képem 4k-ban,de csak 30hz-el.Valakinek valami ötlete?Előre is köszi a válaszokat.
-
Patice
Topikgazda
Friss tapasztalatok Win10 + Kodi16 + Braswell.
Hasonlóan az Ubi Server + EGL Kodi pároshoz, itt is jobban mennek a 4K teszt videók. A High10 profile nem tetszik neki, szoftveresen próbálja szerencsétlen megoldani, Egyből 100%-ra terheli a procit, nem az IGP-t, 10 bit szintén ugyan ez. Viszont 8bit + 4K akár h.264-ben, akár h.265-ben teljesen OK, nincs drop (bár most nem néztem végig egy filmet) és ez már igaz 4K + 60 fps videóra is.
Szóval most elég jól áll a kis Braswell szénája.
-
törölt tag
válasz
sixer66 #42886 üzenetére
Amit linkeltem szokott frissülni, és kb minden benne van amit a madvr-ról 1.0 usernek tudni kell, érthetően. Ennél tisztább leírás nincs, de google ad találatot.
Ja, az a group felesleges, ezért gondoltam, hogy "elfelejti" a beállításokat. Ha megy mellette MPC is, úgyis együtt lenne használva.
Ez pedig jó lehet DSplayer könnyebb megértésére: HOW TO - Configure Kodi DSPlayer with LAV Filters, XySubFilter & madVR
-
sixer66
senior tag
válasz
#75912448 #42885 üzenetére
Ezért is írtam, hogy amint kikapcsolom, hogy a DSp legyen az alapértelmezett lejátszó, egyből lejátsza a KODI az ISO fájl-t.
Jobban átolvasom a fórumot, amit linkeltél (tegnap elkezdem jobban belemélyedni, de sok minden még kínai ezen a téren), hátha kicsit tisztul a kép a fejemben.
Nálam ugye konkrét DSp group-ot hozott létre, amin belül tudom állítani a különböző filtereket.
Nagyon durván fogalmaztam, mert nem rettenetes, csak sokkal fakóbbnak, élettelenebbnek tűnik a kép a "beállított" DSp után.Más: nincs esetleg egy friss/aktuális BLOG erről a madVR/KODI témáról, ahol össze van foglalva (akár képekkel), hogy miket kell pontosan beállítani az alap használathoz, plusz kitérve néhány konkrét példára, hogy mi mit okoz, pl. hogyan kell az általad is említett független profilokat léterhozni, stb.
Látom, hogy magáról a madVR-ről van egy összefoglaló, de már nem a legaktuálisabb -
törölt tag
válasz
sixer66 #42884 üzenetére
Ahogy írtam, szerintem Kodi DS nem játszik iso-t, de már rég használtam, mondjátok ha mégis igen. Anno beállítottam iso-ra Kodi DVD playert.
A DS külön algoritmusokat hoz(hat) létre madvr-on belül, scaling stb, ezeket kell kitörölni. Majd a Kodi DS beállításoknál a fő madvr profilt behívni. Nyilván ettől független profilokat lehet és kell is használni, mint SD>HD, 720p>1080p, HD>UHD stb, de külön DS profil szvsz tök felesleges.
Direct3D general settings alatt állítható, használd amelyikkel kisebb a render time, vagy jobban-szebben működik általa a rendszer.
Kodi képe nem lehet rettenetes, ahhoz valamit el kell állítani video driver szinten.
-
sixer66
senior tag
válasz
#75912448 #42855 üzenetére
Igen, nekem is DSp van és amint kikapcsolom, megy is az ISO lejátszás, viszont a kép rettenetes.
Most már csak azt nem tudom, hogy annyira jól sikerült-e beállítani a madVR-t vagy a szűrőket (ez a baj, hogy a hozzá nem értő állít össze vissza mindent, aztán már azt se tudja mit állított), hogy ennyivel jobb a kép az alaphoz képest
Hogyan tudom egyesíteni a profilokat?
Jelenleg filmnézést közben 1 drop/ 1-2 órát ír, viszont D3D9-et ír és nem D3D11-et.
Ez nem a DirectX-re vonatkozik? -
radi8tor
MODERÁTOR
HD-vel nem lenne gondja, de nem tudom mennyire életképes egy ilyen USB-HDMI átalakító.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. Szerintetek egy netbook (acer zg5) intel d270 1.6Ghz, 2gb ram-bol menyire lenne életképes media lejatszo?gondolok itt arra h kapna egy usb hdmi adaptert ramenne a kodi v xmbc és kész. 3ds, fullhd-s, tartalmakkal 30gb- s mkv-kal megbirkozna szerintetek?
-
generic
senior tag
Valaki másnak nincs ötlete miért nem küld hdmin hangot az n3150 tv-re? Openelec
-
e-newsee
addikt
válasz
Patice #42875 üzenetére
Van ilyen, hogy Legacy USB support, és van a CSM (Compatibility Support Module), ahol ilyesmiket lehet állítgatni. Ezekre gondolsz?
A jelenlegi állapotukat sajnos nem tudom megmondani, majd otthon megnézem. Ezeket csak a manualból olvastam ki.
És ha esetleg jó lett, akkor utána visszaállíthatom őket, vagy mindegy? Ha megy, hadd menjen? -
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #42876 üzenetére
Jobb táp most éppen adott is lenne.
Ismerősi körben keressünk valakit, akinek van Oppo-ja és részemről mehet a móka.
-
Patice
Topikgazda
válasz
e-newsee #42869 üzenetére
EFI, vagy hagyományos boot lehet probléma, UEFI-ben negedélyezni kell a "legacy" dolgokat (fejből most nem megy) és/vagy Fast Boot-ot ki kell lőni, az csak Win8-hoz jó.
(#42871) dugesz77:
Jó kérdés, talán tovább lesz rájuk terméktámogatás/driver, ha Win-ben gondolkodol, amúgy szerintem csak a proci részen változtattak, magasabb Turbo órajel érhető el velük, meg lehet optimalizáltabb az egész és így talán kevesebbet fogyaszthat, de a valóságban nem hinném, hogy megérné cserélni N3150-ről J3160-ra.
Meg ugye most újak lesznek ezek a lapok, kérdés milyen áron jönnek, a régiek árát befolyásolják-e stb.
HD Graphics = HD Graphics 400 ebben az esetben. Azért kapták ezt a számot, hogy a felhasználók tudják hova helyezni fejben. A Skylake IGP-ket is most már csak háromjegyű számmal jelölik 5XX formában.
(#42872) canniball:
Hétvégén jártam így Win7 --> Win10 frissítés kapcsán. Csak a Win7 telepítőhöz kell egy "peccs", hogy kezelni tudja az USB-s billentyűzetet + egeret, mert ezek még nincsenek benne alapból egy Win7 telepítőben, max. egy frissített verzióban. Ubuntu (Server) telepítő esetén nekem eddig nem volt gondom az USB-s perifériákkal.
-
e-newsee
addikt
Sziasztok,
Valakinek sikerült felrakni egy Asrock Beebox-ra a Kodibuntut? Nekem sehogy sem akar felmenni. Nem indul el a telepítő. Elkezd bebootolni, de nem jelenik meg a grafikus telepítő felület.
Próbáltam pendrive-ról (2.0, 3.0), és DVD-ről is. A régi laposomra meg minden gond nélkül felmegy. Valami olyasmit olvastam régebben, hogy a jelenlegi Kodibuntu (14.0 - Helix) nem UEFI bootos (vagy mi), és amelyik PC nem tud hagyományos módon indulni, az nem tudja telepíteni. Vagy ez hülyeség? -
Patice
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #42864 üzenetére
"amire kivi lennék, azok a 30rugós mini PCk kodival vs oppo."
Erre én is kíváncsi lennék, XT-nél már ugyan mérkőzött a HTPC-m az övével, de a tuning OPPO-val nem.
Ha össze tudjuk hozni nálad, akkor elviszem a gépemet.
-
rudi77
tag
Amd Smooth motion: Bluesky Frame Rate Converter segedelmével 60hz állítva a frissítést brutálisan folyamatos a kép. Én projektoron nézem a filmeket. A projektorba is van smooth motion de az amd smooth motion rendesen lekörözi.
De madvr miatt nem tudom eldönteni ruházzak be egy dedikált vga-ba pluszba vagy nem.
Mert ha menne a madvr és a smooth motion egyszerre az lenne a nagy királyság. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #42863 üzenetére
pontosan ezt tapasztaltam én is, csak kitöröltem a HSZt, ne legyen újabb vita, egyet nem értés, stb.
amire kivi lennék, azok a 30rugós mini PCk kodival vs oppo. Azokban butitanak valamit az algókon, vagy megkapják az intel szintet?a 3. bekezdésedet meg ird át, igy nem nagyon érthető.
De próbáltam. pár percig örültem kodival, hogy milyen szépek a háttér mozgások, és alig látható a judder, aztán utóbbit meg tudtam másképp is oldani, és az emberek mozgása is meggyógyult. pedig komoly hozzáértő tesztekben kiemelik, a micunak milyen jól sikerült az interpolációja.
-
törölt tag
Ennek örülök és nem csodálkozom rajta.
Ha már mostanában állandó vs Oppo téma feldobódik, véleményem nagy általánosságban: Átlag, mai hardveres elemekből tákolt HTPC Kodival kb azonos 1080p>1080p képminőség, HTPC lehet jobb. Felskálázásban HTPC lehet sokkal jobb. Összességében Oppo egy video procival sem éri el egy kihegyezett HTPC max képminőségét.
Hangja jobb lesz az Opponak, HTPC pedig lehet jobb, némi fanatizmussal sokkal jobb.
Kezelés:
Óriási HTPC előny, kényelem, gyorsaság, feliratkezelés, csak ugye egyszer be kell állítani.
(#42861) bajnokpityu
Csak hogy mások is értsék, nem a SM-ra gondol, ami valóban totál felesleges, kivéve régi monitorok esetében, hanem valós képkocka interpolációra. A SM egész más feature, házimozis képmegjelenítést nem érint. A Fluid M. tévék, projikhoz hasonló képkocka beszúrós driveres eljárás. Van neked is egyébként, nem próbáltad?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
rudi77 #42860 üzenetére
volt ilyen próbálkozásom, úgy hivták, h hybrid crossfire.
R7 240 R7 250esekkel tud együtt működni a procid. 10-15%ot hozott sebességben, ellenben több nyűgöm lett a driverekkel. lehet játékoknál jobban beválik, de madVRnél nem nagyon érte meg. ez még a 0.8as időkben volt.a smooth motion brutál erőforrás igényes számítás, közben képben szvsz semmit nem hoz.
az r9 290 30ms fölött renderel 16 neuronnal, miközben enélkül 128 neuronnal 30ms alatt.. -
rudi77
tag
Lenne nekem egy kaveri A10-7700K procim amibe úgye Radeon R7 van integrálva.
De sajna Madvr + a fluid motional nem tud egyszerre elbánni Radeon R7 ezért azon gondolkoztam hogy vásárolnék egy dedikált radeon kártyát pluszba.
Kérdés az lenne két vga tudna egyszerre dolgozni? (INTEGRÁLT+DEDIKÁLT) -
-
cecil
aktív tag
haladok
csak épp nincs időm rá most munka mennyiség miatt... amit írtál beállítottam és igen pozitív lett.
Dunkel: oppo 105d emlékezet, 103EU itt volt még amikor kész lett
-
törölt tag
válasz
sixer66 #42849 üzenetére
Ennyi infóból nehéz, de ezek jutnak eszembe:
Ha neked is DSp és a BD25 filmek iso formátumban vannak, akkor azokat nem játssza le. Nem használom már, régebben iso-ra be lehetett állítani a Kodi DVDPlayert.
DS külön profilt kreál(t)? madvr-on belül, ezért más setupot használ, mint amit esetleg MPC-ben beállítottál. Anno én egyesítettem a profilokat, szvsz felesleges külön kezelni.
...általad leírtakat és több beállítást is...
Amit napokban írtam, kifejezetten egy konfigra értendő alapbeállítás, ami ugyan jócskán túlmutat Cecil ft DXVA algoritmusain, jóval jobb és pontosabb képminőséget biztosít, de messze van egy alaposan testre szabott, a lánc összes elemére kihegyezett beállítástól.
Egyébként kíváncsi volnék mire jutott azóta.
Nem csak a kadencia, nyers minőség tekintetében is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Balerik #42852 üzenetére
Pontosan nem tudom mi a legalja, nálam az N3150-esen SSD-vel tök gyors, és ez a 6W-os, 4 magos proci a beállított Win10-et is viszi szépen, érezhető azért a különbség egy i3-hoz képest, de simán használható akár desktop rendszernek is.
Ubi Server + Kodi nálam csak pár száz MB RAM-ot kajál, a 4 GB-ból 1-et adtam az IGP-nek, a maradék 3-ból meg eddig 2 giga fölött volt mindig a szabad, amikor ránéztem.
Szóval gyenge gépekre is felrakhatod simán, én javaslom, hogy SSD-re.
SSD-ből sem kell nagy, Ubi Server + Kodi 5-6 GB-on elvan...
-
róland
veterán
válasz
generic #42850 üzenetére
1. Ugyan nem írtad, de szerinte HDMI kábellel kötöted tévére. A Beállításokban a Hang résznél állítsd át a kimenetet a HDMI-re.
2. Az alaplapon van 2 ventilátor csatlakozás CPU és hát ventilátorhoz. 3. De ha jó a szellőzés, akkor nem fontos bekötni.
4. Sajnos erre nem tudok megoldást. -
generic
senior tag
Ma megjöttek az alkatrészek, összeállt az új HTPC:
Cooler Master Elite 110 12 cm gyári ventivel
Asrock n3150dc-itx alap adapterrel
Kingston 60GB SSD
4gb ddr3 1600mhz
A filmek jelenleg csak egy külső egy terás merevlemezen vannak.Lenne pár kérdésem:
1. Openelec felment minden hiba nélkül, viszont valamiért nincs hang. Mit rontottam el?
2. A házban lévő ventinek a tápcsatlakozóját hova tudom bekötni? Mivel hogy dc-s a lap.
3. Kell e egyáltalán az a venti, míg nincs hdd a gépben?
4. Ahol jelenleg tartozkodom, olyan wifi kapcsolat van csak, amire csatlakozás után egy webes felületben be kell jelentkezni. Ezt hogyan tudom megoldani openelecen?Elnézést a kezdő kérdésekért.
-
-
Patice
Topikgazda
Asrock honlapján megjelentek az új steppinges Braswell lapok:
J3160-ITX
J3160DC-ITXFelszereltség úgy látom ugyan az, csak a proci változott kicsit a hűtőborda alatt.
-
zsola32
őstag
válasz
radi8tor #42841 üzenetére
nagyon kényelmes irányítani a Pi3-at vele,az összes funkció működik, sor illetve a menüváltásoknál hangf kísérettel.
ha jól emlékszem (samu tv) 4 szinten működik a távirányítás, tehát pár másodperc alatt bármi elérhető a Kodiban.igazából anyámék gépe lesz, most jöttem meg tőlük, úgy tűnik meg tudják tanaulni.
(az AVCHD amatőr családi felmeket néztük még meg, de szerencsére visz mindent. (1080/50p) -
dualcore
őstag
Skacok, kellene egy kis segítség.
Win 10 Pro 64 bit alatt, HDMI-n sehogy nem tudok MSI B85i ITX alaplapból, sok .1-et kihozni.
Sem VLC vagy bármi mással, sem Kodival. Minden program jelzi a több csatornát de az erősítőn csak 2.0 jelenik meg.
Valami ötlet??? -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez jól hangzik.
-
zsola32
őstag
megjött a Pi3, kb fél óra barkácsolás után, alapjaiban működik minden.
összejött a megosztás, működik a 2.5-ös külső 1 tb-os hdd is.
hálózaton működik rendesen a BD25 Iso, szóval elsőre elégedett vagyok.
a hálóban lesz a kis ketyere, külön öröm, hogy van a tévén HDMI CEC is, nagyon menő a távirányítóval irányítani a Kodit. -
dota1
aktív tag
Srácok,
Kodi alá tudtok olyan iptv elérést amin jön a mezzo csatorna? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabesz26 #42823 üzenetére
Már nem kapható az a seasonic, úgyhogy nem szedném ki megnézni, mi is a tipusa, de egyébként nagyon sok táp noise ripple mérése terheléstől függően szépen ábrázolva megtalálható interneten. chieftekek pl zömmel szarul szerepelnek, seasonic, enermaxok között lehet kiválóakat találni, de egyik márkára se igaz, hogy minden tipusa szuper. és a hatásfok se mérvadó ilyen szempontból.
Ami még bonyolitja a kérdést, hogy ugyanolyan tipusú, de 3 évvel később gyártott tápnak, azonos labor által mért ábrája is néha jelentősen eltér... Szóval nehéz jó hangú, képű kapcsi tápot találni, de korántse lehetetlen.
-
róland
veterán
Használ valaki OpenELEC-et SSD-ről?
-
törölt tag
válasz
Patice #42827 üzenetére
Igen, ez az egyedüli megoldás, jelenleg is így van, de - valljuk be - nem túl elegáns, a többszöri belépkedések miatt.
Még nézegetem, a kevésbé népszerű skineket is, hátha, van valami, főmenübe kirakható elérés, de logikai problémákba ütközik, főleg, a scraperek szempontjából. Nincs külön dokumentumra scraper, nem is működnek tökéletesen, sok film, nincs is az adatbázisban.
Ezt még elviselném, ha a dokuhoz, kézzel viszem fel az adatokat, vagy azt is, ha nincs különösebb info róla.
De a Video-ból belépve, a Filmekhez, maga a megjelenés, sem különösebben testreszabható. Baloldalon file lista, jobb oldalon a plakát, tehát, csak listamegjelenés van, Confluence alatt.Az lenne a jó, ha bizonyos skinek alatt, ezeket a listákat, amiket létrehoztam (Film, Sorozat, 3D, Doku) ki lehetne tenni főmenübe, scraperrel együtt, és nem lennének átfedések, az azonos scraper beállítás miatt. (film, sorozat, videoklip ..)
-
törölt tag
Cső
Skint próbálnék customizálni. Ami a probléma.
Ha egy mappához, megadok egy tartalomszolgáltatót, azt, függően, a tartalomszolgáltatótól, behelyezi, vagy a Filmek, vagy a Sorozatok, vagy a Zenék alá, a főmenüben.
Na, ezt szeretném, valahogy kikapcsolni, vagy felülírni.Bővebben.
Akarok egy Dokumentumfilmek (vagy Ismeretterjesztő) mappát. Ezt, különböző skinek alatt, létre is lehet hozni, meg is lehet neki adni, útvonalat.
Ez nekem könnyű, mert, a dokuk (és a 3D-k) eleve külön mappában vannak.
De, ha megadom a mappának, a tartalomszolgáltatót, (scraper) akkor, alapból, ennek a mappának a tartalma, bekerül a Filmek közé is. Ezt nem akarom.Van erre valami megoldás? Tudja esetleg valaki?
Az lenne a vége, hogy lenne egy 3D és egy Doku mappa is, amiben, ugyanúgy benne lennének a filmek, tartalommal, de a fő, Filmek mappában, nem lenne jelen, csak a sima film, No 3D, no Dokumentum.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #42821 üzenetére
Manapság sűrűn repkednek azok az Oppók, lassan elhajolni nem lehet előlük.
(#42822) devil-k
Persze, érthető. Amíg legjobb hang Winből jön, addig azt használjuk. Nem csak nyers minőség, kifogástalan működés is szempont. Márpedig itt az összes Linux elvérzik, vagy szeretem-nem szeretem viszonyban van különböző hardverekkel. Sokunknak valószínűleg hang fontosabb, mint a kép, ezért a hardabb vonal még többnyire Windózos. Én is jobban örülnék egy cél rendszernek, de sajna nincs. Az OE lehetne, vagy talán lesz később, vagy valamelyik leváló ága. És ugye aki a legjobb képet akarja, az is Winre szorul... Kép terén még csak-csak kötnék kompromisszumot, hanggal semmifélét, annak 100%-osnak kell lennie. Azért jöttem át HTPC-re anno.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #42813 üzenetére
"Ami tápot vettem, simán össze merném engedni lin tápokkal."
Kérhetném ennek a tápnak a pontos típusát?
(jelenleg még csak infót gyűjtök, mert jól elvagyok a lin. táppal. Hamarosan viszont belevágok a vetítős projektbe, próbálgatom majd a madvr beállításokat, és ha fejleszteni kellene, akkor sajna cserélnem kell majd a tápot is)
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #42804 üzenetére
Nem a Kodi launcher fogja megoldani ezeket a problémákat. Nem érzem olyan "zártnak", mint a Linuxot. Pl. itt mindig zavar valami frissítés stb. Okés, ki lehet kapcsolni, de az már megint milyen? Azért mondom, hogyha a Windows 10 lenne olyan felépítésű, mint a Mint, akkor nagyon örülnék. Számomra a Win10 túl sok helyről "nyitott", nem érzem azt a zárt, HTPC OS-nek való jelleget. Remélem, érted, hogy mire is gondolok.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #42810 üzenetére
Van már Kodi, MPC-BE és HC-vel is BD3D. Frissíteni kéne HTPC-d.
(#42817) sixer66
Szvsz a GT730 tud jobb lenni a kicsi Intelnél, csak jól kell beállítani.
-
törölt tag
Ez a 2 óra jónak tekinthető, főleg az alap 3 perc után, gyakorlatilag film/0-1 drop/skip/repeat, ahogy tetszik. A kiírás nem lényeg, gondolom aszerint változik, hogy lassabb vagy gyorsabb az alapérték 23.976-nál. Végeredményben az időlimit a fontos, lassan beszélhetünk HTPC kiindulópontról. Ha vársz indítástól néhány percet, még pontosabb értéket fog kiírni.
Állítsd be még azt a néhány dolgot, majd beleásod magad a részletekbe, ami után jóval részletesebben testre szabhatod, ízlés szerint profilozhatod felbontásra az algoritmusokat. Terhelés szintjén az átlag render értéket érdemes figyelni, 41ms alatt kell maradni filmes anyagnál, gyakorlatban 33ms környékére szoktuk belőni. Egyébként már a DXVA-nal így is pontosabb képed lesz, élesebb, élek mentén szebb rajzolattal, kevesebb recével. Később 1080p-re menni fog valamelyik NNEDI chroma, felskálázásra superres és image doubling. Úgy vélem elégedett leszel a képpel, audio kijárat és felirat még okozhat gondot, ha DS marad az alap.
-
cecil
aktív tag
na ezt a custom resolution dolgot megtaláltam pont mielőtt írtad... hülye kérdés mi van ha azt írja most hogy frame repeat every 2.00 hour körülre beállva most... nem pedig frame drop (1124-el, minden másnál rosszabb az érték) 23,975 amire beállt, érdekes 1126-nál 23.97635 lett rosszabb volt a frame repeat/drop
-
sixer66
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi konfig cserével tudnék-e kép és hangminőségben előre lépni?
KODI-val játszok le minden filmet.Jelenlegi konfig:
Dell alaplap
DualCore 2x2,8GHz processzor
4GB DDR3 1066MHz RAM
120GB SSD
nVidia GT730 1GB DDR5 64bit vgaAmennyiben összeraknék egy integrált processzoros HTPC-t (pl. N3150), ami újabb Intel processzorral rendelkezik, szemmel látható minőségjavulást lehetne elérni?
Próbáltam a jelenlegi konfig-on KODI-DSplayer-madVR-t beállítani, de a legtöbb beállításnál nem indult el a lejátszás. (tudom madVR-nek elég nagy a gépigénye)
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42815 üzenetére
Hangnál persze, de ha lesz napokban időm, irodai gépből éppenséggel ki tudom venni Enermaxot ... De szegény kis finomkodó mozigépem meglátja azt a szörnyet, összetojja magát ijedtében.
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42813 üzenetére
Egyébként képre nem is tudom... sosem teszteltem hangon kívül semmit, de úgy gondolom nem igazán lesznek különbségek. De én is kíváncsi lennék mai hardverekkel egy alaposabb tesztre, mondjuk saját táp, PC-s és van néhány jó DIY még a tarsolyomban. Utóbbiakat majd kaby lake vagy bristol/raven ridge alá akarom Kodival és MPC-vel.. Amint jön az első HEVC 10bit 60fps HDMI 2.0 kutyafülefasza hardver, átépítem a HTPC-m. Ravenig biztos marad a passzív házban M2-vel, tápokkal meg lehet kísérletezni.
-
bajnokpityu
félisten
Az erősebbek bőven jók madvr alá, ha nincs szükség extrém felskálázásra, ezáltal sokkal jobb tápokkal lehet építkezni, aminek jobb hangminőség a hozadéka. Ugye VGA alá be kell pakoljuk a PC-s tápot, annak minden negatívumával.
Kapcsiüzem is lehet jó hangú. Lásd linn akurate esetén a linn táp helyett kérhetsz kapcsit.
Ami tápot vettem, simán össze merném engedni lin tápokkal. Mérve is, fülre is, képre is.
-
törölt tag
Első körben a 23.96984Hz-et kell 23.97600 környékére tornázni, hogy megszűnjön minden apró drop. Ehhez a művelethez kölcsönveszek néhány Anandtech képet, hogy könnyebb dolgod legyen. Elnavigálsz ide:
NVIDIA Custom Resolution a varázsszó, Nvidia Control Panel/Display/Change resolution: LINK
Ezen belül Customize: LINK, ahol első körben létrehozod a 23Hz-es 1080p felbontást ( HTPC mindig 23Hz=23.976, 24Hz=24.000 aka EU BD) ebben a formában: LINK
Ezután Timing fül lenyit, ahol kiteszteljük a lehető legpontosabb időzítést: LINK
Utolsó állomásként ide érkezünk, miután kiválasztottuk a Manual Standard opciót (1920x1080, refresh 23Hz):
... ahol Vertical Total Pixels fülön az alapértéket csökkentjük illetve növeljük 1-1 értékkel. Végeredményben addig próbálkozol míg madvr-on belül a lehető legkevesebb drop értéket kapod, magyarul legközelebb kerülsz 23.97600Hz-hez. Valószínűleg vertical 1126 az alapbeállítás, vagy 1125. Tehát 1126, 1127, esetleg mínuszban 1124,1123 stb-stb. Amint megvan a legközelebbi érték, azt a setupot mented.
Sajnos előfordulhat, hogy a legpontosabb beállítással is egész estés filmen 1-2 drop marad, de ez az Nvidia sara (AMD VGA is képes hasonló finomságra). Pont GTX750-nel építettem mozigépet 1-2 éve, 2 drop volt a legjobb amit el tudtam érni, azóta nyilván nem nyúltam Nvidia VGA-hoz.
Ennek ellenére lehet ténylegesen pontos, tehát lemegy az a 2-2,5 óra frame drop/skip nélkül, de egyszerűen lutri az egész. Szóval ezért nem kedveljük néhányan. Ha viszont sikerül jól belőnöd, nincs vele semmi probléma, high end minőségre képes.
Ezzel szemben egy integrált GPU-s Intel vagy AMD-s processzor 23.97605 környéke gyárilag, hírből sem ismeri fenti hibát, fél napig fut kadenciahelyesen.
Az erősebbek bőven jók madvr alá, ha nincs szükség extrém felskálázásra, ezáltal sokkal jobb tápokkal lehet építkezni, aminek jobb hangminőség a hozadéka. Ugye VGA alá be kell pakoljuk a PC-s tápot, annak minden negatívumával.
DSPlayer, annak audio kijáratával, felirat renderelőjével nem vagyok elégedett. Kodi és külső MPC jobb, kényelmesebb, kevésbé bugos. Úgy emlékszem kép-eltolva maszkolsz 21:9-re, ahogy én is, MPC beépített feliratkezelője agyonveri XY akármit. Nem mindegy ugye feliratok miként igazodnak a 21:9 képhez.
Néhány alap madvr setup, hogy ne a szerencsétlen DXVA képet nézd. De ebbe majd mélyebben bele kell másznod, esetleg segítséggel. Még át is ugornék hozzád, beállítanám seperc alatt összehangolva a rendszerrel, annak erejével - mindig érdekelt az a Sharp is élőben
-, de most néhány ezer km van köztünk, úgyhogy elmarad.
Hangkimenet sem egyszerű, akár MPC, akár DS. Kodi kijárata példás ebből a szempontból, összes audio formátumot hiba nélkül kiadja Windows alól, feliratozója is tökéletes. Ezért lenne jó 17-es verzióban egy madvr integráció, meglássuk...
Process:
- artifact rem: medium/high
- image enhanc (darbee): Crispen ed. off vagy 0.1-0.2 max + AR
- zomm: értelemszerű, letolja neked képet fekete sáv figyelembevételévelScaling:
- Chroma: Super xbr 100, anti ringing bekapcs
- Image up: Jinc, anti ringing bekapcsRendering:
- Dithering: ED2
- Trade Qua: Minden pipát kivenni!Hangsúlyozom, ezeket csak azért, hogy ne csupasz DXVA gyorsítással fusson, tehát full alap setup, legyen némi értelme madvr-t futtatni. Főleg 720p>1080p felskálázás minősége lehetne látványosan szebb a mostaninál, de annak mikéntjét nem lehet pár mondatban leírni. Természetesen madvr-on belül helyes frekvencia váltás legyen beállítva. Jóval részletesebben és mélyebbre kell menni. Aki összedobta neked esetleg tud segíteni... Belefutottam AVX-en.
Ezt a leírást pedig érdemes átbogarászni, szinte minden benne van: LINK
Ha a VGA-val kész vagy, kíváncsi lennék kadencia tekintetében mire jutottál, egy végső madvr infó ablakot mutathatsz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42810 üzenetére
Köszönet a hdmi kábelért. Azóta élethűbb beállításokat tudok használni, és a részletek mennyisége, minősége is megnőtt.
-
cecil
aktív tag
válasz
#75912448 #42806 üzenetére
Ha laikusként belekezdtetek, akkor semmi probléma, majd fokozatosan kialakul...
Pontosan így van ahogy leírtad!
csodálkozom, hogy nem látod a kép-hang szinkron miatti apró kis reccenéseket.
akkor nem vagyok hülye és látom... csak azt hittem érzéki csalódás annyira minimális de mintha tényleg valami bibi lenne
Nagyon megköszönök minden segítséget! Nagyon kezdő vagyok a témában...
-
Patice
Topikgazda
-
törölt tag
Gyalázatos, mondhatnám tipikus nvidia. Ráadásul a madvr be sincs állítva, vagyis értelmetlenül DXVA skálázással megy. Ez annyit jelent mintha kb nyers Kodit használnál, majdnem teljesen feleslegesen megy a VGA/madvr páros. Legkisebb Intel proci komolyabb algoritmusokat használ Kodival, mint te jelenleg a GTX750-nel. Magyarul ha kiraknád a gépből a VGA-t, átváltanál a Skylake-re pontosabb képminőség lenne a végeredmény.
Szóval itt még sokat kell dolgozni, főleg a 3 percenkénti ugrándozással kell valamit kezdeni, aztán beállítani a madvr-t, hogy legyen értelme a VGA-nak. Előbbit majd leírom neked, utóbbi nehezebb ügy, remélem nem fizettél érte.
Mármint az összerakásért, mert mint mozigép így nagyon nem OK. Ha laikusként belekezdtetek, akkor semmi probléma, majd fokozatosan kialakul...
Projival és vászonnal csodálkozom, hogy nem látod a kép-hang szinkron miatti apró kis reccenéseket.
-
törölt tag
válasz
devil-k #42778 üzenetére
Ópenelekkel mi a baj, vagy a hang még mindig akad itt-ott?
(#42791) bajnokpityu
Tudom, hogy tudod,
csak úgy említettem hátha valaki nem, és szerencsés esetben lehet rajta segíteni. Egyébként már Crimson is lehet pontosítani, ha gond lenne VGA-val ilyen téren. APU-k és Intel IGP szupipontos, ott nincs feladat.
(#42793) cecil
Nyomsz egy ctrl+j bill kombót, és bemásolod ide a mutatott eredményt. Látszik majd mennyire van 23.976 közelében, mennyi drop/skipet számol, amit majd szükség esetén lehet pontosítani. De a madvr info panelt amúgy is kellett már lásd, hiszen az algoritmusokat is a gép hardverelemeihez kell hangolni, amihez ugyanitt kapunk némi segítséget, annak tekintetében meddig mehetünk el nyers erőben. Különös tekintettel 29,9 i anyagokkal (pl koncertek), BD3D-vel, SD, HD > UHD felskálázással, amihez egész biztos más profilt kell használni, mint 1080p>1080p-vel.
Ha megnéztél vele egy egész estés filmet és végig szép sima volt a lejátszás, inkább ne nézz semmit, használd ...
Néha ha jobb ha nem tudunk bizonyos dolgokról.
-
Ribi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged