- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
icecube23 #43899 üzenetére
"Gondolok itt a ramok fogadására, az m2 foglalatra, az usb type-cre.."
RAM-ok fogadása ugyanolyan, a többi előny lehet. Bár HTPC-hez ezek szerintem feleslegesek, mert a lényeg a minél kevesebb fogyasztás, melegedés és zaj és nem a minél több periféria
Egy extrákkal teli alaplap simán bezúz 20W-ot.
"A lényeg hogy a z170re azért gondoltam, hogy esetleg a procit, ramokat, ssd, hdd-ket jobban meghajtja, ezáltal gyorsabb működést produkálva..."
Ezt biztos nem így van. Egy chipsetnek sincs köze a sebességhez, csak a szolgáltatásokhoz
Itt megnézheted a 6 chipset közötti különbséget
-
icecube23
tag
Gondolok itt a ramok fogadására, az m2 foglalatra, az usb type-cre...tudom még nem annyira aktuális, de már a modernebb lapokat így gyártják...
nem tudom hogy egy h110-es mennyire felszerelt, de azért a z170 chipset csak egy újabb dolog.
A lényeg hogy a z170re azért gondoltam, hogy esetleg a procit, ramokat, ssd, hdd-ket jobban meghajtja, ezáltal gyorsabb működést produkálva...
De lehet rossz az elgondolásom. Én úgy érzem egy z170 belépőszintű lap 10k-val drágábban megéri egy ütősebb htpc jellegű gépbe. De nem vagyok guru, csak logika alapján próbáltam gondolkodni.....persze nem mindig a legújabb a legjobb, de itt azt érzem megérné az a +10k. -
PuMbA
titán
válasz
icecube23 #43896 üzenetére
"Illetve minnél korszerűbb konfigot raknék össze, ha nem jöttek ki ezek az új alaplapok, gondoltam inkább z170 belépőszintű alaplapra váltanám a h110-h170-b150-es elképzelést. Az esetleges jővőbeli bővítések miatt, illetve nem sokkal drágábbak ezek a lapok"
H110-et is lehet bővíteni
Mire gondolsz pontosan? Azon kívül, hogy több USB meg PCI-E van rajta, semmiben nem jobb a 150 és a 170
Az meg már szerintem nem divat, hogy telepakoljuk az összes PCI-E-t mindenféle kártyákkal az alaplapon.
-
icecube23
tag
Sziasztok
Pár hónappal ezelőtt akartam összerakni egy HTPC jellegű számítógépet, ami HD filmek, youtube, letöltésre használnám.
Intel konfig lenne i3 6100(vagy 6300, bár nem látom értelmét +10k-ért) procival 2*4 gb rammal, Win 10 rendszerrel.
Videókártya nem lenne benne(egyenlőre, de játszani nem akarok arra ott az xboxone)
Alaplappal voltam akkor i bajban, sokan egy b150 vagy h170 chipsetes lapot ajánlottak(mindenféleképpen gigabyteot vennék, bejönnek azok a lapok, de még esetleg asus jöhet szóba)SOkan válaszoltak, kb anniy hogy megerősítettek ebben hogy nem lenne ez az elképzelés rossz...DE
Valaki azt mondta hogy ha 4K-ra is fel akarnék készülni, várjak mert majd az év második fele tájékán jönnek ki olyan alaplapok.
Az lenne a kérdésem, hogy ezek a lapok kijöttek már, vagy még nem.
Illetve minnél korszerűbb konfigot raknék össze, ha nem jöttek ki ezek az új alaplapok, gondoltam inkább z170 belépőszintű alaplapra váltanám a h110-h170-b150-es elképzelést. Az esetleges jővőbeli bővítések miatt, illetve nem sokkal drágábbak ezek a lapok. Az összes konfigomnál úgy gondolkoztam hogy az alaplap legyen a legjobb, legminőségibb, a középkategórián belül persze, nem kell nekem gamer alaplap. -
Celtis
veterán
Elsősorban a neve. Az Openelec fejlesztőcsapat nagy része nemrég kivált és a Libreelecben folytatja. Az OE fejlesztés megállt a béta 7-esnél. míg a Libreelec már a második javítást is kiadta a 7-esre. Az OE szerintem el fog halni.
Egyelőre eléggé kompatibilisnek néz ki a kettő. Én épp a minap csináltam egy sima upgrade-et OE 6.95.3-ről LE 7.0.1-re. Gond nélkül felment. Működik minden korábbi addon és beállítás. Megváltozott a logó, az SSH jelszó, valamint az Openelec settings program neve. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
OpenELEC-et használok, de állandóan beleütközöm abba, hogy a youtube nem megy.
openelec alatt küzdök a youtube addon beállításával.
A már korábban ismertetett leírás alapján haladtam, hogy működjön a youtube a(Daily Limit Exceeded bajom volt) de a végén csak nem jön össze. Amikor kész vagyok és be kellene jelentkeznem, ott valami piszok lassan éri el a 100%-ot és ott kilép, hogy nem sikerült.
Van már erre tuti megoldás?
A LibreELEC-nél is van ilyen gond?Amúgy a LibreELEC képes rendesen használni a Logitech Harmony-t? Az openELEC csodásan működik vele.
-
törölt tag
"Javasolták itt többen a puffer méretének növelését"
Nem lenne rossz erről egy leírás, ugyanis, alapból a Kodi, ilyet nem tud. -
TCr
veterán
Egyébként mi a lényegi különbség az OpenELEC és a LibreELEC között?
-
Celtis
veterán
Megoldható, de nincs klasszikus letölthető live image. Annyit kell tenned, hogy két USB-t dugsz a gépbe. Az egyikről futtatod a telepítőt, a másikat állítod be telepítési célként. Utána a másodikról bármikor futhat az xELEC.
Nagyon vigyázz a telepítésnél, nehogy a belső meghajtót töröld. Habár most már nehéz elrontani, mert többször rákérdez.
Annyi kell majd még, hogy tudjon a géped az USB-ről bootolni. -
TCr
veterán
Srácok, OpenELEC-et, vagy LibreELEC-et lehet pendrive-ról "live"-ként futtatni, vagy mindenképp telepíteni kell?
Kipróbálnám a laptopomon, mielőtt összeraknék egy HTPC-t, de nem szívesen túrnám le emiatt az egyébként is frissen telepített és beállított Win-t. -
válasz
Melorin #43882 üzenetére
Gyanítom, hogy ugyanabba futottál bele, mint amibe én. Nálam van pár BD ISO és BD struktúra, amit a RPi gyakorlatilag nézhetetlen minőségben játszik le (elindul, majd kis idő után folyamatosan meg-megáll, akár fél- egy percekre is, akadozik, stb.). ezek döntő része koncert BD, de van pl. film is ilyen. Javasolták itt többen a puffer méretének növelését, amit Te is megpróbálhatsz. Ha az sem segít, akkor sajnos el kell fogadni, hogy az RPi sem mindenevő (vagy az OE vagy LE vagy OSMC, ....), van olyan formátum, amivel nem tud megbirkózni - ez van, nincs olyan játékos, ami "mindent visz".
-
Melorin
addikt
válasz
Celtis #43875 üzenetére
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 37mn
Bit rate : 11.1 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 800 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.301
Stream size : 7.56 GiB (82%) -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék egy "egyszerű" 4K film lejátszót építeni. Az első legolcsóbb értelmes laptop.
Gondolom ennél olcsóbb és jobb egy épített HTPC!
Meg tennétek hogy össze írtok-állítotok egy komplett 4K HTPC-t monitorral 24"-28"együtt.
Meg köszönném. -
gjanner
tag
válasz
Patice #43867 üzenetére
Megvan a hiba oka:
A film könyvtárában van egy sample file, ami persze "minta" nevű alkönyvtárban volt. A félreismert Buschwacked magyar címe: Mintamókus... besz@rás mekkora mellényúlás a scrapertől. Bár másik oldalról meg ügyes, hogy a mintából megtalálja a Mintamókust, pffff....Előtte persze megvolt az átnevezés korrektre, http link az nfo-ba... de a minta csak bekavart
köszi -
robi-k
őstag
-
gjanner
tag
válasz
Patice #43867 üzenetére
OK, megpróbálom átnevezni este...
Az viszont nem világos, hogy a Clean Lib... ezek szerint nyugodtan hagyja hogy ugyanahhoz a file-hoz a scraper dobjon 2 eredményt (vagy amit manuálisan adtam meg neki, azzal ezek szerint nem is foglalkozik, csak azt látja, hogy találat van - ami ugye hibás). - OK, azt hiszem értem -
válasz
gjanner #43865 üzenetére
A Clean Library akkor működik, ha valamelyik Library elemnek nincs meg a párja a HDD-n, vagy szerveren.
Ha egy elemet rosszul ismer föl, akkor nem az egész adatbázist kell újraszkennelni, hanem csak az adott elem adatait módosítani.
Esetleg próbáld majd meg átnevezni a filmet, hogy az évszám zárójelben legyen.
-
ttower
aktív tag
válasz
bogabi #43864 üzenetére
Nem csak a tápon hanem a kábelen is múlthat. Nekem anno Pi2 2A-s táppal színesnégyzetezett amíg egy hitvány usb kábellel használtam. Kicseréltem egy minőségibb darabra és utána nem jött többet elő a probléma.
Melorin: Nekem a mostani háttér tv egy RPi2 ami wifivel csatlakozik a nashoz. A lejátszási problémákat megoldotta a hardveres gyorsítás és a bufferelés növelése. Még nem találtam filmet ami ne ment volna, ha pedig akad le kell állítsam egy fél-egy percre ami eleget bufferel ahhoz hogy a film végéig kitartson (ez az egy kellemetlenség van most és ez csak a hálózati sebesség problémáját oldja meg).
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Egy Kodi - Media Library kérdésem lenne. (OE 6.0.98-ről van szó, bár ez gondolom most nem releváns). A lényeg, hogy betettem a Jackie Brown c. filmet a Movies folderbe, azon a könyvtár néven, ahogy a kölcsönzőből kivettem (Jackie.Brown.1997.1080p.Bluray...). Na mármost elsőre egy Update Library-ra megtalálta a Buschwacka című förmedvényt, amire kattintva persze JB indult el, eddig ok. Kézzel rákerestettem a JB címét beírva, úgy már meglett, nyomtam egy Clean Library-t, amire a téves találat (Buschwacka vagy micsoda) el is tűnt. Minden happy.
A napokban betettem pár új szerzeményt, amire ismét "megtalálta" a hülyeséget, így most van Jackie Brown és van Buschwacka is. A Clean Library-re pedig nem szedi ki a téves találatot.
Van ötlet, hogy hogyan lehetne eltüntetni a hülyeséget?UI:
- a filmek 99,5%-nél működik a kölcsönzői könyvtárnévre történő scraper találat. Nem sokat kell módosítanom a javasoltra (Filmcím (Év))
- a beállított scraper ha jól emlékszem akkor a themovieDBKöszi előre is!
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Melorin #43844 üzenetére
A video codec licenceket beállítottad? Anélkül nincs hardveres gyorsítás a PI-n, prociból pedig nem tudja lejátszani rendesen.
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin #43844 üzenetére
Előfordul, hogy ha a NAS gigabiten csatlakozik, a Pi-pedig fast Etherneten, és a köztes switch(ek) buffere kicsi, akkor olyan csomagvesztés alakulhat ki, amit a tcp protokoll rosszul kezel és végeredményben az átviteli sebesség ingadozó lesz és a sebessége jóval az elméleti 100mbps alatt lesz.
Kodi-ban a cache beállításokkal lehet ezen javítani. Érdekes, de nem meglepő módon, ha ilyenkor a NAS LAN portját 100mbps-re korlátozod, hibátlan lesz a lejátszás. -
törölt tag
válasz
Pgabor79 #43850 üzenetére
Nem, de nem világos, hogyan irányítod jelenleg.
Ha az eltávolítandó címre viszed a kijelölést, és előhozod a másodlagos funkciókat, ami jobb klikk lenne, ott lesz egy "kezelés" menüpont (azt hiszem) az alatt meg megtalálható, a mappa eltávolítása.
Vagy, simán törlöd a forrás anyagot, és akkor, amikor legközelebb le akarod játszani, szól, hogy nincs ott, és felajánlja a törlést. -
havri1
félisten
Szerintetek ez így jó:
LC Power 1400MI USB3.0 200W számítógép ház
Asrock N3150-ITX alaplap
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Impact Black HX316LS9IB/4 notebook memóriaVáltoztatnátok rajta valamit?
-
Pgabor79
aktív tag
Itt is megkérdezem, hátha tudtok segíteni:
Kis segítséget kérnék Kodihoz! (Android TV-n)
Beállítottam 2 profilt! A master profil PIN kóddal védett! Sikerült Synology NAS-on lévő SMB megosztott mappákat hozzáadni, viszont a "gyerek-barát" profilból el kellene távolítani az egyik mappát! Ezt hogy lehet megtenni? Videók-Fájlok -nál csak videó hozzáadása van! Törölni hogy lehet?Köszi előre is!
-
válasz
Melorin #43846 üzenetére
Az ilyen kártya/mini PC-kkel nekem is az a gondom, hogy már pont nem annyira erősek, mint ami egy pörgős HTPC-hez számomra elengedhetetlen.
Intel Braswell 4 magosban pont megvan az a kis plusz, és fogyasztásban sem annyi, mint egy normál asztali proci, így nagyon csendes gép építhető belőlük.
Nem csodálom, hogy a Udoo is belefogott az x64-es projektjébe (szintén Braswell alapon)
Remélem nem hal ki ez a vonal...
-
robi-k
őstag
válasz
Patice #43840 üzenetére
Sőt, egy 4K film sem lesz 100 Mbitnél több. - dehogyis nem lesz: The 4K-Blu-ray specification allows for three disc sizes, each with their own data rate: 50 GB with 82 Mbit/s, 66 GB with 108 Mbit/s, and 100 GB with 128 Mbit/s
Tehát a teljes 100 GB-os UHD BD lemezkép zökkenőments átjátszásához nélkülözhetetlen lesz a gigabites hálózat.
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin #43834 üzenetére
Nyilván mást teljesítményt nyújt egy Rpi, de azért meg kell jegyeznem, hogy a galéria megjelenítési sebességére drasztikus hatása van az SD kártya sebessége. És itt a kis méretű fájlok véletlenszerű elérésére gondolok, amiben igen nagy különbségek vannak a kártyák között. Megfelelő sebességű tárral és jó skinnel nagyon jó eredményt lehet elérni.
-
Melorin
addikt
A minap kipróbáltam hónapok hezitálása után a RPi3-at Openelec-el.
Néhány óra próbálgatás után visszaadtam a RPi-t a gazdájának.
Nagyon nem azt a teljesítményt nyújtotta ez a felállás mint amit vártam.
Sokat hezitál a menükben való matatás közben, lassan épül fel a menü/galéria.
A filmek lejátszása közben sokszor sz@rik reagálni a távirányítóra: megy a film és percekig nem bírom elérni a menüt, nem bírok beletekerni, stb.
A Q1900-hoz képest nagyon el van maradva a teljesítménye. Azzal gyönyörűen pörgött a rendszer, ráadásul ott Win10 alatt futott a Kodi, nem csak natúrban az OE. -
Blasku
tag
válasz
Blasku #43832 üzenetére
Ja, az appos megoldás előfeltétele is valószínűleg az lesz, hogy legalább a HTPC-t állítsd be úgy, hogy a WoL működjön, vagyis ha magic packetet küldesz neki, akkor kapcsoljon be.
Ehhez a BIOS-ban (alias UEFI) kell kotorászni, ill. ha Windowsod van, akkor mindenképp kapcsold ki a hibrid shutdown funkciót amit talán még mindig "Fast Startupnak" hívnak, mint a 8-asban. -
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható e olyan, hogy htpc bekapcsolása távolról android rendszer alól? Igazából egy olyan rendszerre lenne szükségem ami ha akarom akkor htpc de ha kell akkor mobilról be tudom kapcsolni a gépet távolról és mondjuk indítani leállítani torrenteket és ha kell ki is tudom kapcsolni a gépet. Megvalósítható ez? Az operációs rendszer mindegy. Lehet valamilyen Linux verzió is. Amivel egyszerűbben megoldható. Csinált már ilyet valaki?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Mivel itt sokan használtok kodit, gondoltam felteszem a kérdést.Telekomnál ha van tv előfizetésed, akkor ingyenesen tudod nézni a weboldalukon keresztül a megvásárolt tv csomagban található műsorokat élőben.
Nincs valami kodi kiegészítő, amivel ugyan ezt meg tudnám tenni?
Van felhasználói nevem és jelszavam a szolgáltatáshoz, böngészőn keresztül tudom nézni, de mégis jobb lenne a kodin kezelni, távirányítóval. -
sb
veterán
Most látom, hogy vita lett a fogyasztásból.
Amit a 6440HQ-ra írtam az hwinfo, sw-s kijelzés, de én azt tapasztaltam, hogy tök jól számolja a cpu ezt és korrekt értékeket ad más konfigokban.
A többi amit írtam saját, fogyasztásmérős mérések, többféle táppal oda-vissza kimérve. Szóval még hatásfok korrekciót is tudok mondani ha kell.Amúgy a Haswell sokat eszik. Az összes teszt alapján látszik, ott jött be a race to idle. Felmegy akár TDP fölé is, hogy hamarabb befejezze és jön az idle. Meg Haswellnél a frissen bevezetett C6/C7 state.
Saját mérés alapján is ezt tudom megerősíteni. Nyilván másfajta lappal, de hasonló cpu-val és más részében azonos konfiggal:
A teljes gép prime95 (tehát csak cpu, de 100% terhelés) alatt. A komplett gépre, konnektornál mérve, paneltáppal:
- G2020, 55W TDP: 35W.
- G3420, 53W TDP: 67W.@lajos75:
A TDP csak TDP osztályt jelent. Nézd meg, Intelnél azonos TDP-re van megadva egy rakás Pentium és i3, változó órajelekkel. Simán van 20-30W különbség köztük valós fogyasztásban az 50-60W közötti hivatalos TDP-jüktől függetlenül. Ez mindig így volt.
Van hasonló konfigom a tiédhez is szülőknél: G3420, 2x2GB, SSD, HDD, BeQuiet 350-es táp, 2 venti. Ha jól emlékszem ez is olyan 71-73W körül volt.
Ez az ami paneltáppal és HDD nélkül már 67W. És ehhez képest volt a G2020 35W. De volt i3-2100 is, az kb. ugyanezzel a konfiggal 65-70W körül állt meg.Az mondjuk gáz, ha 25W-ot mutat a proci és a fizikai mérő akkor dobta a 83W-ot.
Ennyi különbség nem lehet valóban és akkor a program hülyeséget mutat.
-
sb
veterán
Ez nem újdonság. 2-3-4W-ot mutat egy Sandyre is a progi. Erre még rájön az alaplap, stb… abban volt némi fejlődés, de idle-ben azért szvsz nincs nagy különbség Intel és AMD között. Legalábbis én desktopban ugyanazokat mértem amit itt PH-n is mértek a tesztekben, idle paneltápos, SSD-s gép 13-20W között van. az új gen Intelek Haswelltől léptek lefelé 3-4W-ot 20-ról, Aztán talán most a Skylake még 2-3W-ot. AMD APU meg valahol 16-17W-nál áll meg. A többi amit esetleg notiban lehet mérni az inkább a noti jellegből adód előny, amikor a valós idle is lemegy 10W alá.
Ami különbség – a nyilvánvaló full terheléses TDP-n kívül – az valóban a light load. AMD-nél azonnal felkapcsolnak a magok. Legalábbis Phenom II és Llano ezt csinálta. Alig látom köztes órajeleken az Intellel szemben. És az egál közeli idle fogyi is azonnal több lesz 10-30W-tal, procifüggően pl. programindítás, netezés közben is.
A Skylake – mobilban kegyetlen amúgy. Egy 6440HQ-t néztem, ez valós 4 magos i5, 45W TDP, de long TDP-re 35W van megadva. Néztem fog-e throttlingolni és lóf*szt.
Prime95 alatt 4 mag 3.1GHz-en és hwinfo 28-29W fogyit mutat 10-15 perc után is. Amúgy meg Cinebenchb pontszámban túldobja az i5-2500-amat. Csak a miheztartás végett, az 95W TDP és meg is eszi. Egy kis undervolttal meg már bement 25W alá. Jó persze van Linx is ami biztos jobban fűtené meg ott az IGP is mellette ami még dolgozhat, de ez így is brutális. 25W-ból egy desktop 4 magos „gémer” szint.
ON: RX 460 30W lenne? Nem 50-60W körül fog jönni (és 270 körüli teljesítménnyel)?. Szvsz az is overkill HTPC-be. Persze a madvr-esek örülhetnek majd.
Ezért is kapok agybajt, ha kimaradna a Bristol. Meg már attól is, hogy sehol sincs. Nincs értelmes, de erős HTPC 15-35W vonalon és rendes 4k támogatással. Van rá dvga meg 20x erősebb cuccok, nomeg cpu-ban is sokkal jobb lenne a BR… de mégse. Intel is sz*rakodik a main10-zel meg HDMI 2.0-val. Hónapok óta a droidos kütyük a legtöbbet tudó HTPC alapok. Vicc ami megy. Nyers erőt tekintve hw szinten el vagyunk látva jobbnál jobb cuccokkal, de 1-2 hw csatit forrasztanak rá meg sw oldalon nincs normális támogatás és annyi.
Nincs még 4k kijelzőm, de ha már cserélek nem vennék szívesen nélküle mert a köv. TV az lesz, alig van már feláruk.
Egy G4400 már majdnem befigyelt, aprón kemény 12.5k meg 13-14k alá egy mATX lap. Elvileg 3D-t is tud, ahogy néztem azon se lepődnék meg ha már IGP-ben is lenyomja a Llano-t. Meg utóbbival már mindenféle baj van, 5 driverből 4 nem jó, Win10 alá már csak 1db win update-es driver van, most próbálom ki megy-e rajta minden. Nem sok pénzt tennék rá.A beköszönő regény után kérdeznék is, azért tévedtem erre.
Még mindig küzdök a távval. vmi occsó'osztjó megoldás kéne. Univerzális, activity-s, az se ártana, ha lenne jó droidos támogatása, de a fizikai távról se mondanék le. Vmi külön IR blaster+wifi-droid app-os megoldás. Találtam droidos app-ot ami konfigolható szabadon eszköz és GUI szinten: kipakolhatóak a gombok, stb. De csak 1-2 univerzális és drága IR blasterrel működnek. Meg találtam ilyet, saját app-pal. Nem tűnik rossznak. Valaki próbálta már ezt v. más hasonlót? -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #43824 üzenetére
Sikerült közben rájönnöm, hogy a Putty-al az MC-t elindítva szerkeszthető, de akárhogyan is állítom be, akkor sem működik a Transmission.
Segítsetek légyszi! -
Sziszifeca
őstag
Helló!
Segítsetek légyszi!
Openelec alatt a settings.json file-t hogyan tudom szerkeszteni? Az istennek nem értem, nem találom
Kérlek magyarul írjátok le nekem
Köszönöm -
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43821 üzenetére
Ja, értem, akkor az jó, mert 80 fokon izzad
Feladom a számolást, mert nem nagyon tudom, hogy mennyit fogyaszt egy alaplap, high-end Z97 chipsetes alaplapok között 20W különbség is lehet tesztek alapján, de az Aida64-es W számaiddal és 10W alaplappal számolva (5W csak a chipset TDP-je, ez hivatalos Intel adat és ebben nincs benne az integrált hangkártya stb.) 62W jött ki
Szüleim processzorának idle 3W-ja addig is szerintem teljesen hihető ennek fényében, amíg be nem szerzek egy mérőt én is
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43817 üzenetére
Ja, hogy úgy... neked még nem Skylake processzorod van, hanem Haswell, nézek róla tesztet, mert fogalmam sincs, hogy annak mennyinek kell lennie a fogyasztásának. A Aida64 kiírás mindenesetre tényleg érdekesnek tűnik. A gyári hűtő egyébként jó rossz...80 fok... azt a mindenit
TA68: Nem tudom, hogy dob-e a Furmark még a fogyasztásra, de nem biztos
-
PuMbA
titán
Aida64 Stress Test-tel nyomod? GPU-t is terheled?
lajos75:
És milyen géped van? Hány vinyó, hány memória modul, hány venti a házban? Milyen tápegység? Milyen hatásfokú tápegység? Ha például csak 70% hatásfokú a tápod 65W terhelésen, akkor azt is bele kell számolni, mert jóval kevesebbet eszik a géped, mint amit ír a mérő
-
rbalint88
addikt
válasz
devil-k #43811 üzenetére
dunno, de csajom is látja
dvi-hdmi+optical kombóval tök jó csudafasza, hdmi-n meg kevésbé telt a kép~ lespórolja a feketéket~ fakóbb.
mondanám, hogy lefotózom, de nem hiszem, hogy telefonnal kijönne a különbség.
nem újkeletű a probléma, csak eddig nem volt fontos. mostanában viszont valószínű jön a masina helyére egy gigabyte brix vagy intel nuc. -
rbalint88
addikt
sziasztok!
hol lehet windowsban (8.1, 10) módosítani a hdmi színtér (és hang) beállításait? gépcsere lesz hamarosan és azon valószínűleg csak hdmi és displayport lesz, most pedig dvi+spdif kombón megy az erősítőbe a kép és a hang. a probléma az, hogy a hdmi-n fakóbb a kép, ami elvileg csak beállítás kérdése, hogy ne csapja le a feketéket.
ja, intel hd4000 igp-ről van szó, legfrissebb driverrel. -
jézusom
addikt
Eszembe jutott még valami.
Ha esetleg eladnám félgépemet, proci+lap+ram, akkor ilyen integrált APU-s vagy hasonló megoldásra nem tudnék váltani? Most csak a dedikált 4k képes VGA-k várhatóak?
-
Melorin
addikt
Üdv!
SOS kérdésem lenne a Pi3-al kapcsolatban.
A Pi tudja a CEC-t és a TV-m is. Openelec lesz a rendszer rajta és az a kérdésem, hogy ha a hangerő gombot nyomom a távirányítón, akkor a TV fogja a hangerőt állítani avagy az Openelec szoftveresen?Azért fontos ez, mivel az erősítőm hangerőszabályozója most a TV távirányítóján lévő Volume +/- gombokra van tanítva, a TV-n pedig letiltottam a hangerőszabályozás funkcióját, így csak az erősítő szabályozza a hangot.
Viszont az Openelec-en belül nem tudom megoldható-e, hogy minden működjön a TV távirányítójával, kivéve a hangerő. -
PuMbA
titán
válasz
CirrMee #43804 üzenetére
Ez így van, viszont 200W-ot lehűteni sokkal drágább, mint 50W-ot, illetve sok esetben hangosabb, kivéve a vízhűtést
(#43803) PuMbA: Kihagytam, hogy konnektorból felszedett teljesítményt mérő teszteket kell nézni
Ha lebontod a fogyasztást a PC eszközökre (memória 3W, alaplap 5W stb.), akkor teljesen hihető a 25W a Core i3-ra. De megnézheted magad is, ha kölcsön kérsz egy ilyen eszközt
-
CirrMee
addikt
Na ide is: az elfűtött hőmennyiséget a CPU/GPU watt számban kifejezett (felhasznált/eldisszipált) értékével méred, nem azzal, hogy éppen hány °C fokot mutat a "hőmérőd". Ha van elég kapacitása a hűtőnek, egy 20W -os, és egy 200W -os egységet is tud 40°C -on tartani, de a kettő között tízszeres (!!!) volt az elfűtött mennyiség (az, amivel a levegőt fűtöd).
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43801 üzenetére
Nem kamu, nézz fogyasztási teszteket Intel processzorokról
Például itt van ez, Core i5 6500-ös gép 42W-ot fogyaszt teljes terhelésen és csak pillanatokra ugrik fel 56W-ra és ebben benne van az alaplap, processzor, vinyó. Például az általam birtokolt Intel G4400 TDP-je 54W és pont ugyanannyit fogyaszt teljes terhelés alatt, mint az AMD 25W TDP-jű Athlon 5350-e
TA68: Nálam a Kaveri processzornál hihető adatokat mutat, mivel 65W TDP-nél pont 65W-ot ír ki teljes terhelésnél, 45W TDP-nél pedig annyit
Továbbá ugyanazzal a processzor hűtővel az AMD 15W-ját 800RPM-en hűti le 40 fokra, míg az Intel 3W-ját 300RPM-en 35fokon tartja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mobil flották
- Spotify
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Microsoft Excel topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest