Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• havri1

félisten

Helló!

Segítsetek már pls, mert nem bírom megoldani a következő problémát.
    Adott egy ONKYO HT-R340 -es jó régi erősítő. Optikán van összekötve a PC-vel.
    KODI-ban a passtrough engedélyezve. Haladó ill Profi módban megjelennek a beállítások.
    DTS kipipálva, ezt tudja a készülék. Legalábbis szerintem..
    AC3 viszont nem tudom működik e, ugyanis:

Ha engedélyezve van az AC3 közvetítése, akkor megjelenik egy albeállítás, (AC3 felkonvertálás engedékyezése).
    Hogyha ez aktív (Mindkét helyen az AC3 engedve van), akkor a DTS hangsávok (English DTS 1509Kbps 6ch) tökéletesen megszólalnak. Onnan tudom, hogy átengedi, mert ebben az esetben az erősítőn a DOLBY DIGITAL felirat jelenik meg, és nem engedi az erősítő által nyújtott hang módokat állítani (Sorrund stbstb).
    Viszont így a magyar hangsáv (Audio.....: Hungarian AC3 384Kbps 6ch) néma!

Ha kiveszem az AC3 elöl a pipát, és marad csak a DTS engedélyezve, akkor mindne hangsáv megszólal, de szerintem csak stereoban, mert a DTS-nél nem vált át az erősítő, és szabadon állítható mind2 hangsávon is a Sorrund cinema, music stb. Kalap szar mondanom sem kell. Valami felkonvertált hülyeség lehet.

Ötlete valakinek? Mert oké, hogy az AC3-at nem tudja az erősítő, na de minden film előtt tesztelni, és beállítani, ha valós DTS 5.1-et szeretnék hallgatni?
    :F :R

Új hozzászólás Aktív témák