Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptya
tag
Sziasztok!
Mára terveztem megnyomni a vásárlás gombot a Coolermaster Elite 110-en, de azzal kellett szembesülnöm, hogy kb kifogyott mindenhonnan.
Nézem a Coolermaster Elite 130-at, ami ugyan nagyobb, igy kicsit csalódott vagyok benne, de tulajdonképpen túlélem. Ami a kérdésem, hogy erről azt olvastam, hogy zajosabb. Igy van ez? Valaki tud tapasztalatból mondani valamit?
Esetleg egy hasonló jó alternativa? Lényeg, hogy lehető legkisebb és halk legyen.
1 SSD és 2x,3,5" merevlemez lesz benne végül. -
félisten
válasz MasterMark #40397 üzenetére
Köszi! Igen, az első lesz a nyerő.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Egy barátom TV-re kötné a PC-jét, hosszabb, kb. 5m-es HDMI kábellel (valami 100cm-es lapos Samsung).
Milyet vegyen, hogy problémamentesen menjenek a játékok/filmek/asztali alkalmazások?
A Delock termékeire gondoltam, innen, de nem tudom melyiket válasszam?Tudnátok egyet ajánlani?
Esetleg valami más típus/gyártó?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
devil-k
nagyúr
-
MasterMark
titán
Leszedtem én is ezt az OpenSubtitlés dolgot. Beállítottam magyarra, tökéletesen működik.
Hogy én ezt eddig miért kézzel csináltam azt nem tudom, de baromi kényelmes így.
Switch Tax
-
_Smooth
senior tag
Köszi mindenkinek. Igen, én is az OpenSub-ot szedtem le. Majd podnapisi-t is, de egyik se ment.
Pontosabban mindkettő remekül működik, de kizárólag angolt szed. OpenSub beállításai közt csak bejelentkezési opció volt, így még regeltem is az oldalra, hátha.
Újraindítások is megvoltak.devil-k, köszi azt is próbáltam, de majd megnézem otthon újra... lehet, hogy nem mindenhol állítottam át, amit kéne, vagy visszakapcsolgattam közben.
Nem létfontosságú, csak viszonylag sok skandináv, ázsiai és francia filmet nézünk, ahol azért majd nem jönne rosszul, ha nem egyenként kellene letöltögetnem mindegyikhez.
(#40389) PeterPH
Oh, nagyon szuper, köszi. Mármint nem különösebben jó hír, de akkor inkább visszabutítom 15-re mindet, és már legalább nem kell tovább keresgélni a hibát.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #40387 üzenetére
Akinek nem magyarul tölti a feliratokat:
Beállítások >>> Videók >>> Elsődleges felirat
Beállítások >>> Videók >>> Felirat letöltése ezekhez a nyelvekhezAmikor nem jönnek be a feliratok, nem megy az OpenSubtitle:
Előfordul, átmeneti hiba.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Ribi
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40376 üzenetére
Simplest TTL to S/PDIF coax interface
Mondjuk ha nem gond az idő, akkor lehet egyszerűbb ebay-est kicsit megmókolni.
Mint a fenti képen is látható, 2 ellenállás és 1 kondi. -
_Smooth
senior tag
#1 Automatikus feliratletöltéssel csak nekem gyűlt meg a bajom? (visszakeresve a topicban nem találtam ezzel kapcsolatban túl sokat).
Azt hittem egyszerű lesz, de már ránéztem a tutorialokra is. Ugyanazt találtam ott is, amit csináltam, egy dolgot leszámítva. Nincs beállítások opció. (próbáltam az alap skinnel is)
Persze működik minden rendben, csak épp kizárólag angol feliratokat talál.#2 Illetve használ valaki SQL adatbázis szinkronizációt több lejátszója közt?
Egyszer beállítottam a NAS-on, akkor működött. Azóta újratelepítettem a NASt, újra ugyanúgy beállítottam mindent és most nem működik.
Találtam olyasmit, hogy azonos kodi verziónak kell lennie. De ez egy régebbi bejegyzés volt (még talán 12-es verzió környéki) - ennek ellenére, ez továbbra is él? Lehetséges, hogy az OE6.0.0 alatti (talán 15.2) és a wineken lévő 16 okozza a gondot?
Korábban is OE és win között szinkronizáltam, de már nem emlékszem, akkor egyeztek-e a verziószámok.
Ha ez a galiba oka, akkor windowson lenne célszerűbb visszabutítani, vagy létezik már OE Kodi 16-tal, csak én nem találom?
Illetve csak a főverziónak kell egyeznie, vagy teljesen azonos kell legyen?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
devil-k
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40380 üzenetére
Tényleg kezd el a tanulmányozását, felfedezését, utánaolvasását, mert senki nem fog Kodi kezdőknek talpalót előadni telefonon. A Plexet meg ne hasonlítsuk vele össze, mert az egyik alma, a másik pedig cékla, nem egy liga.
- mozi bolondéria -
-
PeterPH
senior tag
-
LLKobe
veterán
válasz JohnnyCash74 #40380 üzenetére
Nekem semmi api keyt nem kellett állítgatni, megy a TMDB scraper magától, csak a filmek fájlnevei legyenek rendben. És kiír tartalmat, rendezőt, mindent rendesen, magyarul.
Én nem a default skint használom hanem az "eminence"-t, abban minden menüpontot úgy állítasz ahogy akarsz.Szerintem te nem adtad hozzá forrásként a filmjeidet és csak fájlszinten böngészed, úgy valóban nem lesznek csak kis képek.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
jézusom
addikt
válasz JohnnyCash74 #40377 üzenetére
Én is sokat szenvedtem vele, pedig az ősi klasszikus xboxos xbmc-vel kezdtem. Viszont a plex-nél már telepítésnél nem tudom mit akar, tökre nem egyértelmű, de állítólag egyszerű... Hát jóvan, plexezzen akinek 6anyja van, jó nekem a kodi is.
Nagyon sok leírás van kodihoz. http://kodi.wiki/
-
JohnnyCash74
csendes tag
válasz devil-k #40379 üzenetére
Meg persze. De még átfutom párszor.
Pl. hiába állítom be a TMDB api keyt akkor sem tud csatlakozni az internetes adatbázishoz.
Hogy lehet menüpontokat kikapcsolni? 90%-a felesleges.Kilistázza a filmeket, semmi leírás nincs hozzá, csak mini kép.
Van még sok egyéb kérdésem, ha esetleg valaki ráérne és türelmes telefonon felhívnám... -
devil-k
nagyúr
-
Gombinyó
őstag
válasz JohnnyCash74 #40377 üzenetére
Összefoglaló megvolt?
-
JohnnyCash74
csendes tag
Amúgy kinek mi a véleménye? Kodi vagy Plex?
Ha Kodi akkor van itt valaki aki ért hozzá?
Én elakadtam benne, szinte semmire sem használható, pedig nem vagyok egy hülyegyerek... -
Kobe
veterán
kezd körvonalazódni bennem, hogy kb mi is lesz a végkifejlet. Asrock N3150ből valószínű a tápnélküli lap lesz, az optikai kimenet miatt.
A tvhez - ha passzol a méret és minden - egy sounddeck lenne társítva. Viszont azon csak optikai csati emg coax van. Kérdésem még az volna hogy ilyenkor hogy lehetne optimálisan összekötni úgy, hogy a sounddeck pl ne csak a htpcről legyen meghajtva.Ugye egyik opció, hogy htpc -> hdmi -> tv -> optikai -> sounddeck - ebben nem vagyok biztos hogy midnen tv tud ilyet, vagy le lehet csekkolni valahogy h képes e továbbtolni a jelet?
másik hogy hdmi vel a képet tvre, optikaival hangot a deckre, de akkor csak a htpc-ről érkező hangnál lehetne igénybe venni, vagy tévedek? -
Celtis
veterán
válasz JohnnyCash74 #40370 üzenetére
Ezt a legegyszerűbb megcsinálni házilag. Kell egy RCA aljzat meg némi bontott kéteres vezeték valami régi PC-ből. Esetleg egy, max két ellenállást kell beiktatni. Már nem emlékszem én hogy csináltam, de megnézem ha érdekel.
-
Ribi
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40370 üzenetére
-
JohnnyCash74
csendes tag
válasz jézusom #40369 üzenetére
http://www.shenzhenaudio.com/musiland-moli-24bit-192khz-pci-interface-sound-card.html
Ez valami nagyonjó cucc lenne?[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz JohnnyCash74 #40366 üzenetére
Nekem is pl. régebbi erősítőm van, ami egyébként nagyon jó, de a HD szabványokat nem tudja, viszont van benne diszkrét 6ch bemenet. Ez a bemenet úgy szólal meg, hogy "kész" analóg hangot kap a hangkártyától, és a hangkártya viszont tudja a 192Khzet is. Ráadásul régebben XP alatt EAX hangokkal játszottam 5.1-ben, amit szintén csak jó hangkártya képes létrehozni, tehát analóg kimenetet kellett használnom
-
PistiSan
addikt
válasz Richard #40347 üzenetére
Ugyan ilyen Beeboxom van, nagy megelégedéssel használom már pár hónapja!
Negatívumok:
A gyári távirányító nagyon vacak, nekem 1 hét után már 1 gombja nem működött, viszont tanítható simán vitte, így ezzel nem problémáztam.
Mindenképpen SSD-vel ajánlom a vásárlást, mivel a hozzá kapott SATA kábelt kb lehetetlen bele rakni anélkül hogy eltörjön, ha mégis hdd-vel veszed és neked sikerülne, akkor ne szedd szét többet szerintem.
SSD-ből nekem ugyan ilyen célra mint neked egy 60GB-os megtette, 40gb szabad jelenleg is win10 alatt, ha openeleccel használod akkor egy 30-as is elég, vagy egy pendrive. -
varmi2
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40366 üzenetére
Arra jó, ha azt használod analóg kimenetnek. Mert akkor csak a hangkártya tudása számít. De ha digitálisan viszed ki a hangot a gépből, akkor a kártyán érintetlenül átmegy. És a cél eszközben lévő dac áramkör végzi a konverziót.Így csak az az áramkör tudása befojásolja a végeredményt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40364 üzenetére
De az erősítő fogja átalakítani analóg jellé, így elég csak egy spdif hátlapi kimenetet szerezni.
-
JohnnyCash74
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van alaplapi hangkártyám amihez van alaplapi spdif kimenet, de panel nincsen akkor szerezzek egy panelt hozzá ami tud optikai/RCA digitális kimenetet vagy vegyek egy jobb hangkártyát? Mondjuk Asus Xonar?Egyáltalán kell jobb hangkártya egy htpc-be? Nem az erősítő végzi el a jelfeldolgozást?
-
hm15
senior tag
válasz jézusom #40359 üzenetére
Erősebb az AM1, de ennek lejátszás szemszögből nem kéne, hogy döntő szerepe legyen. KODI-t legtöbbünk úgyis hardveres gyorsítással használja. Esetleg 3D Blu-ray filmeknél lehet szerepe a gyengébb processzornak. Az Athlon 5350 dobozos hűtőjének nulla hangja van.
Szerintem BD iso-t önmagában ma már minden lejátszik, érintetlen hangot viszont nem, vagy mint némelyik Intel csak Linuxon. Abból a szempontból jobb az AMD, hogy Windowson biztosan tudni, hogy mindennel elbír. Intellel i3-ig sakkozhatsz, hogy ezt vagy azt csak Linuxon tudja és ott is akadozva, Windowson egyáltalán nem. Végeredményben BD iso-ra mindkettő jó lenne, ha HD hang és frame packed 3D is együtt kell, akkor már AMD jobb.
Mióta vetítünk itthon, megszerettük a 3D-t is. A Power DVD 15 nyögdécselés nélkül kezeli, Cinema módban nincsenek azok a hibák, amik a 14-es verzióval voltak. Tényleg nagyon gyors, jó minőségű. Eleinte fogalmam nem volt a témáról, de egy fórumtársunk volt olyan segítőkész, hogy a kezdetekkor eligazított, terelgetett. Most már semmire nem cserélném.
-
jézusom
addikt
Oké, konkrétan, ha BD isot akarok, jobb az AMD ugye ?
És ha összehasonlítjuk az integrált Athlon 5350+ AM1 lap vs. Kabini A4-5000 integrált lapot? Papíron nem sok különbséget látok, gondolom fícsőrök vannak.
A házam elég szellős szerintem, ilyen sff méret, de azért félek, hogy meleg lesz, vagy hangos Azért vicc, hogy csak asrock gyárt olyat, amiből válogathatok.
-
_Smooth
senior tag
válasz parkasz #40356 üzenetére
Hát távirányítással kapcsolatban olvasgass vissza, kérdezősködj, mert ahogy én láttam, sokan küzdenek valamely részével az N3xxx integrált lapok néhány példányán - ha jól emlékszem, akkor talán a bekapcsolás bizonytalan jelenleg.
Nem elriasztani akarlak, csak járj utána.
Illetve értem én az álláspontod, és hidd el, kárba nem veszne a jelenlegi házad - enni nem kér, megromlani nem fog - és, ahogy írtam is, az RPi "beleférne" abba is, ha mindenképp abban szeretnél elhelyezni valamit.
De én a helyedben inkább vennék egy RPi-t erre a célra kb 16eFt-ért (+táp, ha nincs otthon megfelelő - enyém jelenleg a TV USB-jéről kapja, ezért aztán folyton ott is van a kis szivárványos logó a sarokban... ez kevés neki, de üzemel gond nélkül).
A fennmaradó összegből (lap 22-37eFt, olcsóbb esetén még a táp is kelleni fog pluszban, illetve a ram még vagy 6-7eFt, ha nem használt, vagy nincs otthon) inkább áldoznék az erősítőre, bár természetesen ennek a kettőnek a különbözetéből azért egy új HDMI-s darab nem fog kijönni. De én nem különösebben áldoznék olyanra, amit nem használok ki.
Ha meg openELEC menne fel rá (ahogy az RPi-re is), akkor meg megint nem sok értelme van x86 rendszert építeni (esetedben). Talán csak a h265 támogatás szólna az N3xxx rendszer mellett. De ha nem UHD-ra és nem képminőségre gyúrsz elsősorban, akkor ennek sincs sok jelentőssége.Bármelyik mellett döntesz is, nem választasz rosszul. Ezek csak olyan extra infók, amivel érdemes számolnod, aztán a saját belátásod szerint tudsz dönteni. (így teljesebb a kép)
-
Patice
Topikgazda
válasz parkasz #40356 üzenetére
N3150-re a 16-os Kodi-n alapuló OpenELEC bulid-ek jelenleg a legjobb választás (szerintem), ha alap felhasználás a cél.
Ha eddig megfelelt az a CD-s erősítő, akkor ha a költségek alacsony tartása a cél, akkor csak egy új alaplap kell + némi RAM és meg is van egy jó kis videós eszköz.
Zenehallgatáshoz nem épp ideális az OpenELEC, de szerintem az optikai kimenettel egész jó hangot kapnál, ami kb. megüti azt a szintet, amit az erősítőd + hangfalak jelenleg tudnak.
Jobb minőség is kihozható abból a lapból, de akkor már külső DAC + más OP rendszer kell rá, azt meg OpenELEC mellé kicsit nehezebb felrakni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
parkasz
senior tag
válasz _Smooth #40355 üzenetére
Eddig openelec-et használtam nagy megelégedéssel, csak megnyekkent alatta az alaplap.
Ezt már ismerek és a család is megszerette, így ez maradna.
Na és ugyen van házam csodajó flirc távrecsegővel.
Itt jönne a varázslat, hogy összerakjam amim van.
Az a kérdés jobban járok-e egy erősítő cserével aminek több bemenete van + valami cs- lejátszó.
Vagy maradjon ez a pc hdmi-n a tv-re, az meg a variable audio out-on át az erősítőre tákolmányszagú dolog. (nem vagyunk audiofil család) -
_Smooth
senior tag
válasz parkasz #40352 üzenetére
Figyelmetlen voltam, mea culpa.
Az a kombó jó lehet, ha ennyi elég volt eddig és elég lesz később is.Streacomba beszerelheted akár a Pi-t is, és még elfér mellette egy (kis barkácsolással) 1-2 merevlemez is.
Először valamiért azt gondoltam, a HTPC-vel szeretnél lemezeket is lejátszani. Felületesen olvastam.Ha nincs szükség windows-ra, vagy egyéb, a PC által nyújtott extrára, akkor a Pi-vel egy egyszerűbb, könnyen kezelhető felületet kapsz töredék áron. (kb a PC kínálta előnyökkel, de egy mediaplayer formájában/árában).
Ha a TV-d támogatja a HDMI CEC funkciót, akkor pedig akár a TV távirányítójával tudnak a kölykök is navigálni a menüben
Borítóképek segítségével könnyedén ki tudják választani a mesét maguknak.
(persze, ezek mind megoldhatók PCn is, hisz "ugyanaz" a kodi mehet fel oda is - csak, ha nem használod ki a többletet, minek fizetnél érte?)(#40354) Celtis
Azt két ok miatt nem szoktam javasolni.
1. alig elérhető
és
B, amit eddig láttam, az elég messze volt az eredetileg beharangozott 5pucujkás ártól.Pedig én is gondolkozom, hogy a hálóban lecserélem arra, a Pi2-t pedig kivinném a projektor alá BD3D-re - ha menne rajta rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz jézusom #40338 üzenetére
Melyik jobb, biztosan igény kérdése is, nálam Windows 10 + KODI + Power DVD 15 mindent lejátszik AM1 Athlon 5350-en és ami kiemelhető, hiba nélkül. Sok Blu-rayt nézünk érintetlenül, beleértve HD hangot, 3D-t csak frame packed. Vetítővel, nagyon jó minőségben. Intel platform ezeket együtt ilyen minőségben i3 előtt nem tudja. Amire majd leváltom, az AMD Zen lehet egyszemélyben.
-
parkasz
senior tag
válasz _Smooth #40349 üzenetére
Neked is köszi a tanácsot!
Mindenképp szeretném felhasználni a meglévő Streacom F1C Evo kuckómat, így az itx vonalat preferálnám
Inkább akkor az a kérdés használjam ezt a meglévő cd/erősítőt, vagy inkább adjam el és vegyek másik céleszközt. Jó lenne a zenehallgatás a tv bekapcsolása nélkül, ezért gondoltam felhasználni a meglévő cuccost. De ha másként nem megy akkor a streacom házban is van dvd így onnan is le tudom játszani. -
_Smooth
senior tag
válasz parkasz #40345 üzenetére
2. opcióként akár egy Raspberry Pi2 is elég lehet arra, amire szeretnéd (leszámítva az audio lemezeid). Viszont az épített HTPC árában gond nélkül kijöhet még az RPi mellett akár egy jobb BD lejátszó is (vagy csak egy CD deck, ha nem lesz szükség blurayre).
Csak mint opció, ha erre esetleg nem gondoltál volna.(#40347) RicHarD
Ha csak arra akarod használni, amit írtál, akkor nincs különbség a kettő közt, a Beebox is tökéletes (+ gyárilag jár hozzá távirányító).[ Szerkesztve ]
-
parkasz
senior tag
válasz Patice #40346 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot.
Hát ugye pont ez a nagy kérdés, hogy milyen alaplapot vegyek. Az nem gond, hogy kell hozzá külön táp, ha ez van hát ez van.
Vagy inkább az erősítő cserét is iktassam be. Bár gondolom azt csak akkor érdemes, ha a htpc vonal lenne erősebb.
Megsasolom azt a dc nélküli verziót
JA és ha optikai digitális kimeneten csatlakoztatom az erősítőhöz a tv-hez meg hdmi-n, akkor jól sejtem, hogy meg kell adni, hogy a hangot melyik kimeneten továbbítsa? -
őstag
Hálószobába keresek olyan HTPC-t ami kis helyen is elfér és halk. NAS-ról játszana le hálózaton keresztül, KODI vagy OE menne rá. Full HD + Half 3D menne rajta, azon kívül semmi extra. HDMI-n megy a hang az erősítőbe.
2 dolog között kellene választanom:
- N3150DC lap + ház stb
- Asrock beebox N3150A kis Asrock gép tudja ugyan azt mint a másik lap, nem? Nagyon nem lőhetek mellé azzal sem.?!
-
Patice
Topikgazda
válasz parkasz #40345 üzenetére
Akár még működő képes is az elképzelésed, csak nem tudom milyen lesz a minősége a TV-n átvezetve a hangot.
Én inkább az alaplap DC nélküli változatát választanám, amin van alapból alaplapon optikai digitális kimenet és ezt közvetlenül össze tudnád kötni a Denon erősítőddel és az lenne a PC "külső hangkártyája".
Csak akkor kell hozzá külön táp.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Épp egy htpc (főleg zene és némi mesefilm 2db gyerek) összrakásán vacakolok. Miután Mézga után szabadon : "Elég nagy a rakás, de kicsi a lakás, És nem forgatja mesekacsaláb" így nem gondolkodom 5.1-ben. Ami a kérdésem lenne, hogy elvileg van egy Denon m39 erősítőm, amin van egy digital in és egy analog in bemenet.
Ezt szeretném felhasználni, mert sok a cd is amit halgatunk, így arra tökéletese lenne.
A tv kimenetekkel gyéren ellátott csereérett (Erre majd csak később kerül sor, ha a gyerkőcők megnőnek és viszonylagos biztoságban tudhatom a majdani készüléket az olyan veszélyforrásoktól mint pl.: ladba, filctoll és a takarításban segédkezni kívánó, de mindent összekarcoló szorgos gyerekkéz) példány LG 32lc51, amin mindösszesen variable audio out-van.
Itx alaplapban gondolkodom - még nincs meg - N3150DC-ITX.
Na, ami a feladat ezek összekötése működöképes rendszerré - ha lehet.
Mennyire elvetemült és működőképes az alábbi felállás:
pc hdmi-n a tv-re, az meg a variable audio out-on át az erősítőre
vagy totál marhaság az egész és keressek más alaplapot, erősítőt stb. mert csak szívni fogok?
Előre is köszi a segítséget. -
cinemazealot
addikt
Eleinte engem is elrettentettek az egybeépített alaplap+CPU megoldások, de pontosan ezért döntöttem úgy, hogy ha ebbe az irányba mozdulok, akkor az olcsóságnak komoly szerepe lesz (számomra). Ha ugyanis a jövőben cserélnem kell majd, akkor jó volna minél kevesebbet bukni rajta. Egyébként ezeket az ASRock lapokat a legtöbb helyen 3 év garanciával adják, így túl nagy baj nem történhet, legfeljebb ingyen szervizeltetem/cserélem.
A 4K engem abszolút nem érdekel (még). Előbb legyen egy 4K megjelenítőm és minőségi 4K tartalmam, utána ráérek azon törpölni, hogy mivel játszom le őket.
Nem akarlak győzködni, de a QC5000-ITX család tagjainak van külön optikai hang kimenete.
A passzív hűtés előnye a csöndesség. Ha a hűtést elősegítendő bevágsz egy plusz ventilátort a házba, akkor pont a csöndességet ölöd meg. Én ezért gondoltam úgy, hogy szerzek egy normál mini torony PC házat (használtat, lehetőleg ingyen), de semmiképpen nem ITX méretűt. A pici méret ugyanis tovább ront a passzív hűtés lehetőségein (nincs a házban légmozgás), ráadásul kis házba csak kis átmérőjű ventilátorokat tudok beszerelni, amik mindig jobban visítanak, mint azok, amik nagyobb átmérővel és alacsonyabb fordulatszámon (így halkabban) legalább annyi légáramot biztosítanak. A PC ház tetejébe beszerelem azt a normál méretű tápot, aminek van egy 12 cm-es (tehát viszonylag halk) ventilátora és maga alól szívja ki hátrafelé fújva a ház levegőjét. A normál PC ház elrendezéséből adódóan az alaplap pont ez alá kerül, ráadásul úgy, hogy a processzor bordái párhuzamosak lesznek a táp ventilátorának függőleges irányú (!) légáramával, így a táppal (annak egyetlen halk ventilátorával) egyben hűtöm a processzort is. A ház emellett elég nagy lesz több vinyó számára is (amiket oda pakolok, ahová nekem tetszik), de szükség szerint akár egy még nagyobb (20-24 cm átmérőjű) ventilátort is rászerelhetek, helyem van. ... Ha meg a lap megdöglik, van lehetőségem pl. mATX-re átállni.
Természetesen mindez nem játszik, ha a külső megjelenés számít.
Költségvetés:
- Ház (cimborától használtan, matt feketére lefújva): 0 Ft
- Alaplap+CPU: ~22,5e Ft
- Táp (12 cm-es ventilátorral): ~4e Ft
- RAM (nekem 8 GB-ra lesz szükségem): ~12e Ft (de lehet, hogy indulásként beérem 4-gyel is: ~6e Ft)
- USB3-as 32 GB-os SanDisk pendrive az OS-nek (eBay-ről): 2,8e Ft
- HDD-k igény szerint: ...
Szumma: ~41,3e Ft + HDD-k -
-
Kobe
veterán
válasz róland #40341 üzenetére
A hazzal utolag megnezve lehet bajban leszek. Mindenkepp rgy 4-5TBos vsltozatot akarnek osszerakni, ami ugy jonne ossze h 2db 2TBos wd red vagy hasonlo plusz egy 1TBos kulso. A problem csak az hogy a chieftecbe 2.5 osbol fer 2 db, viszont azokbol heroin arban vannak a 2 terrasok, gyakorlatilag 0 kinalattal.
Majd utana kell neznem melyik az a haz amelyikbe befer 2db 3.5 os, es mindjuk a tv allvanyra is bepasszol meg meretben
-
róland
veterán
Az N3150DC-ITX tudja a 4k@30fps-t 8 biten. (De ezt a szakértők majd pontosabban elmagyarázzák. Engem jelenleg egyáltalán nem érdekel ez az irányvonal, ha egy film jó, akkor nem a látványvilága miatt jó. Legalábbis számomra.)
OE információi szerint a GPU-s része 50-53° körül van, az adott Chieftec házban.
Amit nem úszok meg: cserélni kell a gyári 50 cm-es SATA kábeleket, mert a ház szellőzését elrontják. (Delock kínálatában találtam 10-15-20 cm-es kábeleket.)
Az alaplapon van header csatlakozó SPDIF kimenethez, a házon pedig van lehetőség utólagosan csatlakozót beépíteni. (Korábban linkeltek itt a topicban ilyen megoldást.)
Se wifi, se bluetooth nincs gyárilag.
A Logitech termékek nem éppen pénztárcabarát megoldások. Ezért választottam a Rapoo kínálatából. S mivel a bt-s logitech egér adott volt, ezért lett ilyen csatlakozású a billentyűzet is.
Ez pl. tetszik: Rapoo E2800P[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Pgabor79
aktív tag
HTPC-nél egy 80W-os PICO PSU és egy normál méretű ATX tápegység (pl. esetemben egy bquiet! PURE POWER L8 300W) használata esetén mekkora lehet a fogyasztásbeli különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz róland #40306 üzenetére
ez az irány tetszik, kb hasonlóban gondolkoznék, csak egy csomó cucc ebből nekem nem kellene, így sokat lehetne spórolni vele. Pl dvb-t tuner, optikai meghajtó, smart card meg hasonlók nekem nem kellenek, külön egér sem, valami egyszerűbb hama / logitech változat megtenné
Ami viszont érdekelne:
Asrock ezzel az egybeépítetteemgoldással mennyire időtálló? (Tetszik hogy nem kell külön táp egység meg procival agyalni, csak DC csatiról megy konnektorról rögtön.)FullHD gondolom probléma nélkül megy, de a 4K-val vajon mi a helyzet (jövőre tervezve)?
Illetve passzívként mennyire melegszik? vagy ettől függetlenül érdemes egy ventit bevágni a házba?
Illetve a lapnak nincs esetleg olyan változata, ami hasonló felépítésű, de nem csak 1 HDMI van rajta, vagy legalább egy optikai kimenet van pluszban? Esetleg built-in bluetooth + wifi chipset van benne?
(Csak elgondolkoztam hogy ha 1 hdmi van rajta összvissz, akkor pl egy házimozit hogy lehet úgy rákötni ha csak zene megy róla, hogy a tv nincs végig igénybe véve....gondolom itt pc - tv - erősítő megoldással lehetne csak meoldani, ez a fajta indirekt "átjátszás" nem okoz jelveszteséget, minőségromlást ?)
A háznál tetszik a két meghajtórekesz, így bele lehetne vágni mondjuk 2db 2TB os vinyót.
-
hm15
senior tag
válasz cinemazealot #40334 üzenetére
És az hogy Windowson Blu-ray 3D lejátszásra képes, nem akadozik HD hanggal, mint az Intel.
-
cinemazealot
addikt
válasz jézusom #40316 üzenetére
Nem biztos, hogy ok nélkül drágább az N3700M a QC5000-ITX bármelyikénél, nézd meg a processzorok összehasonlítását. Az Intel majdnem harmad annyit fogyaszt, viszont képes üzemelni másfélszer nagyobb órajel frekvencián is. Az AMD egyedüli előnye az ára, a 4 SATA port (a 2 ellenében), valamint (a fenti összehasonlítás alapján) az AES utasításkészlet megléte.
-
tamas0827
csendes tag
válasz Sándor -P20- #40324 üzenetére
Ezzel a problémával én is megküzdöttem.
Örömmel jelentem, hogy a belinkelt hangkártyával tökéletesen működik az 5.1-es hang. -
varmi2
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz jézusom #40328 üzenetére
Nincs bele erősebb proci. Összesen 4 féle APU készült AM1-hez.
⭐ Stella
-
Thom!
veterán
Gigabyte Brix Core i3 egyilyen külső DC adapterrel elmegy nem? A gyárit akarom kiváltani vele, mert ez lényegesen kompaktabb? Az Intel NUC gépeihez is ilyet használ, csak azért gondoltam rá, mert szimpatikusabb.
-
jézusom
addikt
válasz Sándor -P20- #40322 üzenetére
Én is keresgélek most hangkártyát, de megmondom őszintén ilyet nem vennék. Biztos működik, ha megvan kíváncsi lennék egy véleményre.
-
canniball
nagyúr
Ahha, akkor ott tényleg "trükközni" kell...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cinemazealot
addikt
Istenem, hogy én ezzel az erősítővel mennyit szemeztem annak idején... Aztán egy analóg Technics (SA-AX540) nyert, de már meg nem mondom, miért.
[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz canniball #40323 üzenetére
Az erősítő egy "ősöreg" cuccos, bőven HDMI előtti időkből...
Sima digitális bemenetek vannak. Coaxical (SPDIF), és optika.
Kenwood KRF-V5090D [link] userman: [link]
A kütyün nincs más kimenetem mint HDMI és 2db USB.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
canniball
nagyúr
válasz Sándor -P20- #40322 üzenetére
Az erősítőn nincs HDMI?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz jézusom #40318 üzenetére
Sajnos én is erre tippelek...
(#40319) canniball
Igen ez a B verzió...
Mármint a hangkari beinvesztálása, mert ugyebár a kicsikén olyan nincs, csak HDMI...
Valami ilyesmin gondolkozom: [link]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Probert75
addikt
válasz havri1 #40314 üzenetére
Magyarul is ír tartalmat a KODI, csak be kell állítani. Amikor beállítasz egy meghajtót vagy könyvtárat a médiatárnak, hogy lássa a KODI, akkor kell állítani. Ha már beállítottál valamit, akkor pedig jobb egérgomb a meghajtón, ott Forrás szerkesztése. A felugró ablakban nyomsz egy OK-t, majd az újabb felugró ablakban, balra lent lesz egy olyan, hogy Beállítások. Na ott kell a preferált nyelvnek a magyart választani és akkor magyarul keresi, írja a tartalmakat és magyar borítót keres hozzá. És akkor szépéke magyar nyelven ír tartalmat, ha van hozzá.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/videoton_dc_2050_e_hangfal_par_elado/friss.html
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Még mindig távirányító.
Adott egy régi Pinnacle infrás távirányító. Van rá valamilyen lehetőség, hogy egy mostani modern géppel összekössem valahogy és a KODI-t vezéreljem vele?
A távirányító egy régi TV tunerhez volt, ami csak XP-m működött + az infra vevője soros porttal kapcsolódott!Valami olyasmi kellene ami USB - Infra.
Van értelme vesződni vele, vagy vegyek légegeret, vagy MCE távirányítót?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
canniball
nagyúr
válasz Sándor -P20- #40317 üzenetére
A kütyüt közvetlenül az erősítőre kösd!
havri1!
Ugye médiatár (és nem fájl) nézetben próbálkozol?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
jézusom
addikt
válasz Sándor -P20- #40317 üzenetére
Szerintem a TV nem adja tovább 5.1ben a hangot, csak a sajátját tolja ki.
-
Sándor -P20-
senior tag
Naszóval akkor most sírok...
Eddig próbálkoztam a kodival.
Amit az istennek sem tudok beállítani, hogy kitolja a TV-re az 5.1 hangot.
Szal adott egy tv, amire koaxon rá van kötve egy 5.1-es kenwood erősítő.
Ha a TV saját szoftverével nézem a filmeket a rádugott tárról, és van 5.1-es hangsáv, az szépen átmegy a koaxon az erőlködőbe, és öröm és bódottá...
Naszóval amit nem tudok. Vajon a TV-be sem megy bele a HDMI-n az 5.1-es hang, vagy a TV nem képes fogadni az 5.1-es hangot, vagy csak simán teleportál az 5.1-es hang és valahol valaki a térben vidámanan halgatja az 5.1-es hangzást amit én szeretnék élvezni...
Tehát szerintetek hol kezdjem el a keresést, hogy mi nem gömbölű?
A forrás: Modecom Free Pc: [link] Szerintem ennek tudnia kellene.
TV: BLAUPUNKT B32A133TCHD Na ebben már közel nem vagyok olyan biztos, hogy tudja.
Majd megpróbálok még lecsupaszítni mindent, és MpcHC-vel. De ez még a jövő zenéje. Holnaptól indul a meló, és asszem erre lesz a legkevesebb időm...
Max kap a kicsike egy 5.1-es USB-s hangkarit, és optikán megtámadom az erősítőt...
Esetleg ha van valakinek 5lete mi lehet a gebasz, ne tartsa vissza magát.Előre is köszi.
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
jézusom
addikt
Akkor beszállok én is. Amit kollega ajánlott QC5000 passzív, most inkább tetszik A 4 sata port mégiscsak4.
De ez a lap teljesítményben mennyire marad el az N3700-astól?
Magam részérő egy ház van meg a HTPC-hez, ami táppal együtt szállítással volt 3500 Pénz PH-s jaja1981 kollégától (most nézem még van neki)
Egyébként jó lett volna az RPI2 is, de az NAS-nak nem jó, és még foobarra is szükségem van. Kodi sajnos nem jó zenélni.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz havri1 #40314 üzenetére
Ez sajnos ilyen, egyszer kell nekiülni és soha többet. Nekem nincsenek mappáim se. Rá van dobva a HDD-re az összes MKV fájl ilyen elnevezéssel (ahogy az előbb is mutattam) és mindent megtalált. Akkor van gond, amikor egy évben 2 ugyanolyan nevű film is készül, de ez ritka. Pl.: Triangle 2009.
Amikor kiválasztod, hogy mit keressen ki (sorozat, videoklipp, zene, film), akkor lesz ott jobb oldalt egy beállítás gomb és ott tudod megadni az adatokat.
- mozi bolondéria -
-
havri1
félisten
válasz devil-k #40313 üzenetére
Nekem nem tévedett, legalábbis amiket nézegettem. A szívfájdalmam leginkább az, hogy alapvetően könyvtárba vannak, és könyvtárra nem tesz ki infót, borítót, csak az mkv-ra.
Azért lenne fontos a magyar leírás, mert a család használja, gyerekek nem tudnak még angolul.Ömlesztve vannak a mappában a filmek, minden egy helyen, rendszeresen változó tartalommal.
A beállításokban tudod beállítani.
Mármint, hogy magyar nyelven csapja a leírást a filmhez? Nem találtam, de átnézem jobban.
[ Szerkesztve ]
havri
-
-
havri1
félisten
Torrentől leszedett "szabvány" névvel ellátott filmeket képes valahogy a KODI magyar tartalommal ellátni?
Mintha régen lett volna port.hu-s magyar adatbázis, de nem találom..van esetleg működő alternatíva?havri
-
Sándor -P20-
senior tag
Részemről egy Modecom Free Pc-t [link]"nyúzok"
Némileg (állítólag elég durván) moddingolva a hűtés terén. Tökéletesen működött a módosítás nélkül is, de.... Gondolom kicsit hidegebben jobb, és hááát... Miért ne, ha megtudom csinálni, és különben is leállás volt a cégnél, és csak úgy....
Eddig nem bántam meg a beruházást.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
varmi2
nagyúr
A media lejátszós rész kijön 30-50k-ból igénytől függően. Ugyan is az említett asrock QC5000 20-22k, és ez már tartalmazza a cput-gpuegíséget is, csak ram és hdd kell, keg táp és ház. Ez azemlitett alaplap windows+ kodi párossal, teljesen kielégíti a htpc témakört. Mindent visz, bd3d,4k-t is 24-30 fps-ig. Mivel 15W tdpvel rendelkezik, így hűvös, és csendes gép építhető belőlle. De játékra semmi képpen nem alklmas. Akkor inkább intel felé kellene körülnézni. Deez esetben szükség lesz dedikált vga-ra,ami a kompaktság csendesség kárára lesz.
-
róland
veterán
A saját HTPC-m árakkal
Chieftec IX-03B ház --- kb. 8.000,- Ft
ASRock N3150DC-ITX integrált alaplap --- 40.000,- Ft (az árban benne van a tápegység is, házhoz szállítás is)
2*4 GB Kingston KVR16LS11/4 SO-DIMM --- kb. 12.000,- Ft
1 db 120 GB-os Samsung HDD --- ???
TP-Link TL-WN821N wifi adapter --- 2.700,- Ft
noname bluetooth adapter --- kb. 1.500,- Ft-ért vettem annak idején Intersparban
Rapoo E6100 billentyűzet --- 9.000,- - 12.000,- Ft között forgalmazótól függően
Logitech V470 egér --- 13.000,- Ft volt annak idején, már nem kapható
Leadtek WinFast DTV Dongle Mini DVB-T tv tuner --- kb. 10.000,- Ft volt annak idején, már nem kapható
Bandridge BTV400 botantenna --- kb. 3.000,- Ft volt, már nem kapható
Castletech EZ100PU smartcard író/olvasó --- kb. 3.000,- Ft
LG GP08NU10 DVD-RAM --- kb. 8.000,- Ft volt, már nem kaphatóRánézésre olyan 120.000,- Ft környéke lenne, ha mindent most kellett volna megvennem. Hogy mennyire használható játékra azt nem tudom.
TV tunernek mostanában a Geniatech Mygica T230-at ajánlják Linuxhoz. Ha szerencsés az ember akkor kb. 22,- USD-ért is megszerezhető, de újabban nem láttam 35,- USD alatti árat.
Logitech V470 egér helyett a Rapoo kínálatában van bluetooth csatolós egér.Ha mindent most kellene megvennem, akkor a bluetooth helyett más vezeték nélküli billentyűzet+egér párost néznék.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Kobe
veterán
válasz cinemazealot #40302 üzenetére
utoljára gépet - asztali gépet - jó 12 éve raktam össze....(a poén az hogy még a mai napig működik, pedig a csapágak már elroahdtak sztem a vinyóban ), azóta csak notikat tableteket használtam amiknél nem volt meg ez a gányolás lehetőség.
Mivel alaplapot kb 12 éve láttam utoljára, elsősorban szeretném felmérni, hogy pl sávosan mik a lehetőségek - pl 60-70-ért erre alkalmas gépet kapsz, de ha mondjuk ráköltesz 100-120-at akkor már ennyivel többet tudsz elérni rajta. Sajna eddig ilyen összehasonlító videókat / leírásokat nem nagyon találtam, főleg ahol kategorizálva lenne
Az alapigény az elég egyszerű. Egy főleg média, film és zene lejátszására alkalmas gép minél nagyobb tárhellyel, amire mondjuk otthoni hálózaton keresztül lehet másolgatni / letöltögetni, és nem kell 3 doktori a skinezéséhez, tehát valami felhasználóbarát, könnyen konfigolható progi kellene rá, ami megy windows alól mondjuk. Hjlandó vagyok vele foglalkozni, de nem igazán a kódolgatós, linuxos babrálós mélységekig.
Extra igényem nincs a csatlakozókat tekintve, HDMI, erősítóhöz és tvhez a jelenleg elterjedt csatlakozókat tudja. Nem tervezem egyszerre 8 kivetítőre rakni és streamelni jobbra balra, általában 1 tv lenne rajta.A hálózati része inkább a többi notiról való elérés miatt kell, de azt is wifin keresztül.Egyelőre egy egyszobás lakásban lenne a tvre kötve (plusz hangfal), és arra lenne használva, hogy ne kelljen mindig a különböző eszközök között rohangálni a külső vinyóval, hanem mondjuk hálózaton mindig elérhető legyen és a tv beépített médialejátszójánál jelentkező kompatibilitási gondokkal se kelljen szívnom.
A másodlagos igénnyel nem igazán vagyok tisztában, hogy egyáltalán lehetséges-e, illetve mennyibe kerül. Ez pedig a játék lenne. Steamen van jópár eredeti játékom, ezeket nem lenne rossz mondjuk tvről tolni....
A médialejátszó részére kb 60-70-et szánok, ebbe mondjuk 2 TB tárhely jó lenne ha beleférne. Ha mondjuk ki lenne hozni valami játékra is alkalmas cuccot, azzal elmennék 150ig max....de ha ennyiből nem megoldható, akkor maradna a költséghatékony médialejátszós változat + később egy konzol mellé.
-
róland
veterán
HTPC - gyakorlatilag egy speciális PC. Legfőbb jellegzetessége, hogy illeszkednie kell az otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök (tv, erősítő, stb.) közé, legyen csendes, keveset fogyasszon, kezelje a ma elérhető kép, videó és hang formátumokat.
Jó alap valamelyik ASRock N3150-re épülő integrált alaplap (nekem pl. az N3150DC-ITX változat van), legtöbbjük passzív hűtésű, nagyon alacsony fogyasztású.
Mivel ma már alap, hogy legalább kétcsatornás memóriakezelést támogatnak a rendszerek, így 2*1/2/4 GB memóriát érdemes mellé beszerezni (én a későbbi NAS+tv szerver felhasználáshoz 2*4 GB-ot vettem).
SSD és HDD preferencia kérdése.
Ha PC-ként is használni akarod, akkor valami billentyűzet+egér párosra is szükség lesz. A ma legmodernebb megjelenésűek a Logitech/Microsoft/Rapoo trióból választhatók, utóbbi még meg is fizethető.
Ház: illeszkedjen a meglévő szórakoztatóelektronikai eszközök közé, ezen túl személyes preferencia kérdése, ki mit választ. Persze férjenek bele a belevalók.
Operációs rendszer:
- 90+%-ban HTPC-ként használva OpenELEC (kicsi, gyors, célrendszer, kiegészítőkkel bővíthető a funkcionalitása);
- vegyes használatban akár Linux, akár Windows.HTPC szoftver (frontend):
Linux alapon KODI
Windowson KODI vagy MediaPortal
Ha mazochista hajlamai vannak valakinek akkor szóba jöhet még Meedio vagy Homesys is.Távvezérlés:
valamilyen távirányító beszerzése, telepítése
Pulse-Eight USB-CEC adapter beszerzése és akkor használható mondjuk a tv távirányítója
billenytűzet+egér páros
KODI-hoz van telefonos, táblagépes alkalmazás: KORE vagy Yatse
KODI vezérelhető más számítógéprőlPVR funkció:
legalább egy tv tuner szükséges hozzá (szinte bármelyik ajánlott, de én többet nem vennék Pinneacle/PCTV System terméket),
ezen kívül Linux rendszeren a tvheadend szervert kell beüzemelni, Windowson a MediaPortal tv szervere talán a leghasználhatóbb.A saját HTPC-m:
Chieftec IX-03B ház
ASRock N3150DC-ITX integrált alaplap
2*4 GB Kingston KVR16LS11/4 SO-DIMM
1 db 120 GB-os Samsung HDD
TP-Link TL-WN821N wifi adapter
noname bluetooth adapter
Rapoo E6100 billentyűzet
Logitech V470 egér
Leadtek WinFast DTV Dongle Mini DVB-T tv tuner
Bandridge BTV400 botantenna
Castletech EZ100PU smartcard író/olvasó
LG GP08NU10 DVD-RAM[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
Bocs hogy bele vau-vau, mikor épp csak pár napja érkeztem.
De, itt is mint oly sok helyen máshol szerintem úgy működik a dolog, hogy el kell dönteni mik az igények, miket vársz el a (egy) rendszertől.
Ha ezzel már tisztában vagy, jöhet a megvalósítás, neadjistean jöhetnek a költséghatékony megoldások...
Ha még kásás (nem tiszta) a feladatkör, akkor jól jönnek az előre összeállított megoldások, de ilyenkor ajánlott kissé túlbiztosítanod magad. Erősebb vas, STB...
Részemre annó a legfontosabb kritériumok a hardvertől a következők voltak: Hangtalan legyen, és ha lehet maximálisan energiahatékony, és occsó...
Ez kb annyira volt megoldható. mint a szervizes szentháromság, amiből egyszerre max kettő választható:
Olcsón, gyorsan, jól....
Aztán múltak az évek.... És ismét itt vagyok...
Tehát leírod mire kellene és a szakik biztos tolják a jobbnál jobb 5leteket...Mod:
Naszóval mire leíródott a postom, már leírták közel ugyanezt..[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
cinemazealot
addikt
Szerintem első körben írd össze, hogy mit szeretnél kihozni az építendő gépből, arra már jóval egyszerűbben találsz alkatrészt Te magad vagy a többi topiclakó. De mondok egy példát:
Én egy olyan gépet szeretnék összedobni, ami NAS-ként, fejlesztői szerverként (adatbázisok, webszerver stb.), valamint médialejátszóként is funkcionál. Fontos tehát, hogy minél több HDD legyen ráakasztható, a fogyasztás ne szökjön az egekbe, ugyanakkor elég erős legyen a filmlejátszáshoz és 1-2 felhasználó szerverszintű kiszolgálásához ... és persze ha lehet, ne is legyen túl drága. Van itthon már egy tápom és úton van egy 32GB-os USB3-as pendrive is, erre telepítem az OS-t (valószínűleg Ubuntu).
Ennek fényében nekem a pl. (#40300) jézusom által javasolt ASRock N3700M nem annyira fekszik, mert ugyan remek a CPU fogyasztása és teljesítménye, de csak 2 db SATA3-as csatija van, ráadásul az ára is 32e Ft-nál kezdődik. A (#40301) varmi2 által javasolt ASRock QC5000-ITX már annál jobban bejön, főleg árban, hiszen az már 20,5e Ft-tól beszerezhető, de van rajta egy apró ventilátor, ami nem túl HTPC barát tulajdonság, bár többen írták, hogy nem annyira hangos. Ezért az én kiszemeltem, ennek passzív bordás tesója, az ASRock QC5000-ITX/PH, ami ugyan 2e Ft-tal drágább, de már csak RAM-ot kell beletennem és kész is a gépem.
</esettanulmány>
Szóval szerintem írd össze, hogy
- mit szeretnél kezdeni a gépeddel (filmlejátszás, médiaszerver, TVtuner, NAS, kiszolgáló stb.),
- hova szánod (háló, nappali, dolgozó szoba, kamra, pince stb.),
- mekkora összeget szánnál rá,
- mennyire vagy barkács lelkületű (zavarba hoz egy RPi/BPi/PC stb. összeszerelése / telepítése / hangszigetelése / alkatrészgányolása és szoftveres beállítása) vagy inkább kész terméket szeretnél?Most nézem, hogy remekül összefoglaltam a topic összefoglalót. Látod, én is előbb dumálok, mint olvasok.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Jó alap még egy htpcre egy asrock QC5000itx vagy am1 platform is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Parfüm topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest