- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #40831 üzenetére
A mai nap eredménye:
N3150-es lappal Win10 + PDVD 15-tel van (frame packed) 3D. Viszont nincs HD hang bitstream, se PDVD-vel, se Kodi-val (15.2).
Linuxon van HD hang bitstream, de nincs 3D Kodival.
Linuxra van PDVD?
Köszönöm wcoo forumtársunknak a (hardveres) segítséget!
-
stig330
csendes tag
válasz
turoczi.pete #40888 üzenetére
Üdv!
Arra még senki nem gondolt, hogy nem kell feltétlenül pc ház!!!
Be lehet rakni a nappaliban található akármilyen szekrénybe is a gépet csak ki kell alakítani a hűtést.
(A cpunak vízhűtés van , mert azzal ki tudtam vezetni a hűtést )[ Módosította: CoolMan ]
-
Celtis
veterán
válasz
turoczi.pete #40882 üzenetére
A TV beállításaiban kell körülnézni. Ha van PC vagy Game kép üzemmód, abban remélhetőleg kisebb a lag.
Azért tegyél egy próbát az erősítő kihagyásával is, habár nem hiszem, hogy az szólna bele. -
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #40873 üzenetére
Ezt a 10m-es HDMI kábelt próbáld meg.
Már nem árulják. Van ugyanott 15m-es, de jóval drágábban. -
Oszilaci
senior tag
válasz
turoczi.pete #40882 üzenetére
cserélj TV-t
-
turoczi.pete
csendes tag
Üdv.
Lenne olyan kérdésem, hogy ha rákötöm a pc-met a Tv-re akkor játék közben érezhető a képben egy kis késés, ami nem lenne annyira zavaró, de hát így nem lehet célozni....PC-ből 1M HDMI kábel megy az erősítőbe (Denon X1100W), onnan ugyanolyan gagyi HDMI kábellel a TV-be(LG 42LM3400).
Létezik erre valamiféle megoldás?
Köszönöm -
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #40874 üzenetére
Mindenkinek mások az igényei így nyilván nem mondom hogy nincs értelme...de én nem szoktam a nézetet váltogatni; be van állítva a scraper ami tölti az infókat, a fanartot és a borítókat, az automatikus frissítés óránként ellenőrzi a fájlokat és így fanart (filmek) és médiainfó (sorozatok) nézetben minden pipec.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #40876 üzenetére
Ha nem sürgős nézz körül ebayen.
-
devil-k
nagyúr
válasz
sugarforce #40878 üzenetére
Nálam pl. az álmennyezetben fut minden kábel, s a falnál is el vannak rejtve.
-
sugarforce
addikt
válasz
50 ezer alatt én se vennék hdmi kábelt.
Soha nem értettem amúgy ezeket a kábel árakat, persze nincs is több milliós rendszerem.devil-k: mert amúgy megfelelő átmérőjű védőcsőbe nem lehet belerakni? akkor semmit nem kell bontani.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gondolom a kábelt nem fogod beépíteni, ami azt jelenti, hogy ilyen téren szerencsés vagy, mert ha bármi gáz lenne vele, akkor nem kell falat bontani, álmennyezetet lekapni stb. ha ez a helyzet, akkor vegyél egy 3.500 Ft-os 10 méteres kábelt és használd, ha jól működik. Ha nem, akkor vegyél drágábbat.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #40873 üzenetére
Inkább ez. De próba szerencse. Lehet, hogy az általad linkelt is megfelelő lesz.
-
gjanner
tag
válasz
canniball #40870 üzenetére
Így is egy lesz minden videohoz, csak nagyobb a választék és több extra van benne. Tudom ez csak a médiatár "cicomázása", de pl. ha Logo nézetbe teszed Artwork nélkül a tárat, akkor bénán egymás mellett jeleníti meg a címeket. Míg Artwork-ök letöltésével nagyon jól néznek ki a filmek eredeti logói (címek) + film alatt clearart-ok beillesztése, stb. Nem tudom, lehet hülyeség, nekem tetszik, ha pedig a rendszer tudja, miért ne?
jaszy76
Köszi, kipróbálom. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A HD filmes topic-ban is feltetteb ezt a kérdés, de ott még nem jött válasz és lehet ez a relevánsabb topic is.:
HDMI kábelt keresnék PC->TV összekötésére, filmezéshez, játékhoz. Pl. ez a kábel jó lenne hozzá, vagy elég lenne egy olcsóbb is? Illetve, ha jó látom ez is 1.4-es, de azt írják hozzá, hogy "Normál", akkor ez nem biztos, hogy High Speed, mit gondoltok?
A cél, hogy legyen normális képminőség, ne legyen semmi zizi, de ha nem kell akkor nem költök rá arany áron. Ja és fontos, hogy meglegyen a 10m, mert ennyi a távolság a PC és a TV között (némi ráhagyással), ez a 10m nem túl hosszú a normális HDMI jelátvitelhez???
Várom az ajánlásokat és a válaszokért köszi!
-
jézusom
addikt
Használ valaki Zaza remoteot? Nem igazán sikerül szóra bírni
van hozzá infra jackem, van az adatbázisban is az erősítőmnek megfelelő adat, de hiába.
-
róland
veterán
Megfelel BD3D tesztnek?
[link] -
Yodafon
őstag
Tudja valaki honnan tudnék szerezni jóárasított NES HÁZAT(!!) ? Horror árakon adják ebay-en meg amazonon :S
-
stigma
addikt
válasz
MasterMark #40861 üzenetére
Igen PCI-E üres,mert feleselges a VGA számomra, elég az alaplapi.
-
stigma
addikt
Hi, Egy egyszerű kérdést tennék fel N3150 tulajokhoz.
Most frissítettem a Biost mert kiderült régi 1.10-em van viszont az at a furcsaságot vettem észre van egy menüpontom ahol a VGA tulajdonságokat állítom be:
Primary Graphics Adapter
- PCI Express (őt ajánlta fel elsődleges)
- OnboardOkozhatott nekem bármi gondot, hogy ez volt elsődlegesen, mert ilyenkor az lapra integráltat nem ahsználta egyáltalán?
tudom láma kérdés de elvielg ott Onboard-ra kellett volna tennem nem?
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Alakul a htpc, a streacomos flirc egyenlőre jól muzsikál a harmony 600-al. Még a bekapcsolást nem próbáltam. Egy-két alkatrész még hátravan
Openelec alá van spotify vagy valami hasonló? -
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #40755 üzenetére
Egyébként valami érthetetlen okból a tökéletes interpoláció mellett is maradt a képen egy mikroröcögés.....
ami ezen segített:
Renderer settings>VSync> VSync, Accurate Vsync, Alternatíve VSync... mindhárom mellé pipát téve a mikroröcöcés megszűnt....igaz hogy így néha meg lett egy-egy eldobott frame... de ez sokkal kevésbé zavaró...
A poén az hogy eddig soha sem állítottam itt semmit, és anélkül is folyt.... ez már X akta...
Viszont a Direct3D probléma nem oldódott meg.... de az nélkül tudok élni...
Ha van valakinek magyarázata... megköszönöm, csak hogy tanuljak belőle....
-
canniball
nagyúr
-
mivamma
senior tag
Ugye a q1900-as lap tud egyszerre több kimeneten (Hdmi+VGA) is képet kiadni?
-
Yodafon
őstag
Ahh.... kitaláltam, hogy egy NES házba raknám a HTPC-met de:
1. a 20x4 soros LCD -től el kéne búcsúznom
2. a hátulja olyan bénán nézne ki -
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Raspberry pi 2-őt vennék Full HD (nem 3D) filmek lejátszásához NAS-ról és Netflixhez. Két kérdésem lenne:
- Alkalmas-e erre a pi2 ?
- Mit kell még vennem ahhoz, hogy a meglévő Harmony 550 távirányítómat használni tudjam a pi-vel?Köszönöm
-
havri1
félisten
válasz
róland #40834 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, én ezért is gondolom, hogy az újabb (ráadásul nem butított Celeron, hanem Pentium) processzor, azonos vagy még kisebb órajelen is erősebbnek kéne, hogy legyen. Csak itt erre a kérdésemre többen is azt mondták, nem erősebb a Celeronnál. Amit nem értek.
-
róland
veterán
válasz
havri1 #40833 üzenetére
Ugyan nem követtem az adott processzorok fejlődését, DE:
- attól, hogy két processzor frekvenciája és cache mérete egyezik, még nem feltétlenül egyforma a teljesítményük;
- a magasabb frekvencia=jobb processzor elmélet az Intel Netburst technológia (Pentium4) bukásával megdőlt, amikor is az AMD aktuális CPU-i jóval alacsonyabb frekvencián is jobbak voltak;
- újabb dizájn, kisebb csíkszélesség és új gyártástechnológia miatt a korábbival azonos sebességű új processzor valószínű jobb, mint a régebbi.Fentiek általánosságok, de iránymutatás a számítástechnikában.
-
havri1
félisten
Srácok, most akkor tényleg az a jelenlegi helyzet, hogy a Intel Celeron J1900 2.00GHz gyakorlatilag nem gyengébb mint az Intel Pentium N3700 1.60GHz vagy az olcsóbb N3150?
Az 1.6GHz itt az alap, és variálható maximum 2.4Ghz nem? Vagy én nézek cseh2-t?Intel® Celeron® Processor J1900
(2M Cache, up to 2.42 GHz)Intel® Celeron® Processor N3150
(2M Cache, up to 2.08 GHz)Intel® Pentium® Processor N3700
(2M Cache, up to 2.40 GHz)N3150 és N3700 esetében csak a GPU frekik változnak némileg.
Ezek a procik sokkal gyengébbek mint a mostani ezer éves i3 2100-as? Használni azért használom, de nem játékra..
Ilyet találam : [link] -
Tomacko
őstag
válasz
misimagaki #40646 üzenetére
Szia.
Startmenü keresőjén bepötyögöd, hogy msconfig és máris el is tudod indítani, itt értelem szerüen az induló programok fület meg keresed, és hozzá adod a Kodi-t a listához, természetesen amit szeretnél, hogy ne induljon azokat meg törlöd. De rendszerhez kapcsolódó programokat csak szigorúan saját felelősségre
Én még a több ifül közt be állítottam azt is, hogy induláskor használja az összes magot, hogy evvel is gyorsítsak a rendszerindításon. Szóval nem kell itt mindenféle launcher meg egyebek. És igen windowsban az alt-tab variációval tudsz váltani a programok közt, vagy leteszed tálcára Kodi-t, stb.
-
gjanner
tag
Sziasztok! Artwork downloader használatakor meg lehet azt valahogy oldani / beállítani, hogy ha beteszek egy új filmet a média tárba, akkor automatikusan (vagy pl. x óránként) keressen artworköt?
-
Tybee000
aktív tag
A topic összefoglalót miért nem egészítitek ki valami aktuális ajánlással?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Yodafon #40824 üzenetére
Jesszus, lehet, hogy benéztem...
Az oldal így fogalmaz a HDMI csatinál: "Plus the HDMI port supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) playback.", illetve "Ezen felül a HDMI támogatja a Full HD 1080p Blu-ray (BD) lejátszást."
Felületesen olvastam, ez így tényleg nem ír 3D-ről, csak Blu-ray-ről. De ennek így mi értelme? Bocs mindenkitől az esetleges félrevezetésért.
-
Domy
aktív tag
válasz
Yodafon #40824 üzenetére
Hivatalosan a J1900-nak sincs BD3D támogatása, csak BD, dettó mint a Braswell lapoknak, viszont a J1900-on működik, vagy legalábbis volt olyan driver amivel működött.
Eredetileg i3-tól felfelé engedélyezte az Intel, néhány Pentium és Celeron modell is tudta, és szoftveres korlátozás lehet, nem pedig hardveres, logikusan ha a J1900-on megy, az N3150 grafikus részének is tudnia kell, van hozzá elég teljesítménye.
-
Yodafon
őstag
válasz
cinemazealot #40811 üzenetére
Ezeket te hol látod? A 3D támogatást?
-
róland
veterán
válasz
cinemazealot #40816 üzenetére
Pontosítok: HIVATALOSAN nincs információ ennek támogatásáról.
-
Janaboy
veterán
válasz
cinemazealot #40816 üzenetére
Es mihez kell a dual channel?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Janaboy #40812 üzenetére
Eredetileg azzal szemeztem, de aztán feltűnt, hogy
- az csak egy csatornán képes kezelni a RAM-okat, így a memória sávszélessége majdnem fele a J1900-énak,
- az AES-t igénylő feladatokon kívül a J1900-zal nagyjából egy szinten van (vagy némilag alatta), viszont többet fogyaszt
...mindezt nagyjából ugyanazért az árért. Nekem annyira nem szempont a BD3D (nincs is BD lejátszóm), csak próbálom kifésülni a szálakat, hogy én is tudjak végre dönteni a QC5000, a Q1900és az N3150 között.(#40815) róland
Akkor feltételezem, ezen már a szoftver sem fog segíteni, hacsak nem terelnek át minden számítást CPU-ra. Jól gondolom?(#40817) Janaboy
A nagyobb sávszélességen kódolt videóknál, amit CPU vagy iGPU dekódol, az számít, nem? -
róland
veterán
válasz
cinemazealot #40807 üzenetére
Mint írtam: HIVATALOSAN nem tudja.
-
Janaboy
veterán
válasz
cinemazealot #40811 üzenetére
Asrock qc5000es lapjai? Amd vonalon..
-
cinemazealot
addikt
válasz
radi8tor #40808 üzenetére
Akkor az talán nem is GPU kérdés. Egyébként megnéztem az ASRock oldalát és valóban, míg a Q1900-ITX-nél említi, hogy a HDMI támogatja a BD3D lejátszást, addig az N3150-ITX-nél, az N3150DC-ITX-nél, az N3150M-ITX-nél és az N3150TM-ITX-nél nem.
Ugyanakkor a N3150B-ITX-nél már írja.
(#40809) Patice
Kezdem elveszíteni a fonalat:
- (#40806) róland azt mondja, a GPU nem támogatja,
- (#40808) radi8tor1 azt mondja, az alkalmazott HDMI verzió nem elég neki,
- Te pedig azt írod, hogy szoftveres a gond.Előbbi kettő hardveres, utóbbi szoftveres, tehát orvosolható, ha már megvan a vas. Ha Neked van igazad, akkor az N3150 jó vétel lesz, csak ki kell böjtölni, hogy elkészüljön hozzá a megfelelő driver.
-
mivamma
senior tag
válasz
canniball #40805 üzenetére
ASROCK Q1900-ITX ALAPLAP?
Most hirtelen ezt találtam, gondolom megfelelő lenne nekem minden téren.És akkor a ház: évek óta meg van, szeretem. Főbb erényei
Nem vág ki vele az asszony a nappaliból.
Nem kell bekapcsolni a TV-t, ha zenét akarok hallgatni.
Szép
Van hozzá távirányító, sőt működik is.
Anno viszonylag "olcsón" jutottam hozzá.Ha lehet maradnék az Intel vonalon.
-
Patice
Topikgazda
válasz
J1900/2900 sem tudta egyből, megjelenéskor. Később lett csak hozzá olyan Intel driver, amivel már Win alatt is ment a 3D.
N3150 ugyan ez lesz szvsz.
Esetleg ha valaki kipróbálná ezt, akkor fel tudom ajánlani a gépemet és magamat, hogy most hétvégén Budapesten fény derülhessen erre is. Van két szabad napom. Szombat délután már foglalt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nem az erővel van a gond, hanem a HDMI kimenettel.
1.4 verzió kell hozzá, azon lehet nem 1.4-es van. -
canniball
nagyúr
válasz
mivamma #40800 üzenetére
Ha használt akkor Brazos (E350) az apróról, ha új akkor AMD AM1 vagy BayTrail (pl. Asrock Q1900) a boltból (esetleg ennek az utódja a Braswell (pl. Asrock N3150), de ezen nincs dsub, így adapter is kell hozzá).
Nem okoskodásnak szánom, de megvan már a ház/miért kell az a kijelző? -
cinemazealot
addikt
válasz
kokosmith #40802 üzenetére
Abszolút tudatlan vagyok a témában, de szerintem ha ez a J1900 utódja, ráadásul papíron sokkal többet tud hardveresen, akkor kizártnak tartom, hogy "nem tudja a BD3D-t". Azt viszont el tudom képzelni, hogy annyira új a vas, hogy nincsenek még meg a megfelelő illesztőkre megírt lejátszó frissítések ahhoz, hogy a J1900-on futó BD3D-képes alkalmazások ezen is rendben fussanak.
-
kokosmith
tag
válasz
cinemazealot #40801 üzenetére
Amit nem értek, hogy a leírás szerint HDMI 1.4-es kimenet van a 3150-en, ami alapfeltétele a BD3D-nek, nemde? Vagy a CPU/GPU lehet kevés? Egyáltalán valaki tesztelte valójában ezt? Ha valaki hétvégén jár Zugló felé egy ilyen alaplapos HTPC-vel, én benne vagyok egy gyors tesztben.
-
cinemazealot
addikt
válasz
havri1 #40792 üzenetére
Utóbbi időben én is az N3150 és a J1900 között diózok, és hajlok az N3150 felé a következők miatt:
- alacsonyabb fogyasztás (bár ez a rendszer egészére nézve alig érződik, lásd a Technikaffe.de összehasonlítását)
- erősebb GPU (bár alacsonyabb frekvencián pörög)
- több HW-es codec
- AES utasításkészlet megléte miatt gyorsabban boldogul a titkosítással (lásd a CPUBoss tesztjét)
- nagyobb memória sávszélesség
- az ASRock lapjain 3-féle grafikus kimenet van (J1900-nál csak 2) és nagyobb felbontást is kezel
- az ASRock lapjain 4 SATA3 és 6 USB3-as aljzat van (csak az N3150-ITX-nél, az N3150B-ITX-nél kevesebb)Viszont
- kicsit drágább
- alacsonyabb órajel, ezért
- egymagos műveleteknél lassabb
- és többen említik, hogy nem viszi a BD3D-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- Revolut
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest