- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #41785 üzenetére
Az már tuti, hogy túl van gondolva, meg az is hogy sok a kütyü a kecóban.
A 325-ösbe szerintem nincs annyi szufla, hogy megérje a csere. 520ast néztem ami tetszetősnek tűnik, de azzal meg nincs tapasztalat.
Med bejön, kényelmes, mindent megeszik, van hozzá világítós távirányító, nem lenne gazdaságos eladni, lehet sok állítgatás lenne/lesz a másikkal.
Ki kell magamban sakkozni, melyik lenne a legjobb megoldás. Aztán megveszem a cuccot és kipróbálom mennyi mindent tudok vele helyettesíteni és a végén még lehet a média lejátszó is megy eladásra és marad a mini PC 3 eszköz helyett.
A kérdés már csak az, hogy elég lehet e az a 4 magos Celeron 4Gb rammal, ssd-vel megtámogatva torrentre, full hd filmekre együtt, esetlegesen akár a számítógépes felhasználást is hozzávéve néha napján.Celtis: Kezdetben az is volt, de mivel elégedett vagyok a média lejátszóval, most azt gondolom az marad. De még ez az elképzelés is változhat.
-
törölt tag
válasz
Patice #41797 üzenetére
Ez az, szeretnék csinálni valamit, de nem tudom a módját. Szoftveresen megoldható ez a dolog.
Nvidia drivere csak sztereót hangot enged HDMI-n. Microsoft drivere már DTS-t is.
Kell lennie valami megoldásnak erre.Más oprendszer nem megoldás erre a problémára. A TV-m miatt rossz EDID információt kap a PC, ezért van a korlátozás, az erősítőm elvileg jól működik.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #41795 üzenetére
MPC-t és Kodit nem használok, de próbáltam már őket és egyik sem oldja meg a problémát.
LAV egyértelmű, de nincsen benne engedélyezhető eszköz sem olyan beállítás, ami garantálja, hogy átküldi a teljes HD folyamot.
Azt kellene megoldani, hogy a HD hangot dekódolni képes erősítőm megkapja a teljes sávot, míg a windows csak DTS-ig engedélyez. -
törölt tag
Ja, első megoldást használtam én is 3D iso-ra, kényelmesnek tekinthető, és ugyan nálam 100% fasza a működése, de lassú és meguntam. Az a baj amire elindul a PDVD, eltelik fél nap.
Aztán menü, blabla.
Kodi bekapcsolástól számítva nulláról 8-10mp alatt rajtra kész, ráböksz az MVC-re és újabb 2 mp múlva megy a 3D. Nem mellesleg iso kifilézve, sallangmentesen. Ezzel a módszerrel megszűnik az összes olyan probléma, ami a PDVD működési elvéből fakad, és ahányan szenvedtek hasonlóval, annyiféle a megoldás. Hátránya, hogy gépigény kell hozzá.
Kodi/MPC és BD iso sehogy nem lenne OK (pontosabban a legkényelmesebb megoldás), mert úgyis külön kell mountolni, majd MPC-ben indítani. Ennek azonban ellentmond azon feltételezésem, hogy olyan kevés alkalommal nézünk 3D-t, hogy rohadtul mindegy miként indítjuk el, csak menjen.
-
törölt tag
Sziasztok,
LAV Audio Filterben valahogy el lehet érni, hogy hagyja figyelmen kívül a windows hangbeállításait, és a teljes HD hangot küldje ki DTS Core helyett?
-
envagyok
veterán
Van egy pc-m (core q6600, nvidia 960gtx vga) , amin néha szeretnék a monitoron is filmezni (23.97, 24, 25, 50i anyagok).
Az lenne a kérdésem, hogy mpc-hc-vel milyen rendererrel, beállításokkal lehet elérni a legakadásmentesebb, remegésmentesebb képet.
Igazából nagyrészt fullhd anyagot nézek, a monitor is az, és 60hz-es frissítéssel kellene egy jó eredmény. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #41790 üzenetére
Nálam csak mount van és PDVD automatikusan indul. Ha működne benne a 3D 26 oda-vissza állítás nélkül akkor tök kényelmes lenne.
Második körben meg persze integrálva van KODI-ba is a PDVD, szóval igazából médiatárból is indíthatom most is. És így még mountol is magának. A gond a 3D kimenet bugja. Ilyenkor is marad a kézi állítgatás.
Elméletben pedig minden 1 kattintás lenne. Majd hétvégén visszatolok vmi régi drivert, hátha megszűnik ez a bug.
szerk: Ja meg az a bug is, amikor olyan módba teszi a TV-t, amit nem tud megjeleníteni.
Apró hülyeségeken bukik el a "kétklikkes" 3D ISO nézés. -
törölt tag
Egyébként nekem nem megy még iso-ból, 2D marad,
mkv mvc ezzel szemben hibátlanul. De ha az MPC amúgy integrálva van Kodiba, az iso-t állandóan csatolgatni kéne lejátszás előtt, hogy az MPC önmagában is olvasni tudja. Szvsz kényelmetlenebb, mint mkv-ból indítani - így Kodi médiatárban is sorakozhatnak - , bár nagymértékben felhasználói szokások kérdése kinek melyik forma kényelmesebb. Nagyjából PDVD-nél mindkettő jobb.
-
Szerintem túlgondoltad a dolgot.
310-est cseréld le egy 325-ösre, asztali gépet add el. Problémák megoldva, és még zsét is vettél ki a rendszerből.
A Med-del amúgy elégedett vagy?
Ha igen, akkor felesleges cserélni.Második megoldási lehetőség:
Brix helyett Asrock BeeBox N3150-es (most lement az ára
) amibe mehet egy mSATA SSD és egy 2,5-es HDD.
Nas, Med, Asztali gép meg mehet eladásra.
-
Mankó
veterán
válasz
#48613632 #41781 üzenetére
Nincs szükségem raidre, - jelenleg. Az egy 3 tb-s red tárhelye is sok, mert állandóan szortíroznom kell mi maradjon seedben, másrészt fogyasztjuk rendesen a filmeket, sorozatokat.
Tc-ben, ha semmi torrent forgalom nincs, akkor 45-el olvas 25el ír max.
De ha erősebb nasra is váltok, akkor is felesleges az asztali gép erre a mostani felhasználásra. A legjobb egy ilyen htpc megoldás lehetne, csak a tárhely problémás. Ssd + külső usb3 megoldás lehet.Különben még nem döntöttem el, csak tetszene ez a fajta megoldás. Olcsó, erős, halk, kicsi fogyasztás, 2 eszközt is kiváltana.
Szerk. : egy mindenképpen erősebb nas, pl synology 214 play, qnap 251 - az már 80 körül jár, ebből lejön a mostani nas ára.
A brix ára 44, memória van itthon, venni kell bele vagy mellé tárhelyet, 2 tb 30k körül van. Ez esetben felszabadul a nas, 3tb wd red + a számítógép.
Szóval pénzben se ugyanaz a 2 megközelítés. -
törölt tag
Szerintem, izomból hiányzik a RAID a NAS-odból. Tudom, nekem is 310 van
Az csak 1 bayos.
Most gyúrok egy 325v2-re, az bőven elég, vagy használt Synology, mindkettőnek van topikja, itt, a PH-n
2x2TB Yellow WD (Enterprise Storage) hozza majd. Nekem is döcög a hálózatom, mert 1db sárga WD van, az meg inkább RAID-ra van kihegyezve.
Mennyi a nagy file másolásod TC alatt, NAS ról helyi meghajtóra? -
Mankó
veterán
válasz
PistiSan #41778 üzenetére
Letöltés napi szinten van, s emiatt vissza seedelés is. A nagyobb probléma inkább az, hogy sokszor emiatt akadást észlelünk a filmek alatt, plusz ott van még a jelenlegi számítógép kihasználatlansága is. Feleslegesen minek álljon benne a pénz?
Az is egy verzió, hogy eladni a gépet, venni egy profi nast a másik helyére, bele a 3 Tb-s Red és kész. De arra a kicsi időre, azért nem árt ha van "asztali sz.gép is." Plusz a a profi nas fullos szolgáltatásait szintén nem használnám ki.Most 40-ből hozzájutnék ehhez a géphez, a meglévő cuccokból kitudnám egészíteni komplettre (kivéve belső 2.5-es hdd), a fenn maradókat pedig eladnám. Helyet, pénzt, fogyasztást tudnék felszabadítani és mindezek helyébe nagyobb teljesítményt is kaphatnék.
A htpc ssd problémáján én is gondolkoztam, szerintem is felesleges lenne, de tekintve, hogy horror áron vannak a 2 tb-s 2.5-es hdd-k és a statisztika alapján nem is tekinthetők hosszú távú megoldásnak (hamar tönkre mennek) el kell gondolkodnom, egy külső usb3-as merevlemez féle verzióban is, Ebben az esetben pedig nem ártana egy kis fogyasztású háttértár, amin az op.rendszer és egyéb programok lesznek.
Jelenleg ott tartok, hogy beszerzem a brixet, teszek bele ramot, egy ssd-t és a meglévő 1 Tb-s Usb 3-as külső hddm-et rádugva tesztelem majd. Aztán ha a háttértár kicsi lesz, és felesleges a benne lévő ssd, akkor kellene tovább lépni a következő fokozatra.
Boot idő tényleg nem mérvadó, mivel 1x kellene felbootolnia, utána pedig az a kevés művelet akár memóriából is futhatna, vagy a belső 5400-es hdd-ről. (4 Gb-t tervezek bele rakni, azt is fel tudok egyet szabadítani itthon.) Ez még igen képlékeny.
Egyszerre csak 2 eszközt tudok felszabadítani a 3-ból. NAS és média lejátszó, vagy NAS és számítógép. A média lejátszó mellett több minden szól, távirányító, kényelmes, mindent megeszik, feliratot, borítót egy gomb nyomásból tölt az adott filmhez stb.stb. (Medx600).
Egyenlőre most még a média lejátszó megtartása felé húzok, de bármiféle ötletre, észrevételre, megoldásra nyitott vagyok.
Bocsi, nem vagyok egyszerű, mint a faék, de esetemben ezek a körülmények az adottak.
Celtis: gyenge a hardver. 256 mb ram, 1.2 Gb arm Kirkwood proci. Full hd filmeket nézünk, s nem mindegyik akad, de ami igen, az marha idegesítő tud lenni,
-
Celtis
veterán
Hiába erősebb a kiválasztott miniPC, ha nincs igazán szükséged rá, és a NAS egyik alapfunkciója a meghajtók befogadásának képessége hiányzik. Nekem leginkább a funkciók összevonása nem tetszik, de úgy tűnik már eldöntötted mit akarsz.
Az igazán költséghatékony megoldás az lenne, ha megnéznéd miért akad a mostani nassal a lejátszás. Lehet egy egyszerű beállítás is megoldaná a gondodat ingyen. -
PistiSan
addikt
Tényleg ilyen sokat töltesz fel és le egyfolytában, hogy ekkora problémát jelent a nas teljesítménye?
HTPC-ben szerintem felesleges akkor SSD-t rakni, ha NAS funkciót is el fog látni, be lesz kapcsolva úgy is állandóan, nem számít a boot idő, gondolom a kodiból sem fog kilépni ha éppen ott hagyod a gépet. -
Mankó
veterán
válasz
Celtis #41776 üzenetére
Egyet is értek veled meg nem is.
Egy erősebb nas is bele kerül 50-be (ARM-es modellek, ami Celeron lenne már 80k) és közel nem lesz olyan erős, mint a szóban forgó mini PC. Ha egy füst alatt kiválthatok 2 eszközt, akkor miért ne lépjem azt meg? A fogyasztás 3-400 Ft vs. 600-1000 Ft 24/7-es felhasználás mellett fullra terhelve az eszközöket, nem számottevő.
Maga a NAS egyértelműen többet tud, de minek ha nem használom ki a funkcióit? A Zyxel is többet tud torrentnél és streamnél, de erre kell csak.Nem az a lényeg, hogy megteszem, mert megtehetem, hanem költség, fogyasztás csökkentés ésszerű keretek között. Mindenképpen kellenek a vélemények, mert jó a megerősítés, másrészt meg más szempontokat is jó figyelembe venni.
Sajnos az otthoni PC nincs kihasználva. Néha 1-1 office, esetleg érettségi javítást végzek rajta, az asszony tornázik rajta, heti 1x, 2x van bekapcsolva, amit megcsinálhatnánk a laptopon is vagy a tv-n.
Ehhez egyáltalán nincs szükség i3-4330 procira 2x4 gb 2400-es memóriára, stb extrákra. Ezeket a funkciókat lazán kiválthatná a BRIX és mellette a stream, letöltés is pattogósabb lenne jóval.
Úgy mond egy NAS lenne, amit ritkán netezésre, egyéb light tevékenységre is használunk het 1-2x, 1-2 órára.Vagy lehetne NAS és média lejátszó kiváltása is. Ez a verzió is életképes, de akkor is ott marad elhagyatva a számítógép a másik szobában, amelynek havi használata nem éri el a 10-15 órát. Feleslegesen áll benne a pénz.
A cserével még pénz is szabadul fel, nem csak hely és ésszerűbben lehetne kihasználni a rendelkezésre álló eszközöket.
-
Mankó
veterán
Helló mindenki, egy hosszabb hozzászólás következik.
Az otthoni rendszerem leegyszerűsítése végett HTPC-ben kezdtem el gondolkodni.
A jelenlegi felállás:Nappali szoba: 55-ös tv a falon, alatta hdmi-s erősítő + MedX600 média lejátszó + Xbox One
Kis szoba: számítógép + monitor + Zyxel 310 nas (benne 3 Tb Wd Red) + Tp-Link WDR3600 gigabit router (minden gigabiten Cat5e kábelen keresztül kommunikál).
A számítógép a laptop megvétele óta heti 1x ha be van kapcsolva, a filmeket és média tartalmat a MedX600 játssza a nasról a tv-re. Játszani X1-on játszok, számítógépen max kis flash alapú játékok mennek ritkán.
Probléma: a kis Zyxel hardvere kezd szűkössé válni, ha töltés közben 3d-t vagy nagyobb mkv-t, iso-t nézünk a tv, akkor már hajlamos néha meg-megakadni. Plusz a letöltés is lehetne gyorsabb.
Ezért elkezdtem gondolkodni egy izmosabb nas cseréjén, de a 80-100 ezres árak kicsit elrettentettek. Közben belefutottam, egy ilyen mini PC-s cikkbe és más megvilágítást kapott minden.Egy Gigabyte Brix 3150-es mini PC lenne a kiszemelt áldozat, ami mind tudásban, mind fogyasztásban kiszolgálná a jelenlegi igényeimet. Torrentre, média lejátszásra, office, internet (200/50) és egyéb általános funkciókra szerintem bőven elég a hardvere.
2 probléma az ami miatt ide írtam. Az egyik a tárhely.
1. A Brixben csak egy sata port van, így nem tudok beletenni egy ssd-t és egy mondjuk egy 2 tb-s 2.5 colos meghajtót. Az ekkora méretű sshd-k pedig horror áron vannak. Max csak akkor tudnám meglépni ezt a felállást, ha megszüntetném a wifi és bluetooth modult és felszabadulna az M.2 slot és abba tennék egy ilyen slottal rendelkező ssd-t. A wifi-re nincs szükségem (úgyis kábel lesz), de bluetooth még jól jöhet a későbbiekben bill + egér stb eszközök miatt. Igaz ezt kiválthatnám egy usb-re csatlakozó bluetooth adapterrel is.
Lehet még egy olyan verzió is, hogy teszek bele egy 2.5-es sata ssd-t a rendszernek és egyéb feladatoknak (max kiveszem a mostani gépből a Samsung 840 pro-t) és tárhelynek meg rálógatok USB3.0-án egy külső hdd-t. Van is most egy Transcend 1 Tb erre a célra, bár jobb lenne azt biztosítéknak megtartani.
Aztán az is lehet, hogy ssd se kellene, mert 24/7-es működésre tervezem a mini PC-t, és az 5400-es hdd is kiszolgálna lazán 4 Gb rammal (van is ddr3l-1600-om felszabadítható), a aktuális munkálatok nagy része pedig ramból úgyis gyors lenne. ( ??? ) Vagy akkor már SSHD?
Választhatnék izmosabb kiépítésű brixet is, amiben két sata slot van, de annak teljesítményét nem használom ki, illetve a fogyasztás is megnövekedne.2. Egyszerre csak 2 eszközt tudok kiváltani a 3-ból, mert 2 különböző helyen vannak az eszközök. NAS és média lejátszó vagy NAS és számítógép. Én az utóbbira szavazok és így legalább a MedX600-ast megtarthatom.
A megmaradó felesleges eszközöket pedig értelemszerűen eladom.
Ha mind3-at akarnám, akkor vagy nagyon hosszú hdmi kábel kellene és a vezérlést nem tudnám megoldani a tv elől, vagy Tv-n kellene neteznem, és a számítógépes dolgokat végezni.A rendszer win 7 vagy win 10 lenne., programok az általánosak, office, torrent kliens stb. Később persze bővülhetnek a nas funkciók, tevékenységek.
Erre a felépítésre kérnék ötletelek, véleményeket, ki melyik verziót választaná? Jó e a Brix vagy tudtok más, jobb alternatívát ajánlani? Láttok e valamilyen logikai vagy megvalósíthatóságbeli gixert, amire én nem gondoltam?
Előre is köszi szépen a véleményeket, ötleteket!
-
róland
veterán
válasz
hétalvó #41772 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ez egy igazán jó plug and play eszköz. HDMI és USB portok kellenek a számítógépen, valamint HDMI kábel megy a tv felé.
A fél gyufásdoboznyi eszköz weblapja: Pules-Eight USB-CEC.
Linux alapú rendszereknél nem kell driver, Windows driverek pedig a honalapon megtalálhatók.
-
johnny111
csendes tag
válasz
varmi2 #41764 üzenetére
És mi a helyzet egy picoPSU-160-XT típussal megfelelő teljesítményű 12V kockával? esetleg átalakított XBOX 360 táppal? Ott van 200W -os típus is 12V-on. Ha jól emlékszem ilyen tápokat alakítottak át Popcorn A400 -asokhoz mint tuning tápegység?
A tartalom NAS-ról menne, nem lenne benne csak SSD.
-
törölt tag
válasz
Balerik #41767 üzenetére
Na, te is kukáztad a DS-t.
Örülök, hogy megy! Egyelőre még nem 100%-os, de az lesz, természetesen mínusz menü. Anno a DS-t terveztem/gondoltam ultra high-end lejátszó alapnak, de MPC-vel lehet jobb audio kijáratunk és feliratkezelés. Utóbbi sokaknak fontos és sokkal kezelhetőbb, mint az xyvs. Nyilván Kodi menü miatt egy nem elhalt DS projekt lehetett volna a jónál is jobb. Köv lépcső lehet Kodiba videoplayerbe integrált madvr, de ez még képlékeny ügy.
-
Balerik
aktív tag
válasz
xtremetuning #41768 üzenetére
Most teszteltem
, más különben nem írnám le.
De, a menüs lejátszás az még nem működik. Saját remuxal teszteltem.
-
varmi2
nagyúr
válasz
johnny111 #41758 üzenetére
Az amdhez kevés a 120W pico psu. Az a proci 65W tdp-vel rendelkezik, és ehez jön még a lap+ ram+hdd+venti. egy ilyen 120W pico psu 12V ágon 7-8A apert tud leadni, a többit a maradék többi ágon, ami lenyegtelen. Így a 120W pci 12V ága 87-96W. Nagyon necces. És mivel semmi hűtése nincs, könnyen túlmelegedhet.
-
róland
veterán
válasz
Mezga Aladár #41761 üzenetére
Azt nem is néztem, hogy a Beeboxban gyárilag van infra vevő.
-
canniball
nagyúr
válasz
adodaniel #41759 üzenetére
Itt leírtam, ha visszakeresel megtalálod milyen távirányítókról van szó.
-
róland
veterán
Ha a Windows-os gépeden beállítottad (mondjuk a Samba) megosztást, akkor lehet rá kapcsolódni Openelec-es KODI-val.
A TV-d tudja a HDMI CEC-t? Ha igen, akkor megoldható a tv távirányítójával a KODI vezérlése. (Az USB-CEC adapter kb. 15.000,- Ft.)
Univerzális távirányító pl. Logitech Harmony, de azt ma inkább nem, mint lehet kapni, és akkor is drágán. Plusz kell a beeboxhoz egy infra vevő.
-
johnny111
csendes tag
Többet tapasztalt kollégáktól érdeklődöm, hogy melyik konfig utat javasoljátok pro-kontra?
Cél a minél jobb kép/hangminőség.. MADVR futtatás nem extrém kihajtva. UHD egyenlőre nem cél. ITX ház, Pico PSU 120WA bolti új árat ne nézzük mert nem újból lenne összerakva.
GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI alaplap --Dual HDMI
AMD A8 7600 proci
4GB 1866Mhz Memória
kb 43.000Ft
-----------------------------------------------
ASUS_H81I_PLUS alaplap 1 HDMI
Intel I3 4370T proci
4GB 1600Mhz Memória
kb 51.000FtA kérdés lényege, hogy mivel járnék jobban?
Pillanatnyilag a dual hd jól jön a megjelenítő és HD hangos proci külön kimenetről való hajtására.
Az Intel nem tudom tudja e ezt? -
Kobe
veterán
válasz
róland #41752 üzenetére
Kicsit hulye vagyok ezekhez. Tehat ha jol ertettem, akkor erdemesebb openelecet telepiteni, es abbol telepiteni, aktivalni a megfelelo tarolokat ? (Chromium, torrent, stb)
Illetve a taviranyitos kerdes meg mindig nyitott, van olyan univerzalis taviranyito amivel pl a beebox is vezerelheto, neadjisten az LG tvvel egyutt ?
Illetve ami most openelec kapcsan beugrott, ha nem windows van a gepen, attol meg windowsos otthoni halozatra racsatlakoztathato? Ha pl meglevo filmeket akarom atkuldeni ra, illetve pl notebookrol el akarnek inditani egy letoltest ami a beeboxban levo vinyora toltene le mint celhly mondjuk...
-
róland
veterán
válasz
Patice #41754 üzenetére
Max. 5 cm lehet a házhűtő ventilátor egy-egy oldalhossza.
Noctua NF-A4x10 - de tényleg horror árban,
Noiseblocker BlackSilentFan XM1/XM2 - itthoni hivatalos forgalmazó a Kellytech, az XM2 kb. 1650,- Ft jelenleg,
Evercool 4010 PWM/4015 PWM/4020 PWM - még nem találtam itthoni forgalmazót,
Sharkoon Lownoise 40 mm - kb. 800,- Ft-tól. -
róland
veterán
Ha KODI kiegészítővel akarod megoldani, azokat csak tárolóból lehet telepíteni. Amelyeket a fejlesztői közösség aktívan gondoz, azok vannak a hivatalos tárolókban, amiket "elhanyagolnak", azok átkerültek az unofficial tárolóba.
Ha a normál Windows-os programot akarod használni, akkor nem úszod meg a váltogatást a HTPC és a Windows felülete között.
-
adodaniel
őstag
Ez az N3150-es lap jónak számít? A passzív borda gondolom elég akkor neki, ha gyárilag is így van szerelve.
Mert akkor a Kabini helyett ebbe az irányba mennék. -
törölt tag
válasz
devil-k #41742 üzenetére
Mehet majd iso-ból is, bár nem abban a formában, ahogy pdvd bd menüből választasz feliratot vagy hangot. Mondjuk én eleve irtózom a menüktől, nekem pl előnyösebb ez a forma, de mások vagyunk. MPC integráció is észrevehetetlen, mégis valakinek hiányzik Kodi infósávról a csicsás menü lejátszás közben.
-
Balerik
aktív tag
válasz
devil-k #41742 üzenetére
Belekerült az új LAV filters-be
LAV Filters - DirectShow Media Splitter and Decoders -
róland
veterán
Youtube-hoz van hivatalos kiegészítő, torrent (Transmission) és böngésző (Chromium) csak NEM hivatalos (Unofficial) forrásból telepíthető.
Transmission torrentkliensnek van webes felülete. Adott IP címen és porton tudsz csatlakozni bármely böngészőből, akár telefonról is. -
Kobe
veterán
nah, megszületett a döntés, beebox irány lesz a vége a szükséges kiegekkel. Win10 + Kodi lesz rajta, a kérdésem az volna hogy Kodi megbütykölhető valahogy úgy hogy pl bekapcsoláskor win alatt is automatikusan annak a felülete jöjjön be, illetve beleintegrálni pár egyéb alap alkalmazást, torrent, böngésző, youtube, hogy pl ne kelljen mindig Kodi és a win desktop között váltogatni?
Illetve tudnátok ajánlani valami univerzális távirányítót, amivel beebox és tv is vezérelhető egyben? Valami 5-6K közötti darabra gyúrnék.....
Valamint ha olyan terveim volnának hogy a torrentet pl telefonról indítsam el ésatöbbi, akkor milyen klienst kellene néznem, és mi egyéb szükségeltetik hozzá? -
törölt tag
Úgy néz ki hamarosan már mkv-be sem kell áttolni a 3D anyagokat...
-
Ispy
nagyúr
Jut eszembe, amíg nem érkezik meg minden alkatrész a htpc-hez, beüzemeltem ideiglenesen egy rpi2-t és azt kell mondjam nagyon kellemes meglepetés volt, még az is lehet, hogy küldöm vissza a htpc alkatrészeket
-
válasz
szabi__memo #41733 üzenetére
Talán idén Q4-ben.
-
Ispy
nagyúr
A HDD árát ne számold bele, mert azt minden más esetben is neked külön kell megvenni, szóval az így már csak 80-90k.
Nos, egy épített HTPC-nél, ebből az árból kb. a ház+lap+táp kombó jön ki, ha valami olcsóbb házat veszel, akkor talán még a memória.
Vagy veszel valami kész cuccot, de akkor meg ugye nincsen kodi.
Vagy veszel egy málna pc-t 20k-ért, de azt is pimpelni kell, nem out-of-box, igaz az ára is sokkal barátibb.
-
Kobe
veterán
válasz
PistiSan #41731 üzenetére
Nem eliras, mas a beszerzesi forras es mindenhol csak feheret adnak olcsobban, de az mar a 3150-es valtozat
Viszont igy beleszamolva azert eleg huzos lenne a vege, 45K a gep, 18-20 bele egy ssd, 8-10K a memoria, es kb 25-30K egy 2terras vinyo.ez 100-110 kozott lenne, ha dragabb fekete valtozatot vesz az ember 120
Nem tudom ennyi penzert tenyleg ez lenne a legkezenfekvobb, vagy mar valami komolyabbat is kap az ember ami kesobb plusz lehet pl hazimozinal egyebeknel, jobb hangkartya, tobb csstlakozo stb
A minimum a 120as ssd + 2tbos hdd kombinacio lenne, openelec, kodi vagy windows + kodi felallashoz, minel kisebb meretben
-
Kobe
veterán
Hulye kerdes, de letezik hogy egy N3150 beeboxnal 15e ft arkulonbseg van a 2 szin kozott ? A feher minden oldalon 45K, a fekete meg 60nal indul.... ?
-
sb
veterán
válasz
bozont #41723 üzenetére
Én továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy érdemes kivárni. Nem hiszem, hogy mire terjed a tartalom gáz lehet belőle ilyen hw-k mellett ha egyszer kb. a leggyengébbek is simán elég erősek hozzá.
Korábban linkeltem egy Bay Trail optimalizációs írást ami arról szólt, hogy a 4k HEVC kódolást hogy gyorsították fel 20fps-ről kb. 90-re. Namost annak a gpu-jánál a Braswell/Kabini 2x gyorsabb. Minden más meg többszöröse sebességben. Ez 8 bites HEVC volt, de szerintem jól mutatja hol a probléma...
A 10 bit nem tudom mennyivel lesz nehezebb ügy, ez majd kiderül.
-
bozont
veterán
Az amit Borisz76 linkelt, de az LG Gardent pl szépen játssza (Zoomplayer +LAV). Persze tudom a 270X már elavultabb ezen a téren, csak meglepődtem, hogy ekkora cpu erő kell a lejátszáshoz.
-
válasz
bozont #41723 üzenetére
"Ezért mondom mindig, hogy a bitráta és a kódolás minősége sokkal többet számít mint a felbontás. Viszont a durva hogy egy 4k-s h265 videó megeszi reggelire a konfigomat, 100%-on teker a tuningolt proci, a videó meg elég darabos.
"
A Braswell-em ezt a videót simán viszi.
-
bozont
veterán
válasz
Borisz76 #41720 üzenetére
Ezért mondom mindig, hogy a bitráta és a kódolás minősége sokkal többet számít mint a felbontás. Viszont a durva hogy egy 4k-s h265 videó megeszi reggelire a konfigomat, 100%-on teker a tuningolt proci, a videó meg elég darabos.
(#41702) sb
Majd egy éve lett leváltva a crt TV a nappaliban egy 1080p-s LCD-re. Egy darabig nem lesz csere, főleg hogy tartalom sincs nagyon még. Szóval a 4k nem igazán érdekel egyelőre. Viszont a 10bites HEVC dekódolását fontosnak tartom még 1080p mellett is. Remélem hamar felgyorsul a terjedése. Az AMD-re meg nem szeretnék alapozni, legalább is linux alatt nem ajánlott ahogy olvasgatok. Windows multimédiára persze ígéretesnek tűnik az AM4.
-
-
jézusom
addikt
katt Használ valaki ilyen billentyűzetet? Nekem főleg távirányítóként funkcionálna
Van több is az oldalon, legszívesebben mindet megvenném, olyan jól néznek ki. És ez nem reklám, nem vagyok kínai
-
-
adodaniel
őstag
Ha hosszabb távon nem tervezek hozzányúlni, akkor N3150 vagy Kabini? 4k nem érdekel, sem a 3D.
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék összerakni egy htpc-t ami szinte minden 4k tartalmat lejátszik.70-80 ezret szánnék rá.Mit javasolnátok erre a célra? 4k 60fps nélkül megvagyok elég a 30fps HDMI 1.4-en így első körben, nem akarok telhetetlen lenniElsőre egy AMD A10-7870K-ra gondoltam, vagy esetleg proci + videókártya (40ezer-ig).
Melyiket javasolnátok? Vagy esetleg valami alternatívát tudtok mondani ha van? -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom,hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésem, ha nem akkor elnézést és kérem a moderátorokat, hogy töröljék a hozzászólásom.
Van egy E-350-es (konkrétan egy Ascrock E350m1) mindenes kis gépem, 4GB rammal, sok HDD-vel + win7. Főleg filmnézésre/zenehallgatásra használom. Játékra és hasonlókra nincs szükségem, arra van másik PC.
Elgondolkodtam rajta, hogy lecserélném, persze ha van megfelelő alternatíva.
Milyen hasonló alacsony fogyasztású, de fürgébb (erősebb) konfigra lehetne lecserélni?!Elég régóta nem figyeltem az integrált vagy alacsony fogyasztású asztali PC piacot.
Mostanában mi a best buy? AMD és Intel is érdekelne, bár gondolom a kisebb gyártó valamelyest olcsóbb.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Tanisz -
sb
veterán
válasz
bozont #41651 üzenetére
Így nézett ki a helyzet nemrég.
AMD nincs benne, tudtommal main10 megy ott is hibriddel.HDMI 2.0 (60p) ha kellhet akkor még nagyon nézelődni kell, lap alig van Intel alá és AMD-hez is csak most jön majd az AM4-gyel. Szerintem úgy lesz kerek a 4k történet hosszú távra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest