Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11851) Diopapa válasza rtitusz (#11842) üzenetére


Diopapa
addikt

Take on Mars nem űrszimulátor és már elég régen fejleszti a Bohemia. (lassan 2 éve) Hozzáteszem elég hardcore cucc.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#11852) CactuS válasza duvi (#11850) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Köszönöm!

Hát a trainingben a Elite Supply Strike nevű küldetésbe beletört a bicskám jelenleg. Ez normális, hogy ennyire nehéz? Meg azért kicsit furcsa, hogy előbb lövök célpontra és erősebb hajókra, mint, hogy megtanítana dokkolni a játék. :DDD

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11853) duvi válasza CactuS (#11852) üzenetére


duvi
nagyúr

Szabadon válogathatsz a training küldetések között. Ami nem megy, azt passzold és majd később megcsinálod. Azokat gyakorold, amikkel boldogulsz. Kezdéskor egy kis türelem kell, hogy megszokjuk a hajók irányítását ;) Hidd el! Megéri :K Hatalmas élmény, fokról fokra elsajátítani az irányítást és egyre jobban érezni a hajót!
"kicsit furcsa, hogy előbb lövök célpontra és erősebb hajókra, mint, hogy megtanítana dokkolni a játék"
Nehéz lenne a dokkolás, amíg nem érzed a hajót. Mikor merre és mennyit mozdul. Ezért jobb a free flight és a lövölde. Könnyebben elsajátítod a manőverezést.

[ Szerkesztve ]

(#11854) kozi71 válasza CactuS (#11852) üzenetére


kozi71
senior tag

Hagyd a manóba a tréninget. :) Egérrel úgy sem fog tetszeni az irányítás. Inkább kezdj bele a pénz keresésbe sidewinderrel. Kerüld a harcot amíg nincs hostas, vagy valami hasonló eszközöd.
Leszállásnál szép lassan kell megközelíteni, 7,5 -nél kérni a leszállási engedélyt, majd szépen a zöld oldalon bedöcögni. A pörgésre figyelni kell mig be nem érsz a bázisra. Amint bent vagy keresd a megfelelő számú pályát.Majd jöhet a kitámasztó lábak kibocsátása. A radar átvált egy egyszerűen értelmezhető grafikára, ott már csak ereszkedni, és mozogni kell ide oda.
Outpost kicsit könnyebb azért. Bááár ott meg megtalálni a leszállóhelyet nehéz néha.

Szombaton velem is történt azért furcsa dolog. Mentem ide oda két bázis között (csempész küldetés hegyek).
Egyszer csak kirántanak fénysebességből, egy helyi rendfenntartó, így nem is löttem rá léptem tovább.
Mit ad isten még kétszer kiránt szintén ő. A végén már automatán szállok le ott a pálya alattam erre elkezd lőni rám, automata leszállás persze megszakad. Én röppenek felé jól megszórom vége is hamar, kapom érte a büntetést. Ugyan ebben a pillanatban el kedz lőni rám az outpost mert tiltott helyen lőttem. Kérdés a rendőrnek miért lehet rám lőni itt? Egyikünkön sem volt semmi wanted felírat.

[ Szerkesztve ]

high tech, low life

(#11855) kozi71 válasza kozi71 (#11854) üzenetére


kozi71
senior tag

Na közben eltelt a szerkesztési idő. Szóval hajómat kilötte a bázis 2,8 milkóm bánta, és még kaptam is egy hat napos büntetést. Teljesen elment a kedvem, pedig már majdnem meg lett az új power planom, most megint egy hétig gürizhetek érte. :(((

high tech, low life

(#11856) Rakamaz válasza kozi71 (#11855) üzenetére


Rakamaz
tag

Sajnálom a hajódat.:(
Érdekes egy NPC lehetett, hogy az állomásig követet. Elborult az agya, hogy mindig megszöktél? :)
Az állomás jogosan lőtt ki, belelőttél egy "clean" státuszú hajóba, megkaptad a fejedre a körözést és onnantól kezdve Te is préda lettél. :P Már én is találkoztam hasonlóan szemétkedő NPC-vel, de inkább elhúztam a fenébe, ha nem akartam körözést kapni.
Állomásoknál viszont néha lehet látni egy-egy NPC-t amire lő az állomás és/vagy a rendőrség. Ezekre mindig rápillantok, és ha vastag fejpénz van rajtuk, akkor beléjük lövök, így megkapom értük a díjat. Könnyű pénz! Igaz, kapok némi bírságot, amiért tűzszüneti zónában lövöldöztem, de ez elhanyagolható.

[ Szerkesztve ]

(#11857) pcnet válasza kozi71 (#11855) üzenetére


pcnet
addikt

Tegnapi napom nekem is "jól" sikerült. Valójában a bénázásról szólt. Megjelentek conflict zone-ok, múltkor már szerettem volna kipróbálni, de akkor csak T9-em volt és kamionoztam. Mikor szembesültem vele, hogy Anacondára kevés a pénzem, csak alapot tudtam volna megvenni Fusangban a leárazás keretében, eldöcögtem egy Sidewinderrel és vettem egy Vulturet. Helyben ki is próbáltam RES-ben, annyira megtetszett a dolog, hogy 1 hétig csak RES-ben lövöldöztem. Tegnap vissza mentem T9-hez, gondoltam kamionozok kicsit. Látom megint vannak Conflict Zone-ok. Gyorsan be is néztem pár LOW-ba, volt ahol Anacondák viaskodtak, volt ahol Pythonok, Eagleök és ASPk. Gondoltam jó lesz ez nekem már csak az a kérdés kihez csatlakozzak. Megnéztem melyik állomás milyen frakcióhoz tartozik, nehogy véletlenül ott legyek unfriendly, ahová/ahonnan a cuccost hurcolom T9-cel. Átléptem soloba, szépen beálltam és lőttem. ASP-k, Eagle-ök csak úgy pukkantak. Egyedül Elite Python szedet le 1-1 kört a pajzsomból. Aztán a környékről eltűnt az ellenség, boostolgattam a zóna közepe felé, feltűnt egy master Anaconda és a közelemben egy Ealge. Gondoltam az Eagle-t még leszedem, aztán megyek állomásra beváltani a bountyt. Amint leszedtem Eagle pajzsát, Anagonda elkezdett kopogtatni a pajzsomon. Szépen le is szedte mire az Eaglet a túlvilágra küldtem. Menekülőre fogtam a figurát, de kilőtte a thrusteremet. Kb 10 mp alatt kivégzett. 1,2 milla bounty és 800 ezer rebuy. 6%ot növekedett a combat rankom, gondoltam sebaj, T9-cel alig 2 kör, akkor is megérte a 6%. Átültem T9-be és elkezdtem kamionozni. No, ekkor ért a meglepetés. Dokkoláskor egy NPC közölte, hogy meg fogok halni és tűzet nyitott rám. Persze állomás közvetlen közelében, ezért rendőrök és állomás pillanatok alatt leszedte. De azért a pajzsomat és a hullomat sikerült 87%ra amortizálnia. Én meg lányos zavaromban úgy menekültem befelé az állomásra, hogy elfelejtettem dokkolási engedélyt kérni. Levélbedobóban megálltam, elkezdtem tolatni, de már jött is a büntetés, mert eltorlaszoltam a bejáratot. Szuper! Ezután 2x sikerült kifelé koccanásért büntit kapnom. Mentem kifelé, egy Adder jött velem szembe. Kihúzódtam balra, ő maradt középen. Bulletin Boardot néztem minden dokkoláskor, mert a rendszerben 4 frakció van, ebből 3nál unfriendly lettem CZ-os akcióm miatt. 4 és 19 ezer cr adományokkal próbálom javítani a repumat. Néha bedob, ilyen hozz 6 db húst küldiket is, szerencsére ahonnét cuccolok, a szomszéd állomáson van hús, így teszek egy kitérőt, de jó sok pénzbe fog kerülni, mire a 3 frakciónál neutral leszek. :( Idegességemben sikerült párszor padhoz és levél bedobóhoz is oda verni a hajót. Még szerencse, hogy tegnap soloban mentem, mert openből mindig kidobott. Sok player vakarná a fejét, hogy ki lehet ez a mazsola. :)

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#11858) CactuS válasza kozi71 (#11854) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nekem van egy T.Flight Hotas X-em, én előrelátó voltam, a Tesco-s leárazásban anno vettem 8k-ért.(Joystick-val vagyok ilyen béna) :D

Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem: létezik valami letölthető config? Egyet találtam itt, ez nyomtatható, de a profilt nem tudtam letölteni, vagy ezt nekem kéne beállítani? Mondjuk ezzel annyi a bajom, hogy a 3-as gomb, a target váltó nekem elég rossz helyen van. Elég virsli ujjaim és lapát tenyerem van, így amikor csavarni akarom a joy-t, akkor az esetek többségében egyből célpontot is váltok, ami nem túl szerencsés.

Amúgy a követés még csak-csak megy, úgy, hogy visszalassítok a kék mezőbe és akkor tudok fordulni (láttam a netes videóban) a célponttal, de pontosan eltalálni egy-egy kisebb hajót, hááát.. Az egyik training roomban volt egy gimball-os ágyú, vagy mi, ami követte a célt, ha kb rajta tartottam a célkeresztet, na azzal ment. Ezt a Type-9-es "Big Score" eddig kb 30% hullra tudtam levinni. Az a baj, hogy nem látom még, hogy melyik melyik része, azaz, hogy hol a hasa vagy a háta, ahova el lehet bújni. Meg, hogy hogyan is kéne mindig pont oda manővereznem. Az egyik YT videóban azt mondták, hogy egyből a böszmére kell menni, hagyni kell a kicsiket, de eddig még nem sikerült megoldani.

A hajónál a mozgást még nem érzem, pl: amikor nagyot lassít és lefordul az ellen, akkor gyakorlatilag hátramenetben is van egy kék rész a sebességben, aminél jól fordul a hajó. Ilyenkor tényleg tolat a hajó vagy igazából sodródik és "drift"-tel?

Tegnap este kicsit meg is tört a lelkesedésem, hogy még a traning sem ment zökkenőmentesen. (egy percre még a refound is megfordult a fejemben, de aztán elhessegettem). Majd ma újra nekiugrom, ha lesz időm, akkor napközben pedig traningezem magam virtuálisan. :)

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11859) baphomet válasza CactuS (#11858) üzenetére


baphomet
senior tag

Nincs letölthető config, neked kell beállítani. Egy tipp: én a gázkaron elöl lévő billenő tengelyt "shift"-nek használtam, így a maradék gombokra 3 funkciót is be lehet állítani. Meglátod, szükség lesz rá.

Ne add fel, elsőre valóban nagyon bonyolultnak és nehéznek tűnik az egész, de 1-2 óra alatt rá lehet érezni az ízére. Szerintem csináld végig a gyakorló küldetéseket úgy hogy előtte megnézed a hozzájuk tartozó videókat is. Itt vannak csokorban. Itt meg a manual. Ki hinné, hogy minden le van írva benne a játék kezelésével kapcsolatban? ;)

"Ilyenkor tényleg tolat a hajó vagy igazából sodródik és "drift"-tel?"
Tolat. A "sodródós fordulás" is megvalósítható. Kétféle repülési modell van a játékban: flight assist on/off.
Bekapcsolt repülési rásegítésnél kb. repülőgépként működnek a dolgok, míg kikapcsolva kapjuk a kvázi newtoni repülési modellt. (nem teljesen az, mivel a hajóknak van végsebessége, ebben a játékban a vákum sűrűbb, mint egy gulyásleves :) )

(#11860) pcnet


pcnet
addikt

Ha valakit érdekel, FUSANG-ban még mindig él a 10% kedvezmény.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#11861) CactuS válasza baphomet (#11859) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Egy így jól hangzik, mert pl: ha így lesz +2 alternatív funkciója a gomboknak, akkor akár a hat switch-et be lehetne állítani az energia management mellett egy pilótafülkés nézelődéshez, illetve a kis fúvókás emelkedés/ süllyedés / oldalazáshoz. Mármint elméletileg.

A manual pofás, én ugye digitális változatot vettem, így ott nem sok mindent küldtek, de ezt szerintem még ki is nyomtatom magamnak. :)

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11862) pcnet


pcnet
addikt

...eközben a Tejút rendszer egy félreeső, Fusang nevű rendszerének Cleve Vision állomásán, egy új élet születését figyelhetjük meg. Nocsak! Egy bébi Anconda! Figyeljék csak thrusterével, hogy cikázik? Első útjára indul. Még fejletlen pajzsa és kezdetleges fegyverzete miatt sok veszély leselkedik rá hosszú úton!

3. képen csak fuel tankok vannak, így azt nem illesztettem be. Tudom-tudom, nem egy tökély, kereskedésre lesz és első körben ez jött ki a szűkös költségvetésből. Jelenlegi konfig finomhangolására javaslatokat szívesen fogadok. :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#11863) gigafun válasza pcnet (#11862) üzenetére


gigafun
senior tag

Gratulálok! Még egy kondás. :)
Viszont ha kereskedésre kell, tegyél inkább csak 4D pajzsot és Shield boostereket ízlés/pénztárca szerint. Bőven elég a koccanásokhoz, és ha megtámadnak kitartson, amíg elugrasz. Úgy viszont 452 tonnát tudsz belegyömöszölni.

[ Szerkesztve ]

(#11864) pcnet válasza gigafun (#11863) üzenetére


pcnet
addikt

Köszi szépen! :R Akkor usgyi vissza FUSANGba 4D generátorért. Shild boosterből melyiket érdemes? Még gyakorolni kell a közlekedést a levélbedobóban, a hasát vagy a hátát mindig megvakarom. :) Remélem 4D generátor kibírja.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#11865) Ch0b válasza CactuS (#11858) üzenetére


Ch0b
tag

Ne add fel, az elején nekem is rendkívül nehéz volt, de aztán úgy 4-5 óra múlva már nagyon ment az egész.

A korábbi kérdésedre az bill+egér használhatóságra pedig annyit mondanék, hogy béta kezdete óta játszok bill+egérrel. Nekem jobban megy így mint joy-jal, talán majd egyszer egy jó minőségű joy-t kipróbálok.

(#11866) Rakamaz válasza pcnet (#11857) üzenetére


Rakamaz
tag

"...elfelejtettem dokkolási engedélyt kérni. Levélbedobóban megálltam, elkezdtem tolatni,..."
Ezt ne tedd! - Lépj ki a főmenübe, aztán vissza, és az állomás közelében leszel.
Már komoly vagyonokat vesztettem, hogy lassú hajóval megpróbáltam visszatolatni. :W
Habár néha nem árt egy kis adrenalin! :)

[ Szerkesztve ]

(#11867) gigafun válasza pcnet (#11864) üzenetére


gigafun
senior tag

Shield Boosterből 0A-t, és amennyit tudsz.
Kifelé mindig boostolni szoktam a kondával. Lehet valami bug, mert ha lassan mész ki, akkor a nyílásnál elkezd egy kicsit emelkedni. Ezen segít egy kövér boost, ha már az orra bent van. Viszonylag magas is a konda, nem csak hosszú, ezért egész magasra kell pozicionálni a lukban.
Ma és is kitolattam egyszer, mert nem kértem engedélyt, de tényleg biztonságosabb a főmenü. :)

(#11868) pcnet válasza Rakamaz (#11866) üzenetére


pcnet
addikt

Köszi, erre nem is gondoltam! :R

gigafun: Tettem rá 4 db A0 SB-t és dobtam rá A5 PP-t is, 2nél több SB-t nem bírt volna el a régi és így most súlycsökkentés is lett. Megpróbálom a boostot, köszi, remélem nem töröm darabokra. :) Van egy feelingje ekkora monstrumot vezetni, de így 1 óra repkedés, néhány dokkolás után, kicsit szipogok még és törölgetem a könnyeimet a T9-cem után. Nem baj, majd elmúlik! Jöhetnek a kövek! :)

[ Szerkesztve ]

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#11869) e00dgy válasza Ch0b (#11817) üzenetére


e00dgy
aktív tag

Hol hagyta magát? :D Melyik videót nézed? Interdiction Complete! 90 sec a cooldown mindkét hajhóra, tökk mindegy mennyire van messze vagy sem! Nem vagyok kezdő, hogy párat már csináltam, ez nem tisza amit csinált. A4-es FSD Interdictor van a Condán, 1000 LS -ről képes interdiktálni és nem igazán tudsz előle elmenekülni. ;)

Ha hagyta volna magát akkor TARGET SUBMITTED felirat lenne! Meg akkor már nekem is aktív lenne az FSD-m.

[ Szerkesztve ]

Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)

(#11870) RichieTri


RichieTri
senior tag

a shield gen és a shield booster között mi a különbség?

live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri

(#11871) duvi válasza RichieTri (#11870) üzenetére


duvi
nagyúr

A SB csak megerősíti a meglévő pajzsodat, amit a SG biztosít. SG nélkül nem tudsz SB-t használni.

(#11872) gigafun válasza RichieTri (#11870) üzenetére


gigafun
senior tag

Ezen kívül van még a Shield Cell Bank(SCB), ami lökés szerűen tölti újra a pajzsot.

(#11873) RichieTri


RichieTri
senior tag

ezek szerint generátort mindenképp kell használni, DE eldönthetem, hogy boostert vagy bankot használok?!

van valahol leírás ezeknek a cuccoknak?
persze a játékban is van pár sor ,de többet szeretnék tudni :)

[ Szerkesztve ]

live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri

(#11874) gigafun válasza RichieTri (#11873) üzenetére


gigafun
senior tag

Akár mind a hármat is.
[link]

(#11875) Viper26


Viper26
nagyúr

Gázkar beállításban el vagyok akadva, teljesen le kell húzni, szóval nem a felétől érzékeli a hátramenetet, pedig úgy lenne ideális...hol / mit sikerült elállítani? :B

Hopp..most meg semmit nem érzékel, ez így annyira nem jó, mert dokkolni kéne. :W

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 | FR955

(#11876) Viper26


Viper26
nagyúr

Ööö, SC-ben nem működik a gázkar, egyébként igen, az MI? :C

iPhone 14 | FR955

(#11877) Viper26


Viper26
nagyúr

30km/s, és ennyi...azt mondjuk a hajamra kenhetem. :DDD

iPhone 14 | FR955

(#11878) pcnet válasza Viper26 (#11876) üzenetére


pcnet
addikt

Én is ugyan így jártam. NB-nél lövöldöztem, ott próbáltam beállítani. Fél gázon ment mindig, billentyűzetre tettem a Speed 0%-ot. Utána közép állásban hagytam, átállítottam full range-re, forwardhoz előre tóltam, majd vissza középállásba, backwardhoz pedig nullára és vissza középre. Így normál módban ment rendesen, de SC-ban dettó mint Neked. 30 km/s. Ráadásul akkor derült ki mikor wanted voltam és fél percenként ID-ztek. Kellemes volt.

Öhm, segíteni nem tudtam, de legalább átérzem a problémád. :U

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#11879) Viper26 válasza pcnet (#11878) üzenetére


Viper26
nagyúr

Remélem van rá valami megoldás, mert így játszhatatlan sajnos.

iPhone 14 | FR955

(#11880) Ch0b válasza e00dgy (#11869) üzenetére


Ch0b
tag

Leírom akkor megint. Az interdiction elég bugos, ott van pl. az el-eltünedező escape vector. Simán el tudom képzelni, hogy hagyta magát csak hülyeséget írt ki a rendszer de van még egy lehetőség.
Direkt hagytam magamat párszor kiszedni, mármint úgy, hogy nem submit volt, hanem harcoltam, csak nem annyira. Volt 1-2 alkalom, amikor kiértem mass lock-ból, szinte egyből lepörgött az fsd. Szóval ennyit erről.

(#11881) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Day2: azt a vacak támadós missiont nem sikerült megcsinálni, de sikerült dokkolni, landolni, felszállni.

Kérdések: a fegyvereken kívül lehet valami célzókát beállítani középre? SCből hogyan lehet kilépni? Lassítanom kell folyamatosan? (sikerült valahogy, de nem direkt, plusz volt, hogy elkapott a bolygó gravitációja az is kiszedett, de gondolom nem ez a normális. :D )

Szerk: illetve kívülről meg lehet valahogy nézni a hajót, nézelődés céljából?

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11882) zolee0307 válasza CactuS (#11881) üzenetére


zolee0307
őstag

Célzóka csak a fegyvereknek van. Sc-ből azzal a gombbal tudsz kilépni, amivel belépsz. Ha csak simán cél nélkül lépsz ki, akkor kétszer kell megnyomni, ha van kijelölt célod, akkor egy kék felirat megjelenik a radar fölött, hogy kiléphetsz, ilyenkor egyszer nyomod a gombot. Persze a cél közelében le kell lassítani és 0.1 Mm alatt fog jelezni.

Van rá gombkiosztás a külső nézetre, de most nem tudom melyik az alapból.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#11883) duvi válasza CactuS (#11881) üzenetére


duvi
nagyúr

"SCből hogyan lehet kilépni? Lassítanom kell folyamatosan?" Ezért linkeltem be nemrég, hogy ha nem menne ;)
- Összefoglalva a SC-ből kilépés:
"Hipertérből kiugráskor célra állítod a hajót. Ha ez megvolt, akkor mehet a padlógáz (néha felugrik a lassítás figyelmeztetés, akkor vedd vissza a kék csúcsára, aztán mehet újra maxon). Amikor az érkezési idő 0,10 körül jár, akkor rákészülsz, 0,07-nél pedig gyorsan visszaveszed a kék tartomány közepéig a gázt. Innentől csak tartani kell az irányt és a fedélzeti computer automatikusan veszi vissza a sebességedet, egészen a kiugrás pillanatáig. Ha 0,06 alá esik az időd, akkor már nem tudod megakadályozni a túlszaladást. Amennyiben nagyon közel van az állomás és tutira akarsz menni, akkor egyből beállíthatod a kék tartomány közepére a sebességet. Onnantól csak célra tartás kell a kiugrásig."

- Külső nézet aktíválása:
Külső kamermód aktiválásához menjetek be a controls menübe, mert alapértelmezésként nincs beállítva billentyű a használatához! Debug Camera Toggle a megnevezése. Amíg a külső nézetet használjuk, addig a hajó irányíthatatlan! Biztonságos helyen és/vagy nulla sebességgel célszerű használni!

[ Szerkesztve ]

(#11884) orientcx válasza zolee0307 (#11882) üzenetére


orientcx
őstag

"Ha csak simán cél nélkül lépsz ki, akkor kétszer kell megnyomni"
-
Ilyet ne csinálj, mert akkor "vészkilépsz", és sérül a gépjármű. Le kell lassítani, és akkor cél nélkül is csak egyszer kell lenyomni a gombot. Ha túl gyorsan mész, és úgy nyomod meg, akkor először figyelmeztet, de ha makacskodsz, és csak azért is megnyomod még egyszer, akkor arra az álláspontra helyezkedik, hogy vessél magadra, és a várható sérülés ellenére kilép
-
CactuS - "elkapott a bolygó gravitációja az is kiszedett"
-
Ha túl közel mész egy égitesthez, akkor hogy elkerüld a becsapódást, vagy az esetleges belépést a légkörbe, akkor "vészkidob". Ha gyorsan mentél, akkor sérülsz. A hud mutatja a bolygó körüli kört, ami a határ, ezt érdemes elkerülni. Amúgy is ha túl közel mész, akkor nagyon lelassít, és az nem jó(hacsak nem fékezni akarsz)
-
"fegyvereken kívül lehet valami célzókát beállítani középre?"
-
Lehet, a coltrol menüben be tudod állítani, hogy mindig legyen egy pötty középen(ez sokszor hasznos)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#11885) Ellia


Ellia
addikt

Na azt hiszem kezdek ráérezni erre a célpont megközelítésre..stb, sőt már űrben repkedő "árut" is sikerült felszednem :) Aztán persze eladni vagy valamit csinálni nem tudtam vele, mert megtaláltam a célszemélyemet akit neki is álltam püfölni csak arra nem figyeltem, hogy 3-as kötelékben van, hamar annyi is lett a nem tudom már hányadik sidewinderemnek :D

Amúgy sikerült egyszer szétégnem egy csillag közelében, egyszerűen sikerült túl közel mennem hozzá, de hiába próbáltam szabadulni nem tudtam. A képernyőn előkerült a menekülő vektor felirata de más nem, ez bug volt?

[ Szerkesztve ]

(#11886) orientcx válasza Ellia (#11885) üzenetére


orientcx
őstag

Ilyenkor a kis radar az escape vectort mutatja, azt kell követni, és arra lehet visszaugrani sc-be

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#11887) CactuS válasza duvi (#11883) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ah, köszönöm. Akkor sikerült rendesen kilépnem elsőre J-vel, csak nem voltam benne biztos, hogy így volt a jó. Közben megcsináltam az első questet, ugrottam kettőt egy áruval. (Volt para elsőre megkerestem a naprendszert és kiírta, hogy Frame shift cancelled :Jump Exceeds drive fuel use limit of 0.60 tons. Aztán google segített, hogy ugorjak kisebbeket. :B

Persze sikerült elsőre fordítva beállni, úgyhogy pöröghettem körbe, hogy végre bedokkoljon. Ezek az ugrások barom szépek és látványosak, tényleg durva.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11888) rtitusz válasza CactuS (#11881) üzenetére


rtitusz
őstag

Van "célzóka", mouse widget-nek hívják az opciók között, ha azt bekapcsolod, akkor kapsz egy pici pöttyöt középre. Működik joystick mellett is.

(#11889) CactuS válasza rtitusz (#11888) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Köszi, ez is megvan. Bár kicsit otromba, de hasznos.

Megvan a 2. sikeres küldetés is, a leszállás (külső állomásokra már megy). A kérdésem az, ha akarok majd venni egy másik hajót az hogyan működik pontosan? Azt olvastam, hogy állomáson kell hagyni a másik hajó és szerintem kipróbálnám az áruszállítást/bányászatot majd egy haulerrel.

Van az eliteben olyan, hogy központi bázis? Vagy főváros, ahol érdemes otthagyni a hajót?

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11890) duvi válasza CactuS (#11889) üzenetére


duvi
nagyúr

- Ahol megveszed az új hajódat, azon az állomáson marad a régi (hacsak be nem számítod az árát az újba). Minden állomáson megtudod nézni a shipyardon, hogy hol vannak hajóid a Galaxisban. Ezenkívül elég megnyitni a Galaxis mapot és ott is egyből láthatod a többi hajód pozícióját. System mapon pedig a pontos állomást is láthatod.
- Központi rendszer vagy állomás nincs. Hi Tech rendszerekben érdemes leparkolni (Galaxis mapon szűrhető a mutatásuk), mert ott nagyobb a hajó és modulkínálat.

[ Szerkesztve ]

(#11891) gigafun válasza duvi (#11890) üzenetére


gigafun
senior tag

Én például, beépített funkció hiányában, Sidewindereket használok jelző bólyának. Ahova gyakrabban visszajárok, veszek egyet, és otthagyom. Így könnyebben megtalálom a térképen. :)

(#11892) duvi válasza gigafun (#11891) üzenetére


duvi
nagyúr

Igen, fórumon olvastam már ezt a megoldást :K Egy idő után tele lesz a térképed és csak a shipyardokon tudod megtalálni a valódi hajóidat. Persze még így is megéri ez a módszer :D

(#11893) CactuS válasza duvi (#11890) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Oké, köszönöm, akkor nézek valami nagyobb állomást.

Megvolt az első pelus cserém. Éppen valami fillérekért vittem cuccost a Yakabugai rendszerbe, amikor egyszer csak kirántott valaki SCből. Próbáltam az escape vectorral menekülni, de nem sikerült, így kikapott. Az első lövésnél amit kaptam nem is kellett több, egyből boost, aztán max energia a pajzsra+ engine-re és spuri. :DDD Megúsztam a dolgot.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11894) macy


macy
addikt

Na, én is csatlakozom az űrvándorok népes táborába. Ma vettem meg, elindítottam... ööö... hát...kicsit más mint az utoljára játszott űrhajós játékom, ami a Freelancer volt :) Csak kamilláztam a kabinból kifelé.

(#11895) duvi válasza CactuS (#11893) üzenetére


duvi
nagyúr

Gratula az első sikeres szökésedhez! :D Alakul ez...
"egyből boost, aztán max energia a pajzsra+ engine-re és spuri"
Tökéletesen csináltad :K

(#11894) macy
Szia!
Üdv a csapatban! Valóban más mint az eddigi space szimek :K Ajánlott a fenti Téma összefoglalót (ez hamarosan aktualizálva lesz) és az elmúlt 2 nap hozzászólásait átolvasni.

[ Szerkesztve ]

(#11896) Ch0b


Ch0b
tag

Jó látni, hogy gyarapodik a tábor, remélem lesznek majd Archon pártiak is :D

(#11897) gigafun válasza duvi (#11892) üzenetére


gigafun
senior tag

Azért nem tucatjával veszem a sidewindereket, hanem tényleg csak a fontosabb helyekre. Fusang, Xihe, Bhritzameno, Sol, Munfayl, meg még egy-két rendszer.
Tervezem, hogy Calhuacan-ban is veszek egyet, mert oda sokat fárok PP-vadászatra. Holnap már be is engednek az egyik állomásra, mert lejár a bountym. A másik állomáson viszont átléptem a 3 millát. ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

(#11898) CactuS válasza duvi (#11895) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Köszönöm. :B

A legközelebbi high tech hely az valami Zagara vagy mi, de ezt majd holnap intézem, mert üresen is vagy 4 ugrás az a 23 fényév távolság.

A Hauler jó választás lehet a következő időszakra, hogy kereskedjek/szállítmányozzak/bányásszak? (Ha jól sejtem, ha van mining laser, akkor nincs lövöldözés, csak a spuri marad)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11899) duvi válasza CactuS (#11898) üzenetére


duvi
nagyúr

"A Hauler jó választás lehet a következő időszakra, hogy kereskedjek/szállítmányozzak/bányásszak? (Ha jól sejtem, ha van mining laser, akkor nincs lövöldözés, csak a spuri marad)"
Igen és igen :K Mivel csak egy db hardpointja van, ezért a bányász lézer mellé már nem tudsz fegyvert is feltenni rá. Ez nem is gond, mivel a Hauler nem harcra való hajó.

(#11900) SG42 válasza duvi (#11883) üzenetére


SG42
csendes tag

Helló, most akartam X52pro beállítási értéket javasolni, de most vettem észre, hogy teljesen számomra ésszerűtlen módon van gázkaron a számozás, beosztás:
a leddel jelzett értékek 12,5% értéknél kezdődik és egy kis beosztás 6,25%.
Tudja valaki, hogy miért van így?

Egyébként az én tapasztalatom:
7 sec-s közelítési érték tartásához, a fentiek alapján 62,5%-t szoktam tartani, ez pont a harmadik led.
ha nagyon igyekszem, és nincs semmi akadályozó mass az ut közelében, akkor
6 sec-s közelítési érték tartásához, 3. led +1 vonás: ami ezek szerint 68,75% :Y
az ennél több már túlfutást okoz.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.