Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibbs
csendes tag
válasz arti1121 #3050 üzenetére
Az én lámpám faroksapkája is 18mm átmérőjű, abba is belement. Legfeljebb ott, ahol a NYÁK-ról esetleg kilóg a kapcsoló sarka, ott egy picit csiszolópapírral megcsiszolod. Hidd el, hogy jobban járnál a nagyobb kapcsolóval, mert sokkal jobban forrasztható. Ha kompletten teszed be, akkor nem is kell forrasztani. A 12x12-es kapcsoló beforrasztása nagyon macerás. A test hőre lágyuló műanyag, az érintkezők olyan kicsik, vékonyak, hogy a forr. páka hőjétől azonnal átforrósodnak és az egész megolvad, eldeformálódik. Nemrég cseréltem egyet és azt hiszem a negyedik sikerült. Ekkor értettem meg, hogy ezeket a kapcsolókat miért árulják min. öt db-os csomagokban.
Az SST50 szerintem kb. a névleges árammal van hajtva. Ha a faroknál mértél, akkor 8,3Vx2,84A=23,5W. Ha 80% hatásfokot feltételezünk, akkor a lednél ez 18-19W, ez pedig a leden eső kb. 3,6-3,7V mellett kb. 5A áramot jelent. Remélem jól számoltam. -
Zsolt74
senior tag
Mennyire melegszik neked az sst50-es lámpa?..mert nekem is volt ezzel a leddel szerelt lámpám, direktben hajtva és nekem eléggé melegedett.
Én is kb 18-20 W-ot számoltam a fogyasztásra.
Érdekes hogy jól világított de hiába tud 1200 lument, a Trustfire x8-as lámpám (1000lumennel) sokkal erősebben világít, viszont az csak 10-11 W-ot fogyaszt,és emiatt nem is melegszik.Zsolt
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz code1005 #3052 üzenetére
Nem még, remélem holnap érkezik.
Szerintem ilyen LiteFlux lámpát már nem kapsz, esetleg valami utód-modellt, de nem ismerem ezt a "gyártót". Jónak tűnik amúgy, de a LED már nagyon elavult benne.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Gibbs
csendes tag
válasz arti1121 #3050 üzenetére
Bocs arti, elcsesztem az előző hsz-t! Nem tudom miért írtam, hogy 18mm a lámpám sapka átmérője! Pedig ma nem is ittam! A valóságban az 23mm, a kapcsoló PCB átmérője is 20mm, azon pontosan elfér átlóban a kapcsoló. A 18mm-be viszont nem fér bele.
Akkor térjünk vissza a kiinduláshoz. 12x12-mm-ből olyanom van, 1:aminek a teljes magassága (a nyomógombbal együtt) 11,5mm, ez három lábú, a bemeneti (központi) és a két kimeneti láb ellentétes oldalon van és lefele vannak hajlítva, kapcsolási állásai 0-1-2-0; 2:a teljes magassága 9,5mm, ez is három lábu, a bemenet és a két kimeneti láb egy irányba áll és nincsenek lehajlítva, kapcsolási állásai 0-1-0-2-0; 3:teljes magassága 9mm, ez négylábú, a bemeneti és a három! kimeneti láb ellentétes irányba áll, kapcsolási állásai 0-1-2-3-0.
Ez a választék 12mm-esből. -
arti1121
senior tag
válasz Zsolt74 #3053 üzenetére
szia Zsolt! Neked mennyi áramot vesz fel az x8? Nekem van sst 50-es lámpám és azért van höje rendessen. Eddig azért tartottam meg mert van elötte egy optika és igy jó erös fénye van. Olyan mélyen van a led hogy pont fokuszba van az optika behelyezésével ugy hogy nem kellett átalakitani. A multkor korom sötétbe, kint a határba volt egy fehér ház és a google szerint 662m röl még kivehetö volt a fehér ház oldala de a teteje már nem. Amugy optikával 400m kint a határba ami még ugy ha jol megnézed akkor kivehetö hogy ott van valami fa. Modjuk ezek a sötéttebb tárgyak azért nyelik a fént rendesen.
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
code1005
senior tag
válasz M_o_g_y_i #3054 üzenetére
A http://light-reviews.com oldalon néztem ki, csak a dátumot nem figyeltem... Kiváncsi leszek a tiédre, az kapható.
plata o plomo
-
macikos
addikt
SkyRay STL-V2 in da house! Még nem próbáltam ki, mert fel kell tölteni az akkukat. A LED központosító műanyag -mint a drága lámpáknál- nagyon profi megoldás. Az viszont nagyon nem tetszik, hogy rengeteg por van a reflektorban!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Régóta nézegetek különböző lámpákat. Nekem a Trustfire x8,az ami igazán kellene. Szerintem nagyon erős lámpa. Sajnos csak belföldön tudnám megrendelni. Hol lehet ilyenhez olcsón hozzájutni?
-
Zsolt74
senior tag
válasz belsodavid #3067 üzenetére
A Trustfire X8 tényleg nagyon jó lámpa. Magyarországon sehol nem fogsz kapni,csak külföldről lehet megrendelni.
Zsolt
-
macikos
addikt
Ez a SkyRay STL-V2 tényleg nagyon jó. Sajnos komolyan kipróbálni nem tudtam, mert kevés volt a hely, csak 250-300 méterre tudtam vele elnézni
-
JSaN
addikt
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz code1005 #3060 üzenetére
No, kézben a cucc!
Nagyon jó a kidolgozása, és az összeszerelés minősége is! A menetek szépen eldolgozva, zsír a tömítéseken. Először nem tetszett (másodjára sem) a "low-mode" kapcsolhatósága, de már nem izgat különösebben.
Legalább fix a fényerő, azon megy a lámpa, ahol áll a fej - kissé kitekerve kapcsol alacsonyabb fényerőre.
Egy UF C3-at is rendeltem mellé, annál láthatóan több a fénye.
Ilyen tokot vettem hozzá, elég masszív cucc!
Majd készítek fényképeket is, JB BA20 vs UF C3 felállásban.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
macikos
addikt
válasz M_o_g_y_i #3074 üzenetére
Nekem most egy jó ideig nem kell zseblámpa. Ez a SkyRay több, mint amire valaha is szükségem lesz. 200 méteren olyan fénye van, mint egy átlagos flood lámpának 50 méteren. Egyszerűen mindenre elég.
Anyámék meglátták, jött a szokásos kérdés: "Minek ez neked?"
Na meg hogy milyen sok zseblámpám van már. Mondom erre nekik, hogy összesen 2 lámpám van, a többit eladtam meg elajándékoztam. Na meg persze ott vannak azok a lámpák, amiket haveroknak rendeltem. Szóval mindenki azt hiszi, hogy van egyszerre 20 zseblámpám
Egy baj van ezzel az STL-V2-vel: EDC-nek egy kicsit nagy
-
M_o_g_y_i
őstag
-
zorko45
csendes tag
válasz M_o_g_y_i #3076 üzenetére
Egy ilyet akarnék átalakítani...
Voyager 3.3
Szétszedtem az elejét, 24mm belső átmérő marad, ha kidobom a 3 kis LED-es egységet. -
macikos
addikt
SkyRay STL-V2 41,19 dollár
Használjátok ezt a kódot a kedvezményhez: BLACK2S
-
arti1121
senior tag
ez milyen lehet 42x58mm reflector [link]
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
arti1121
senior tag
Gibbs. ez? [link]
-
arti1121
senior tag
Gibbs az a 13x16mm es az nen forditott clickly? Mert az olyan mint amit te ajánlottál/1.5A 240V/ csak levan kerekitve a sarka és beleférne a 18mm be a saruval egyűtt. Ahogy néztem a magasság is jo lenne?
-
Gibbs
csendes tag
válasz arti1121 #3090 üzenetére
Az is fordított klicky. A kapcsoló magassága a talpától a gomb végéig 12mm, a rugóval együtt 26mm. Ezzel csak az lehet a baj, hogy nincs rajta PCB, nem tudom hogyan tudod a korábbi lapra ráforrasztani, mert ennek az egyik érintkezője a rugó alatt, a kapcsoló alsó lapján van, a másik érintkező a kapcsoló mindkét oldalára ki van vezetve. Tehát az oldalt lévő érintkezők azonosak. Kérdés még, hogy a 12,8mm szélesség befér-e a tartógyűrűbe? Ennek a gyűrűnek a másik oldalát nem fotóztad.
-
Gibbs
csendes tag
válasz arti1121 #3090 üzenetére
Most jut eszembe, hogy tettem be ilyen kapcsolót egy lámpába PCB nélkül, úgy, hogy az oldalán lévő érintkezőket annyira kihajtottam, hogy a faroksapkában megszoruljon. Egy kb 1mm falvastagságú Al csőből levágtam egy kb. 3mm széles gyűrűt, amit felvágtam, hogy az átmérőjét a faroksapka belső átmérőjéhez lehessen igazítani. Ezt a gyűrűt tettem a kapcsoló köré. A leszorító menetes gyűrű ezt a gyűrűt is nyomja,és a kapcsoló oldalán lévő érintkezőket neki feszíti a sapka oldalának, hogy az érintkezés stabil legyen. Ezt a gyűrűt vékony Al, vagy réz lemezből is meg lehet hajtani. Így te is meg tudod oldani.
-
Gibbs
csendes tag
válasz arti1121 #3092 üzenetére
A PCB közepe már foglalt, a rugó részére. Legfeljebb egy kisebb lyuk fúrható, de meg lehet oldani.
Ha viszont a PCB-ről leforrasztod a rugót is és a régi kapcsolót is és olyan átmérőjű lyukat fúrsz a PCB közepén, hogy ennek az új kapcsolónak a rugóját át tudod rajta dugni, akkor csak az oldalsó érintkezőket kell a PCB pereméhez forrasztanod egy kis hosszabbítással.
Na, most már három lehetőség is felvázolódott.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz zorko45 #3088 üzenetére
Holnap este leszek legközelebb gépközelben, de az a lényeg, hogy én inkább lencsés megoldást használnék, ill. olyan tükröt ami mostanában van a nagyobb bicajos kínai lámpákban.
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
belsodavid
aktív tag
Halihó!
Jötek új lámpák képbe a Trustfire X8 helyett, mert nekem kicsit nehézkes beszereznem. Amit tudnék szerezni C8 XML T6, X9. Ezekről tapasztalatok az X8-hoz képest? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest