Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibbs
csendes tag
válasz balazs1956 #44347 üzenetére
Akkor íme a fotók a szétszedett és már átalakított állapotról.
A közeli képen látszik a kapcsoló és a fülek, amihez a + és a - érintkezőket kell forrasztani.
A harmadik képen az akku negatív végéhez vezetett drót és érintkező látható.
Az utolsó képen az összedugott belső rész látható, még a tokon kívül.
A fotókon látszik a lefűrészelt alsó záródugó és az alá kerülő tömítő lap.Aki szorgalmasabb, az megcsinálhatja úgy is, hogy a záródugó lukjára ráragaszt egy megfelelő lapot, akkor nem kell akku cserekor a tömítéssel játszani, mert az eredeti gumigyűrű vízállóvá teszi a szerkezetet. Csak azt kell jól eltalálni, hogy az akku ne kotyogjon a házban, mert akkor nem lesz érintkezés.
A LiIon akkuval nem kap sokkal nagyobb feszültséget a motor, mert eredetileg 2 db NiCd akku van sorba kötve egy fóliában, az egyenáramú motor pedig a feszültség változtatásával változtatja a fordulatszámát. Ezért lesz sokkal gyorsabb (kb. 40%-al) a motor. Az enyém kb. 5 éve megy így, semmi gondom vele, illetve annyi, hogy most már kb. 25 éves a gép és a kapcsoló feletti gumi burkolat elkopott és kilyukadt, amit egyenlőre egy széles cellux-al oldottam meg.
-
Gibbs
csendes tag
válasz balazs1956 #44333 üzenetére
Fotóim nincsenek a készülékről, ha kell próbálok csinálni.
A lemerült akkut cserélni kell, mint egy lámpában, csak itt a záróelem nem csavaros. Ehhez csak ki kell venni az alsó záródugót, a régi akkut kiszedni, a feltöltöttet betolni és a készüléket visszazárni. Nem gondoltam, hogy itt, egy lámpás oldalon ez kérdéses lehet. -
Gibbs
csendes tag
Akkor, közkívánatra az Oral B LIonizálása:
Én arról az egyszerű változatról beszélek, ami induktív töltővel rendelkezik.
A készülék talpán lévő záródugót a két egymással szemben lévő horonyba tett valamivel balra kb. 30 fokkal, ütközésig el kell fordítani és kipiszkálni a helyéről. Ezután az egész belső rész egyben lefelé kivehető. Lehet, hogy egy kicsit a tengelyt felülről meg kell noszogatni. A belső szerkezetet egy műanyag keret fogja össze, ebből mindent ki kell dobni, rugót, tekercset, elektronikát, akkut, csak a motor (a felette lévő hajtóművel) és a kapcsoló marad meg. A kör keresztmetszetű belső műanyag házba pontosan belemegy egy nem védett 18650 akku. A motor alatt három érintkezőt fogunk látni. A középső a kapcsolóé, Erre egy érintkezőt kell forrasztani, ez lesz az akku pozitív érintkezője. Alá tegyünk egy szigetelő lapot, hogy a bal oldali érintkezővel (ami üresen marad) az akku ne érintkezhessen .A jobb oldali motor érintkezőre pedig egy olyan hosszú vékony vezetéket kell forrasztani, ami leér az akku negatív pólusáig és a végére valamilyen érintkezőt forrasztani, amit be lehet hajlítani az akku alá. Én egy szétszedett ál védett cella felső érintkezőjét használom. A vezeték el fog férni az akku mellett, a tartó nyitott részén. Sajnos az akku egy kicsit hosszú, ezért az alsó záró dugó tetejét a jól látható záró pöckök felett le kell fűrészelni annyira, hogy kb. 10 mm magas maradjon. Így sajnos a dugó közepén lyuk lesz, ezért összeszereléskor valamilyen vékony gumi, vagy puha műanyag kör alakú lapot kell az akku negatív érintkezője és a záródugó közé tenni, hogy a szerkezet ne ázzon be. Összeszerelés előtt célszerű az alsó csatlakozó felületeket megtisztítani és bőven szilikon zsírral megkenni, egyúttal a hajtómű is kapjon kenőanyagot.
Miután a cellát bedugtuk a hengeres házba, nézzük meg, hogy felül érintkezik-e a pozitív pólus. Ezután hajtsuk az akku alá a negatív érintkezőt és az egészet dugjuk vissza a külső házba. Tegyük be az alsó szigetelő/tömítő lapot és az alsó záródugót illesszük be a helyére, jól nyomjuk meg és fordítsuk el kb.30 fokot jobbra ütközésig.
Ha jól csináltuk, a motor direktben megy az akkuról és a fogkefe olyan erős lesz, hogy akár cipőt is lehet vele kefélni (csak a sorrendre ügyeljünk). Nálam a bontott akkuval kb. két hónapig megy el. Az akku merülésére a csökkenő fordulatszám fog figyelmeztetni.
Jó barkácsolást kívánok.[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
Sajnos a fényéről nincs fotóm, a lámpa pedig már nincs nálam. A fényszóróban a ledet tartó réz hűtőtömb előre-hátra mozdításával lehet a fókuszon változtatni.
Azt látjátok, hogy lyukakat kellett fúrnom a házba, mert a hűtő ventilátor az akku házból szívja a levegőt (azokat is hűtve) és a fej hátoldalán fújja ki a meleg levegőt. Az eredeti robbanásbiztos felépítés így már oda van, de így kb ezer év+ 1 napig még működni fog.
Ha nem unjátok és bánjátok, mutathatok még pár dolgot. Elég sok lámpát építettem át ledesre úgy, hogy kívülről mind eredeti maradt. -
Gibbs
csendes tag
Egy újabb érdekesség. Ez a tegnap postolt bányászlámpa testvére, szintén az NDK-ból. Anno kb. 40 éve a bányászok és a vasutasok használták.
Utoljára kb.15 éve használta a tesóm horgász lámpának, lapos elemekkel. Tavaly találtam rá , még döglött kis hal is volt benne. Egy alapos tisztítás után kívül-belül olyan lett, mint az új. -
Gibbs
csendes tag
válasz Gargouille #37692 üzenetére
Itt van ni a feje. Ez egy kiváló NDK (fiatalok kedvéért: a régi Kelet-Németországot hívták így) gyártmány. Ahol a vastag kábel jött az akkutól, azt a töm.szelence nyílást egy kicsit felbővítettem és most ott csücsül egy 16340-es LiIon akku, egy kupakkal lezárva. A régi két izzószálas égő helyére került egy XR-E Q5 led egy Alu hűtőtömb tetején. Az eredeti forgó kapcsoló a régi. Kiválóan világít, a foncsor most is olyan, mintha új lenne, pedig kb. 40-50 éves! Az eredeti akkucsomagja már nincs meg, ezt is egy sufni mélyéről mentettem ki.
Nem tudom a másik két fotó miért nem jelenik meg, ami kívülről mutatja a lámpát?
[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
válasz sketchifun #32793 üzenetére
Sajnos nálunk is elég gyakran van áramszünet.
Ilyenkor én a SkyRay King-et állítom az asztalra a plafonra irányítva és a kisebb fokozaton is lehet mellette akár olvasni is a 25nm-es szoba bármely pontján. És akkor még ott van a magas fokozat. A négy db. 18650-es akku pedig sokáig bírja. -
Gibbs
csendes tag
válasz Kecsotam #32786 üzenetére
Én ezt ajánlanám. AAA elemmel, akkuval, vagy 10440 LiIon akkuval is megy, rozsdamentes acél, kiváló minőségű szálcsiszolt külső palást és brutális fénye van. Kb. kétszer ennyiért van ugyanez Blf. kivitelben, Nichia leddel, az még erősebb fényű. Nő rokonaimnak ajándékozgatom őket.
http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_131992.html -
Gibbs
csendes tag
válasz Veriakilis #31794 üzenetére
Én a helyedben vennék lámpánként 3 db 3W-os ún. "gyöngy" ledet, amelyeket sorba kapcsolva, hővezető ragasztóval felragasztanék akár az eredeti hűtőlapra, így csak a ledeket egymáshoz és a vezeték csatlakozásokat kell forrasztani a sor elejére és végére. A tápod 700mA-re ugyan nem hozza ki belőlük a 3W-ot, (ahhoz 900mA-es kellene), de így is lesz kb. 7W-od és szinte semmit nem kell átalakítanod. Az eredeti P4 is csak kb. 200 lument tudott 700mA-el, így a 7W ennek legalább a dupláját adja.
A P4 sincs ráforrasztva a hűtőlapra, a két forrasztott pólus tartja, esetleg van alatta ragasztó, vagy paszta, tehát egyszerően el tudod távolítani. A gyöngy ledek ugyanígy csatlakoznak.[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
Ma megjött a BG-tól az ápr. 29-én rendelt új Convoy C8-am és a postokban olvasott sok-sok dícséret ellenére a minőségtől nem vagyok elájulva. A felületkezeléssel, fényszóróval, driverrel (8x7135) semmi baj, de semmivel nem jobb, mint a pár évvel ezelőtt vásárolt UltraFire C8. A menetei viszont por szárazak voltak, a led alatt hővezető pasztának nyoma sincs és egy 15mm átmérőjű nyákra forrasztott nagyon gagyi recsegősen járó pici kapcsoló lötyög a 18mm átmérőjű fészekben, egy 8mm-es félig rozsdás alátéttel kihézagolva. Nosza a meneteket, pasztázást elintéztem, de a kapcsolót nem tudtam kicserélni, mert az itthon lévő kb. tíz féle kapcsoló egyike sem jó bele, mert túl kicsi átmérőjű a fészek, nem fér bele a 18mm-es általánosan használt kapcsoló. Szóval úgy tűnik, hogy a Convoynak megártott a dicsőség. A fénye egyébként jó, a három fokozatban 200-1420-2940mA mérhető az akkunál. Az XM-L2 T6-4C színhőmérséklete feltűnően sárgább, mint a korábbi XM-L T6-U2-1Bnek. Teccik.
-
-
Gibbs
csendes tag
válasz erik365 #19416 üzenetére
Ez nem olyan, mint amit lentebb leírtam, de ilyen is van. Ez úgy látom a 16mm-es, íves oldalú, pcb nélkül.
Ha írsz egy címet, küldök mindkettőből, aztán azt teszed be amelyik jobban tetszik, vagy jobban passzol.A kapcsolókat elmelegített végű műanyag stiftek fogják össze, amik a szétszedés során sérülnek, összerakás után már nem tartanak olyan biztosan, mint eredetileg. Egy csomó ilyen szétszedett kapcsoló maradékom van.
Az új kapcsoló filléres dolog, nem érdemes bütykölni. -
Gibbs
csendes tag
-
Gibbs
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18671 üzenetére
A te XP4-ed feltölti az akkukat 4,2V-ra? Én is ilyet vettem, de az enyém 4,15-4,18V között megáll, pedig már cseréltem is egyet, de az újabb is ilyen. Persze ez nem nagy gond, csak kíváncsi vagyok, hogy mind ilyen-e.
-
Gibbs
csendes tag
válasz Avicularia #18611 üzenetére
A kisebb reflektor átmérő miatt ennek vszleg nincs olyan hosszú fénye, mint az stl-v2-nek, de az már nem kapható. Viszont ez megy 18650-nel és 26650-nel is és egy-, vagy két akkuval, szóval univerzálisabb és ez fér bele a megadott keretbe. A linkelt darab 2600mA-es driverrel van szerelve, ennél nagyobb lehetne, de azt láttam, hogy azok éppen kifogytak, így esetleg egy driver cserével lehetne feljebb húzni, de az idő ellene dolgozik.
-
Gibbs
csendes tag
válasz Avicularia #18608 üzenetére
Ezt a Convoy lámpát nyugodtan tudom ajánlani, ez a márka és a webshop is megbízható. Ezen az oldalon találsz hozzá akkukat is, töltőt is, de azokat itthon is megveheted.
A közelgő karácsony miatt viszont a január közepi beérkezés már vsznű necces lesz.
http://www.fasttech.com/products/1699/10002364/1606003-convoy-l5-1-cree-xm-l2-t6-3b-2-group-3-5-mode-led -
Gibbs
csendes tag
válasz hpsafl #18605 üzenetére
Igen, jól emlékszel. A három áramkörben kellett volna az smd ellenállásokat "megfejelni", de annyira aprók, hogy az én felszereltségemmel és már kissé remegős kezemmel nem boldogultam vele és azóta nem is próbálkoztam. Viszont az akkuknál 8A áram felvételt mértem és úgy gondoltam, hogy ez elég is lesz.
-
Gibbs
csendes tag
Nekem (és azt hiszem a legtöbb felhasználónak) a meleg fehér szín tetszik, a 3-4000K színhőmérséklettel (lakásban ez a nyerő), de a neutral is még elmegy a 4-5000K-el (zseblámpában, biciklire ez a népszerű), de ez nagyon egyéntől függ. A meleg fehér van legközelebb a hagyományos izzólámpa fényéhez, ez éjszaka élethűbben adja vissza a környezet színeit. A neutral fehér pedig a napfény színéhez áll közel.A 6000K feletti hideg fehér szín nem feltétlenül kékes,de megváltoztatja a környezet színeit az eddig megszokott izzólámpákhoz képest, A legjobb lenne ezt is, azt is megpróbálnod és azután választani. Menj el egy boltba (ha van rá módod), ahol kézbe tudod venni őket.
[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
válasz 6.regem #17084 üzenetére
Ha te is olyan messzire akarsz világítani, mint a000, akkor ezzel a lámpával nem fogsz. Nekem ennek az eredetije van (Sky Ray King). Ezt távolságra még a tuningolt lapos elemes lámpám is lenyomja. A három ledes lámpák általában nem throwerek. Sok fényt adnak, de nem messzire, inkább floody a fényük.
Ilyen értékű lámpa még simán átmegy a vámon. Az enyém még drágább volt,de nem kellett miatta fizetni, viszont ne rendelj vele együtt semmit, mert az már lehet, hogy sok lenne. Inkább adj még egy rendelést, ha kell valami.
Abban a kategóriában, amit a000 is keres az STL V2-nél nincs jobb. -
Gibbs
csendes tag
válasz Auratech #16233 üzenetére
Tavaly ősszel voltam Aggteleken a barlangban. Szóltam előre a csoportvezetőnek, de enyhén szólva sem örült az én világításomnak. Egy SkyRay King volt nálam, nejemnél C8, de a vezető csak egy-egy rövid időre engedte meg, hogy használjuk. Erre számítsatok.
A csoport tagjait is megosztotta a ténykedésünk. Volt aki köszönte, voltak, akiket bosszantott a világításunk, úgy hogy nagyon nem is erőltettük.[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
Nekem is az udvari lámpában van ilyen nyitott égő, csak a lámpa üvege védi és az eresz alatt van. December elején tettem fel, semmi baja nincs. A lámpa házán alul vannak lyukak, így nem tud bepárásodni és az esetleg bekerülő víz is kifolyik. Az enyém 60x5730 SMD ledes, 15W-os és 7,20 USD-ért vettem a BuyinCoins-nál.
A MiniInThebox és a LightInTheboox szerintem ugyanaz a cég, csak két webáruházat (vagy többet)működtet.[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
Én február 22-én rendeltem náluk egy 1W-os E14 foglalatú Led égőt sólámpába (2,99USD). 23-án feladták, egy belga szállító hozta Mo-ig, március 6-án a kezembe adta a postás.
Csak megjegyzem, hogy a két nappal korábban a fasttech-nél rendelt cuccom még meg sem jelent a posta trackingen, a febr. 12-én a DX-től rendelt cuccaim még mindíg "célországba elküldve" állapotban állnak, a banggood-tól febr. 20án rendelt dolgok febr. 13-tól vannak ugyanebben az állapotban.
Szóval a többiekhez képest a light..meglepően gyors volt. -
Gibbs
csendes tag
válasz Zola007 #15647 üzenetére
Nekem van ilyen, csak SkyRay King névre hallgat. Jó erős lámpa, de közel sem 3000 lumen. Mint általában a több ledes lámpáknak, nincs olyan koncentrált fénye, mint pl. egy C8-nak, viszont jó nehéz. Előnye, hogy az akkuk párhuzamosan vannak kötve, így elmegy akár egy, vagy két akkuval is, ha szükséges. A leírással ellentétben nem memóriás. A kapcsolója elektronikus. Két állandó fokozatú és van rajta egy rejtett strobi, de elkelne rá egy még kisebb fokozat is.
[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
válasz ecaddsell #14872 üzenetére
Mielőtt kiadnék (esetleg feleslegesen) kb. 20 dolcsit egy új driverre, én a helyedben átforrasztanám a driver pereménél a test forrasztásokat és még egyszer alaposan átvizsgálnám a kapcsoló környékét, mert szerintem az a leggyengébb pontja a lámpának, tekintettel a viszonylag nagy akku áramokra.
Ha mégis kell (vagy akarod) cserélni a drivert, akkor csak annyit csiszolhatsz le az átmérőből, hogy még maradjon a szélén az aranyozott sávból, hogy meg tudd forrasztani.
Én az ilyen kétrészes drivernek leforrasztottam inkább az akkucsatlakozó lapját és hozzáforrasztottam az eredeti lapot, de ott az akku lapon nem volt semmiféle alkatrész és vezetékkel volt csak róla átvíve a + pólus. -
Gibbs
csendes tag
Jó estét az Uraknak!
Elnézését kérem mindazoknak, akikkel a márc. 20-i esti beszélgetésem, megszakadt, illetve akiknek azóta sem válaszoltam, de gyenge számítógépes ismereteim mellett a gépem hardwere is megadta magát. Ez a gép egy Isten csapása.
(Nemrég múlt 3 éves, eddig kétszer cseréltek benne LCD kijelzőt és háromszor LCD kábelt, az akkuja egy évet sem bírt ki, tavaly a hálózati tápegysége is tönkre ment. Most megint a kábel ment tönkre, de a szakik azt javasolták, hogy ne vegyek bele 12eFt-ért, hanem dobjam ki az egész gépet és megforrasztották a régi kábelt. Ma kaptam vissza, de már tapasztalom, hogy megint elkezdett villogni a kijelző). Kell vennem egy másik gépet. -
Gibbs
csendes tag
Úgy látszik ez sem működik. Én nem találom a feltöltött fotóimat. Egy kereső jelenik meg, aztán semmi
Ti meg tudjátok nyitni?[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
Ennek a lámpának ez már a harmadik változata. Ilyen most a lámpa belülről:
http://picup.hu/9mfzyk.jpg -
Gibbs
csendes tag
És ilyen az elvileg 2000 lumenes King, ugyanonnan fotózva:
http://picup.hu/59czyj.jpg -
Gibbs
csendes tag
Ilyen lett a fénye a 3xQ5-nek:
http://picup.hu/6uizyh.jpg -
Gibbs
csendes tag
A Mozillával sem megy a képfeltöltés. Valaki szánjon már meg és dedós módszerrel mondja el lépésről lépésre, hogyan kell csinálni.
-
Gibbs
csendes tag
válasz M_o_g_y_i #12153 üzenetére
Én pedig a 3xXM-L T6-os drop-in-ból kifeszegettem a csálén álló T6-okat és tettem a helyükre 3 db Q5-öt. Ezt tettem bele egy régi lapos elemes lámpába, egyenlőre 3 db 16340-es akkuval hajtva, egy 3A-es driverral, párhuzamosan őket. Olyan erős koncentrált fénye lett, hogy lealázza a most vásárolt, 2000 lumenesnek mondott Sky Ray Kinget.
Ha valaki felhomályosítana, hogyan tudok most fotót beilleszteni, akkor azt is tennék be. Régebben ment, most nem tudom miért nem. -
Gibbs
csendes tag
Ok! Az rendben van, de a ki-be kapcsolást és a módozat váltást kellene megoldani.
Az lenne jó, ha az eredeti driveren meg lehetne hagyni a kapcsolást végző áramköri elemeket. De az elektronikához ilyen mélységben sajnos nem értek. A Fonarevkán tettek fel fotót a kivett driverről (lehet,hogy vmelyik itteni fórumtárs linkelte be?). Abból úgy látom, hogy a reflektort az akku felől rögzítik egy csavarral, amihez csak a driver kiszedése után lehet hozzáférni. Valaki meg tudná mondani a fotó alapján, hogy lehet-e az eredeti kapcsoló áramkört használni?
Most már csak azt kellene tudnom, hogyan tudom ide beilleszteni a fotót. -
Gibbs
csendes tag
válasz Zsolt74 #12083 üzenetére
Azt hittem neked is van Kinged és talán próbáltad moddingolni. Rengeteg kapcsolóm van itthon, különböző méretekben, de ezek csak max. 1,5A terhelhetőségűek. Ha az eredeti elektronikus kapcsolót le akarom cserélni, akkor a kapcsolónak 9A-t kellene elviselnie. Na, ilyen kapcsolóra lenne szükségem. Szerintem pontosan azért csinálják az elektronikus kapcsolókat, mert ekkora áramot kis méretű, mechanikus kapcsolóval nem lehet átvinni. Egyébként a Kingben eredetileg is párhuzamosan vannak táplálva a ledek egy nagy méretű nyákon elhelyezett hármas driver egységgel, csak alacsony a kimenő árama. Én három db. párhuzamos üzemű 8x7135-ös driverrel oldanám meg, amelyek egy-egy ledet hajtanak, de a közös betáp áramkörben sajnos 9A-t kellene kapcsolgatni.
Queen-t ismerem, nekem is volt, de az abban is jelen lévő elektronikus kapcsoló miatti kikapcsolt állapotban is folyó stand by áram olyan magas volt, hogy lemerítette a benne hagyott akkukat. Mindíg ki kellett őket venni. Ezt meguntam és egy itteni fórumtársnak nagy engedménnyel eladtam. A Kingnél már megoldották ezt a problémát úgy, hogy egy negyed fordulattal meg kell lazítani az akkuházat és az áramkör megszakad. A Queennél ez az eltérő szerkezet miatt csak úgy működött volna, ha teljesen szétcsavarom a lámpát.
Szóval a teljesítmény növelésében az alapvető gond az akkuk párhuzamos kötése miatt előálló igen magas bemenő áram kapcsolhatósága. -
Gibbs
csendes tag
-
Gibbs
csendes tag
válasz DolbySys #11474 üzenetére
Január 23-án rendeltem a lightmalls-tól egy SkyRay King lámpát 44,70-ért és hogy elérjem a 45USD-t (amitől ingyen van a nyomkövetés) egy US/EU átalakítót 0,78-ért. Így 45,48USD-t fizettem és jan 31-én a kezemben volt a lámpa, vámfizetés nélkül. A csomagra 17USD értéket írtak. A LM-tól eddig minden rendelésem legfeljebb 10 nap alatt a kezemben volt.
A január 19-én az int.outdoor-tól a rendelésemet csak jan. 30-án vette át a SingPost.
A jan 24-i fasttech rendelésem is csak 29-én került a HongKong Post-hoz.
Most már persze hiába rendelünk, csak febr. 15 után dolgoznak fel mindent![ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
-
Gibbs
csendes tag
válasz M_o_g_y_i #10558 üzenetére
Én is kb. egy éve keresek 20mm átmérőjű, kétcellás, 3xT6-hoz való drivert, amivel jobban világítana a lámpám. Ezt vettem, de még nem tudtam megmérni, hogy jobb-e a meglevőnél.
http://www.lightmalls.com/8-4v-3000mah-5-mode-led-flashlight-circuit-board-led-flashlight-driver-for-3xcree-xm-l-t6-or-5xcree-xm-l-t6
Ez most is kapható és 12 nap alatt megérkezett, pedig volt benne egy négy napos ünnep is.[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
Nemrég írtam, hogy vettem egy nagyon szép, 3x16340 akkuval működő BlackShadow Queen lámpát a fancyfire-nél. A lámpában benne hagyva az akkukat, azok pár nap alatt lemerültek. Reklamáltam a szállítónál, de nem reagáltak, ezért a 44. napon, október 29-én dispute-t indítottam a PayPal-nál, refundot kérve.
2 napon belül válaszolt a fandy, elnézést kértek a hibáért, de nem kapták meg a leveleimet. Azt kérdezték, hogy ha küldenek egy másik drivert, ki tudom-e magam cserélni. Azt válaszoltam, hogy ha megírják, hogy hogyan tudom kivenni a régit ( nem úgy van rögzítve, mint a hosszú, több akkus lámpákban), akkor ki tudom cserélni, de mi lesz a garanciával!? Na, erre nem jött válasz.
Ma értesített a PayPal, hogy a dispute-t lezárták, mivel az eladó elfogadta a refundot, 48 dolcsit utalnak vissza a számlámra. Korrekt eljárás, 10 nap alatt lezajlott.
A lámpa egyébként nagyon szép kidolgozású, rendesen működik is, csak használat után kiveszem belőle az akkukat. Kipróbálom CR123-as elemekkel is, vajon azok is lemerülnek-e benne. Ha igen, legfeljebb cserélek benne drivert, annyit megér, így hogy most ingyenben van. -
Gibbs
csendes tag
Én október 11-én rendeltem három helyről ezt-azt.
A lightmalls-tól már 25-én a kezembe kaptam a csomagot, pedig volt benne egy 4 napos ünnep.
A kaidomain 16-án küldte el a másodikat, a DX 22-én a harmadikat, de egyikről sincs semmi hírem. Ezekhez nem adtak tr. number-t, így nem is tudom, hogy hol tartanak. Ennyit még karácsony előtt sem vártam. -
Gibbs
csendes tag
válasz Mittu88 #9729 üzenetére
Én is tegnap indítottam el-a 44. napon-egy dispute-ot a PayPal-nál, mert a fancyflashlights.com nem válaszolt a leveleimre a kis aranyos BlackShadow Queen hibája miatt. Én is kértem a 48USD-re refund-ot. Azt írták, hogy értesítik az eladót és ha elfogadja a refundot, akkor fizetnek, ha a szállító nem válaszol, akkor nov. 18-án automatikusan lezárul a dispute és visszafizetik a pénzt. Kiváncsi vagyok, erre lép-e a szállító.
-
Gibbs
csendes tag
válasz belsodavid #9668 üzenetére
20mm-es, 3A-es drivert nem nagyon fogsz találni. Én két akkus, 3xT6-hoz kerestem ilyet nagyon sokáig, mert kevesellettem a kb. 1A áramot a faroknál mérve. Nemrég találtam egyet a "lightmalls"-nál. A napokban meg is jött, kiszedtem az erdetit és ugyanolyan, mint amit küldtek. Ez sem tud 3A-t. Szóval a megrendelt driver az egy lutri.
Ha mégis 20mm-es kellene, akkor itt van egy, de ez is csak 2,5A-es, úgy hogy nem vagy vele előrébb.
http://www.kaidomain.com/product/details.S008845 -
Gibbs
csendes tag
válasz belsodavid #9649 üzenetére
Miért kell neked az alumíniumot rézzel összeforrasztani? Ha a driver pill (ház) aluminiumból van, akkor a driver helyén mindíg bele van préselve egy réz gyűrű, amihez a driver külső peremén körbefutó negatív pólust hozzá kell forrasztani. Különben gyárilag sem tudták volna a drivert a pillhez hozzáforrasztani!
Az a gyanúm, hogy a drivert nem vetted ki, ezért gondolod, hogy az 20mm átmérőjű. A valóságban az az átmérő, amit te a driverre gondolva mérsz, ennek a bepréselt réz gyűrünek a külső átmérője. A belső átmérője vszínüleg 17mm-es, amibe passzol a 17mm-es driver.
Tegyél fel egy fotót a driveredről. -
Gibbs
csendes tag
válasz belsodavid #9646 üzenetére
A driver alsó megtámasztására a műanyag közdarab megfelelhet, de a driver peremének fémesen érintkezni kell a házzal, a hővezetés miatt. Néz körül odakint, hátha találsz 1-1,5mm vastag egyerű villamos réz kábelt. Azt csupaszíts le és hajlíts belőle akkora karikát, ami kitölti a hézagot és kívül a házhoz, belül a driverhez forraszthatsz, minél több helyen.
[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
válasz belsodavid #9639 üzenetére
Működni fog, de a megtámasztó váll azért kell, hogy az akkut szorosan tartó farok sapka szorító ereje ne tépje le a forrasztást. Ha nincs ez a váll, akkor a kis forrasz lábak a nyomástól le fognak szakadni. Inkább egy gyűrűt kellene bele tenni, de annak esztergálása többe kerülne, mint egy lámpa.
Egyébként az én tegnap (lightmalls-tól) érkezett U2-es C8-amban is 17mm-es a driver. Nem lehet, hogy te mérted el? Ez az U2 jóval melegebb fényű, mint a T6, inkább neutral színű a tegnap esti összehasonlítás szerint. -
Gibbs
csendes tag
Nemrég vettem egy ilyen kis "királynőt", de arra Black Shadow van írva, mint gyártó, U2 leddel. Nagyon jó kidolgozású, szép kis lámpa, egyetlen baj van vele, hogy ha benne hagyom a 16340-es akksikat, akkor másnapra lemerülnek 0,7-0,8V-ra. Valószínüleg valami zárlat lehet a driverben. Érdekes, hogy ha kiveszem őket, 1-2 óra múlva 2,7-2,8V-ot mutatnak. A kínai ünnep alatt írtam a szállítónak, de úgy látszik, még nem ért véget náluk az ünnep, mert nem válaszoltak. Most sürgetem őket.
-
Gibbs
csendes tag
Nekem nagyon könnyű volt. A kínaiak annyi ragasztót tettek az MC-E alá, hogy az felnyomódott a led fölé és beleragadt a reflektorba. Ahogy lecsavartam a fejet, le is szakította a dómot, de a led működőképes maradt. Aztán elküldtem vissza, de mikor az egész lámpát kérték, akkor hagytam a fenébe az egészet és tettem be helyette egy XM-L-t.
-
Gibbs
csendes tag
két napja megjött a kis Blackshadow Queen lámpám. Nagyon minőségi darab, minden porcikája kifogástalan. Este próbára be is tettem a nem teljesen feltöltött 3db védetlen Spyderfire 16340-es akkukat, próbálgattam, hasonlítgattam a többihez. Nagyon jól világít, de persze a két 18650-es, 56mm-es fejű XM-L nek erősebb a spotja.
Tegnap elvittem magammal,egy ismerősnek meg akartam mutatni és nem kapcsolódott be. A próbakor semmi jelét nem mutatta, hogy merülnének az akkuk. Hazamenve rögtön megmértem a kivett akkukat, 0,8-0,9V!!!-ot mértem rajtuk. Na mondom ezek kukába mennek, de azért betettem őket a töltőbe. Mostanra feltöltődtek 4,22V-ra. Sötétedéskor újra próba következik.Ezek szerint a lámpa driverja nem akadályozza meg a túlmerítést. Na ezért nem ajánlott védetlen akkukat többakkus lámpában használni. Kiváncsi leszek, hogy menthetők-e a kis akkuk.
Lámpa:http://fancyflashlights.com/goods.php?id=422[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
-
Gibbs
csendes tag
válasz Zozzant #8464 üzenetére
Ez a menet bizony inkább csak "körmenet". Ha nem akarsz a visszaküldéssel sz.rakodni, akkor vágj egy kb. 1cm széles alufólia csíkot és azt tekerd rá szorosan a menetre, majd utána csavard fel a kupakot. A fólia menetek számának változtatásával el tudsz érni egy olyan állapotot, amikor a kupak megszorul. Ha a menetes cső szimmetrikus, akkor célszerű a rokkant menetet a fej felőli oldalra tenni, így akku cserekor nem kell ezt a herce-hurcát megismételni.
-
Gibbs
csendes tag
válasz wargabcy #8402 üzenetére
Ezt a töltőt ne vedd meg! Nekem van ilyen (is), de a védett 18650-es akkukat úgy kell bele- és kifeszegetni, nem támasztja meg a 16340-es akkukat, továbbá igen hosszú a töltési ideje, nagyon alacsony a töltőáram.
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor vegyél TrustFire 001-et, de ennek is alacsony a töltőárama. Ennek van egy újabb változata is, az már tud 1A-el is tölteni. Kicsit drágább az UltraFire UF-188, ezen a töltő feszültség és a töltő áram is állítható. Ha jó és megbízható töltőt akarsz, akkor vegyél Xtar WP2 II-t. Ezt itthon is kapsz, ha nem akarsz külföldről vásárolni.
http://vape42.hu/termek/xtar_wp2_ii_.html#termekKepek -
Gibbs
csendes tag
válasz gepeszgyerek #7259 üzenetére
Én február 2-án rendeltem náluk egy drivert, 4-én (szombaton!) feladták, 6-án (hétfőn) felvette a Singapur Post, 9-én (csütörtökön) Bp-re érkezett, 10-én (pénteken) vámkezelték és 13-án (hétfőn) a postás a kezembe adta. 2,5 USD volt a regisztrált küldemény ára. Szerintem nagyon korrekt volt az ügymenet (vagy csak szerencsém volt)?
-
Gibbs
csendes tag
válasz jozsi252 #7017 üzenetére
Az elem/akku lemerülést cserével, vagy méréssel meg tudod próbálni. Ha nem az okozza, akkor valószínüleg a farokkapcsolónál van kontakt hiba. Szedd szét, tisztogasd meg és jó szorosra csavard össze. Azt is megnézheted, hogy a driver testforrasztása (a tartóhoz) nincs-e elrepedve.
-
Gibbs
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest