Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21551) Sirandrish


Sirandrish
legenda

Köszi mindenkinek a segítséget!
Még egy olyan kérdésem lenne hogy kezdésnek mit lenne érdemes venni?
Ezt az Alcor Myth LED-et néztem első körben, de aztán elolvastam róla a véleményeket, aztán inkább le is tettem róla.
Van hasonló árban (vagy kicsit drágábban) jó vétel? 60-80K-t egészen biztosan nem adnék most egy ebook olvasóért.. :B

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21552) aggleány válasza bwoay (#21544) üzenetére


aggleány
addikt

Köszi, azt nem tudtam, hogy ezeket máshogyan szigetelik. Megint tanultam valamit. :R

Nem gondoltam, hogy egy egyértelmű hibánál szórakozni fognak velem. Elvégre is nem egy filléres cuccról van szó, úgyhogy elvártam volna a korrekt hozzáállást. Mindegy, megoldódott, de ez nekem akkor sem korrekt kezelés. Megkérdeztem, hogy lehet-e törölni a reklamációt, mert akkor törölném, de nem lehetett.

(#21553) aggleány válasza Skynet258 (#21545) üzenetére


aggleány
addikt

Valamiért én azt hittem, hogy egy ekkora cég korrekt lesz. Az pedig fel sem merült bennem, hogy egy ennyire egyértelmű témában is ügyeskedni kell, és nem lehet korrekt módon elmondani, hogy mi a helyzet.

A másik, hogy nekem gyorsan kellett a könyvolvasó, és az elállással ugye csak megy az idő, más kereskedőnél megvenni alapból még egy hét minimum, náluk meg fura lenne, ha egyszer már nem kellett.

Ez van, így jártam. Szerencsére vettem ezt a csereizét, úgyhogy problem solved. :K

Legalább most már tudom, hogy legközelebb mit kell csinálni ilyen esetben. Gerincmentesen kell viselkedni, és rögtön jobb a helyzet. Az a baj, hogy az én jól fejlett igazságérzetemmel egyre kevésbé lehet létezni. :((

(#21554) f_sanyee válasza Sirandrish (#21551) üzenetére


f_sanyee
senior tag

Kindle Paperwhite

(#21555) Ébri válasza aggleány (#21553) üzenetére


Ébri
senior tag

Igaz nem működésében rossz, de a külcsín is számít, én pont most jártam úgy egy székkel, hogy a GLS nem tudom mit csinált, de mintha betonon húzták volna a dobozt szétnyitva, így több helyen lekoptatták a fém részeket, viszont mind a szék alján. Ott a bolt kapásból azzal indított, hogy vihetem vissza, vagy adnak engedményt. Ugyanennél a széknél rossz csavarokat adtak (10mm-el rövidebbet), mivel 140 ft volt megvettem, de simán bemehettem volna cserecsavarért. Nekem ez a normális hozzáállás.

Ugyanakkor a hozzáállás erősen függ attól is, melyik alkalmazottal beszél éppen az ember, ugyanannál a cégnél.

Én Kobon (Aura HD) koreadert használok egy ideje, abban van könyvtáras lépegetés.

(#21556) aggleány válasza Sirandrish (#21551) üzenetére


aggleány
addikt

Az a legegyszerűbb, ha beírod a keresőbe, hogy könyvolvasó vagy ebook reader, és az árukeresőben megnézed, hogy mi fér bele a keretedbe, aztán elolvasol róla pár tesztet, vagy ha már van pár konkrét típus, itt is kérdezhetsz. Szerintem nem érdemes világítás nélkülit venni, sőt, én most már ragaszkodom a szabályozható színhőmérséklethez, mivel ott tudod kicsit sárgásabbá tenni a hátteret, ami nem hangzik nagy dolognak, de az.

Könyvolvasónál véleményem szerint nincs olyan, hogy kezdő szint, mivel ugyebár olvasni profin tudsz, tehát szeretni fogod, és ilyen eszközt nem pár hónapra vesz az ember. :N

Az én utolsó olvasóm, ami most elromlott, két és fél évig működött. Kiszámoltam, hogy havi 1.500,- Ft-ért olvastam, ami a mai könyvárak mellett nagyon megérte még így is. Az előző olvasóm egy ismerősnél van, majdnem 5 éves, és azóta is hibátlanul működik.

Mivel írtad, hogy teljesen kezdő vagy, érdemes lenne elolvasni a topik elején belinkelt "Elektronikus könyvolvasó választása" című irományt. Már nagyon régi, de az alapok benne vannak, az is, hogy mi alapján érdemes választani. Ad egy kis támpontot. A 3. és 4. oldal kell a választáshoz.

(#21557) Bozek válasza Sirandrish (#21551) üzenetére


Bozek
nagyúr

Alapvetően 40-50 könyvnél már bejön egy drágább könyvolvasó ára is, átlagban 1000-1200 Ft-tal olcsóbb egy e-book, mint egy normál könyv (köszönjük meg a magyar áfának, hogy csak ennyivel).

Az Amazon Kindle esetében nekem 2 dolog hiányzik (ebben a fontossági sorrendben): az epub-támogatás és a magyar nyelvű menü.

[ Szerkesztve ]

(#21558) Sirandrish


Sirandrish
legenda

Köszi ismét mindenkinek! :R
Szétnézek, és ha lesz kiszemelt, akkor visszajövök :)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21559) csibe1 válasza Sirandrish (#21558) üzenetére


csibe1
addikt

Az epub támogatás hiánya sem gond, mert a Calibre programmal tudod az epub-ot mobiba, azw-be konvertálni.
Az aláírásod nézve meg talán az angol sem probléma, de nem is szokták agyonbonyolítani a menüt. :)
Az aprón is találni elég jó árban, de a garinak érdeklődj utána.
Az Alcor Myth LED-et kihagynám a helyedben, nem sokkal drágább a Paperwhite, és annak profibb a világítása.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#21560) Sirandrish válasza csibe1 (#21559) üzenetére


Sirandrish
legenda

Nem vagyok perfect angol, de egy ilyen kütyüvel valszeg elboldogulok magyar menü nélkül is :KEgyébként Paperwhite-ból mindegy hogy melyik? Csak mert látom van egy 380 féle/fajta :D

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21561) csibe1 válasza Sirandrish (#21560) üzenetére


csibe1
addikt

Szerintem, a 4-es most jó árban van aprón, az 5-öst nem nézegettem, de úgyis írnak majd még páran; és kijavítanak ha úgy van.
Múltkor volt akcióban kintről 88-90 euróért.
Aprón 25ezer, garit passzolom
Alza - 2év gari - 45ezer

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#21562) Sirandrish válasza csibe1 (#21561) üzenetére


Sirandrish
legenda

:R

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21563) Bozek válasza csibe1 (#21559) üzenetére


Bozek
nagyúr

A Calibre nem csodaszer. A megfelelő beállítások nélkül nem biztos, hogy ugyanaz lesz az epub és a mobi formázása a konvertálás után. Persze ha nem nagyok az igények, az is elmegy.

Persze letölthetném a megvett könyveim mobi-ban is, csak ha már mindent epub-ban szedtem le, akkor nem állok neki újból.

(#21569) Oldman2 válasza mAtThEw0319 (#21414) üzenetére


Oldman2
veterán

Megjött már?
:F

(#21570) vhw


vhw
addikt

Nem olyan régóta van egy Bookeen Diva HD olvasóm.
Lehetséges erre vásárolni külföldi (angol/amerikai), frissen megjelent könyveket?
Tudtok ajánlani ilyen áruházat?
(A kobo áruházába ugyan lehet regelni, de a számlázási adatoknál magyar címnél rögtön kiveszi a kiválasztott könyvet - hogy nem elérhető.)

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#21571) csendes


csendes
őstag

Bármelyik áruház jó két feltétellel:
Egyrészt legyen joguk Magyarországon az adott e-könyv terjesztésére, ez több nagy magyar könyváruházra igaz, például bookline, libri, lira, stb.
Másrészt vagy ne használjanak digitális szerző jog védelmet (DRM) vagy az Adobe DRM-et használják. Vagyis Amazontól nem fogsz tudni DRM védett könyvet megvenni.
Ha angol és amerikai érdekel, akkor a Google Books a logikus választás, de lesz ami Magyarországon nem érhető el: [link]
Bár nem könyváruház, de sok ingyenes könyv elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtárból [link] és a Project Gutenbergtől [link]

[ Szerkesztve ]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#21572) vhw válasza csendes (#21571) üzenetére


vhw
addikt

A nagy magyar áruházakban sajnos nem elérhetőek a frissen kiadott külföldi címek - talán idővel sem(?).

Az Apple bookstore első pillantásra jónak tűnt, amíg nem tudatosult bennem a nyílvánvaló - hogy csak Apple eszközökön lehet olvasni (de hát pont erre volna a külön olvasó).

Az imént sikerült az ebooks.com-on vásárolni; friss kiadások is vannak fent, az Adobe ADE rendszert használják (nem okozott gondot, hogy milyen országot adok meg - legalábbis elérhető volt az, amit szerettem volna - talán csak az áfa számításnál van jelentősége? A 27%-ot legombolták), és lehet használni paypal-t is.

Érdekes, hogy a bookline-ról korábban vásárolt könyveknél nem kellett szórakozni az Adobe regisztrációval - csak simán letölthető volt az epub fájl és lehetett is átmásolni az olvasóra.
Az ebooks esetében már muszáj volt instalálni az ADE programot, regisztrálni, hozzárendelni a pc-t és az ebook olvasót, hogy rámásolhassam.

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#21573) consono válasza vhw (#21572) üzenetére


consono
nagyúr

A DRM rossz :(((

"In God we trust. All others must bring data"

(#21574) Bozek válasza consono (#21573) üzenetére


Bozek
nagyúr

De melyik volt előbb? A lopás vagy a DRM? Amúgy én is a DRM ellen vagyok, mert az is szív miatta, aki amúgy is megvenné a könyveket, ha nem lenne rajta. Szerencsére a magyar áruházakban csak soft DRM van (belerakják a könyvbe, hogy te vetted meg).

A legjobban amúgy az SFPortal kezelte a dolgot (amíg még lehetett ott könyveket venni). Ott így kezdődött egy könyv:
"Arra kérünk, hogy a könyveket ne oszd meg nyilvánosan, ne küldd el másoknak, ne töltsd fel fájlmegosztó oldalakra. Ha tetszik a könyv és ajánlanád ismerőseidnek, barátaidnak, akkor kérünk, ajánld az ebook.sfportal.hu oldalt, ahol mások is megvásárolhatják a saját példányukat.

Ha esetleg Te magad más forrásból jutottál hozzá, mint az SFportal webboltja (átküldte Neked valaki, torrent oldalról szedted le), akkor is jó szórakozást kívánunk a kötetekhez – ám kérünk, hogy támogasd a magyar sci-fi kiadást, annak újabb és újabb műveit azzal, hogy az ebook.sfportal.hu oldaláról beszerzel egy jogtiszta példányt."

(#21575) consono válasza Bozek (#21574) üzenetére


consono
nagyúr

Ennyi :) Így kellene szerintem mindenkinek hozzáállnia a dologhoz...
(Amúgy a DRM mintha már elég rég megjelent volna, talán már William Gibson egyszer olvasható, floppy-n terjesztett "könyve" is védett volt, de ha még régebbre nézek vissza, akkor a PDF-ben már szerintem a kezdetek óta ott a jogvédelem.)

"In God we trust. All others must bring data"

(#21576) Bozek válasza consono (#21575) üzenetére


Bozek
nagyúr

Az embereknek kellene hozzáállnia kicsit máshogy a dologhoz. Olvastam FB-n olyan hozzászólást, hogy "azért vettem e-book olvasót, mert arra le tudom tölteni a könyveket". Eszébe se jutott, hogy esetleg megvegye.

És itt nem feltétlenül a pénzről van szó. Ha egy könyvet megvesznek mondjuk 1000-en, de letöltik 10000-en, abból mit lát a kiadó? Azt az 1000-et, és ebből arra következtet, hogy bukás volt a könyv, a szerző többi művét ki se adja. Külföldi szerzőknél csak mi szívunk (na meg a fordító), magyarok esetében meg a szerző is.

[ Szerkesztve ]

(#21577) csendes válasza vhw (#21572) üzenetére


csendes
őstag

Ok, akkor újra, Google Play Store Books, itt le van írva hogyan: [link]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#21578) LittleBiG007


LittleBiG007
Topikgazda

Onyx Boox tulajok! Nem vettétek észre, hogy a 3.2-es firmware települése után még az eddiginél is energiatakarékosabb az olvasó? Mintha mind az olvasás, mind az alvó állapot alatt lassabban merülne. A másik dolog, aminek örülök, hogy valóban dolgoznak a szoftveren: az általam bejelentett hibát is kijavították (ha kikapcsoltam egy alkalmazás optimalizálását, akkor ez a beállítás nem maradt meg újraindítás után.)

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#21579) consono válasza Bozek (#21576) üzenetére


consono
nagyúr

Sajnos mi még a Commodore kazettát másoló generáció vagyunk, vagy onnan jöttünk, nehéz a beidegződéseket megváltoztatni... Én mióta megengedhetem magamnak nem warezolok sem könyvet, sem szoftvert, de nem segít sem az állam, sem a kiadók, hogy ne az ellenkezője legyen az alap...
Mindegy is, nem ide tartozik a téma. Meg itt a Karácsony, ne most indítsunk vitatémát :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#21580) hockeyapu válasza LittleBiG007 (#21578) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

És direkt neked személyesen kijavították? :DD
Akkor Én meg kérni fogom, hogy színesre szeretném a kijelzőt ! :))
Na jó, ha a te géped nem füstölt el, akkor Én is frissítek !
Szóval köszi az infót ! :R

[ Szerkesztve ]

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#21581) WynNyback


WynNyback
tag

Sziasztok!

Nektek a szállítást hogy bírják az ebook olvasóitok?

Azért kérdezem mert én a hátizsákomban viszem magammal mindenhova több dolgot is ezeken az eszközökön olvasok és a többedik olvasóm kijelzője romlik el. A jelenség kb mindig az, hogy csíkok jelennek meg a kijelzőn kisebb nagyobb kiterjedésben. Nem mondok márkákat de már szinte minden nevesebb gyártótól volt olvasóm.

Mindig vettem megfelelő tokot, hogy védve legyenek de nekem most már az az egyértelmű véleményem, hogy kevésbé tartósak ezek a kijelzők mint egy sima TNT panel.

Most éppen megint garban van az egyik olvasóm és már kicsit bosszankodok emiatt. Azért vagyok rá kíváncsi, hogy most az én hátizsákos cipelésem tesz be neki vagy másnak is vannak hasonló problémái?

(#21582) LittleBiG007


LittleBiG007
Topikgazda

Szerintem meghajlanak a táskában a feszüléstől.. Az utolsó igazán jó bepattintós tokot az Amazon gyártotta le a Paperwhite 1-3 sorozathoz. Abban nem tudott volna ilyen történni, olyan masszív gyártmányú volt. Meg is kérték az árát, több mint tízezer forintba került.
Javaslom, hogy akkor Mobius kijelzős olvasóval próbálkozz. Azok pontosan az ilyen helyzeteket hivatottak jobban elviselni.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#21583) csendes válasza WynNyback (#21581) üzenetére


csendes
őstag

Kertésznadrág felső zseb, notebook táska.:K Kitömött hátizsák :W

[ Szerkesztve ]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#21584) Bozek válasza WynNyback (#21581) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nekem semmi gondom nincs a szállítással, PocketBook Touch HD3 egy gyári bepattintós tokkal. Napi szinten nálam van.

Az a fő kérdés, hogy hogyan cipeled. Mi van körülötte? Melyik részében van a hátizsáknak? Milyen a hátizsák?

A TNT panel a robbanós fajta? :D Az TFT és ez eddig is tudott volt, hogy az ellenállóbb.

(#21585) LittleBiG007 válasza WynNyback (#21581) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Most jut eszembe, a Kindle Oasis 2 és 3 sem hajlik. Fém a burkolata.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#21586) BoB válasza WynNyback (#21581) üzenetére


BoB
veterán

Nekem soha nem volt ebből bajom, de mindig ügyelek rá hogy úgy pakoljam el hogy semmi ne nyomja.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#21587) hockeyapu válasza csendes (#21583) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Aha ! Kertésznadrág felső zseb? Ott már két telót csesztem el, az egyik kiflibehajlott, de még 1,5 év után is 'műkszik'. :F
Ha szállítom, csak notebook táska, abban is védett helyre, pedig fémházas ! És csak otthon olvasok, (szállítás meg lakás és telek között).
Ja a möbius hajlékonyabb, de fölötte szintén üveg (ha jól tudom).
Egyébként meg nem kell ráülni, nem kispárna ! :(

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#21588) HugóBoss


HugóBoss
tag

Én az első kindle-met a dzsekimbe raktam, aztán áthajoltam egy korláton :D

(#21589) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
addikt

Remélem jó szolgálatot fog tenni. :DDD

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21590) LittleBiG007 válasza LendvaiFeri1 (#21589) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

:C

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#21591) Sirandrish válasza LendvaiFeri1 (#21589) üzenetére


Sirandrish
legenda

Ez hanyas? Egyáltalán honnan lehet megkülönböztetni őket? Nézegettem őket aprón, de mind tökugyanúgy néz ki :D

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21592) consono válasza Sirandrish (#21591) üzenetére


consono
nagyúr

Kívülről nehezen, de a beállításokban van menüpont erre, ami megmondja :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#21593) Sirandrish válasza consono (#21592) üzenetére


Sirandrish
legenda

Nem nagyon értem ezt. Miből tartana ráfesteni/gravírozni egy számot? :D

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21594) consono válasza Sirandrish (#21593) üzenetére


consono
nagyúr

Ha jól emlékszem a hátulján is ott a típus kód, de elég passzentos a tok a kölök olvasóján, nem feszegettem most le :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#21595) Sirandrish válasza consono (#21594) üzenetére


Sirandrish
legenda

Ja ezért nem is kell :)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21596) LittleBiG007 válasza Sirandrish (#21591) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Mivel rajta van a vízállóság, ezért csak Paperwhite 4 vagy 5 lehet. Az 5-nek viszont nagyobb a kijelzője, vékonyabb a kávája, szóval ez egy 4-es.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#21597) LendvaiFeri1 válasza LittleBiG007 (#21596) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Így van. :DDD

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21598) Sirandrish válasza LittleBiG007 (#21596) üzenetére


Sirandrish
legenda

Azigen :C

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#21599) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

Teljesen e-book noob vagyok, most vettünk anyukámnak egy Tolino Vision 4 HD-t.

Az első bajom vele az, hogyha rámegyek a kezdőképernyőn hogy "Setup now", mindig dob egy error-t. Wifi megy (böngésző működik), frissítettem szoftvert, próbáltam factory reset-et, de mindig kidobja a hibaüzenetet. Ha jól sejtem itt kéne beállítani a felhős dolgokat?
Esetleg valakinek ötlet hogy mi lehet a gond? (Hardveraprón vettük, elvileg valami bemutató darab volt, írtam az eladónak is.)

A másik hogy a betűméret elég kicsi. Ha rámegyek a nagyításra akkor viszont folyamatosan húzgálni kell oldalra mert nem igazítja a képernyő széléhez a szöveget, ez brutál idegtépő.
Mikor meg van nyitva egy könyv, felül van egy TXT gomb, ha rábökök akkor valamit átkonvertál magának. Ilyenkor már lehet úgy nagyítani a betűméretet hogy a képernyő széléhez igazítsa a szöveget (meg lehet állítani betűtípust is pl.), viszont teljesen elvesznek a sorközök, és egy egybefüggő szöveg lesz a könyvből.
Van valami más mód a nagyításra? Vagy ez függ a könyv formátumától is? Eddig csak PDF-et próbáltam. :R

[ Szerkesztve ]

(#21600) f_sanyee válasza HollyBoni (#21599) üzenetére


f_sanyee
senior tag

epub. pdf-et felejtsd el.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.