Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pavika
tag
Sziasztok!
Mavic Air 2 drónommal most repülés után vettem észre, hogy a bal első lábánál egy repedés található. Soha nem zuhant, nem ütközött. Visszaolvasva a fórumot nem én vagyok az első, akinél ez előjött. Sajnos garancia már nincs rá. Több mint 3 éve vásároltam.
Kérdésem az volna felétek, hogy kihez forduljak? Ki tudná megjavítani?
[kép] [kép] -
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Mini 3 pro feldobta hogy van rá új firmware frissítés.
Valaki fel tette már ?
Úgy hallottam ezen is korlátozni akarják a maximális repülési magasságot mint a mini 4 ben 120 méterre.
Ebben az új firmwareben már ez benne van ? -
MrTux
újonc
Helló! Egy Air után visszalépés lenne a Mini 2 SE szerintetek? Tudom, nincs 4K, 60 FPS. Viszont 250g alatt van a súlya, lehet USB-ről tölteni. Nekem ez a kettő a fontos szempont, és igazából 2,7K-ban vannak a felvételeim az Air-rel (60fps). Alkalmi, nagyon ritka drón reptető vagyok.
-
Isti015
újonc
Üdv!
Van egy újszerű, összesen négyszer reptetett Mini 2 SE drónom. Nekem hiányzik belőle a 4K.
Néztem használt Air 2-t.
Szerintetek megérné váltanom Mini 2 SE-ről egy régebbi drónra(Air 2) ami elvileg többet tud? -
BEndre34
tag
Sziasztok! Új a telefonom és bő 1 év után repülnék a P4-el, viszont a Store-ban nem találom a DJI GO 4-et (andriod). Lett helyette más app, vagy töltsem le a DJI olaláról a "régi" verziót (V4.3.54) és használjam azt? Köszönöm!
u.i.: Kerestem itt a fórumban erről valamit, de nem találtam és a Google se volt túl kegyes hozzám ebben az ügyben.
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
Készítettem a mini 2 SE-vel körpanoráma képet.
Milyen programmal tudnám megnézni/forgatni Windowson?
-
Az a baj, hogy az ilyen kérdés általában akkor hangzik el, ha valaki előre tudottan olyat szeretne csinálni, ami jogi vagy (és) etikai problémákba ütközik...
Ez kárpátisztán... élni ÉS visszaélni!

Engem volt, hogy rá akartak beszélni, hogy nézzek már szét egy terület felett.
A kérést a kérővel együtt elküldtem a picsába. -
twine
veterán
válasz
Isti015
üzenetére
A Dji magától nem "vamzerkedik"
de "házon belül" is már kínálnak megoldást arra, ha valaki szeretné a területét szemmel tartani... Azt hiszem ez így normális... Ha ők a piac egyik vezető szereplője, akkor meg kell felelni az egyre növekvő biztonsági kockázatok miatt érvénybe lépő szabályoknak. És nem csak hogy normális, hanem logikus is.. Hiszen ha ők gyártják ezeket a drónokat, ki tudja jobban, nálunk, hogyan lehet "megfigyelni" ezeket a drónokat 
...és nem csak ők kínálnak ilyen, is ehhez hasonló megoldásokat...
De azért nyugi... ott még nem tartunk, hogy egyből be legyen csatornázva minden ország területén illetékes kapitányságára a szoftver

Ahogy fölöttem is írták..."ne csinálj semmi durvát" és próbáld a szabályokat betartani...
-
Isti015
újonc
Üdv! A DJI applikáció küld valamiféle információkat második félnek(rendőrség stb..) a reptetett drón helyzetéről, típusáról/szériaszámáról vagy a home pointról?
-
reggi
aktív tag
Sziasztok! Jövő héten utazók Mollorca-ra, valakinek van tapasztalata az ottani szabályokkal kapcsolatban? Olvasgatok , egy Mini 2-vel szeretnék repülni , amit ki vettem ezzel kapcsolatban, hogy a magasság , láthatóság szabályokon kívül nem kell semmi engedély ott hozza ?
koszonom ! -
.mf
veterán
Javításnak indult, nem cserének - én is meglepődtem, hogy egy dobozos új drónváz volt benne (az akku és táv azonban a régi).
Ez volt a számlán:Remark
Warrantystatus:No warranty.Non-EUproduct. Assessment result: Physical damage; Aircraft frame broken;Gimbal &camera module broken.Reminder: After repair/replacement, faultyunit or parts will not be returned.
Aircraft frame 17.32
Gimbal&camera module 42.52
Repair Service Fee 47.64
ShippingCost 25.00
Discount 0.00
SubTotal Payment 132.48
VAT(at 27%) 35.77
GrandTotal Payment
(EUR)
168.25 -
.mf
veterán
A DJI "javítás" (csere) példásan flottul ment.
23 szerda délután vettem fel a kapcsolatot DJI supporttal chaten, majd csináltam repair ticketet, és kaptam rá a UPS szállítócímkét; aznap bevittem és fel is adtam.
25 péntek reggel megérkezett hozzájuk.
28 hétfő délután küldték a szerviz árajánlatot, amit egyből be is fizettem.
29 kedd este feladták a DHL-nek
31 csütörtök reggel pedig meg is érkezett - nem javították, hanem egy újra cserélték
- és erre még köthetek is 1 vagy 2 éves Care Refresht. -
.mf
veterán
Fejlemény: az eladó engem ugyan letiltott, de a DJI fb-csoportban a bejegyzésem nyomán többen jelentették a profilját, ki lett tiltva adok-veszek csoprotokból és marketplace-ről, és valószínűleg eljutott hozzá az infó is, hogy feljelentettem a rendőrségen, megvan a rendszám és benzinkutas felvétel - így ma rámírt, hogy "véletlenül" rossz drónt adtak oda...
(meg persze véletlenül hajtott azonnal el, amint jeleztem, hogy valami nem stimmel, véletlenül nem várta meg, míg az adásvételit aláírjuk, véletlenül tiltott le, véletlenül nem regisztrálta át a Care-t, stb...)
Ami amúgy szuper
Ugyanis tegnap, amikor az első nyomozó elkezdett foglalkozni az ügyemmel, nem sok jóval kecsegtetett, azt mondta, hogy szinte lehetetlen bizonyítanom, hogy a jó helyett a töröttet adta oda, csak akkor, ha ő maga ismeri be. Nos, megvan a beismerő vallomás
Felajánlotta, hogy csináljuk vissza a dolgot, visszaadja a pénzt, amikor újra Bp-n lesz jövő hétfőn. Csakhogy a drón meg már úton Szombathely felé. Gondolom a következő checkpoint a bevizsgálás, ami után küldenek egy ajánlatot. Twine, a bevizsgálásnak van díja, vagy csak a futárdíjat kell kifizetni, ha mégsem kérem a javítást? -
twine
veterán
Erre te tudod a választ,te jobban otthon vagy LH.-ban mint én.
Amit írtam hogy a DJI nem tilt csak rendkívül ritka esetekben, ez biztos.
Ez nem zárja ki azt ,hogy itthon bármilyen hatóság "megb@sztasson" a drónod miatt...Az viszont tényleg érdekel, hogy a LH-nak és a Rendőrségnek van közös adatbázisa , erre felkészített szoftvere ami lopott drón regisztrációja esetén megvillogtatja Gizike előtt a piros allert! feliratot?
Vagy a járőrnél aki kimegy ellenőrizni mert valaki bejelentést tett illegális dronozasrol , van egy használható adatbázis a lopott madarakrol?Vagy ,és erre biztosan tudod a választ , a mydronesapce össze lenne kötve a rendőrségi adatbázissal?
Szemtelennek tűnhet az írásom, de nem ez a cél...valóban érdekel, bár nehezen hiszem mindezt itthon ,Magyarországon
Tudom ,bármi lehetséges, és le is foglalhatják,aztán akkor ki is derülhet,de egyelőre még én azt gondolom ehhez "vadnyugat" van itthon.
Pedig hidd el, én lennék a legboldogabb, ha ennyire biztonságban lennének a madaraink.
Persze a tévedés jogát fenntartom , és tanulni mindig készen állok
A napokban pont találkoztam egy emberrel aki mesélt arról ,hogy itthon is milyen rendszerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ki tudják rúgni alolam az irányítást miközben dronozom
ittam a szavait, nem gondoltam hogy ennyire felkészültek vagyunk helyenként
-
Schaf
tag
Lassan ugyan vége a nyárnak, de még mindig sokan keresgélnek információkat, pláne sokan gondolják azt, hogy ha a repülés adott országban "X" szabályok szerint megengedett, akkor a felvétel készítés is.
Ez bizony nagyon nem így van, rengeteg EU ország komolyabban veszi a GDPR-t, így bár technikailag repülhet egy UAS, gyakorlatbán számos más törvényt is figyelembe kell venni, ha pl felvételeket akarsz készíteni, vagy adott esetben kihozni azokat az adott országból (!!)
Mivel rengeteg infó és rengeteg ország, nem is tudtuk még mind feldolgozni, dea frekventáltabb helyeket egy FB csoportban összeszedtük. [link]
Szolgáltai közlemény: Akit nem érdekelnek a szabályok ne eröltesse magát, a csoport azoknak szól, akik szabályosak akarnak lenni máshol is, vagy pl nem akarnak bután nézni, ha egy horvát rendőr megkínálja őket egy 3000 EUR-os csekkel az ellenőrzéskor. -
twine
veterán
A DJI-hoz nagyon közelálló forrásból tudom, hogy a DJI nem tilt gépeket lopás miatt....ahhoz nagyon nagy dolognak kell történni és sok gépnek kell eltünni, (mint egyszer volt talán hogy mini2-ket
loptak el egy vagonnal/kamionnal) hogy a széria számok alapján tiltogassanak...
Hiába rendőrségi feljelentés stb...Amikor a saját mini3pro-mat vettem, fóliás dobozban újonnan elképesztően olcsón hirdetésből, akkor bennem is élt ez a para, és egy volt partnert hívtam fel akkor, hogy tudna e segíteni leinformálni a gépet, mert hát mi lesz ha nem tudom aktiválni mert lopott...
Ekkor mondta el azt, hogy ez sajnos nem így megy...#9663.mf
Szerintem megkapod 2héten belül...A care-ben leadott gépekkel mindig nagyon tartják a határidőt...baromi gyorsak voltak eddig mindíg
-
.mf
veterán
De, kicsit para, hogy nincs róla szerződés. De ha írtunk is volna, szerintem kamu adatokat írt volna rá.
Megkérdeztem a DJI Supportot, utánanéztek a serial number alapján, nem mondták, hogy lopott lenne, csak azt, hogy ez először Amerikában volt aktiválva, és nem volt rá Care.
Feltételezem az ebayre feltett alkatrésznek szánt törött drónokat veszi meg és adja tovább.Timer: hogy nem hajtottak volna el... kitartó vagyok. Tegnap 2.5 órát várakoztam a helyi kapitányságon, ma még 2-t a X. ker-ben, ahova a helyszín tartozik - amikor egy óra múlva jött egy nyomozó kérdezni, hogy milyen ügyben, már azzal kezdte, hogy ez gazdasági, polgári peresnek hangzik, de én maradtam ott, vártam tovább...
-
PNP
őstag
Nem akarlak riogatni, de most nem az van, hogy egy olyan drón javíttatásáért fizetsz, amihez nincs közöd? Nem írtatok adásvételit, tehát még az is előfordulhat, hogy serial alapján le lesz tiltva (pl. ha már eleve lopott volt), vagy netán megcsináltatod, és valaki később jelentkezik érte, hogy ez bizony az övé.
-
.mf
veterán
Voltam X. ker rendőrségen is, nem kell leadni a drónt, beszéltem DJI Supporttal, azt mondják 5-7 nap + szállítás. A gép eredetileg az USA-ban lett regisztrálva januárban...
Elindítottam az önköltséges Repair Applicationt, itt express nincs, de már egyből jött a UPS címke, rohantam is vele befelé a UPS átvevőpontba, hogy még a 16h-s leadási határidőbe beleférjek, 15:45-kor leadtam... Kerek 2 hét van az indulásig, csak hogy ne legyen egyszerű a dolog
-
twine
veterán
válasz
Krisz79
üzenetére
"olyankor mit követ a drón, értem arra, hogy hogy veszi a jelet, kit kövessen?"
Ez attól függ milyen gépet használ milyen módban...:
-Phantom4 és mavic-1-2(az újakat sajnos nem ismerem) szériáknál a DJI Go4 alkalmazásban van "follow me" mód. Ez valóban "jelet vesz" méghozzá a transmiterre(controllere) akasztott telefon gps által küldött jelét követi.-Ugyanezen szériák és a többi gép
"Active track" funkciója (és azok alfunkciói) viszont "nem vesz jelet", képletesen szólva eldobhatod a transmittert,(miután a beállításokat kijelölést eszközölted) mert a képernyőn kijelölt "pixelhalmazt" fogja követni a gép. Azt hiszem ez az elterjedtebb és pontosabb módszer.
Így gyakorlatilag nem vesz semmiféle jelet, hanem szoftverből oldja meg a dolgot.
mini3pro ha jól emlékszem már azt is kiírja kijelölés után, hogy autó, hajó, stb...tehát intelligensen felismeri a kijelölést.Erre írtam azt az előző postban, hogy ha elakad egy tereptárgyban a gép azt ugye ki kell találnia merre, hogyan kerülje ki. És bár eközben figyel a kamera, esetleg billenti utánad a gimbalt, de egy idő után vagy teljesen kigurulhatsz a képből, ekkor feladja a követést, vagy annyira kicsi lesz a pixelhalmaz a képen amit követett, hogy értékelhetetlenné válik a szoftver számára, és akkor ugyanaz történik...feladja..
-
.mf
veterán
Köszi, előbb megvárom, hogy a rendőrség mit mond, náluk kell-e hagyni a gépet (ujjlenyomatok miatt) vagy sem. Ma 2 órát vártam a lakhelyem szerinti kapitányságon, helyszíneltek, nem tudták, mikor érnek vissza... azt mondták, írjak emailt és/vagy menjek be holnap. Ha gyorsan visszakapom a drónt, akkor írok a DJI-nak. Két hét van az indulásig, nagyon a határon van...
Ez csak első ránézésre ennyi kár, a bal hátsó karnál is van repedés a vázon, bár az úgy néz ki, hogy attól, hogy valaki szétszedte és megpróbálta összerakni... A bal első kart ragasztó tartotta bent, hogy ne essen ki.
Én is úgy gondolom, hogy a Care kapcsán is kamuzott, különben már cseréltette volna.Az a durva, hogy úgy hallom a csákó most is hirdet gépeket, még Air 3-t is. Ha reggel nem jön az emailre válasz, akkor bemegyek megint a rendőrségre, amíg még forró a nyom...
Na, amíg ezt leírtam, szóltak, hogy most törölte a többi hirdetést. -
twine
veterán
Parancsolj;
[link]
A dji szervizel is. Ha neked kell a zsebedbe nyúlni, és valóban "csak" gimbal+kamera+egy kar a hibája az kb 65.000.- forintnyi euroba fog neked kerülni..
"Örülj neki", mert a phantom4 szériához csak a kamera+gimbal combot lehetett 130-150.000.- forint környékén megvenni.A leírtak után kötve hiszem,hogy van care a gépen,hiszen akkor az eladó az elintézte volna...
Ha lenne care akkor a toreskarbol adódó csere 75€ lenne, és új gépet kapnál.Most ha megjavíttatod a dji-al, valszeg kothetsz rá care-t mikor visszakapod.
A párosítást szeretném azt gondolni csak tapasztalatlansag miatt nem megy...Itthoni "foglalkozunk dji gépek javításával" cégek sem működnek sokkal olcsóbban,mint a dji..
Ha már tanulopenzt fizetsz ezért a gepert, azt szerintem nekik fizess ,és jó kezekbol kapod vissza.
Ja ráadásul a care-ben intézett szervíz,és "beküldési" cím Magyarországon van. pontosan most nem ugrik be ,de amikor küldik a futár címkét (UPS) , azt hiszem Szombathely...
Hétfőn leadod a UPS -hez pénteken kapod postán a cserét...
Ha express szolgáltatást választasz care-ben , bejelentéstol számított 2napon belül nálad az új gépet, csak addig míg vissza nem küldöd a régit zárolják a szamladon egy gép árát.(érthető)
A dji chat is nekem eddig tökéletes volt kedvesek és segítőkészek,minden kérdésemre tudtak válaszolni...Olvasd át a support oldalt figyelmesen, szerintem te is sok mindent ki tudsz deríteni magadtól (város volt e a gép, van e rá care stb) de a chat is mindenre válaszol
-
Hihetetlen ez az ország...

Hogy cserélte ki? Mikor vetted észre? Ha átvetted, akkor kb. nem sok esélyed, szerintem kb. polgári per, ami nem egyszeű...
Sry, de szerintem ha Izlandra mész, ne használt drónnal! Ez egy érzékeny eszköz, nem egy vasdarab. Pár 10 ezer spórolást nem ér meg, ha meg olyan az ár, akkor általában valami nem kerek. Ez tapasztalat, próbáltak már ezzel-azzal átverni.
Anno az Air-rel én annyit szívtam, hogy céges számlát kaptam, azaz ugrott az 1 év utáni gari.
Nekem is kellett sürgősen a gép, így megvettem. Legutóbb egy Sony vázzal nem stimmeltek a papírok, aztán még fel volt háborodva az eladó, amikor szembesítettem a ténnyel, hogy én nem a balf@xjózska vagyok, mert megnéztem, és számok nem egyeznek... Szóval a magyar használtpiacon csak óvatosan, alaposan!
-
.mf
veterán
Basszus, át lettem verve
Volt Fb-on egy DJI csoportban egy Mini 3 Pro hirdetés "Gabor Ruboczki" nevű tag által, úgy tűnik lopott profillal (már törölte a hirdetést és profilt). A bemutatott drón kiváló állapotban volt, jól repült, azt mondta Care is van rá, de a drónt egy óvatlan pillanatban kicserélte egy másikra, ami törött (bal első kar ki van törve, a gimbalnál is látok ragasztási nyomokat, ugyan bekapcsol és a lámpák villognak, de a táv nem ismeri fel, nem megy a pairing), a pénzt elvette, az adásvételit nem töltötte ki, hanem kocsiba (egy új sport BMW-be) ült és elhajtott.
Most megyek a rendőrségre feljelentést tenni - egy benzinkútnál történt az átvétel, megvan a rendszám, remélem lesz róla arckép is.
S ha már van egy törött drónom: foglalkozik valaki javítással? Két hét múlva indulok Izlandra, ezért az útért vettem a drónt... -
Khaosz55
addikt
Hali. Dji osmo 4 rögzítéséhez lenne kérdésem.
A videókon látom, hogy mágneses rögzítés van. Ez mennyire bírja a strapát. Vízbe ugrok és elsőnek a kamera ér a vízbe akkor nem oldódok rögzítés? Van valami zár amivel fixálni lehet? -
twine
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Azt azért hozzá teszem,hogy ez a követés mód a gyári adatok szerint (mini3pro)10m/s azaz max. 36km/h sebességig működik...
És bár én "istenitem" a mini3pro-t, azt azért szerintem érdemes tudni, hogy ez a funkció akkor tud ilyen sebességgel működni szinte bármelyik típusban ha zöld focipályán rikító sárga mezben "motorozol"...egyéb életszerű esetben ezt a sebességet csökkenteni kell ahhoz,hogy fel tudja dolgozni és értékelni tudja a madár, valamint az akadályokat sem úgy kerüli mint egy raceres pilóta
Szóval ez inkább filmszerű jelenetekhez sétálva, szabad rálátással és akadályok nélküli úton kerékpározáshoz , vagy "elég lassú" autós motoros jelenetekhez működik életszerűen...
Akadalykerulessel egybekötve tényleg csak sétálva,mert ott tud még esetlegesen rád látni, és "utánad iramodni"...ez a mutatvány akár már kerékpárral is elakad ,hiszem amíg kitalálja merre kerülje az adott akadályt jelentő tereptargyat, addigra könnyedén kigurulhatsz az értékelhető-feldolgozhato képből....Ne értsük félre , nem azt akarom mondani hogy használhatatlan ez a funkció..."nagyon is" használható, csak ismerni kell a határait...
Azért gondoltam ezt leírni,mert rengeteg emberrel beszéltem már akik azt hitték ott tart a technika, hogy olyan sebességgel és úgy, kerülgetik követés közben a dronok manapság a mindent, mint Luke Skywalker a StarWarsban az aszteroida mezőt

És amikor mondom, hogy a "tiszta követés" is csak max. 30km/h akkor elkedvetlenedik mindenki.Akinek nem inge ne vegye magára ...csak gondoltam leírom ,nehogy álmokat kergess motorral

-
-
BaLee
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A Mini3-ban jobb a szenzor (1/1.3” CMOS) azaz szebb és jobb felbontású képet készít (12mp vs akár 48mp). Illetve repülési ideje is optimális esetben 34 perc. Ha veszel hozzá Plus akksit (akkor már nem 250gr alatti) akkor elmegy 47 percig is.
Amit linkeltem ott pont ki van vesézve miben gyengébb a sima Pro-hoz képest. Videózásban a 60fps-t nem tudja 4k-ban csak 30 fps-t.
Hogy ez az updgrade megér-e neked annyit amennyibe kerül azt csak te tudod.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Ez elég gáz
Akkor melyik az a drón, amire érdemes lecserélni egy Air-t, és legalább annyit tud mint az Air?
Képminőségben lenne jó fejlődni meg repülési időbe, azért gondoltam egy újabb drónra mert ahhoz még kapni gyári akksit boltba.
Ha viszont azt mondjátok hogy a Mini3P jobb csak, azért nem adok ki 300 rugót. Inkább keresek az Airhoz akksit. -
BaLee
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem tud, ki van véve belőle: [link]
Valószínűleg az első és hátsó szenzorok hiánya miatt. Enélkül követés módban simán nekirepülne egy ágnak vagy fának, amit a Pro simán kikerül.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Ha már követéses téma:
A sima Mini 3 tud ilyet?
Egy Mavic Air-em van, azt szeretném egy kicsit korszerűbbre cserélni, a keret is maximum ennyi rá, mert elég ritkán reptetek.
Megérheti ez a váltás? -
BaLee
addikt
válasz
Krisz79
üzenetére
Nagyon jó eséllyel senki sem fog vele foglalkozni itthon, ha nem lakott területen repülsz és mást nem zavarsz vele.
Akkor ütheted meg a bokádat, ha valakit zavar, esetleg szerinte az ő területén repülsz, azt videózod aztán rád hívja a rendőröket. Utólag nem lekövethető, ha nem érnek tetten. Ha tetten érnek pl. az alkalmazásban látszik a repülési előzmények ill. ha a rendőr ért hozzá és nincs bejelentve a drón, meg jogsid sincs hozzá. Illetve megnézik a drónon a videókat és tényleg látni rajta, hogy valakit levideóztál sértve ezzel a személyiségi jogait.Büntetési tételeket nem tudok, de itt van erről egy régebbi cikk: [link]
-
Krisz79
őstag
-
BaLee
addikt
válasz
Krisz79
üzenetére
Ha legálisan akarsz vele repülni akkor bizony pár dolgot el kell intézni.
Be kell jelentened a drónt és a pilótát is, kell egy drónpilóta jogsi (ingyenes online osztrák is jó) ha megkaptad az engedélyt fel kell matricázni a drónt, ill. alkalmazásban kell légtérhasználati engedélyt kérni. A linkeken bővebben le van írva.
"milyen dront érdemes venni, kicsi legyen,nyomkövetős, jó felvétel, max 300e Ft-ig.”
Nézzen meg pár videót a DJI Mini 2 SE-ről illetve a DJI Mini 3-ról.
A mini 3 Pro sajnos már kilóg a felső limitből.Van itt egy összehasonlítás is bár itt a Mini 3 pro-val vetik össze: [link]
-
Krisz79
őstag
-
Sztenn
tag
válasz
Krisz79
üzenetére
Ha Pl. összetöröd a mini3 pro drónod és szeretnél másikat, akkor nem kell új kontrollert venned, mert a régi kontroller kompatibilis lesz az új drónnal. Csak össze kell őket párosítani. Ezért írta a kolléga fentebb, hogy kontroller nélküli drónt az vesz, aki összetöri, elhagyja, elrepteti a világ végére stb... Így okés?
-
twine
veterán
Tényleg "jól bírja" a mini3pro...bár ez eléggé levegőbe kiáltott mondat, szélerő mérő eszközöm nincs, de repültem már olyan szélben, amire tapasztalatlanul azt mondtam volna, hogy ezt már nem fogja bírni...De volt tapasztalatom, ezért felengedtem...és ami még fontosabb, volt/van Care, ezért fel mertem engedni, hiszen abban van egy flyaway lehetőség is. Ehhez persze olvasd át a care szerződést, pontosan mit hogyan állíts be a fiókodban, hogy ki tudd használni.
Ezeknél pedig talán még fontosabb, hogy ilyen necces körülmények között csak olyan területen repültem, ahol sem emberben sem anyagiakban nem tehettem volna kárt,ha épp a természet vette volna át az irányítást a kezemből...hozzáteszem az elmult 7-8 év alatt ilyen nem történt még...próbálkozás volt a természet részéről
de mindig én nyertem...
pár ilyen nyirkos homlokos "harc" a széllel megtanítja az embert mikor repüljön és mikor mondja hogy nem...
De pld a phantom4-es szériát simán fel lehet olyan szélben engedni, ahol egyébként felszállásnál hanyatvágja a szél szegényt...kézből kell nagyobb fordulatszámmal felengedni...a levegőben már "jól érzi" magát...
azért a mini3pro nem ennyire vagány,de meglepően jól bírja...
szerk:
és amit felettem Grillo is ír...akksira baromira kell ilyenkor figyelni, és fokozottan igaz, hogy ilyenkor legyen visual contact a géppel. tényleg legyél ott a téma és a drón közelében... -
.mf
veterán
válasz
barcaforca
üzenetére
Hali!
A drón topikban nem kaptam választ, de épp van egy akciós visszaküldött szett, amire lecsapnék, hátha itt nagyobb az aktivitás, gyorsabban kapok választ.
A Mini 3 Pro volt eddig a kinézett. Egy hónap múlva valószínűleg mennék Izlandra, ami azonban elég szeles, nem tudom, hogy a Mini 3 Pro hogyan bírná, ne inkább egy használt Air 2S-t vegyek-e, ami szélben stabilabb. Az Air 2S további előnye, hogy jobb az akadálykerülése, és az általában van használtan is, olcsóbban - a Mini3P új ára sajnos magasan ragadt, használtan ritkán van. A Mini3P azonban könnyebb (sokszor megyek bringás vagy gyalog túrára, ez is az lesz), és C0.
Ha C0-s Mini3P helyett Air2S-t veszek, akkor a regisztráció + biztosításon felül van más változás (kell valami extra képzés, engedély)?
Köszi!
-
barcaforca
tag
Ha el akarom adni a drónomat mire kell figyelni? Kijelentkezés a drón regisztrációból, pl.ha használja a vevő és mondjuk rosszat csinál vele,ne engem vegyenek elő.
Valaki adta el mostanában a drónját?
Én már nem használom. -
PNP
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nincs. Gondolom kevered a Pro-val.
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok. Ebben a hirdetésben van valami átverés? Használtan is jóval drágábban mennek.
-
Hali
Van egy regisztrációs link, amin ha beregisztrálod a drónt, akkor kapsz a DJI-tól egy a drónra ragasztható emblémát. Ezt akkor fogod tudni megcsinálni, ha a drónodat minősítik, ergo hivatalos lesz, hogy pontosan melyik kategóriába esik. Szerintem ez kb. 2 perces meló lesz, szóval én nem feltéltlen adnám el a drónt.
-
|AP|
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Air 2 FMC-t még a megjelenésekor, repültem vele párat, de nem sokkal később jött a szigorítás/szabályozás és azóta nagyjából a fiókban pihen (mások lettek a prioritások, nem volt kapacitásom regisztrációra, vizsgára, stb.)
Ki is estem a drónos hírek követéséből, így kicsit sem friss most a tudásom a szabályozásokról.
Annyit tudok, hogy jövőre már csak C minősítésű gépek repülhetnek, amiknek nincs, azokra majd külön engedélyek kellenek.
Van rá valamennyi esély, hogy újra elkezdek ezzel foglalkozni és elővenném a gépet, de ha nagyon körülményes lesz ez az engedélyeztetés, akkor inkább hagyom szerintem.
Most jobban hajlok arra, hogy eladnám az egész cókmókot és ha újra drónoznék, akkor majd akkor veszek egy korszerűbb gépet (valószínűleg valamilyen Minit).
Van még kereslet egyáltalán AIR 2-re? El lehet adni korrekt áron úgy, hogy jövőre már plusz engedély kell rá? -
Gondoltam megosztok veletek egy infót.
Hétvégén Austriában leszek és mivel nem találtam választ a kérdésre, hogy egy másik országban elvégzett tanfolyam stb. esetén kell-e Ausztriában is regisztráció, így felhívtam az illetékeseket.
Ha rendelkezel a szükséges okmányokkal, mindegy melyik EU-s (+UK és Svájc) országban élsz, repülhetsz. Ez a hivatalos térkép: [link] Ezen felül ha nincs extra kint egy tábla, hogy nem lehet repülni, akkor repülhetsz.
Ez elég baráti megoldás
-
.mf
veterán
"kozbe kisebb szenzor mint AIR2S"
Akartak a leendő utód Air3S-nek is fejleszthető fícsöröket hagyni
Elfogadnám, de valószínűleg inkább Mini 3 Prot veszek majd - csak még mindig fent ragadt az ára. A nem-pro 35-40%-kal olcsóbb, bőven tudnának hova csökkenteni az árán és még mindig lenne rajta profit; de ja, a Mini 3 Pro egy jól eltalált darab, ha még ilyen áron is veszik, akkor miért csökkentenék...
-
gulb
őstag
AIR 3
Ez most akkor mi lett? Raraktak meg kamerat kozbe kisebb szenzor mint AIR2S.. es repul 45percet. Hurra nehez is lett es nem latom hogy C certet kapna
-
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Mintha már olvastam volna erről a problémádról...igazán sajnálom...szvsz. is érdemes ezt a hibát minél előbb orvosoltatni...
Én a magam részéről egyszerűen képtelen vagyok betelni a mini3pro-val.
Többször lelkendeztem már arról , hogy a Phantom4proV2 után mennyivel csodásabb a minivel az élet...
Múlt héten felkértek menjek egy esküvőre "drónosnak" a kameraman mellé...
(Én magam nem vagyok hajlandó "esküvőzni" egyelőre addig, míg a fiamnak esküvőzés nélkül is tudok "túrórudit" venni
, de így, hogy gyakorlatilag csak pár jelenet miatt *hajó stb. kellettem, rábólintottam.Ismét csak azt éreztem, hogy zseniális lett ez a kis gép. Most pld. a "hangtalansága" miatt gondoltam ezt...
Annyira nyugodtan tudtam a ceremónia közben is aránylag közel repülni az eseményhez , gyakorlatilag mintha kamera krán-al dolgoztam volna...senkit nem zavart, a környezeti atmoszféra szinte elnyomta a gép zaját.
Konkrétan (magas)beltérben is megemeltem a gépet, és senki oda sem figyelt, hogy "jééé, egy drón...." észre sem vették..."ugyanezt" megcsináltuk a Phantommal szabadban akkor amikor kis településünk filmjét forgattuk, és bár engedélyt kértünk és kaptunk rá, mégis borzasztó zajjal járt, és roppant kellemetlen volt a sok *érthetően szúrós tekintet stb...hamar be is fejeztük

nem tudom mit tudnak majd hozni a mini4-el, de valszeg én egy ideig nem váltok...

-
THX.
Így nyugodtabban viszem majd be gariztatni, mert ott ugye vagy cserélik a gépet, vagy javítják, de akkor tuti frissítik is. Sajnos az egyik motort indulás előtt kézzel át kell párszor forgatni, valahogy álltában kicsit megszorul. Utána menet közben már okés egyébként, de nem vagyok nyugodt. -
twine
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Nos, úgy tűnik pont került a végére a frissítéses 120m-es limitnek Mini3pro esetében.
Csak egy sajnálatos bug volt
jött új frissítés, ami javította.
A jövőben pedig úgy tűnik ez a drón nem lesz korlátozva...De ugye nem vagyok sem DJI mérnök, sem a bölcsek köve nincs a zsebemben a jövőre nézve, csak azt mondom, amit a linkelt topicban olvastam..."The DJI Fly version v1.10.6 has been released to fix this issue. Please update the app to v1.10.6 on your mobile phone. If there are still any issues, please let us know. Thank you for your kind understanding."
A DJI RC meg sem kapta ezt a frissítést ami a "pánikot" okozta, csak a mobil verzió futott erre a 120m-es problémára...
Én pld. ezért nem is találkozhattam ezzel, mert bár lelkesen frissítek mindig firmware-t, szoftvert, és Fly Safe database-t, az RC-re ezt nem dobták ki...
-
.mf
veterán
Eh... pont ma néztem utána, hogy mi várható Air3 fronton, megörültem, hogy az is dupla kamerát kap (ekv 24 f1.7 és ekv 70 f2.8), és javítottak rajta még pár dolgot (állítólag a hub már egyszerre fogja tudni tölteni az akkukat, nem egyesével), venném is, de aztán benézek ide és lehúz a realitás a földre a sok szabályzással és tiltással, és már kevesebb kedvem van egy drága drónt venni, amit a végén lehet, hogy használni sem fogok tudni

-
gulb
őstag
Nekem is eleg az 50.. csak rakeresel es ahany oldal annyi felekeppen irja le mit lehet hogy stb..
Eun belul mi a szent szarert mas mindenhol?
Spanyol talan jovore lesz.. talan..abban azert segithetnel, hogy ha Eus reggem is van akkor nem kell kulon a gorogoknel is reggelni ugye? Mert az olaszoknal kellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Esik a hóóó!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Éjszakai műszak
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- További aktív témák...
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de "házon belül" is már