Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
"kozbe kisebb szenzor mint AIR2S"
Akartak a leendő utód Air3S-nek is fejleszthető fícsöröket hagyni
Elfogadnám, de valószínűleg inkább Mini 3 Prot veszek majd - csak még mindig fent ragadt az ára. A nem-pro 35-40%-kal olcsóbb, bőven tudnának hova csökkenteni az árán és még mindig lenne rajta profit; de ja, a Mini 3 Pro egy jól eltalált darab, ha még ilyen áron is veszik, akkor miért csökkentenék...
-
Schaf
tag
Most kaptuk mag a horvát hatóság idei évre vonatkozó szabályait (kb 2 héten keresztül leveleztünk velük, hogy "na de ezt most miért??").
Mondjuk úgy az előző év után a tapasztaatokkal gazdagodva "kicsit" szigorítottak...
"Dear customer,
In accordance with current legislation performing of aerial photography of public areas on Croatian territory is not allowed without permission, performing of aerial photography for private purposes of public areas on Croatian territory is not allowed, you can not get permission as private person for performing of aerial photography.
Best regards,"
Erre sokadszorra visszakérdeztünk, hogy akkor kamerás drónnal hogy lehet repülni idén Horvátországban?
A válasz:
" Dear customer,
as we wrote, you can not get permission as private person for performing of aerial photography.
Best regards, " -
Mielütt Svájcba költöztem, Németorszában éltem és az akkor a káosz szabályozás miatt adtam el az összes drónom.
Szerintem most fényévekkel jobban meg van oldva az egész. Lehet eleinte neccesnek tűnik ez az egész, de szerintem nem vészes.
Nekem eddig mindig vissza jeleztek a hatóságok. Mondjuk mail helyett fel is lehet hívni őket és akkor azonnal van válaszod. -
EU vagy sem, posta van. Nekem van egy ismerős, aki UK-ban repül illegálisan és Szerbiában él. Végül bíróság lett belőle és a büntetés többszörösét kellett neki fizetnie.
Az információ szerzésre van egy sokkal jobb megoldás, mint random Google oldalakon információhoz jutni. Minden országnak van légvédelme és az esetek 99%-ban ott találod a hivatlos infókat. Ha nem, akkor biztos van ott egy mail cím, amin rá lehet kérdezni és ha ők nem tudnak választ adni, akkor senki sem fog. Mondjuk egy telefon hívás sokkal gyorsabb, az ilyen helyeken aki telefon meleltt ül, az beszél angolul.
-
Van egy alap szabaly, ami EU-ra vonatkozik, de minden ország hozhat az alap szabályozás mellé szigorításokat. Olaszország, sajnos, teljesen a legrosszabb kategóriába esik.
A Dflight a hivatlos térkép, nem az Airmap vagy a DJI beépített térképe. Maga a DJI oldala is figyelmeztet, hogy a DJI nozone csak egy kiindulási pont és mindeképp a hivatlos térkép az érvényes. Olaszország esetében a Dflight.
Amit viszont nem értek, hogy milyen QR kód kell 6 euróért? Maga a regisztráció elég és ingyenes. Amennyiben természetvédelmi vagy egyéb területen szeretnél repülni, a Dfligh-on ott van minden információ. Némelyik engedély költséget hoz maga után.
Becsukni nem fognak, a büntetés meg levélben érkezik.
Nincs ebben semmi nehézség, csak utána kell nézni a dolgoknak. Épp azért hozták be ezt a csomó szabályt, mert sokan nem képesek 10 percet információ beszerzésére invesztálni.
Como és környéke természetvédelmi terület, repterek és katonai terület, nem soke esély van rá, hogy ott engedélyt szerezz a repüléshez:
-
NvidiaRTX
őstag
"YT volt egy srac aki felrakott par nativ videot...kiturom majd neked"
Ember legyen a talpán aki ebből megmondja, hogy a feltöltött videó alatt találhatóak linkek ahonnét a NYERS fájlokat le lehet tölteni...
Én nem néztem senkit hülyének.
Ha úgy fogalmaztad volna meg, hogy azt egy egyszerű halandó buta ember is megértse mint én akkor most nem kéne magyarázkodni.
"érteni sem akarom amit ír."
Hát ha még ékezeteket is lusta vagy használni akkor ne csodálkozz azon ha valaki nem vesz komolyan.
Na de részemről ennyi. Nem vitázok hülyeségeken, kaptam nyers videót linkel együtt és ennyi. Láttam amit akartam. Volt közeli és távoli látkép is.
Meglepően szép videót csinál az Air 2.
-
Hát ja... Az Apple-t is hogy megbüntették amikor kiderült, hogy az új iOS-ek ellehetelenítik a régebbi iPhone-ok használatát. Megveszik kilóra a döntéshozókat ezek a hatalmas cégek, aztán kiadnak valami visszacsinálós patch-et és mindenki boldog, hogy jajdejófejek. Ha jól emlékszem azzal magyarázta ki az almás cég, hogyha túl sokáig használja a józer az eszközt, akkor az már annyira elhasználódik, hogy nem lehet nyeranyagként felhasználni majd az újabb modellek gyártásakor.

-
Ok az nincs egyenlőre, de egy lassan két éves modellnél vajon mi újdonságot tudnak még adni ami a repülésképességet illeti? Szerintem semmit sem. Rontani (korlátozni) viszont képesek lehetnek rá szerintem. Meg ha valami jól működik, akkor azt minek frissítgessem egyfolytában?

Ugye az számtalanszor előfordult már (most nem a DJI-ról beszélek), hogy egy update rontott valamin ami előtte kifogástalan volt. Ha valami jó, akkor én ahhoz inkább nem nyúlok hacsak nem tudok arról, hogy valami "nagyobb" dolog van a következő fw-ben. -
-
El Joe
tag
Szerintem ez már lerágott csont. A DJI már szoftveresen és hardveresen is meg akar felelni a légügyi hatóságok elvárásainak, ezért a "lazább" szabályozású ámerikai piacot is megkülönbözteti az eu-tól. Utána keresel elég sok infót találsz (lásd. még amerikai autók európai üzembe helyezése). No Offense!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest