Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali
Tud valaki valamit róla, lehet már regisztrálni a DJI Mini 3 Pro-t, hogy megkapja a C- plecsnit? Vagy az EU még mindig nem döntött, hogy C0 vagy C1 lesz?
-
pietrrr
aktív tag
#9798 bacus és #9797 SeniorTilla
Köszi-köszi!
-
bacus
őstag
válasz
pietrrr
üzenetére
v30-as jelölés legyen rajta !!! Ez az ami már garantálja, hogy menni fog a 4k felvétel biztosan.
Ez ugyan a 8k-t is kéne tudja, de ugye a 4k nem csak 30fps lehet, nekem ennél lassabb besorolás az osmo action 3-ban simán leállt.https://www.kingston.com/en/blog/personal-storage/memory-card-speed-classes
-
válasz
pietrrr
üzenetére
Van persze, én Samsung 256-osokat használok Action 3 és 4-ben, Hero 11-ben és Mavic 3, Mini 4 pro, AVATA, FPV drónokban. Remélem nem hagytam ki semmit

Itt vettem az aprón őket, 9e volt darabja, sztem jó ár.
A Mavic 150 mbps-el rögzít, ha erre elég, akkor neked többszörösen elég lesz. Itt nem linkelhetem be a reklám miatt, de küldök privátot.
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit elvesztem itt a memóriakártya fajták, osztályok, sebességek között.
Egy osmo action-öm van jelenleg egy 32 GB-os kártyával, amit szeretnék egy nagyobbra, lehetőleg 256 gigásra (ha jól olvastam, ez a maximális támogatott mérete a kamerának) cserélni.
Mire kell figyelni a vásárlásnál, hogy 4K felvételekre is alkalmas legyen?
Illetve van ajánlott oldal, eladó, aki nem kamut árul jó áron?
Köszi a segítséget!
-
krokk
senior tag
válasz
pumuklis1
üzenetére
Ahogy regisztráltad a drónt ugyanúgy kell megszűntetni is. csak van rá egy törléses dokumentum külön.
-
pumuklis1
csendes tag
Sziasztok!
Ha el szeretném adni a DJI mini SE drónomat, hol kell a regisztrációját megszüntetni a DJI-nál, illetve a Magyar államnál, hogy az új tulajnak ne legyen problémája az üzembehelyezéssel? -
bacus
őstag
"lehetőség és nem jog?"
Igen, ez pontosan a probléma, hogy nincs jogom repülni, sőt még ott is csak lehetőség, ahol nem akarok repülni. A faxomért hiszik azt a "bennfentesek", hogy a drónnal "csak" játszani akar az emberek többsége.
Nézzél már meg pár utazós yt videót, hogy mire lehet még használni a drónt. Itt nem is kell feltétlen külföldben gondolkozni.
Egyébként van szelfi botom (3m), meg bringám is, igaz van benne egy 1200 ccm-es blokk is, csak, hogy ne kelljen erőlködni..
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
DJI Mini akku, milyen más DJI drónba használható?
Előre is köszönöm.
Üdv
András -
Zolee.Ha
tag
Sziasztok! Lenne néhány kérdésem, hátha valaki tudja a választ rá. DJI Air 3 -al repülök, és az RC-N2 távval csak shutter van, nincsen autófókusz élesítés a gomb lenyomására. (nem lehet csak félig lenyomni) ezt csakis az érintős telefonon tudom megtenni. ?
Másik kérdés ehhez kapcsolódva. Az érintőképernyőn be lehet e állítani ha már egyszer ott "mutatom meg a fókuszpontot" hogy ne csak élesítsen hanem exponáljon is? Köszi ha valaki válaszol!
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hát itt a Budai-hegységben és környékén nehezen találok olyan mezőt amelyik vagy nem esik valami repülőtér 3kmes körzetébe vagy nem közvetlenül házak mellett van.
De várom a javaslatokat/tippeket erre a környékre
Amúgy igen, az idő adott meg a vizsga is csak gép nincs még
De szólj ha mész és becsatlakozom
-
bacus
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
"kell eseti légtér, amit 30 nappal előre kell igényelni, talán a Honvédelmi Minisztériumtól, nem tudom, de legalább (olvass vissza 15-20 hsz. -t) ingyenes lett január 1.-től."
És ez pl csak az időutazókat nem zavarja. Mert megy a járműjével, megáll, húú, na erről kéne drón felvétel, ja meg eseti légtér. Visszaugrik 30 napot az időben, igényli, már ingyen..., majd vissza a jelenbe és már repülhet is.
Én még azt sem tudom, hol drónoznék 1h múlva (már ha lenne kedvem, drónom, stb), nem azt, hogy hol 30 nap múlva.
Ahova meg nem kell eseti légtér, ott sztem nagyjából nem is érdemes videózni, max a repkedésért drónozni. Nem jó ez így. 0,1% hülye miatt van túl szabályozva ez is.
-
^Boss
őstag
Koszi szepen a valaszokat, akkor ezekszerint itthon sokkal szigorubb mint az eu-s, ha jol ertem.
-
-
krokk
senior tag
C0-át még nem adott ki rá a DJI így nem nagyon tudsz mit igényelni. Nem egyszerű kiigazodni kezdőként az biztos
De mivel a tömege 250g alatti ezért kb ugyanazon szabályok vonatkoznak rá mint a C0-ra. arra meg amit #9778Sztyepadzso írt.
Annyival egészíteném ki, hogy a biztosítás nem kötelező, de mivel nem drága ezért lehet vele élni.Nekem még nincs drónóm, jelenleg még a "hol a fenében repülhetek?!" fázisban vagyok
-
Sztyepadzso
őstag
Ha hivatalos akarsz lenni, akkor:
-kell jogsi(sógoréknál ingyen van, németül vagy angolul), 100%online, EU-n belül mindenhol jó
-kell biztosítás (cca 35€/év)
-kell, hogy mint üzembentartó, regisztrálva légy(EU-n belül csak egy országában kell csinálni, magyar menetet nem tudom, ez is kb 15-20€ volt)
-kell, hogy (csak mert Mo. -n a a törvények szigorúbbak) a drónt dedikálja a Lázár. (2000Ft)
-kell GooDID nevű app, amiben a személyidet hitelesen fel tudod venni és itt bejelentkezni:
-kell a MydroneSpace a Hungarocontroltól, hogy területet jelölj ki magadnak, mint egy kutya, ahol (nem eseti légteret igénylő helyen) szabadon repkedhetsz, pl lakott területen kívüli mező felett.
-ha pl lakott, de nem tiltott terület felett akarsz repülni, akkor meg kell eseti légtér, amit 30 nappal előre kell igényelni, talán a Honvédelmi Minisztériumtól, nem tudom, de legalább (olvass vissza 15-20 hsz. -t) ingyenes lett január 1.-től. -
^Boss
őstag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy mini 3 tulajdonosként mi a menete a C0 igénylésnek? vagy hogy működik ez az egész? (egészen nagy katyvasz, amiket talál az ember erről, vagy én vagyok hülye ehhez...)
előre is nagyon köszi, hátha sikerül eloszlatni a ködöt, ami most ezzel kapcsolatban bennem van
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
Sima Osmo Action akksija mennyit bír nagyjából 1080p 60fps-ben illetve 4k-ban (itt nem tudom mennyi a maximális fps)?
Ennél is előjön a túlmelegedés és kikapcsolás?
Mennyire megbízható modell, megérheti használtan? -
krokk
senior tag
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
Care szempontból mindegy. Azt tudsz mindegyikre 1 v 2év.
DJI oldaláról szerintem ez van csak. A Care kicsit bővebb. Gariban nem sok mindent fog kezdeni az Ipon a drónoddal ha valaminek nekimész és eltörik az egyik kar.
De ha valami más probléma van vele ami nem külső sérülés akkor arra jó/jobb a 3 év garancia.
A DJI nagyon korrekt supporttal, saját tapasztalat is meg másoknál is ezt olvastam. Én emiatt valószínűleg közvetlenül tőlük venném. -
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Dji drónt érdemes a Dji store-ból venni vagy inkább ajánlott valamelyik magyar kereskedőtől?
Mennyi az alap garancia (nem a Care). Pl az Ipon a Mini4 Pro-ra három évet ír, míg a Dji oldalán nem találtam egyértelmű információt -
Én majdnem vettem O2-t az FPV drónra második kamerának, de a limitált akkuidő miatt lemondtam róla. És nagy gáz még, hogy nem cserélhető az akksi akkor sem, ha kezd behalni.
Van 4-esem is, de én a 3-as színvilágát jobban szeretem. Szebbek, élénkebbek a színei. A sima, nem colorgrade-elt felvételek (és ugye a 90%-át így tároljuk el) a 3-ason szebbek. A 4-es fakó, szürke a 3-ashoz képest.
-
bacus
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem kikapcsolt, teszt körülmények között, illetve egy ismerősnek autóban szélvédő mögött is kikapcsolt, ki is cseréltette annak idején, de a csere is kikapcsolt, így ő is ezzel a txt fájlos kerülő megoldással használja.
pietrrr: nem ismerem az oa2-t, jó ötletnek tűnt a szétszedhetőség, de gond lehet a vízállósággal, illetve amikor kicsi, akkor csak limitált az akku és tárhely. Sztem ne igazán jó. Az OA4-t venném ha most kéne dönteni, mert a kevés fénynél sokkal jobbak a felvételek, ráadásnak támogatja az új dji mic 2- transmitterét, ami ha vlogolnál, vagy csak normális hangot akarsz a motoros felvételnél mindig probléma.
-
-
pietrrr
aktív tag
-
bacus
őstag
válasz
pietrrr
üzenetére
mind a OA3 és OA4-nél is van melegedési probléma, köszönjük EU. Nem EU firmware-nél nincs probléma, de sajnos itt 42 foknál ki kell kapcsoljon minden kamerának.
Van rá megoldás, az SD kártyára egy txt fájl, amivel teszt üzembe helyezed a kamerát és problem solved, de legalábbis nem fog kikapcsolni, de ha leformázod, utána újra rá kell tenni a txt fájlt.
SeniorTilla: "Motorozásnál a levegő amúgy is hűti"
Attól függ, hogy mire használod a kamerát, ha ilyen elindítod és vegyen mindent üzemmódban, hát én már araszoltam 39 fokban, ott még a motor hője is rátett, nem volt ott légmozgás egy szál sem, és még a nap is sütötte kívülről. Persze ilyen esetben nem igen van mit venni, ki kell kapcsolni a kamerát.twine: van aki komolyan veszi
, bár az insta 360 x2 és a dji osmo pocket?!, ennél lehetne igényesebb is. (egyébként a pocket a kormányon a finom rezgéstől ki is kapcsol, szóval az nem való motorra) -
twine
veterán
válasz
pietrrr
üzenetére
Én motorozáshoz egy ilyen szettet ajánlanék...tuti nem maradsz le semmiről
-
válasz
pietrrr
üzenetére
Az action 3-nál sztem nem volt melegedési probléma, én úgy tudom. A fókuszhibát (ami közelre volt csak érvényes) már megoldották régen, sw frissítéssel. Nekem vannak Action 3-asok, jobban tartom őket mint a Hero 11-et.
Motorozásnál a levegő amúgy is hűti a kamerát, és a közelre fókuszálásnak semmi jelentősége nincs...
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Osmo action 3 esetén még mindig jelen van a túlzott melegedés illetve a fókuszvesztés?
Motoros útjaimat szeretném megörökíteni, és talán ez lenne a legjobb kiszemelt, de ha a hibák még mindig jelen vannak, akkor az árnyalja a képet.
Egyébként mit ajánlanátok motoros és bringás videózásra? -
Van valakinek DJI Air 2s drónja? Éjszakai fényképezéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Ennek a kamerája 1"-es, nagyon szép felvételeket készít éjszaka is, mert jó a fényérzékenysége. A gond csak az, hogy a hosszú záridővel készült képeken sok dead pixel van, vagy legalábbis azoknak tűnnek. Kíváncsi vagyok, hogy az én kamerámnak van baja, vagy ez ilyen...
-
Grillo
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen, ez nagyon fontos. Találtunk egy Mini 3 Pro-t tavaly erdőben, az utolsó videó alapján fának vezette a pilóta, és lezuhant. Egyéb képek szerint távolkeleti a tulaj. DJI forumon beszéltem adminnal, megadtam az elérhetőségem meg a gyári számot, elvileg ők ez alapján a regisztrált fiók tulajának ezt megküldték, de azóta sem keresett senki. A drón működik, kis karcokkal megúszta a bazi nagy esést. De sajnos 5 alkalom után letiltott, le kéne az egykori tulajnak a reget, akkor tudnám kötni a sajátomhoz, vagy küldenie címet, és akkor tudnám neki utánvéttel elküldeni. Így fent van a polcon, DJI többet nem tesz.
Ha megsérül a céges drón, akkor majd szétkapom, meg így lett egy plusz akksi (a nagyobból), meg egy memkártya. De tényleg szívesen visszaadnám, ha keresne, de ez így eléggé zsákutca (mondjuk a céges policy is érthető persze). -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ja igen, még korábban írtad.
Ha nincs távirányító épp a piacon, akkor nem éri megvenni anélkül szerintem.
Aksi mondjuk nekem elég 1 is.
2x8-10 perc repülésre elég, az nekem néhány snitt + akár powerbank / autóban is tölthető. -
válasz
forceberg
üzenetére
igen írtam én is az előző hszben

Ami még fontos: 1 akkuval nem sokra mész egyik drónnal sem. Pont akkorra merül le, amikorra belejössz és szívesen repülnél tovább. Legalább 3 akksi kötelező. Az FPV-hez nekem 8db van. Manuálban attrakciózva simán ki lehet repülni őket.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Távirányító sem árt hozzá.
Én is drone only kivitelben vettem a Mini 3 Pro-mat, mert pont tudtam szerezni egy Air2 távirányítót olcsón.
Az Air 2-m az utólag vett távirányítóval adtam el, a régi saját távirányítóm tartottam meg a Minihez. -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Az sem árt vásárlás előtt, ha megnézed, hogy a drón szabad-e, azaz nincs hozzárendelve (bind-elve) felhasználói fiókhoz. Ha igen, és nem szabadítják fel, akkor pár repülés után nem lesz több papírnehezéknél a drón. Vagy alkatrészbázisnak
. Ugyanis a DJI letiltja a repüléseket addig, amíg nincs a gép a fiókodhoz rendelve. -
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem a 3 van csak, viszont pont egy héttel a 4 megjelenése előtt vettem meg és akkor még néztem valami összehasonlító videókat és volt ahol úgy voltam vele, hogy a 3-asé szerintem jobb
de lehet csak azért mert az van
-
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Lehet, hogy hozzájutok egy DJI mini 3 drónhoz, de csak "drone only" kivitelben. Tudnátok segíteni, hogy még mi fog kelleni hozzá, és hogy honnan lehet azt jó áron beszerezni?
Köszönöm.
-
Köszönöm a részletes választ! Sajnálatos, hogy egy eleve selfie drónként megalkotott cuccnál nem találtak valami megoldást arra, hogy azokat a felhasználókat, akik anno a pénzüket adták a cégnek, ne hagyjanak az árok szélén. Beszámítási program Mini-be, ha már technikailg / jogilag nem sikerült megoldani a kialakult helyzetet. De persze nincsenek illúzióim, nyilván igazad van, és a pénzügyi mérleg alapján hozzák a döntéseiket, nem a fairplay szerint.
Neked is, köszi Pulsar!
-
Schaf
tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Őszintén... ha ingyen van akkor mit zavar a 30 nap?
Most megigényled, aztán 4-5 hetig akkor repülsz amikor kedved tartja.
Szóval ez már nem indok... főleg nem most a télben.
Hogy a HM mit fog ehhez szólni? Szerintem az első munkanapon (ma) eret vágtak magukon...
-
Schaf
tag
A spark emlékeim szerint 300g körül van, így valóban csak A3 szerint repülhet idéntől Opent.
Minden más esetben műveleti engedély kell. Hogy drága-e az relatív, mert 95e-ért még egy ideig ellehetsz a régi drónnal. Sparknál nyilván nem rentábilis (szerintem olcsóbb lesz venni egy Minit), de egy Mavic2 vagy pláne Inspire 2 esetén már átgondolamdó.
De könyörgöm.. ezt lassan 5 éve tudjuk...
A DJI és a többi gyártó is nyalhat máshol is. Mert lett volna lehetőségük már ugyanezen idő alatt erre felkészülni és a felhasználókat is rendesen tájékoztatni. De hát el kellett adni a raktárkészletekket... az már más kérdés, hogy minimum 3 éve hitegetik a DJI tulajdonosokat... na azért járna bőven a zacskó... sőt... a többi része is.
Arra pedig mérget vehetsz, hogy a régi modelleket nem fogják upgradelni... ők kivezették a piacról és pont.

-
Schaf, Neked megy a kérdés, de nem kell bepöccenni!
Végignéztem a Légteres videótokat Bandee-val, de hátha van azóta változás, vagy esetleg bármi "remény". Ha jól értem, idén Sparkkal már openben nem lehet repülni lakott terület felett. Magyarán, ha én mégis ezzel a géppel szeretnék lakott terület felett repülni, akkor azt csak műveleti engedéllyel tehetem meg?Ez már nem Neked, csak úgy általánosságban. A DJI megnyalhatná a zacskóm, amiért ennyire elengedte ezt a típust. Minimális a súlytöbblete ahhoz, hogy beférjen a 250 gramm alá, spec propellerekkel, új tetővel (ami ugye cserélhető) szerintem simán le tudnák dolgozni azt a 8 grammot. Új firmware kellene a LED-ek megfelelő sorrendjéhez, meg szoftver, hogy ne lehessen 120 fölé menni. Kihagytam valamit? Maximum még annyi kellene, hogy az app feldobjon egy figyelmeztetést, hogy propvédő keret nélkül, a szükséges moddokkal lehet csak legálisan használni. Értem én, hogy nem biznisz, de ha kérnének ezért az upgrade-ért mondjuk 50 dollárt, lazán kifizetném. Talán még a százat is.
-
Sztyepadzso
őstag
Nekem ugyan semmi...
Csak eddig nm kértem eseti légteret, amit pl a faluban pl elvileg kellene(mert lakott terület), de nem a pénz miatt, hanem mert valami 30 nappal előtte kell, meg talán csak egyet lehet egyszerre, nem is tudom. Aztán ha esik, így jártál.
Ha visszaolvasol, akkor én mindent lepapíroztam, amit kell, Magyarországon és Ausztriában is. Befizettem, amit be kell, ha meg Mo. drónozok, akkor meg bekerül a hivatalos appba(ahol aztán ad-hoc légteret(ha jól emlékszem, ez az)) annyit jelölsz, amennyit akarsz, akár egy óra múlva is. -
Schaf
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hát igen... mert vannak állatok, akiknek oly csöppnyi az agya, hogy nem értik meg, hogy nem az általuk az erdőbe vitt technika a probléma adott esetben, hanem ők maguk... meg a masik több ezer hasonló egy bites hülye. (Ugye a motorosok is megszívták emiatt?)
Mert az ilyen állatok, mindig azt gondolják, hogy egyedül vannak a bolygón... vagy minimum kivételezettek, mert rájuk ne vonatkozzon már az ami a többire... hiszen szar a szabály mert őket korlátozza.

-
válasz
forceberg
üzenetére
Az állatok TUDJÁK, hogy ha van engedélyed, akkor nem zavarja őket a zaj. A motorosok azért nem zavarják őket, mert kifizették a megfelelő összeget az adójukkal, tehát a állatoknak sokkal jobb lett, ezért tűrik a motorzajt. A drónos is fizessen, akkor már nem okoz kárt az élővilágban
-
Schaf
tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
... és ezzel mi a problémád ha ingyenes??
Letörik a kezed a papírmunkában, vagy más az ok?

Egyébként pedig SEHOL a világon nem jelölnek ki neked azonnal légteret.
-
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
+ ugyanúgy megmaradnak a kvázi lezárt területek, pl. Bükk.
-
Schaf
tag
Akit érint.
A december végi módosítások alapján megszűnt az eseti légtér igénylése esetén fizetendő 9.000 HUF szakhat díj.
Most már nehéz lesz azt mondani a menőnek, hogy azért nem repül jogszerűen mert "pénzlehúzás"

-
Van valakinek Osmo Action 3 és 4 kamerája? Nekem van mindkettő, és úgy tűnik, a 3-asnak szebb a képe... szeretném hallani más véleményét is.
-
twine
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
van abban valami amit mondasz..
Érdekes ,vele kapcsolatban annyira elfogult vagyok, hogy bár nagy rajongója vagyok az általad feldobott témakörnek, a sráccal kapcsolatban ez még soha nem jutott eszembe...de.most jót nevettem
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
AZ egyik legnagyobb kedvencem akit félistennek tartok mozis fpv témakörben Johnny fpv....
Neki volt egy sorozata, amit a Porsche reklám után rakott ki...érdemes megnézni, ha még nem láttad,,,úgy rémlik ő alkalmazott hátrafelé néző kamerát ebben a filmben...
Van Johhny oldalán is egy 2-3 részes kis sorozat a háttérmunkáról...és van a Porsche oldalán is egy Drive2Extremes: Behind The Scenes sorozat
aminek minden részét legalább olyan nyálcsorgatással néztem végig, mint magát a kész anyagot.... -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, ismerős
Simán fent lehet maradni utánuk is a pályán, és később lejönni. Főleg ha van veled egy sísulis kislány.A követésre ki kell próbálnom a GPS alapú követést, nem tudom a GoPro karma tudja-e a szintváltoztatást. Ez a drón nem vizuálisan követ, hanem a távirányító GPS jele után megy. Nagy és hangos, de ha tudja, ki fogom próbálni. Most Kékesen szakad a hó, de hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe. A déli sípálya remek hely a tesztelésre. Egyébként egy FPV-vel fentről vagy lentről, ha van rálátás, simán tudod követni a többieket 1-2 km-en keresztül. Mondjuk a királyság az lenne, ha hátrafelé menetben szemből venném fel őket, ehhez viszont az FPV nem jó, A Mavic 2 vagy az Air 2s marad

Ötlet: FPV-re hátrefelé néző kamera!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Anno olaszban sokszor a rendőrök síeltek le utoljára, és utánuk jött a ratrak (volt, hogy sportot űztem belőle, hogy bevárjam őket). Előttük nem hinném, hogy jó ötlet lenne drónozni. (De ha ez nem lett volna elég, akkor ott van, amit a többiek is írtak, hogy alapból necces).
Ráadásul amit néztem videókat, ott az active track a dji-okban síeléshez mind elvérzett, mert szintet lefele nem megy, így a síelő emberke folyamatosan kisebb lesz, majd elveszti (itt jött képbe nálam a skydio).
-
gboszi
senior tag
Sziasztok. DJI Pocket Osmo-hoz szeretnék extension rod-ot venni. Ha valaki tud eladót, és/vagy van neki, akár kölcsön (megbeszéljük) írjon nekem.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Schaf
tag
Sziasztok.
Talán maradhat:
2023.11.29.-én élő online esemény.
Minden, amit tudsz, tudni akarsz, vagy tudni véltél a január 01.-től kezdődő változásokról a drónozásban.
[link]
A részvétel ingyenes.
Ha vásárlás, vagy eladás előtt áll, vagy ha csak kérdéseid vannak, amire szakemberektől szeretnél választ.
"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...." -
-
pavika
tag
Sziasztok!
Le a kalappal a DJI előtt. DJI Supporton indítottam egy Repair case-t a megrepedt burkolat miatt. Garancia és Care Refresh már nem élt a drónra. A DJI intézte a UPS-el a szállítást. Amint megérkezett hozzájuk pár órán belül már kerestek.
Most jön a lényeg: 97 euróért a 3 éves Mavic Air 2-met egy teljesen újra cserélték.
Ebben a szállítás is benne volt. Most párosítom a kontrollerhez és aktíválom Erre még köthetek is 1 vagy 2 éves Care Refresht?
Köszönöm, hogy a DJI supportot ajánlottátok! -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az ENAC oldala van angolul is.
-
-
válasz
forceberg
üzenetére
Olaszországban. Ha máskor nem, 16 óra körül, pályazáráskor. Akkor már nem mennek a liftek, alig van pár ember a pályán, a lenti hüttékben már mindenki túl van töltve. Senkit nem zavar vagy érdekel

Ja, és aranyóra van, szép fényekkel
De menni fog az napközben is, nagy a pályarendszer, a fenti részeken hétköznap nincsenek sokan.
Egyébként olaszban a kis minikkel lehet legálisan repülni a pályán?
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A költői kérdés... és hol fogsz síelni, hogy nem zavarsz a drónnal másokat?
-
válasz
Krisz79
üzenetére
Én is az idei szezonban fogom kipróbálni ezt
Kicsit félek a sebességtől, mert nem hiszem, hogy az igazi menéseket tudja követni a drón. Nekem most van egy Air 2s-em erre a célra, és egy Mavic 2 pro is. A Mavic 2 gyorsabb és 360 fokos akadályérzékelése van, ezért biztonságosabb vele az autonóm követés. Magyarul nem megy neki a fának, ha oldalazva repül. -
Krisz79
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
köszönöm a választ akkor ezt el kell engedni.
Egy barátom síelésnél szeretne egy olyan drónt ami képes az utánkövetésre. -
-
Krisz79
őstag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy ez a típus tud követni esetleg kerékpár vagy síelés közbe?
utánkövetés.
[link] -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Tegnap megjött a végzés, hogy fizessem be a 2000 pezót.
Ezzel elvileg rendeztem a dolgot. -
Andris837
senior tag
Sziasztok,
Januárban egy hosszabb utazásra indulunk a feleségemmel és a barátainkkal és arra gondoltam, hogy valamivel jobb minőségben szeretném megörökíteni az ott töltött pár napot. A telefonomat fogom kameraként használni, mellé beszereztem egy osmo mobile SE-t. Véleményekre lennék kíváncsi, hogy első ilyen eszköznek mennyire ajánlott az SE? Elég jó áron sikerült hozzájutni (alza 35k akciósan), bízom benne, hogy a célnak megfelel majd. Semmi profi videós cél nincs, csak a buta billegéseket és ilyeneket szeretném elkerülni videózás közben, valamint a kényelmesebb fogás miatt gondoltam egy ilyen "gimball" beszerzésére.
-
Masterboy84
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Csak vicceltem

-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Ne mondj már ilyeneket, nehogy kihallattszon

-
Masterboy84
tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Na pont ezek miatt szarik bele (szerintem teljesen jogosan) az emberek 90% az összes engedélyezési baromságba.
-
-
pintyesz
senior tag
Üdv mindenki!
DJI Mavic Pro távirányítónak, kb. mennyi üzemidőt kellene tudnia? -
speedyboy
csendes tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Rendben, köszönöm az infot! Atadom az itteni dronos kollegaknak is, mert nem voltunk tisztaban ezzel.
-
speedyboy
csendes tag
válasz
speedyboy
üzenetére
Tehat, az en esetemben, nem eleg, hogy regisztralva vagyok Nemetorszagban pilotakent, van E-ID-m, ami szinten nemet, igazabol minden teljesitve van, aminek EU-n belul teljesulni kell (biztositas is 50m eur-ig), Magyarorszagon be kell a dron-t kulon tipus szerint jelenteni?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
speedyboy
üzenetére
Amennyiben Magyarországon alarsz repülni, akkor igen.
Direkt írtam a Légtér Kft-nek is emiatty azt mondták, igen.Nem azon a 2000 Ft múlik szeritnem, engem sokkal jobban felb@sz ebben az a következetes bürokratikusság, ami csakazértis megköveteli azt a hülyeséget(biztos nincs fontosabb ÉS olyan dolguk, ami ténylegesen igényelheti a hivatal munkaidejét?!), hogyha már az általuk elfogadott GooDIDvel meg Hungarocontrol appal ilyen faszán (tényleg!) ellátottak minket, akkor ezt miért kell velük végigszopnia annak(meg várni a mire?! Hogy rárakja a stóc tetejére?) aki rendesen, szabályosan akarja csinálni
-
speedyboy
csendes tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
DJI Mini 3. Ezekeszerint a kulfoldon elo, de magyar allampolgarsaggal is rendelkezo dron tulajoknak, a dront kotelezoen be kell regisztraltatni Magyarorszagon?
-
speedyboy
csendes tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Tehat nekem kulon Magyarorszagon, mint EU-s tagallamban regisztralni kell a dronomat? Nekem azt mondtak, nem kell. (magyar hatosagok) Ami EU-ban kell, hogy legyen rendszamod, ahhoz pedig az adott orszagban,kell legyel regisztralva pilotakent. Svajcban is elfogadtak, pedig, mint tudjuk Svajc azert eleg kulonc egy hely. Franciaorszagban sem volt meg sosem gondom, ezekszertin Magyarorszag kivetel lenne? Majd mindenkepp osztd akkor meg a tapasztalatod, mi lett a vegeredmeny, köszönöm.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
speedyboy
üzenetére
Köszi a választ, ez nekem is mind megvan, anélkül, hogy a Dronom regisztralva lett volna. Hivatalosan. Mert ez, amit leírtál, még nem az, csak az appban van benne. Én is tudok legteret igényelni. Nem perkáltál a magyar hatóságnak(2000Ft). Láthatja a Hungarocontrol, ha egyáltalán érdekli. Inkább arra van, hogy ne reptesd, amikor Pápa körül földig tiltott a légtér valami NATO dolog miatt:
Mert az, hogy az appban mi van, az kb mindegy a hatóságnak(Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság) , mert az EUban magadat, mint kezelőt valamelyik országban (de csak egyben) regisztrálnod kell(Betreiber), és ehhez pluszban Magyarországon(meg lehet, h máshol is), a drónt is. Formanyomtatvány, e-papir miegymás.
Végül beadtam, kitöltöttem stb, remélem, nem alszanak rajta. -
speedyboy
csendes tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Szia!, igen enis korbejaratam mar a temat. Regisztraltam a mydronespace-n, csinaltam ugye egy goodID profilt az adataimmal ahova a magyar szemelyim es az osztrak dronvizsgamat toltottem fel. Regisztracio soran a nemet lakcimem adtam meg. Sikeres regisztracio utan, megadtam a dronom tipusat, a dronvezetoiengedelyem szamat, majd a dronom rendszamat (E-ID azonosito). Ezek utan, mar tudtam eseti legteret igenyelni.
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, mert itt a regisztrációra keresve nem találtam választ a kérdésemre, hátha valaki tud valamit, vagy van tapasztalata.
Magyar állampolgárként élek és dolgozok Ausztriában, magyar lakcímem nincs(se ilyen,se olyan).
Vettem egy DJI Mini 2 SE-t.
Kötöttem rá kötelezó biztosítást(R+V Allgemeine Versicherungs AG)
Regisztráltam magam(Austrocontrol, Dronspace)
Megcsináltam a online drónvizsgát(A1/A3 Open)
Regisztráltam magam a GoodID-vel a mydronespace-re.Namost.
Miután EU, ezért ugye a vizsga és az ÉN regisztrációm az EUban érvényes.A kérdés, hogy ezek után kell-e nekem a drónt Magyarországon regisztrálnom(Ügyfélkapu van), vagy sem?
Nem a 2000 Ft a kérdés, de nekem olybá tűnik pl a
https://legter.hu/blog/dron-torveny-2021-erthetoen-szakertoktol/
"FIGYELEM! A regisztrációt csak abban az országban lehet megtenni, ahol az üzembentartó lakcímmel vagy székhellyel rendelkezik. Ennek megfelelően tehát a magyar lakosoknak Magyarországon, a magyar hatóságnál kell nyilvántartásba vetetni magukat és az általuk üzemeltetett drónt."
alapján, hogy nekem nem kell regisztrálnom, hiszen ott lehetne, ahol én lakhellyel rendelkezem. Ami Magyarországra, az én esetemben nem érvényes.Szívesen reptetném otthon, eseteleg eseti légteret kérve az utcán vagy a mezőn.
Remélem, tudtok segíteni, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De szólj ha mész és becsatlakozom

Végignéztem a Légteres videótokat Bandee-val, de hátha van azóta változás, vagy esetleg bármi "remény". Ha jól értem, idén Sparkkal már openben nem lehet repülni lakott terület felett. Magyarán, ha én mégis ezzel a géppel szeretnék lakott terület felett repülni, akkor azt csak műveleti engedéllyel tehetem meg?