Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Komolyra fordítva a dolgot!
Amennyiben a jelenleg sugárzott magyar DVB-T rádiócsatornákat is beleszámolod és összeadod a magyar DVB-T televíziós csatornák számával, akkor max. 34+4=38 db jön össze. Így valószínűleg ennyit fogtál be, csak elírtad a számot.
Az analógot viszont végképp nem értem, ha az magyar, akkor egy analóg kalózadó.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz #29810560 #26740 üzenetére
Én egy másik fórumon olvastam néhány érdekes hozzászólást ezügyben, igaz ezek tavalyiak és a kísérlet arra ment ki, hogy a dvb-s szabványból dvb-c -re transzkódolt digis műholdas jelet nyitja-e a kábeles digi box kártyával.
Íme az idézetek:
"Nos, rendszer letesztelve, a kábeles HBO digi kártya gyönyörűen nyitja a műholdas digi tv adásait. DVB-S>DVB-C fejállomási konverterrel lett tesztelve!""mondtam (írtam), hogy fejállomásra készült DVB-S > DVB-C konverterrel lett megoldva. Ez egész egyszerűen a műholdas digitális adást átalakítja digitális kábeles adássá. Csak be kellett állítani az eszközt egy digis TP-re és kész. így a digis DVBC box tudta fogni a DIGI műholdas adását. Megjegyzem több 100 ezres, profi, fejállomásra készült rendszerről van szó, nálam is csak addig van, amíg egy szállodába be nem építem...
( http://cdscdz.en.alibaba.com/product/301081279-209848756/DVB_S_to_DVB_C_Trans_Modulator_Converter.html)FTA adás ként kell konfigurálni, így egy az egyben átkonvertálja a műholdas adást kábelesre."
Ha ez igaz, akkor a modulnak is működnie kellene.
-
anrab
addikt
válasz #29810560 #26751 üzenetére
/Watt25: tudom hogy hova írtam. /
a csati listát néztem. persze kihagyott egy-két számozást. 38 lett a rádiókkal együtt.
következő kérdésem az lenne hogy hova írjak hogy lemondanám a digit mától. hátha vissza írnak hogy ugyan maradjak már!
vagy inkább személyesen?
az analóg csati van az 51-es progin.
kék E betü és piros S betü. alatta televizió. egy infó csatorna. rossz minőségben.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz #29810560 #26758 üzenetére
Biztosan a narancsmentes ójrónyúz hiányzik neki.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Hfield22
csendes tag
Kérdésem digikábeles felhasználóktól.
Ha digitális SD adást nézek (576i), akkor hogyan lesz jobb minőségű a felskálázás 1920x1080-ra?
Ha HD set top boxon keresztül veszem a jelet, HDMI-vel, vagy ha közvetlenül a koaxról? -
pandras
csendes tag
Sziasztok!
3. pendrive ( kingston) próba.
KAON NA1600HD továbbra sem nyeli le!
Behelyezéskor kiirja, hogyMerevlemez formázása
A külső merevlemez lehet hibás
Kérem formázza meg az eszközt a használathoz
Kívánja beállítani a PVR funkciót az eszközön?
OK, EXITOK-ra:
Format FailedMajd nagy csönd.
A rendszer beállítások - media beállítások - rögzítés PVR-re menü üres.
Ha felvenni próbálok kiírja, hogy
Nincs szabad hely.Keressek valakit, aki ext3-at a pendriverre?
Kifogtam 3db unkompatibis eszközt? -
NyuszyCaster
senior tag
Erre valaki?
HTC desire 500
-
unravel
őstag
válasz Hfield22 #26767 üzenetére
Nem hinném, hogy meglátnád a különbséget. De nem is értem, nincs felskálázás, ami 576i abból nem lesz 1920x1080.
Inkább az a kérdés, hogy akarsz-e plusz távirányítót?!NyuszyCaster: mondd el a problémát az ügyfélszolgálaton. még az is lehet, hogy tudnak segíteni. velünk ellentétben.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Tonyk
veterán
Van itt még rajtam kívül szegedi digi előfizető? Ha igen arra is fos hetek oda a digitális adás? Szinte ütemesen esik szét a kép 1-2 másodpercre kb 3-4 percenként. Főleg a talán az m1-m2-tv2-supertv2-rtlklub -nál nem vettem észre. a Spektrum, National Geographic, NatGeo, Digi-k mind ilyen hulladékok lettek. Jelerősség és jelminőség is rendben van mindegyik készüléken.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
unravel
őstag
-
johnny23
tag
Hali!
Paramount csatornáról tud vki vmit,hogy bekerül e a kínálatba?
(habár még mindig egy HD filmcsatorna hiányzik sztem nagyon!)[ Szerkesztve ]
-- new gamer --
-
NoOne1976
őstag
Igen, nálam is kockásodik a ESP1,2 HD változata. Családi házas övezet, így azon aggódok, hogy nem-e a kábel okozza az oszlopon a hibát a nagy szél miatt. De ha másnál is gond van, akkor reménykedem benne, hogy központi hiba.
Bárki más tapasztal ilyet Miskolcon? Ha van itt valaki, akkor rá tudna nézni, hogy nála mi a helyzet?
-
br.rak
őstag
válasz unravel #26775 üzenetére
Ha a "kényelem" a kérdés, akkor nem kell a box. Egyébként rém egyszerű: nézze meg a vitatott SD-s csatik képét boxon keresztül és közvetlenül TV-n, ha nincs vagy nem nagy a különbség akkor egyértelmű a dolog.
Én hétvégén néztem SD-s adót boxon keresztül és véletlenül 576p-re volt állítva a hdmi kimenet, egyből látszott a különbség pedig elég messziről nézem a TV-t. (igaz ez külföldi műholdas adás volt és nem digikábel.) -
törölt tag
válasz pandras #26768 üzenetére
Nem tudom, hogy az általam az alábbiakban írt dolog okozza-e a hibát (csak információnak írom le):
DE!
Sok PVR-es TV/SetTopBox a 40 GB alatti háttértárakkal nem boldogul el, mert "túl kevésnek" értékeli a háttértár kapacitását.
Továbbá:
Egyrészt a tényleges kapacitás ugyebár kisebb, mint a reklámban/csomagoláson jelzett névleges kapacitás. (A decimális kapacitás számítás miatt.)Másrészt az eszköz (a PVR-es TV/SetTopBox) a háttértár felét eleve lefogja TimeShift-re akkor is, ha az nincs bekapcsolva. ... mert, utólag ugyebár bármikor bekapcsolhatjuk.
... és amennyiben ezek alapján "kevésnek" értékeli a kapacitást nem is hajlandó inicializálni/formázni a háttértárat.
-
Bogyi007
veterán
Kapcsoljatok a hatoscsatornára! Éppen küldi az energiát a csodadoktor - Dr. Tihanyi Tamás!
Nálam a Samsungom is tud felvenni pendrivera, de kényes azoknak az átviteli sebességére, az rendben van?
Hd csatik nálam rendben vannak, nincs sehol kockásodás.....
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
zichie
senior tag
válasz #29810560 #26757 üzenetére
Mint azt írtam és ami az idézetben volt, nem modullal volt, hanem digi kábeles box segítségével.
Egy előnye lehet, ha a kábeles modul működik műholdon, ha valaki otthon és a telkén is akar digit nézni, de csak otthon van neki digikábel, a telken nincs, de ott van ci+-os dvb-s2 tuneres tv + tányér 1 fok nyugatra. Ebben az eseteben egy kábeles előfizuval tudná nézni otthon kábelen és a telken a modullal műholdon. Nem kell külön a telekre előfizu.
Az viszont már nem jellemző, hogy valaki a telkén dvb-s(2) tuneres okostévét használjon.
Nekem pl. az OzoneNetwork miatt érné esetleg meg, mert az a kábeles digin nincs, csak műholdon.
Persze azt nem tudom, hogy az működne-e, hogy a digitől egy hónapra kérek modult 200 forintért. Ha működik, akkor tovább bérlem a modult, ha nem, akkor visszaadnám a diginek. Persze az OzoneNetwork nem biztos, hogy érne 200 HUF-ot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zichie #26785 üzenetére
"nem modullal volt, hanem digi kábeles box segítségével."
A DIGI SetTopBox-aiban is hasonló Nagra CAM-ok vannak, - csak ún. embedded CAM-ok - mint a DIGI SmartCAM, csak beépítve a box-ba.
(Úgy kell elképzelni, mint a beépített, meg a cserélhető autórádiót, mint az FM tuner műszaki megvalósítását.)A DIGI műholdas doboza (beltérije) az CI CAM-os vagy CI+ CAM-os?
-
törölt tag
válasz M_AND_Ms #26792 üzenetére
Nem direkt erre vettem. Egy notebook winchestere volt, amit aztán SSD-re cseréltünk és nem akartam "kidobni".
Amúgy nagyon csendes és alig melegszik, meg egy fémházban van és a TV hátuljára erősítettem fel két fekete kábelkötegelővel. Olyan, mintha oda gyártották volna.
Szuperül működik. Tegnap éjjel felvettem vele egy filmet, de nem tudom, hogy bekapcsolta-e a TV-t az időzítő, mert aludtam. El is felejtettem, hogy beállítottam az időzített felvételt, csak reggel vettem észre, hogy ott van a film a felvettek listájában. -
szili.tamas1
senior tag
Hat en most kiprobaltam. DVB-Tn 0 azaz nulla darab csatornat fog be a meztelen koax.
Inkabb arra lennek kivancsi hogy a lakasajto mellett a bemenon miert 60% jelminoseggel jonnek a 730 MHz alattiak. Ami az felett van az 85-100kozott mozog, ilyen m1hd meg hasonlo muxban levok meg van hogy 50-60on.[ Szerkesztve ]
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #26794 üzenetére
Pech. Költözz egy jobb vételi tulajdonságokkal rendelkező helyre!
Amúgy nagyon függ az antenna pozíciótól a vétel. ... és azt se feledd, hogy a DVB-T vízszintes polarizációjú.
(Anno én is mászkáltam egy darabig a drótvéggel a szobában, mire megtaláltam az optimális vételi pontot és amikor befogott mindent a dróttal, akkor vettem egy aktív antennát, ami sokat javított a vételen.)
-
szili.tamas1
senior tag
válasz #29810560 #26795 üzenetére
Ja ezt vagom, csak a kollega 50+ csatornajan felbuzdulva mondom megprobalom. A digi veteli problemajara nincs otleted? A tegnapi f1 ota kovetem nyomon, konkretan a masodik kor utan nem tudtam nezni m1 hdt mert se kep se hang, a nincs jel meg a szeteso kep+hang kozott valtakozott.
Utana aludtam egyet, minden f@sza azota is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #26796 üzenetére
Nem egységes szintű a jelerősség.
Az alacsony frekvenciák nálam is gyengébben jönnek, (van ami pl. a 128,5 MHz csak 54%, vagy a 370 MHz csak 50%) de ez nem gond, csak ha a jelminőség is leromlik. Nálam az mind 100% (esetleg egyes frekvenciákon néha "leesik" 98%-ra). A gyenge jelerősség csak akkor okoz gondot, ha osztod a jelet és/vagy hosszú belső koax szegmenseket használsz, mert ugye minden osztásnak van csillapítása, plusz a kábelcsillapítás és egy így lassan "elfogy" a jel és az az X-edik tunernek már vételi gondot okoz. Nálam az LG - amit a hétvégén vettem - az 5. tuner. No, az a 128,5 Mhz-et automatán már nem hangolta be, de kéziben igen és 100% jelminőséget jelez. Nincs is gond a MUX-ban lévő csatornákkal. "Tökéletesek." Mármint kép/hangminőségre a maguk SD szintjén. (hatoscsatorna, M1, M2, PAX TV, stb.) -
szili.tamas1
senior tag
válasz #29810560 #26797 üzenetére
Na, nekem pont ezzel volt a gond. A jelerosseg permanensen 100 volt, a jelminoseg meg az m1 hdt tartalmazo muxben stabilan 30 alatt volt. Mind a lakasba direkt bejovo, mind a harmadszor osztott koaxon. M1 "sd" jott szepen, de az milyen forma1, mintha kisgyerekkel mennel randizni.
Edit: most 40-45 korul mozog, van boven bithiba arany de tokeletes a kep.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #26798 üzenetére
A jelerősség volt 100%, és a jelminőség 30%. Jól értem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest