Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz sityupityu #18649 üzenetére
SK esetében találgatni sem kell csak figyelni vagy emlékezni azokra az időkre mikor:
a; RTL klub bejelenti a takarékosságot és az SK-től szabadulni akar
b; digi felvásárolná az SK-t, hogy ezáltal még több háztartásba juttassa el a DS-t
c; amire nem számított senki az IKO átvette a retektől a csatornát és pénzt pumpált bele (jogokat vett)
d; ezután a digi azonnal kidobta az SK-t ( semmi tartalommal nem bír a csatorna címszóval)és elindította a DS2-t
ez pont olyan durcás csatorna reptetés volt mint a Filmmúzeum anno és nem fog visszakerülni szerintem.Sport1HD más eset ott konkrét konkurenciáról van szó főleg most, hogy Orbánék segítenek rajtuk műsorokkal...de majd 1x talán kiderül miért is tett ilyen jót a digi az usereivel aminek persze örülünk.
És továbbra sem tudni a PL jogok kinél lesznek a jövőben Mo-n..
Eurosport is érdekes lesz abban a pillanatban ha valóban a discovery csoport megveszi a csatornát idén.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Tegnap este 11 elött kapcsolgattam a tévét és már az M1 sem rak ki karikát ilyen filmekhez? De arra van eszük, hogy reggel 6-os karikázzanak? :p
Realme GT Master Edition
-
gurabli
őstag
Ma futtattam egy csatornafrissítést a HTPC-men, és minden DVB-C csatornát kódoltnak jelöl a tuner. Létezik, hogy a Dili is kódolta az összes DVB-C csatornát?
Aki STB nélkül használja, annál most is működik?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Zoshi85
aktív tag
Digis boxokal, és C tuneres tv-n is mennek a csatornák.
[ Szerkesztve ]
Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
-
gurabli
őstag
válasz M_AND_Ms #18658 üzenetére
Bocsi, de nem találom, hogy mit írtál erről pár napja, segítenél? Mielőtt szétbarmolnám a HTPC-t, jó lenne, ha tudnám, hogy mi lehet a gond? A Dili változtatott valamit, vagy ahogy fentebb írták, nálam lehet a gond?
Köszönöm!"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Captor
tag
Panasonic TV-n is legtöbb csatornánnál az van hogy kódolt, ennek ellenére nézhető, pont a fizetősöknél nincs írva.
Digi "szakemberei" hozzák a formájukat. -
Bogyi007
veterán
Nekem is ez van. Samu tévén ami frekiket tegnap újrakerestem mindenhol lett egy kulcs ikon. De mennek a csatik szal nem érdekel...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Flashget
félisten
válasz allfinanz #18664 üzenetére
22:00 után kezdett és bőven volt ez 16-os karikát érdemlő.
Mondjuk nem zavart mert végre 1-el kevesebb szar volt a képen csak a koncepciót nem értem amit művelnek ezzel a karikával.
Egyszerűbb lenne visszatérni a régi jól bevált dologhoz film kezdéskor kiírják a korhatárt.Realme GT Master Edition
-
ronson
őstag
Sport TV szép kis büntetésre számíthat, mert tegnap délután élőben adták, hogy szopik a Barcelona.
-
VGYke
addikt
válasz karicsek #18636 üzenetére
Ha legközelebb is belefutsz hasonló anomáliákba és itt nem kapsz segítséget, ajánlom még pl. ezt a Digi fórumot.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Bogyi007
veterán
Bár erről a Digi nem tehet, de szombaton megjártam a Digi EPG + Samsung Tv PVR funkciójával.
Volt az Rtl Klub műsorán egy film A sztárkivetett címen. Be is állítottam szépen szombaton délután hogy majd felveszem, ma hazaérve látom hogy a film eleje szépen hiányzik....Ilyenkor ez kinek a sara? Digi, Samsung TV vagy az RTL?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
válasz Kwisatzh #18673 üzenetére
Nálam nem jó helyen kopogtatsz ha kiosztani akarsz - ezért kár volt nagybetűzve kiemelned avagy netes szokások szerint kiabálnod.
Eddig mindig késtek a kezdésekkel, egyszer akartam felvenni valamit akkor persze hamarabb kezdődik.
Mondjuk anno a VHS korszakban volt ilyen rendszer ami figyelte a beállított műsort hogy amikor kezdődik onnantól indult a felvétele - miért nem lehet az új rendszerekben is a digitális korszakban használni ilyet?Egyébként szídjuk ezt a Digi féle kókányolt Rtl Klubos képet, de most hogy torrentról lekaptam a filmet annak sokkal gányabb a minősége 700 megás kiadásban mint amit a Digiről felvettem...
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Bogyi007 #18674 üzenetére
Akar a rosseb kiosztani, (üldözési mániád van??? ) Az EPG felvétel lényege, hogy ha az Epg -vel veszel fel, akkor másodpercre pontosan akkor kezdődik a felvétel, amikorra az EPG ben írva vagyon, vagyis ha előbb kezdik valójában, akkor lemarad az eleje. Ez nyilván az adó bűne, se a diginek, se a cuccnak köze nincs hozzá.....Én fordítva jártam így, negyed órával később kezdték, ezért nekem meg a vége maradt le.
Persze ha az Adó jó információt adott, csak az EPG-ben vols "elírva" , akkor meg a DIGI a hibás, de ezt én kevésség valószínűnek tartom, és ellenőrizheted is pl a port.hu-n, ha mindenáron meg akarod találni a "bűnöst"...(I)"Mondjuk anno a VHS korszakban volt ilyen rendszer ami figyelte a beállított műsort hogy amikor kezdődik onnantól indult a felvétele - miért nem lehet az új rendszerekben is a digitális korszakban használni ilyet?"(/I)
Gondolom ennek nincs technikai akadálya, szabadalmaztasd (ha még más nem?) aztán keresd meg a digit, meg a készülékgyártókat is az ötlettel, még lehet milliárdos leszel belőle
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Flashget
félisten
Mondjuk anno a VHS korszakban volt ilyen rendszer ami figyelte a beállított műsort hogy amikor kezdődik onnantól indult a felvétele - miért nem lehet az új rendszerekben is a digitális korszakban használni ilyet?
'94-ben vetem egy hifi panasonic vhs-t aminek a távkapcsolójába be volt építve a lézer vonalkód olvasáshoz. Egy vonalkód tábla segítségével lehetett beprogramozni a felvételt és az valóban csak akkor indult el mikor a jelet kapta és a csatorna rendezés is teljesen egyszerű volt.
19-20 éves történet..a nagyon "okos" samsung tv csatorna rendezéséhez, hogy ne őszüljön bele az ember pc-re és netre van szüksége...nem előre haladunk, hanem 20-at visszalépveRealme GT Master Edition
-
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Flashget #18678 üzenetére
A vonalkódolvasós technika már túlhaladott, hiszen ott az EPG. A vonalkódolvasós beprogramozás sem biztosítja azt, hogy a beprogramozott időkhöz képest pontosan kezdjék a műsort, csak egyszerűsítette a dolgot. Igazából a lényeg az volt, hogy a műsorújság minden műsor mellé egy vonalkódot is ad, és elég volt azt beolvasni. Később hasonló volt a ShowView, ahol egy szimpla számsor volt a vonalkód helyett és azt kellet bepötyögni. Nekem olyan Grundig videóm volt, ami a teletext műsoroldalakról volt képes programozni. Kitett egy egyszerű kurzort, amivel a műsorok listáján végig lehetett lépkedni, majd azt egy gombnyomással hozzáadta a felvételi listához. Tisztára, mint a mai EPG.
A tényleges műsorkezdés figyeléséhez a VPS/PDC technológia lett kitalálva. Magyar tv adó sohasem alkalmazta, de anno a 90-es években az osztrák és német adóknál lehetett használni. Azt én sem tudom, miért halt ez ki. Ugyanúgy lenne létjogosultsága most is.
Manapság a boxok tudnak olyat, hogy alapból meg lehet adni egy időtartamot, hogy mennyit időt tegyen elé és utána a beprogramozott időnek. Így elkerülhető a lemaradás[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Flashget
félisten
válasz M_AND_Ms #18680 üzenetére
Egy panasonic nvsd20ee a tipus és ilyen a távkapcs hozzá jobbra alul van a scrnner és külön vonalkódot adtak hozzá nem az újságban megjelentre gondoltam az később jelent meg eleve. és igen a némethez használtam elsősorban.
Ezt csak azért hoztam fel, hogy 20 évvel ezelőtt előrébb jártunk mint most..van az EPG ami vagy jó vagy nem ezt 20 év alatt nem nagy fejlődésnek tartam, mintha ezt a vonalkódolást tovább fejlesztik.
De legalábbis a japcsik jóval előrébb jártak mint a koreaiak.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Flashget #18681 üzenetére
Ismerem a készüléket. Volt nekem is.
Persze, hogy adtak hozzá egy ilyen vonalkódos lapot, de a lényeg az volt (lett volna), hogy az újságokban ott a kód, amit beolvasva beprogramozza magát az adott műsorra. Mondanom sem kell, hogy 'nyugaton' voltak ilyen műsorújságok. Mi itt meg olvasgattuk a mellékelt listát.Abban viszont igazad van, hogy a mai digitális adásszórásban sokkal több kényelmes és hasznos szolgáltatás lehetne. A UPC-nél még nagy elánnal belekezdtek a Hírek és Időjárás sugárzásába, de amíg ott voltam, ez szépen el is halt. Szóval hiába jött el a digitális Kánaán, nem használjuk ki.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
zichie
senior tag
válasz gurabli #18659 üzenetére
Az összes csatornára (a három XXX kivételével) a digi rátette a kódolt jelzést hetekkel ezelőtt. A kódolt jelzés csak egy jelzés, ami nem jelenti azt, hogy valójában kódolt.
Az alábbi kombinációk lehetnek:
1. kódolatlan adás, kódolatlan jelzéssel,
2. kódolatlan adás, kódolt jelzéssel,
3. kódolt adás, kódolatlan jelzéssel,
4. kódolt adás, kódolt jelzéssel.A kombinációkból a 3. és a 4. jelenti azt, hogy az adás valóban kódolt. A digi a 2. kombinációt állította be. A kódolt jelzés arra jó, hogy pl. egy stb vagy egy tv készülék esetében a csatorna lista szűrésnél meg lehessen adni, hogy az ember csak a kódolatlan vagy csak a kódolt, esetleg mindkét típust látni akarja. Ezt egyértelműen a digi rosszul állította be, mert félrevezeti a dvb eszközök csatornaszűrési lehetőségét.
[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
(#18674) Bogyi007 - "Mondjuk anno a VHS korszakban volt ilyen rendszer ami figyelte a beállított műsort hogy amikor kezdődik onnantól indult a felvétele - miért nem lehet az új rendszerekben is a digitális korszakban használni ilyet?"
a, nem tetszene a hirdetőknek mert nem látnád a reklámokat
b, megbomlana a tér-idő kontinuum és beláthatatlan következményei lennének(#18643) Kwisatzh - "Én már nem is merek válaszolni ilyenekre... "
szerintem csak teszt volt és megígérte, hogy nem fogja kiteregetni a közösben[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Bogyi007
veterán
válasz M_AND_Ms #18680 üzenetére
"A tényleges műsorkezdés figyeléséhez a VPS/PDC technológia lett kitalálva. Magyar tv adó sohasem alkalmazta, de anno a 90-es években az osztrák és német adóknál lehetett használni. Azt én sem tudom, miért halt ez ki. Ugyanúgy lenne létjogosultsága most is."
Erre gondoltam, csak nem jutott eszembe a neve.
[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
válasz Bogyi007 #18687 üzenetére
Ezzel kellene foglalkoznia a médiatanácsnak, nem a korkarikák gyártásában.
Németeknél miért nincs korkarika? Mert van kultúrája a TV-zésnek?
Gondolom, ott büntetnek nem megfelelő időpontban sugárzott műsorokért, vagy pontatlan kezdésekért...Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Sickboy75
tag
Sziasztok,
legyszi segitsetek:
a digi-n egy csatornahoz 2 adat van irva ha be szeretnenk hangolni : frekvencia (pl 679.25) és a csatoerna (pl c47)
Ezeket az adatokat hogy tudom megetetni a Samsung TV-mmel (5 Seria LED TV) hogy be tudjam ezeket fogni es ne kelljen ennyit kinlodnom vele ?
Van egy csomo csatorna amit az auto hangolas egyreszt nem hoz be masreszt ha most megint full hangolnom kellene akkor lenne vagy fel ora mire mindent visszaallitanek.
Van -e arra mod hogy ha pl a fennti peldanal maradva csak a Viasat Nature-t keresm akkor kivalsztok neki egy csatornat es ott behozzam ? Es ugyanigy a tobbit is ?
Pls segitsetek, fontos lenne.
Koszi elore is, bocs ha lámuska a kérdés
Üdv,
SB
-
-
FerNandor
őstag
válasz ronson #18693 üzenetére
meg a Berlin Tag und Nacht, Richterin Salesch, Richter Hold, Frauentausch, Bauer sucht Frau, ahol néha Bauer such Mann is van.. este fél 9-kor smárolnak a búzák a tv-ben... és hasonló emelkedett, minöségi müsorok.. azért van egy-két jó müsor, de a 80% egy szenny, amit persze Magyarországnak is feltéltenül át kell vennie.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
allfinanz
senior tag
válasz ronson #18693 üzenetére
Ha festo lennel, mit szolnal, ha a kepedre mazolnanak korkarikat, mert meztelenkednek rajta?
Tv-ben is egy filmrendezo okkal mondhatna, h muvet bemocskoljak mindenfele korkarikaval, holnap este x musor a masik sarokban, alul beuszik egy harmadik ajanlo, stb.
Sokan reklamaltok, h HD v SD. Az egyiket se zavarja h a fel kep ki van takarva okorsegekkel, meg informalnak, h virtualis reklamot lattam. Kit erdekel? Rakjak bele, amennyit engedelyeznek, de nem kell allandoan ezt is irkalni, meg mondani.
[ Szerkesztve ]
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
negyven2
veterán
válasz allfinanz #18688 üzenetére
Itt az a baj, hogy a karikázást is barom módon vették át. Ahogy emlékeszem az EU-s ajánlás szerint elég lenne ha csak a műsor előtt bejön egy tájokoztató az adott műsor korhatári besorolásáról vagy a műsorban az elején felbukkan a megjelölés (illetve a reklámblokkokról való visszatérés után is) pár másodpercre.
Magyarországon mi van mindenekelőtt alkalmazzák teljes műsor alatt is ráadásnak meg is vágják azokat is.Mondjuk ezt még jópáréve olvastam hogy azóta mi változott nem tudom.
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
sandró60
addikt
Lehet,hogy a 3.kerületben jobb lesz a vétel? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest