Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
judas13
veterán
Rengetek adatbázis, és jelentés van és igaz ezek még tavalyi számok.
Indiában 2024-ben a Nothing volt a leggyorsabban növekvő okostelefon márka volt, 577%-os növekedéssel (Counterpoint).
Globálisan 246%-os éves szintű növekedést mutattak H1 2023-hoz képest (Canalys).De mivel még mindig csak pár millió darabszámú eszközről beszélünk (CMF és a fülesek is beleértve), így az óriási növekedési számadatok mindjárt másképpen mutatnak.
De drukkolok nekik magam is, hogy ne kelljen lekapcsolniuk majd a villanyt.

szerk. Az meg, hogy Android 16-al érkezzenek meg, arra nincsennek is szavak.
-
Oldfoksz
tag
Igen, igy van .
Az átlag júzer számára elérhető adatbázisok(=ingyenes)
nem igazán pontosak,sőt ellentmondásosak.
De azért látszik a lényeg: nem sikerült az betörni a cégnek az élbolyba.
Ennek egyenes következménye az android 16-tal érkező
"elpocosodás".( bloat és egyéb okosságok)
Valahonnan gyors pénzt kellett találni.
Ez tünt a legkönnyebben kivitelezhetőnek
-
Graphics
Jómunkásember
Ahány elemző, annyi táblázat.
Máshol meg ez van.

Ezen meg az látszik, hogy szeptemberben volt egy markáns kiugró értéke egy ismeretlen márkának, a többi kárára. Hogy technikai hiba, vagy valós, ez jó kérdés
Vagy elrontottak valamit, vagy egy épp megjelenő cucc hozott változást.
-
Oldfoksz
tag
A Nothingot érintő problemák gyökere az alábbi adatokból jól látszik.
India okosteló piacán jelenleg a helyzet következő:"Top smartphone brands by market share (Q3 2025)
Vivo: 20%
Samsung: 14%
Realme: 13.45%
Xiaomi: 13%
OPPO: 13%
Apple: 10%
POCO: 5.9% "
OnePlus: 4.82%
Motorola 4.6% "Miért pont India?
Erre a hatalmas piacra alapozták a növekedésüket.
Nem jött be .
Ennek nyilvánvaló következményei kell hogy legyenek. -
KIFLEE
tag
Cmf 2 pro telephoto kamera nélkül drágábban... Sok értelme van. Tavalyi androiddal indítani meg pofátlanság, legalább tolták volna ki 4 évre akkor a supportot kompenzációként.
-
Szerintem erős mellényúlás lett ez a teló. Észreveszik majd nyilván mert az eladási számok nem hazudnak. A kérdés hogy okoknak e belőle? Kiderül ha jön a következő készülékük.
-
janeszgol
félisten
A NP3 egy tök jó telefon volt, csak drága lett.
Ár (12/256 GB, HUF)342 999
Ár (16/512 GB, HUF)379 999
A 12/256 lehetett volna 280k, a 16/512 meg 350. És akkor az ember azt mondta volna, hogy kb. SD8 Gen3 (azaz tavalyi) szint, de jó a kamera, jó a dizájn, jó a kijelző, megéri. Mert szerintem kamerában a NP3 jobb volt, mint az aktuális Galaxy, kijelzőben meg biztosan jobb volt. Vagy egy verzió lett volna a 12/512 320 ezer környékén. És akkor az ember azt mondja, hogy tök jó.
Ezt nézzétek milyen szép, nekem nagyon tetszik. A legszebb telefon Top10-ben benne van nálam, de csak ebben a színben.
Ez a Lite meg teljesen felesleges. Ilyen "valamit adjunk ki a megfizethető kategóriában, amivel ellensúlyozzuk a NP3 kárát".
-
Linkin1994
senior tag
Eggyetértek nekem is van jó pár cuccom tőlük Phone 2 ear, ear a.Én is vártam a Phone 3-ra,hogy na majd arra váltok de iphone 17 lett belőle mert a start áruk ugyan annyi volt ami vicc a nothing-ra nézve. Persze most már amennyibe kerül 230 ezer annyiért talán oké.Indiában is brutálisan le lett akciózva telefon volt phone 1 meg phone 2 beszámítás is meg a szimpla ára is sokat csökkent. Jó páran ott azt gondolják,hogy ez a ár esős dolgok nem lesz jó hatással a márkára.
Ez a 3a lite meg vicc egy átcimkézett cmf phone 2 pro ráadásul szarabb is tőle. -
mhydas99
senior tag
Jo termekeket gyartanak, nem huzom le oket. Ez a Lite total felesleges egyebkent, nyilvan bizonyos ifonkent ki kell afni uj telefont, hogy beszeljenek a termekekrol, a kihozatal is szamit. A Phone 3 volt egy oriasi pofon es eleg nagykepu arazas. Az a nagyon nem szimpatikus. Es mivel ez a marka erosen szemelyes erzesekre alapoz es ugy szolit meg vevoket, igy ez tobbszorosen is blama volt.
De ez csak az en velemenyem termeszetesen. Nem baj ha nem ertunk egyet. -
mhydas99
senior tag
Mi alapjan?
-Kis belepo marka, viszonylag uj, K+F-re fordithato osszeg minimalis, piavi reszesedes minimalis.
-Elsosorban a designra alltak ra az elso perctol kezdve, kulso+szoftveres design, maga a csomagolas. Ebbol lehetett mar latni, hogy a premiumba akarnak torni idovel.
-A termekek designjanak megalkotasa rengeteg penzt wmesztett fel (atlatszo fules/hatlap ragasztasa, illesztesi hibak minimalizalasa), ezt nyilvan a penzugyi tervben minuszosra irtak ki eleve az elso par evre, de a reszvenyesek manapsag mar nem szeretnek varni, csak akkor szallnak be, ha szinte azonnali megterulest kaphatnak.
-A ceg merete es anyagi forrasai okan eleg szukos a termekkinalat, igy latvanyosan osszemosodhatnak 1-2 eves hazon beluli termekek is, amik termeszetesen mar azonos aron/olcsobb aron futnak. Minel kisebb a ceg, annal fajdalmasabb az uj termekek nem szandekos kannibalizalasa, bevetel csak csorog de nem omlik. Ergo fel kell gyorsitani a markaorientaciot es gyorsan a premium szegmensre allni, ami valoban penzt termel (darabonkent 100 szazalekos arres), hogy fenn tudjon maradnj es terjeszkedgessen a ceg. Erre lett volna a Nothing Phone 3. Nem jott be. Meg most a joval akciosabb aran sem vasarolnak be belole. Viszonteladok kinlofnak, nem tudjak eladni a keszleteiket, ezert ha a shelf time mar egy evesre rug, akkor kiszorjak kiarusitasban, viszont a kesobbiekben toredeket rendelik csak be a gyarto termekeinek, mivel nem fogynak.
Ez ujabb pofon a gyartonak stb...
A Nothing hamarosan a foldbe all, ezt biztosra veszem.
De nem vagyok jos es orulnek, ha tevednek. -
mhydas99
senior tag
Az a ceg, plane IT-ban, aki nem gondolkodik premiumban, az ne is kezdjen bele, lehuzhatja a rolot. A premium szegmens hozza tonnaszam a penzt, nem az olcso. Meg a mennyisegi eladasok tekinteteben is magasan veri a premium arres a tomegesen eladott alsopolcos arrest. Mivel a CEO meg az ex-OnePlus boss, igy egyertelmu, hogy a marketingstrategiaja ugyanaz, mint akkor. Csak epp fele annyi ido alatt akar kitorni. Pedig manapsag meg nehezebb, mint anno 7 eve...
-
Graphics
Jómunkásember
De honnan lehet tudni hogy nem jön be nekik?
Mi alapján ez a verdikt?Nem nagyon értem, hogy épp piacra került ez is, és már itt is ilyeneket írtok hogy roló lehuz, vége a márkának...
Mi alapján?
Szerintem meg teljesen jól építkeztek, az (a) kiadások jól egyensúlyoztak, a szoftver el van találva és a leghosszabb üzemidőket hozta nálam a fapados CMF is.
Hisz szerinted mire lett letrhozv a CMF, nem az alulról építkezésre?
-
mhydas99
senior tag
Az bizony, ez a lejto, jol mondja.
Atcimkeztek es atdobozoltak egy mar meglevo termeket (CMF-Nothing lite), igy csak a kulso vaz valtozott lenyegeben, alkatreszek kvazi ugyanazok. Xiaomi is csjnalja ezt, nekik bejon, csakhogy ok rendelkeznek mar regota valid premium szegmenssel is, illetve egy mar bejaratott, eleg markans vevokorrel. Nothing meg nem. Nekik agresszivan kellene arazni, pozicionalni es szep lassan feltorni. Ok gyorsan akartak (3 ev alatt), nem jott be. OnePlusnak is vagy 7 ev kellett ehhez es meg akkor is megszoltak oket, mikor latvanyosan emeltek arat, akkor kerult le a Flagship killer megnevezes a brand egisze alol...ez va. -
Graphics
Jómunkásember
Nem kell prémiumban agyalni és kész. Jó lesz a középkategóriában.
Ettől még nem dőlt össze egy márka.
De van jobb ajánlat. Habár stock szintű droidban nem sok jut eszembe.
Az a baj a csomagot nem nézi senki egybe. Nálunk horror ar... Máshol nem.
A Nothing 3-ast tök jó kedvezménnyel meg lehet venni.
Oké, miért nem így indítottak... ( Mondjuk látjuk, semmi értelme a csúcs szettnek , nem lehet kihasználni, throttyingol az egész minden gyártónál.
-
mhydas99
senior tag
Beprobalkoztak a Nothing Phone 3 csillagaszati araval, hatha, persze nem jott be. Azutan akkora negativ reviewkat kapott a ceg a YouTuberektol (az ar miatt foleg), hogy teljesen felhaborodtak az addig amugy igeretesnek tuno es jol arazo markakovetok. Igy a Nothing elasta a premium szegmensbe valo kiloveset a kovetkezo jopar evre. Ha tippelnem kenr, most mar elsosorban az Azsiai piavokra fognak majd koncentralni, also -es kozeppolcos termekekkel, foleg India es Vietnam/Kina mint celpiaccal. Londoni HQ ide vagy oda...
-
janeszgol
félisten
A telefonban egyedül a kijelző értékelhető. az SoC elmegy, semmi extra, a kamera meg netto szar. Úgy látszik már elindult a lejtőn a márka. Nem tartott sokáig.
szerk: a hátlap nekem tetszik. A sima 3 sem volt csúnya, szürkében kimondottan szép volt nekem. Ez is tetszik, de ez fehérben is jól néz ki. -
Legyünk őszinték.....gagyi lett na .
-
oli987
junior tag
Ha a hátlapi design pöttyök csavarocskák lennének, akku (meg egyebek) cseréjéhez, mindjárt jobb lenne az összkép. Az EU miatt most már amúgy is 5+ évre kellene tervezni a mobilokat. 2 éven belül meg amúgy is kötelező lesz a könnyű akku csere az EU - ban. A Nothing előre is gondolkodhatott volna. Szoftver frissítést amúgy mennyit ígértek?
-
Graphics
Jómunkásember
Ennek most nem igazán látom értelmét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

valamiert divat lett ez a lehúzunk egy brandet már itt is.