Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZollR

tag

@euzsolt: Az emberek döntő többsége azért fizet adót, mert muszáj. Ez igaz főleg a kelet európai és az ázsiai - a világ döntő többségében szegény - országok állampolgáraira. Nem tudom, lehet nem ugyanazon a Földön élünk, de nem tudok működő adósok börtönéről a civilizált világban.

@ignorant:
    Az adok nagy resze nem a lefoglalasokbol kerul a kasszaba, hanem a befizetesekbol.

Ez egészen addig igaz, amíg az adós tisztában van vele, ha kell lefoglalják, kamatos kamatjával. Ha ez tovább nem áll fenn, akkor kuka az elmélet.

Ezt a mai rendszert nezve irtam, nem csak uzelti oldalrol. De ezt szerintem nem szorul magyarazatra a 10m adosrabszolga orszagaban, meg a rekord adossag hegyet epito amerika univerzumaban.

Ha nem lenne hitel és össze kellene gyűjtened egy lakásra életed végére sem lenne lakásod. Kivétel ha mondjuk Budapesten dolgozol és Borsodban tervezel lakást venni. Egyszerű példa egyszerű embereknek.
    Budapesten pld. 200 ezres fizetés mellett ha albérletben laksz el tudsz tenni kb 20-30 ezer forintot havonta ha jól beosztod. Ebből mire összegyűlik a 10 millió forint cirka 500 hónap az több mint 40 év. Mire nyugdíjas leszel meg is lesz a sztenderd panel... Ha az üzleti érdekeket is figyelembe veszem akkor pedig nettó baromság, hogy a hitel az rossz és az ördögtől való.

Új hozzászólás Aktív témák