Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Reggie0

félisten

válasz #65675776 #15788 üzenetére

"Biztosan lehet jól is csinálni, de azt nem otthon az íróasztalán fogja az ember megtenni."
    Vagy de. Nem a helyszintol fugg, elarulom.

"Gondolom nem azért vesztek meg komolyabb rework station-öket, hogy utána ne legyen belőle bevételetek, vagy hogy egy darab hibás eszközt megjavítsatok."
    Ez egy hulyeseg. Nekem is van rework station es otthon all a foldon, fel eve nem nyultam hozza. Es csak a sajat szorakozasomhoz kell, egy-ket sajat panelt megjavitottam, de nem csinalok es nem is csinaltam munkat senkinek. Mar megint veszelyes altalanositast hasznalsz, ahogy azt PH-n szokas.

PS:
    Az alternativ forum helyerol dobjon meg valaki egy privvel. Koszi.

• Tamás9x

őstag

"laika1200: Igény mindig is lett volna rá. De nem lesz megengedve ettől függetlenül. Nem azért, mert a rework-ösökkel akarnánk kiszúrni, hanem mert ez egy alapelve az oldalnak. Szóval semmi sem változott valójában. Ugyan ezek a szabályok vonatkoznak a városi lokál topicokat leszámítva minden topicra. Nem vagytok különbek a többiektől, hogy előjogaitok legyenek."

Sajnos de, mert tartalmat ad a fórum, és ha megfojtjátok a szerkesztőket, akkor majd mennek máshova.
    Sokan járnak ide olvasni, még ha nem is tesznek hozzá a fórumhoz, növelik az oldalnézettséget.

Hirdetést Spoiler alá amit csak a regisztrált tagok tekinthetnek meg és már meg is van oldva szerintem. Még mindig az oldal van a felhasználókért és nem fordítva.

• KillHates

nagyúr

válasz #65675776 #15790 üzenetére

Természetesen teljesen más a gyártással foglalkozó piac, ott más a beszerzés, mások a léptékek.
    Más a bedolgozó iparosok látóköre is, ott nem kell probléma megoldással foglalkozni; kiadja a megrendelő a munkát, a droidok meg nyomják gombot a halálcsillagon. :DDD
    Amit mi csinálunk, az egy fajta suszterkedés. Mindig le fog minket nézni a cipőgyár, de sohasem fog tudni olyan minőséget produkálni a gyártás során mint egy kézzel készült cipő... És a kis suszterek meg mindig csak meg fogják vonni a vállukat, legyintenek egyet és mennek kalapálni tovább a sámfájuk mellé. Ami a garanciát illeti az is valami hasonló; megkérdezzük az ügyfelet, hogy hol nyom kicsit alakítunk a rüsztön és máris mindenki meg lesz elégedve! :D

"Amennyiben elvállalod a topikgazdai feladatot, egyből köztelességed lesz a hirdetések törlése. Ez nem mérlegelés kérdése, nincs rajta mit mérlegelni."

Alap. Inkább tőlem egy privát, mint egy moditól egy ban. Erről csak ennyit:

Napi szinten olvasom a topic-ot, nem lesz seftelés meg kurvulás. :D

• KillHates

nagyúr

Bocsáss meg, de ez milyen hozzáállás;

"Biztosan lehet jól is csinálni..."

Nem! Ezt csak jól lehet csinálni. Aki nem jól csinálja az nem rework-özik, hanem tákol, gányol... Ezeket a szakmaiatlan figurákat hamar ki is dolgozza a topic magából; általában kap flame-et rendesen. Ezért is igyekszünk a fórumos besorolása ellenére megőrizni a szakmaiságot, ami valahogy elkerüli mindig a modik figyelmét, mindig az utolsó pár oldalnyi hozzászólásokon meg a rugózás. Erre én azt fűzhetném hozzá; "biztosan lehet jól moderálni is" de nem gondolom komolyan mert én alapból mindenkiről azt feltételezem, hogy rendesen végzi a munkáját :R

" Átgondoltan lett leírva. Az eddigi fórumos és Aprós tapasztalatokon alapul. Nekünk pedig ezek az elsődleges szempontok, mert a moderációnak csak ez lehet az alapja. Nem lehet alapja a személyes ismeretség vagy a pénz."

Bocsánat; elbeszéltünk egymás mellett! :R Én az ország leszemetezésére gondoltam és arra, hogy mai piaci hozzáállás abszolút ellehetetleníti azoknak a munkáját akik javításból élnek és arra törekednek, hogy egy terméket életben tartsanak és ne kelljen újat venni helyette és ami a lényeg; ne kerüljön a szemétbe. Remélem azoknak a leszármazottjai fogják majd egymást felzabálni a pazarlás és a környezet szennyezés miatt elpusztult Földön akik ezeket a gondolatokat most a fejünkbe sulykolják...

Nagyon sajnálom, hogy a fórum és az aprós visszajelzések ilyen képet festenek a munkánkról a szemetekben. Sajnos dilettánsként tényleg nagyon nehéz kiszűrni egy hozzá nem értő, de nagy dumás VAGY egy jó szakmai tudással rendelkező de szűkszavú ember megnyilvánulásait egy topicban. Mondjuk erre szerencsés kinevezni egy topicgazdát és akkor egyszerűbb az élete a moderátoroknak is! Többek között bátorkodom magam ajánlani, az objektív hozzáállásom és a szakmaiságom miatt is. Így talán majd közelebb tudjuk hozni a topic színvonalát az Prohardver elvárásaihoz :K

• mobileman

senior tag

válasz #65675776 #15769 üzenetére

Kedves daa-raa,

Eredetileg szakmai topickként indult, de valamelyik moderátor visszaminősítette Lokállá a hozzászólások nem szakmai volta miatt... Anno... :B

• KillHates

nagyúr

válasz #65675776 #15773 üzenetére

Örülök, hogy a megélhetésünket úgy fogalmazod meg; "ingoványos talaj, a hosszútávú megbízhatóságra kb semmiféle garancia nincs."

Igazából azokkal a szemetekre nincsen hosszútávú megbízhatóság amit fogyasztói társadalom igénye kitermeltet a gyártókkal és a sok zombi meg megvásárol. Ha egy rework rendesen meg van csinálva, akkor az jóval tovább fogja bírni mint a garanciaidőt éppen kibíró termékeknek titulált hulladékok.

• laika1200

csendes tag

válasz #65675776 #15767 üzenetére

"A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."

Amiről itt szó van az "a szabály az szabály" vaskalapos, bürokrata hozzáállás. Valaki valamikor kitalálta leírta, most pedig be van tartatva, nem számít hogy időközben esetleg változtak a körülmények, a szabályalkotó esetleg nem gondolta körül kellőképpen az általa alkotott szabály minden aspektusát. Le van írva, betartatjuk pont. Nem lehetne legalább itt rugalmasabban kezelni a dolgokat mint ahogy mindennapjainkban a "kishazánkban" megtapasztaljuk mindnyájan? Miért jó az hogy amit itt egyszerűen, effektíve diszkréten és nem üzletszerűen megoldunk egymás között, tegyük át máshová, bonyolítsuk meg rendesen, hadd keresgéljen a nyomorult felhasználó...

Nem tudunk városi lokál topikba vonulni ahol szabad lenne "hirdetni" mert országosan szétszórt társaság van itt jelen. Az apróhirdetések közé sem szeretnénk átkerülni, itt láttam már olyan "bemutatott" eszközt ami a saját műszerparkom fejlesztéséhez adott ötletet, ha valakinek nem válik feleslegessé soha az életben eszembe nem jut hogy nekem olyan is kell. Ezt nem lehet apróhirdetések böngészésével pótolni! Próbáld meg ezt végiggondolni, megérteni de lehetőleg a mi szemszögünkből is...

Kompromisszumos megoldásként javasolnám a topik nevét "BGA és ReWork City lokál és szakmai topik" névre átnevezni, vagy esetleg az alapelveket átgondolni, kissé lazítani vagy kiegészíteni (Magyarán meg kellene arra találni a módot hogy országos lokál topikként hogyan tudnánk városi lokál csoporthoz tartozó jogosultságokat szerezni). Mi itt ugyanis egyszerre szeretnénk egy országos szakmai topik részeként létezni és időnként felesleges eszközeinket stb... az itt jelenlévő célközönségnek némi ellentételezésért felajánlani. Erre lenne itt igény!

Ez egy probléma. Meg kellene oldani úgy hogy mindenkinek elfogadható legyen, nem pedig e-pénisz bajnokságot kellene belőle kreálni.

Esetleg egy korrekt, elfogadható magyarázatot szeretnék a moderátoroktól hogy a mi esetünkben országos lokálként miért nem lehet azt amit városi lokálként lehetne? Hogy kinek és miért is jó ez most így? Most miért kell megint bonyolítani az egyszerűt? Ki moderálja a moderátorokat? És akik a moderátorokat moderálják, őket kik? Az megoldás lenne ha minden topiklátogató egy városba költözne? Ezért kérdeztem korábban hogy vicc-e, mert amit leírtál abból az is következik hogy itt a PH család és azon szereplő hirdetés linkelése is tilos, sőt beszélni róla is csak módjával? ;] Ez nektek jó? :Y

• KillHates

nagyúr

válasz #65675776 #15769 üzenetére

Hát ez így elég gáz, de majd megoldjuk, majd valahogy virágnyelven megfogalmazzuk, ha valakinek lesz valami ajánlata egy itt felmerülő igényre... Mint a HarryPotter-ben amikor emlegetig Voldemort-ot; " tuggyukki "

Nem-nem! Anno a szakmaiba lett nyitva. Ment is a hőbörgés, mikor át lett rakva a lokálba, mikor elszabadultak az indulatok a makkforrasztással kapcsolatban és heveny anyázós-sárdobálós stílusban ment a diskurzus. :D De ezek után már felhőtlen könnyedséggel tudtuk megbeszélni a hétvégi beb@szások forgatókönyvét... :DDD

• KillHates

nagyúr

válasz #65675776 #15767 üzenetére

"Ami esetleges plusz lehetőség lenne, hogy Aprón kapnának egy önálló kategóriát az alkatrészek, mert ahogy látom jelenleg csak az egyébbe fér bele. Ezzel jelentősen leegyszerűsödne a dolgotok. Kérdés mennyire lenne erre igény."

Szuper ötlet! :C Nagyon hálásak lennénk! :R
    És esetleg arra lenne mód, hogy az itteni hozzászólásokban lehetne hivatkozni az adott hirdetésre?
    Ugyanis az a hirdetés hirdetése lenne... :U :D merthogy ezért is ekézik a fórumozót a modik rendesen :K
    de csak így jutna az itteni fórumtárs tudomására, hogy én mit kínálok :B

• KillHates

nagyúr

válasz #65675776 #15764 üzenetére

Éppen ezért nem igazán értem;
    Tudomásom szerint szó sem volt arról, hogy valaki azzal kopogtatott volna "eladó egy bigyula itt nálam", inkább az történt, hogy valaki segítséget kért "kellene egy bigyula" majd valaki reagált rá; " nekem van bigyulám hat petákért" ez nem hirdetés, csupán ajánlattétel.

Meg;
    1, direkt kereskedelmi tevékenységet senki sem folytatott itt a topicban, mert arra eleve felhívnánk a fórumozó figyelmét, hogy nem szabad!
    2, hogy legyen szakmailag segítő a topic, ha nem lehet ajánlani egy boltot, egy partnert, akár saját magunkat ahol hozzájuthat a kérdező az adott alkatrészhez?
    3, eleve a lokálban a topic, de természetesen ettől még vonatkoznak rá a fórum szabályai; tehát hirdetni nem fog senki, de hogy a fenti módon segíteni se lehessen... :U

Mi ez ha nem görcsölés? :R

Új hozzászólás Aktív témák