- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Router
őstag
Hp dv5 amd dedikált gpu-val. Felújítottam az egész deszkát, új igp+gpu, ólmossal feltettem. Pöccröff indult, összedobtam, megterheltem, minden oké, hőmérsékletek rendben. Jöttek is érte, erre a gép nem indul pedig 2 perccel előtte állítottam le. Felvillan minden, felpörög a hűtő - nyekk. Rendesen azt csinálta mint mikor túlmelegedés után nem indul egy ideig. Szétkaptam, erre szétborítva egyből indul. 1 perc múlva megint nem. Rájöttem ha leszorítom a cpu-t akkor megy, ha elengedem akkor nem. Most reflowoltam a cpu foglalatot mert az a gyanúm, hogy a nyúzás közben bga hibás lett aztán kiderül. Valaki járt már hasonlóképpen?
-
genai
csendes tag
válasz
freestailo #13393 üzenetére
Megnéztem, nincs lehetőség a biosban a kikapcsolásra.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Látom itt sokan foglalkoztok alaplap javítással. Szerintetek ez alaplap hiba lehet ??
Itt írtam rólaAzóta annyi történt hogy most már sokszor csak a 8-10. próbálkozásra indul.
-
genai
csendes tag
Üdv!
Adott egy toshiba l300-as masina, ami nem látja hang kártyát. A NEC TOKIN lett lecserélve 4 db 330 e74-es kondira és a tulaj állítása szerint azóta nincs hang mióta ez a csere megtörtént. A furcsa az, hogy majd 4 hónapja volt ez a csere, csak a tulaj most unta meg, hogy nincs hangja.
A kérdés az, hogy szerintetek, mire kellene ránéznem, hogy kiderüljön a hiba? A gép egyáltalán nem látja a hangkártyát, még az eszközkezelőben sem. -
mobileman
senior tag
válasz
scott_free #13390 üzenetére
Jó, igen, mondjuk a hdd lehet kivétel, bár nem tudni előre- amiről nem szól a fáma, hogy rendesen átvizsgálták- e, vagy csak zsíros falat reményében simán ránéztek- simán kinyírhatja ez jól irányzott zárlat..
Pl. van nálunk egy Lenovo T500, bármilyen HDD- t dugunk rá, kinyírja menten.. -
mobileman
senior tag
válasz
scott_free #13388 üzenetére
Folyadék? Nem mondtak hülyeséget a szervízben, de folyadék esetén előfordulhat.. A folyadék a legnagyobb ellenség, nem minden esetben éli túl a gép..
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
adott egy Samsung NP300E5X laptop, amibe kis folyadék ömlött, és vmi zárlatos lett benne, mert azóta a képernyője nem kapcsolódik be.
tud valaki megbízható laptopszervizt vagy szerelőt?
(mert a hivatalos Samsung szervizben azt mondták, hogy mindent ki kellene benne cserélni a vincsitől az alaplapig... -)
-
Benji77
aktív tag
Magam nevében nyilatkozva a dc csati csere 4000Ft szokott lenni.
-
The DJ
addikt
Elnézést, hogy ide írom a kérdést, de párom három topikban próbálkozott eddig, de még csak egy kóbor reakció sem érkezett, úgyhogy próbálok segíteni neki:
Sziasztok!
Van egy kb. 3 éves Asus x53e (sx2173d) típusú notebookom, amivel eddig teljesen elégedett voltam. Néhány napja viszont csak nehezen veszi a töltést. Először azt gondoltam, hogy megtört a töltő kábele, de egy másik töltővel sem változott a helyzet. Mivel óvatos mozgatásra, egy bizonyos szögben reagál, és ha nem mozdul el, akkor rendesen tölt is, azt gyanítom, hogy a töltő csatlakozó felválhatott az alaplapról vagy legalábbis az egyik forrasztás elengedte. (Néha töltés közben - jellemzően a tapipad használatakor - a hangszórókból furcsa zajok is jönnek.) Mivel így elég körülményes a használata, és a gépnek sem tesz jót, hogy ki-be mozog a töltő, amíg nincs meg a jó szög, jó lenne valami megoldást találni a problémára.
Valakinek volt már ilyen gondja? Mennyibe kerülhet ennek a javíttatása, és mennyire lenne tartós megoldás? Érdemes rá költeni?
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Hunter2
addikt
tud valaki kontaktot Hp gyári alkatrészre? van itt két darab két éven belűli gép amihez kéne magyar billentyűzet és égen, földön nem találok.
-
Kocska89
tag
válasz
chipkonzol #13379 üzenetére
Ügyes. Alsó felső fűtés méretre mekkora? Teljesítmény?
-
chipkonzol
csendes tag
-
-
f27
senior tag
Amilo XI 3650
Elkultek javitasra,ugy festett sikerult is felelesztenem.
Most azt mondja az ugyfel,ugyan elindul mindig de ahogy barmirol butolni akarna a gep,azonnal kikapcsol.
Ha biosba belep addig megy ameg kinem kapcsolja,ha nem kell butolnia megy napestig.
De barmirol butolna kikapcsol.
Akar USB-rol is.
Mi lehet vele van valakinek otlete?
Mikor vissza kultem bebutolt tokeletesen. -
d3lete
aktív tag
Valakinek 30v N es mosfet? 17A min 5-6mohm irf7836 és tarsai. ??
-
Feri mától fogva kiérdemelte a MAKKMESTER címet!
-
Hunter2
addikt
eész váletlenűl nincs valakinek magyar nyelvű HP 4530s billentyűzete elfekvőben? kerettel együtt kéne.
-
f27
senior tag
válasz
Benji77 #13346 üzenetére
Nekem van itt egy gep ami 5 eve megy!
Magforrasztassal pintosan annyit megy el egy chip mint reballal.
Viszont a magforrasztas sokkal biztosabb indulas szempontjabol mint egy reball.
Ez mar bizonyitott teny.
Vagyis nalam fokent mar csak ket dolog letezik.
Magforrasztas,ami nem reflow nagy geppel mert ugye kb soha nem az also golyokkal van a problema hanem a mag alattival.
Biztosabb javitasi megoldas.
Illetve a chipcsere a masik lehetoseg.
Ujrogolyozas egy f@szsag mostmar -
-
Router
őstag
Mindkettő megkapja a maga melegét ezért ki se veszem a gépből.
Benji: Szerinted megéri-e kicserélni mindkét magot?... Bepróbálják a reflow-t rajtam meg nem múlik. Tegnap hozta az egyik srác a gépét, másfél éve golyóztuk a 7950-es mxm vga-ját, tán mintha ezek nagy tepsi magok jobban bírnák bár a fene se tudja mennyire hajtotta.
-
hvb
tag
Sziasztok!
Egy T61 notebook-on frissítettem bios-t windows alól, sikerült minden, kiírta, hogy indítsam újra.
Újrainduláskor megjelent a Thinkpad logó, de nem indult a gép. Vártam pár percet, kikapcsoltam.
Innentől kezdeve se kép se hang. A ventillátor nem indul be, a cd, lan, kap áramot, mert felvillan a led, de semmi. A visszajelző ledek sem működnek az inverteren, ha rádugom a töltőt.Tud valaki segíteni?
Van egy pár noti alaplapom cserébe, ha valakit érdekelne.... -
ielektros
senior tag
-
dpu1
csendes tag
Üdv.
Van valakinek WPCE775LA0DG és ADP3208?
Köszi -
d3lete
aktív tag
Sziasztok! Egy dv9700 al bajlodok. Nem tudom a toltesvezerleset megoldani. Csereltem mindent.
Ahova a tap megy van rgy ic nagyon melegszik. Az egyik ki is egett kicsereltem mar elindul a gep. Latszolag tolti az akksit. Windows alatt 1% on all. Es 4% ig megy fel majd a toltesled kialszik. A gep bekapcsol akksirol. Megy is rola de kb azonnal leszivja. Valami zarlat lehet?
Ic : ir F7836 tettem helyette egy 6679a2 de az -30 voltos a ir meg siman 30 -
-
Kocska89
tag
Sziasztok!
Valakinek nincs az alábbi ic ből? Akár bontott is jöhet.
Hogy tetszik a hangulatvilágításom? Cirka 120W
-
Gigabyga
aktív tag
HeY!
Van valakinek Hp probook 6550B (intel) alaplapja? Rossz is érdekelne, dedikált v. dedikált nélküli is jó! -
Hunter2
addikt
válasz
freestailo #13326 üzenetére
más ramokkal próbáltam, slot csere nem volt, bios reset igen.
JSHammer
Biosban nincs rá opció.
-
JSHammer
tag
válasz
Hunter2 #13325 üzenetére
szia!
memória mennyisége : akár 2 035 MB megosztott memória 4 GB telepített rendszermemória mellett, illetve akár 4 083 MB memória 8 GB mellett!
Lehet hogy csak állítható az valahol
nézted már szoftveresen, lehet hogy valami tweak-elt mocsok!!
Más
incs valakinek működő, lehet bad sectoros hitachi hts543232a7a384 verziójú hdd je?
ez egy 320gb/3gb/s-es ,a fej behalt, de ami rajta van az mindenképpen kellene..
köszi -
don_peter
senior tag
Nincs ilyen ventije senkinek?
HP gépekben fordul elő:
Egy gépben kellene cserélnem mert csapágyas lett és szétrázza a gépet... -
Hunter2
addikt
van nálam egy Toshiba L750D-169, biosban azt mutatja hogy 4Gb ram van benne viszont win alatt és memtest86 alatt is csak 1.5Gb ramot lát. találkoztatok már ilyennel?
Biosban ne lehet állítani a vga memória mennyiségén, biost újra flasheltem de semmi hatás. -
don_peter
senior tag
Srácok nincs véletlen valakinek HP Pavilion dv6-6002eg-hez hűtőventilátora elfekvőben?
Ilyen: [link] (model: ad6505hx-eeb) -
hoax
senior tag
válasz
dugynok #13321 üzenetére
Nem ártana tudni a laptop pontos típusát, abból kiderül, hogy az északi, vagy inkább a déli híd dobta-e el a kanalat!
Nagy eséllyel a déli...
Egyébként meg kéne nézned, hogy az USB aljzatok egészségesek-e, gondolok itt arra, hogy nem-e lett megerőltetve/eltörve bármelyik, ugyanis az máris csinálhat egy jókora zárlatot...!
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, minden javítható, csak nem biztos, hogy megéri! Amíg nem látta szerelő, addig nem sok mindent fogsz tudni vele kezdeni...! -
dugynok
senior tag
Sziasztok,
Bocs az offért először is. Segítségeteket kérném, nem vagyok járatos a témában. Anyósoméknak meghalt a laptopba az usb vezérlés és a beépített webkamera is, azt mondták nekik, hogy az északi híd szállt el. Valószínű túlmelegedés okozta a problémát, nekem is későn szóltak, hogy pár perc használat után újraindulgat a vas, átmenntem megnézni és egyből kiderűlt, hogy melegszik nagyon, de sajnos addigra már az usb-k nem működtek.
Szóval ezt meg lehet valahogy csinálni, cserélni valamit/valahogy, van teljes alaplap csere? -
Hunter2
addikt
tud valaki instant megoldást HP 4530s bios pass eltávolítására?
vettem egy ilyen gépet és a Koreai srác akié volt lejelszavazta és természetesen nem emlékszik a jelszóra. -
genai
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy DELL M5010 laptop, már így került hozzám, állítólag szervizbe nem boldogultak vele.
Gondoltam a VGA lesz az, raktam is fel egy új chip-et, de ugyan ez a helyzet, külső kijelzőn is.
Szétszedéskor lehetett látni, hogy volt forrasztgatva, de a chip levételekor nem láttam rendellenességet.Szerintetek mi lehet a gond?
-
hoax
senior tag
Valakinek van kézzel fogható ötlete, hogy az Intel chipset-es gépeknél mi szokott behalni ha nincs kép? Gondolok én itt a HM chipset-ekre illetve a prociba integrált grafikára...
Cumizok velük egy ideje, de még nem jöttem rá. Cserélem a chipset-et...semmi, cserélgetem a procikat, ugyanúgy semmi...!
Olvastam/hallottam egy-két hajmeresztő dolgot de eddig még nem jutottam előrébb, de nem ártana ha meg lehetne javítani ezeket is... -
zorroka74
csendes tag
válasz
Gigabyga #13302 üzenetére
Szia,
vedd le az ict, és mérd meg h az r3 vagy r4 ellenállásokon van e 3v egy kis idő után, mert ez az ic csak a 3vot kapcsolja a kijelzőre.
de le tudod ugy is tesztelni, ha nincs zártat az 1es lábon ha nincs rajta az ic, és a 6 lábon megvan a 3v, kösd simán össze az 1es és 6os lábat.
persze az 1es lábon ugy mérj zárlatot ha rá is van dugva a kijelző -
Gigabyga
aktív tag
válasz
KillHates #13301 üzenetére
Én is ezt mondom. Nem, akkor teljesen megszűnik. Ezért is írtam,hogy ez az alkatrész nem jó :S
De félek,hogy vagy az északi vagy a dediklált is kapott egy pofont és ott lehet pluszban a hiba.
Amúgy a kijelző keretben a mágnes a monitor tetején van ez meg a kijelző csatlakozó alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest