- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
freestailo #13597 üzenetére
Ha megoldhato akkor stimmeljen a kapacitas es a feszultseg is.
De igazabol a kondi felhasznalasa szabja meg a fenti kriteriumok szigorusagat... -
hoax
senior tag
-
freestailo
őstag
Sziasztok, lenne egy elég primitív kérdésem, ha kondit cserélek egy alaplapon a mikrofahrad-nak és a volt-nak is stimmelnie kell vagy elég csak a mikrofahrad (volt lehet nagyobb)? A boltban amikor vettem kondit is mást hallottam illetve kollega is mást mondott. jelzem nem kívánok kondit cserélni, csak érdekel a téma! köszi
-
Router
őstag
válasz
DisRespect #13583 üzenetére
Csinos cucc!
Az az olaj nem fog hiányozni neki, vagy visszatöltöd?
-
Router
őstag
válasz
gliga69 #13594 üzenetére
Most beszéltem komámmal, klímás a faterja, neki meg van hűtős kolegája, el kell mennem hozzá és rá kell böknöm egyre, csak ki kell választani. Van peremező szerszámuk is, azzal meg lehet munkálni a csővéget, úgy már mehet rá a szabvány hollander, nem kell forrasztani sem, iparos lesz.
-
-
ielektros
senior tag
válasz
gliga69 #13588 üzenetére
En nem akartam ekkora nyomast mert nem kell annyi levego. De igazabol megint az volt, hogy azert ilyen mert ez volt.
A pisztolyok nalam le vannak szukitva mint az allat mert nem szeretem ha madopercenkent 2liter levegovel ossze vissza spriccolok
Mivel keszul a kozponti porszivo is igy minden asztalnal lesz az is belogatva. Igy nem kell marha sok levego csak a kimondottan olyan esetekhez amikor az a celszeru. Nem szeretek a muhelyben nagyon tulzottan porolni ha nem szuksegszeru.
-
mobileman
senior tag
Hátha valakit érdekelne [link]
Ha már úgyis a kompresszor a téma -
gliga69
tag
válasz
DisRespect #13583 üzenetére
Szép
De a reduktor pontosan milyen szerepet lát el itt? -
ielektros
senior tag
Az enyem hulla egyszeru. airbrush szarazkompresszor, 4-3bar hiszterezissel. 8literes hasznalt hibas kiegyenlitotartaly. Elvan durranva a gumi benne igy nem jatszik sok szerepet. Ebbol gyorcsatlakozoval indul 8m cso. Ott van az elso leagazas ami felulrol log le az asztaloz. A leagazas masik fele megy a kovetkezo 8Literes (altalaban levalasztaott) tartalyhoz, es ez megy tovabb a kovetkezo munkaasztalhoz.
Nalam nincs semmilyen visszacsapo meg hasonlo varazslat. Kb 8 honapja bedugtam, bekapcsoltam es azota 4bar van mindig ha kell. Egy notebook kifujkalasa nem hasznal annyi levegot, hogy a vezetekekben es a tartyalban levo nyomas 3 bar ala essen. Igy be sem kapcsol. Ha meg bekapcsol akkor sem hangos, szoval en nagyon elegedett vagyok vele. Mondjuk annyi valtozas lesz, hogy ennek a cuccnak itt van a 2 hengeres valtozata is nalunk azt szeretnem majd a pinceben beuzemelni es onnan minden munkaasztalt becsovezni.
-
Undoroid
őstag
válasz
gliga69 #13581 üzenetére
A nyomáskapcsoló elektromosan lekapcsolja a pumpát és kinyit egy pneumatikus szelepet. Ez a pici szelep fogja leszellőztetni a sűrítőblokk és a visszacsapó közötti térben a megmaradt sűrített levegőt!
Egy jó tanács: eddig senki sem említette meg, de érdemes beszerelni egy biztonsági szelepet is a nyomástartóra. Működik nélküle is, de ha baj van...
-
gliga69
tag
De mitől lesz nyomásmentes a visszacsapó és a kompresszor között, ha nem ereszted el a nyomást? Nem rosszindulatbol mondom, csak beszéljük ki.
Gyakorlatilag ha csak egy visszacsapod van, a kikapcs pillanatában lévő nyomás marad az emlegetett csőszakaszon. Ahogy a tartály nyomása csökken és eléred a hiszterézis alsó pontját, a visszacsapo előtt még a kikapcsolási nyomás azaz a hiszterézis felső pontjának nyomása van.
Itt azt feltételezem hogy a kompresszor fele nem szivároghat a nyomás, hisz annak a kifúvószelepe pont e célt szolgálja. Tehát ha csak egy visszacsapót raksz inkább ártassz mint használsz. -
gliga69
tag
Visszacsapót ha berakod ugyan ugy nyomás alol indul. Gondold végig. A nyomaskapcsolonak van egy külön ága ami a visszacsapo elotti részt lefújja. Nekem is taknyolt a kompresszor, amirev2 megoldás van. 1. A kompresszor kijovő csövére egy 20 centis függöleges szakasz.B a kijovo csore egy automata üritésű leválasztó. Nekem a második egyszerűbb volt és1500ből megállt.
-
hoax
senior tag
válasz
Router #13575 üzenetére
Nem, az a nyomáskapcsoló és valóban jól tudod, hogy elveszi a karaftot a kompresszortól, illetve bekapcsol ha kicsi a nyomás. Viszont a nyomástalanított indítás az amit írtam, így indításkor a tartálynyomás nem fogja le a kompresszort. Modellező kompresszorok általános problémája...
Ha nálad állandóan beindul a kompresszor, az azt jelenti, hogy túl kicsi a hiszterézis a legalacsonyabb és a legmagasabb tartálynyomás között. Ezt azzal lehet kiküszöbölni, ha beállítod a nyomáskapcsolót a neked megfelelő értékre, feltéve, hogy állítható! -
Kocska89
tag
Mai büntetés: kanyar vga, extra gap paddal a jobb hűtés érdekében. Tápkörben a jobb tuning potenciál miatt bádogos pákával nagyobbra cseréltek egy kondit. Kasznit több helyen megnyomták a rossz helyre visszatett hosszú csavarok...
-
hoax
senior tag
válasz
Router #13569 üzenetére
A nyomástalanított indítás kb. arról szól, hogy be kell építeni egy visszacsapó szelepet a kompresszor és a tartály közé, hogy ne kínlódjon a kompresszor ha van még levegő a tartályban és rá kellene indítani.
-
Router
őstag
válasz
gliga69 #13562 üzenetére
LPG tartály az hatalmas, olyasmi kellene amit lehet cibálni ha máshol kell, olyanokat láttam már ahol fűtés nyomáskiegyenlítő tartály volt. Visszacsapó nyilván kell, hogy ne durrantsa le a nyomás a kompresszort. A nyomástalanított indítás témába viszont beavathatsz, azzal nem vagyok még teljesen képben. Meg lehetne oldani IFA dugattyús kompival is de ott meg áttétel + motor meg azokat fel is kell újítani mert le van rohadva már mind és súlyra sem gyerekjáték. Pénzt nem akarok rá nagyon költeni csak amit muszáj.
Benji: 65K-ból csinálok 10 ilyen tákolmányt!Ezzel párhuzamosan meg fut a mikró trafós ívhegesztő projekt is, nem dobunk ki semmit, csóróság van!
-
Benji77
aktív tag
En Makita tipust hasznalok.
A celnak megfelel: -
f27
senior tag
En is airbrush-t hasznalok gyari kivitelbe.
Aszem 3 literes tartajal?
Nekem bevalt,halk gyors.
Volt eddig mert most valamiert nem pumpal mar ugy ahogy kell.
De osszegezve,kemeny 20 ezerbe volt utanvetesen boltbol 5 eve.
Napiszinten hasznaltam mindig,ez adja a levegot a weller pakamnak is.
Ha kesz lesz a muhely,valami nagyobbat epitek/veszek es csak levegocsovek fognak a muhelybe menni. -
ielektros
senior tag
válasz
DisRespect #13563 üzenetére
Hat mondjuk az a kerdes, hogy milyened van. Most a hutokompresszorra vagy a kis airbrush-ra gondolsz?
-
ielektros
senior tag
válasz
gliga69 #13562 üzenetére
Nekem marhara tetszik a hutokompresszoros megoldas csak kicsit bonyolultabb biztonsagosan kivitelezni. En abbol indultam ki, hogy relativ olcson egy egyszeru rendszerem legyen. A hutokompresszor nyilvan csendesebb mint az airbrush cucc. Cserebe az airbrush szarazkompresszor es masfel perc alatt van 4bar 8l levegom. 3 perc alatt 16liter. Amit napkozben egyedul hasznalok azt pillanatok alatt visszatolti es eleg a 8liter. Rendszeresen hasznalom (minden nap minden gepet fujkalok vele) es eddig jol teljesit. Aprilisban ha lekerul a pincebe akkor kap meg egy tartalyt es kicsit atalakul a rendszer. De marad ez a megoldas. Kiegyenlitotartaly amugy is van meg vagy 4-5db raktaron. Persze mind hibasak de ez esetben tokeletesen megfelelnek.
-
gliga69
tag
válasz
Router #13560 üzenetére
Ha gondolod tudok tippeket adni, mer tvégigvergődtem a témán.
Tominak igaza van a szárazkompresszorral, de a hűtős sem rossz, nekem is az van. 30l puffer alatt ne is gondolkozz, nem lesz használható. A legjobb puffer a csomagtartóba való LPG tartály. Visszacsapószelepről, nyomástalanított kompresszor indításról sem megfeledkezni
-
Router
őstag
válasz
fatal1ty1984 #13557 üzenetére
Annyira nem életbevágó, még most szedegetem össze hozzá a cuccokat, tartály, csatlakozó, cső, nyomáskapcsoló, óra. Szólj ha lesz, megboltoljuk!
-
Router
őstag
Valakinek van a hátsó kertben egy ilyen?
Nem lennék hálátlan, sört vagy páleszt tudok érte ajánlani!
-
gliga69
tag
válasz
rostiron #13550 üzenetére
valszeg a délidet kell cserélni ami 1x kHuf, és azért nem vállalkozik rá jellemzően senki mert az adott típusnak inkább éh baja szokott lenni, és a javítást követően várhatóan gar időn belül megáll az is, és garantált a rossz száj íz. Viszont ha mind a 2 chip cserélve van még van egy dedikált vga-d is amik jellemzően mostanábak kezdik ledobni a láncot. Összegezve:
dh csere ~15k (Mostani hiba)
éh csere ~23k (látens, de biztos hogy megáll)
vga csere ~25k (látens, kb 60% hogy megáll)
nos, kb emiatt nem ugrott senkim, max a makkforrasztó század egyik lelkes tagja.Ps.: mindnekinek.: ittatok már naspolya páleszt? odabasz!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Megkérdezem még egyszer, hátha csak nem vettétek észre. Van aki elvállalná egy ASUS K50AB laptop javítását ? Itt írtam a hibát. Azóta annyi változás van, hogy egyre sűrűbben csinálja de van hogy túljut az említett részen és ott fagy le.
Üdv.
-
válasz
ielektros #13544 üzenetére
Huh! Nagyon elbeszéltünk egymás mellett. Fel nem merült bennem, hogy Neked de jó, meg de könnyű, meg kolbászból van a kerítés...
Lett volna rá lehetőségem, hogy kimenjek, még Te is segítettél volnaDe nem mentem, mert tisztában vagyok a kinti nehézségekkel, meg még ha megy is a bolt rendesen akkor is "aussi" fogsz maradni amíg élsz.
A német bürokráciát meg tényleg semmi sem múlja felül (illetve alul) horror lehet ami kint megy, de legalább annyiban szerencsésebb a történet, hogy ott le vannak rendesen fektetve a szabályok és nincsen mismásolás...
Szó sincs arról, hogy kint más lenne az aki eleve olyan ember, hogy az eBay-es 100€-s MBP-re majd azt hiszi, hogy 50€-ból majd meglesz és nagy király majd ha 400-ért elmegy. Ez egy külön állatfaj, a seftesek... Az ilyen olcsó jánosokat eleve elhajtom én is, csak a probléma van velük, mert nem az elvégzett munkával van a baj, hanem a hozzáállásukkal.
Amire rá akartam világítani, hogy itthon ahol azért más a morál jelentősebben (prolibbak az emberek) jobban van igény a taknyolásra, mókolásra, makkforrasztásra... Vagy legyen fillérekből megjavítva, vagy kidobja és nyom egy Cetelemet az Ócskányban
Szóval tőlem nem fogsz irigykedő levelet kapni, mert tudom, hogy brutál szopás van kint, hogy egyáltalán megteremtsd az egzisztenciádat és ne az utolsó tróger legyél a sorban...
Egyébként mikor jössz Ungarn? Kéne egy kis vesemosás
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #13542 üzenetére
Csak a fizetokepesseghez akarok hozzatenni Attila mert ez ennel hosszabb tema. Itt en meg ugyan nem allok neki egy komolyabb eszmefuttatast vegigkuzdeni. Szoban azert konnyebb. Szoval a fizetokepesseghez annyit auert hozzatennek, hogy azt ne almodja senki, hogy nemetorszagban ez ugy van, hogy mindenkinek hegyekben all a penze. A vevoim jo resze akik peldaul olcso panellakasokban elnek es szar munkaval rendelkeznek, ugyan ugy szamolgatnak minden centet. Ugyan ugy ho vegen ures a kassza es a tehetosebbek ugyan ugy hitelre vesznek mosogepet. Ez nem Magyar specialitas ez itt sem mas. Az egyertelmu, hogy tobb a fizetokepes ugyfel mint Magyarorszagon de annyival azert nem masabb.
Az arak nyilvan magasabbak es siman elkerek egychip cserere 180-220€-t
belso takaritas 50-65€
Toltocsati csere 45-85€
kijelzo csere 120-300€ (kijelzotol fuggoen)
es igy tovabb. Nem elfelejteni, hogy ezek brutto arak 19% USt-vel es ebbol adozok mint a marha. (jovedelemado etc.)Es akkor a masik oldal.
Konyvelo havi 120€
Konyvelo eves zaras evente 600-900€
Kamarai tagsag evente 40€
Havi TB (nemetben fizetem mostmar) 370€
Biztositas az uzletre, ugyfelgepekre es az egesz fesztivalra havi 65€
Telefon, aram, internet (csak a muhely koltseget nezve) havi 150-200€
GEZ Rundfunkbeitrag havi 15€
2014-es jovedelemado 2000€ korul volt.
USt-t (AFA) en evente fizettem eddig es hat nem mondom meg mennyinek kellett volna a szamlan lennie amikor jelentkeztek a lovetta miatt. Pislogtam nagyon meglepetten.
Nem konnyu ezeket mindig a szamlan tartani es mindig akkor elokapni amikor a tetves adohiv@tal eppen jelentkezik. Semmivel nem konnyebb ezt igy csinalni mint feketen otthon. Csak a miheztartas vegett...Es van meg kismillio aprosag amit fizetni kell. Itt is lehet siman napi 12 orat melozni azert, hogy nullan legyel. Ettol fuggetlenul a komforterzet jobb viszont itt 3 nap alatt levagjak a hivatalok az ember karjat ha elbasz valamit vagy nem fizet. Nincsen hetekig honapokig levelezgetes. Szoval csak azert irtam le mert meg mindig kapok neha olyan privatokat, hogy mellekesen oda oda biggyesztik emberek, hogy nekem mennyivel konnyebb. A faszt!!!! Az en stilusom magyarorszagon is olyan volt mint most. Akkor mindenki mindig azt mondta, hogy mert nekem mennyire egyszeruen mennek a dolgok. Hat ismet azt mondom, hogy a f@szt. Semmivel nem egyszerubb de mint emlitettem mas a komforterzet. Tobbet kapsz de tobbet is adsz. A balansz ertelemszeruen jobb, de nem annyival. Es egy magyarorszagrol idemenekult hazank fianak ez aztan neha agyrem ami itt megy. Napi 8-15 level (nem vicc, nem tulzas) a ladaban es a felet kitoltve visszakuldeni meg ide oda regisztralni, igazolni etc. Ezek itt betegen burokratikusak amivel en meg mindig nem tudtam megbirkozni.
Kicsit eltertem a tematol de pont ma kaptam egy forumtarstol levelet amiben ott volt, hogy mennyire irigyel engem. En ezt soha az eletbe nem fogom megerteni. A szart kell irigyelni. Ide kell jonni aztan ki kell probalni. A 90% elmenekul vagy sajnos a zacc az ittmarad es lezengenek a plazaban. A celjukat meg mindenki ismeri... Erfurt, Anger. A "homeless" kinezetu koldusok szerintem 100%-a magyar. Szegyenlem magam amikor hallom, hogy magyarul konyorog a 25 eves kocsog..... De ez mar megint mas tema.
Vatera es jofogas. Attila, ismet itt a parhuzam. Europa marad europa. Az ember meg marad ember. Itt nem egyszer volt mar olyan, hogy macbook ebay-rol vasarolt hozzam kerult. Nyaloszkop, arajanlat, nem kell a javitas. Visszakuldtem. 1 honap mulva masik embertol ismet megerkezett a notebook. Nyaloszkop, megint megy, arajanlat, nem kell.
Visszakuldtem. Mar varom mikor jon megint. Minden MAC szeriaszamot regisztralok a gari miatt igy megismerem a gepeket.
-
válasz
fatal1ty1984 #13539 üzenetére
Bátorkodom azt gyanítani, hogy degradálódott a GPU. Az AMD-k nagyok finnyásak a túlmelegedésre...
Én a Te helyedben első körben nyomnék rá a reflow-t és ha nem javul a helyzet vagy romlik, akkor chip cserét javasolnék, de szerintem ebből inkább új kártya lesz.... -
válasz
ielektros #13537 üzenetére
Pedig a gyárilag meghatározott javítási folyamatban mindig az első a reflow (nem a makkolás) aztán ha nem megy, akkor a replace. (reballról szó sincs!!)
Egyébként a Mac-ekkel szerencséd van, mert azok eleve értékesebb gépek(értéktartóbbak, használtan) , egy eleve másik rétegű felhasználói csoport birtokolja (körültekintőbb tulajok), eleve más gondolkodás móddal (ha javítható, javíttatom ne kerüljön a szemétbe a gép) De azért van egy olyan gyanúm, hogy Asus K50-eseket, FSC Amilokat, Dell M5010-eseket nem küldözgetnek Neked Magyarországról 100-150€-s chip cserére
Szóval itthon ez van, ebből kell megélnünk; mi mindig a szaktudásunk 100%-át igyekszünk nyújtani és igazodunk az ügyfeleink igényeihez annyira amennyire tudunk és hidd el van baj a fizetőképességgel; sokan egy 20 ezer Forint feletti javítást már nem is kérik. Ilyenkor megy a makkforrasztókhoz a gép 6 ezerért és utána gyorsan a Vaterára meg a Jófogásra
Aztán vissza hozzánk az új gazdája lévén és akkor már csak a fejünket tudjuk csóválni....
-
Tamás9x
őstag
válasz
fatal1ty1984 #13539 üzenetére
Akkor nem szóltam semmit
Ez fizikai lehet
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Tamás9x #13534 üzenetére
már a gyári bios van rajta,alap orajelen probáltam több feszt adni de semm,lentebb tettem az orajtelet akkorsem javult.furmark alatt kb 15mp és kezdi is a kockázást aztén driver behal.nemhinném,hogy driver hiba lesz mert a másik kártyám a vapor 290 hibátlanul fut vele.ittt inkább az a kérdés,hogy reballal javithato e vagy másik gpu kellene a kártyára.bár én ugy gondolom,ha gpu hiba akkor nem csinálhatná azt,hogy néha meg hibátlanul megy,ezértis gyanakszom az elrepedt forrasztásra.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #13536 üzenetére
faxxom forasszon makkot. Nyaloszkop. Aztan bevizsgalasi dij. Megmondom, hogy mennyi az uj chip ha kell kell ha nem nem. De ezt eladni mint szolgaltatas tovabbra is azt mondom, hogy atbaszas. Makkforrasztas izibe. Csak ha nem lenne olyan szar a helyzet otthon makkforrasztas teren akkor nem jonnenek hetente a makkbukok nemetbe majd vissza. Nem a fizetokepesseggel van a baj hanem a makkal.
-
Itt van makkforrasztó apparát,csájnábúl:
Tud mindent ami kell a boldogsághoz:
- hőlégfúvó (csavar turbinás, vagy hogy a frászkarikába hívják, mikor megtekeri a levegőt, hogy homogén legyen)
- kamu Hakko páka (a padot biztosan feltépné, de smd-t patkolni tükéletes)Most jön a tuti innováció!!!
- 0-15V 2A fokozatmentesen szabályozható tápegység!! (zárlatvédelemmel, analóg Ámper mérővel, tiszta retró!! )
- Vótmérő funcijó; elmés sárgák megoldották, ha a tápegység méri hogy mennyi kakaót köp ki akkor azt miért ne lehessen eleve feszmérésre használni! Csak egy kapcsoló kérdése, hogy azért ne legyen nagy füst!
- na és az igazi fícsör: RF mérő!! Elméletileg arra szolgál, hogy a fenti hájend cuccal megpatkolt mobiltelefonok rádió részét le lehessen mérni. (ami a titiri-titiri-titiri-t csinálja a hangszórókba) Namármost ez mér mindent!!! Ha a pákát közel rakod az egységhez azt is kijelzi, ha hozzáérsz a dobozához, azt is érzi, de szerintem a szigorú nézésre is bejelezne, úgyhogy Sztívön Szigálnak nem ajánlom a készséget!Szóval aki úgy érzi vágyik egy ilyen svájci bicskára az jelezze felém; 36 ezer Ft. Rendelek neki, pár nap és itt van Lengyelhonból a fekete tó partjáról, kiskacsa háton jövet!
-
válasz
fatal1ty1984 #13533 üzenetére
Visszaraktad rá a referencia BIOS-t már?
-
Tamás9x
őstag
válasz
fatal1ty1984 #13533 üzenetére
Szia MSI After Burnerrel vissza tudod húznia frekiket, ha így is hibázik akkor jó lenne róla egy videó, minden játék alatt vagy csak 1? Pach probléma?
-
fatal1ty1984
őstag
kellene egy kis segitség.olyankor mivan ha legtöbbször hibázik a gpu de van mikor hibátlanul lefut minden teszt és játék alatt is jo orák hosszat?egy referencia R290 -röl lenne szo.gyanitom,hogy reballozni kellene mert valami állat felrakta rá a 290x biost és az eléggé tul tudja füteni a gpu-t.
-
nahunn
tag
viszonylag egyszerű módszer lenne a magforrasztás hitelességének ellenőrzésére
kell vállalni 1 év garit és megnézni, h hányat hoznak visszaúj chipeknél hűtéstisztításra szokták évente visszahozni, már aki...én is csak azért nem vállalok egy évet
mert 6 hónapnál többet senki nem ad tudtommal, szívatni meg énsem akarom magam feleslegesen... -
zorroka74
csendes tag
Szerintem teljesen értelmetlen erről a magforrasztásról vitatkozni.
Páran biztos egyet fognak érteni velem,hogy lehet fillérekből otthon meg lehet oldani egy ilyen eszközt, de amig nincs kéznél egy ilyen gép, amivel leellenörzöd, addig nyugodtan hivható nyaloszkópnak ez a művelet. -
gliga69
tag
válasz
don_peter #13520 üzenetére
Semmi olyat nem kérdeztem tőled ami a cikkedben konkrétan szerepelne!
Ha mégis, kérlek másold be ide, és vitassuk meg a dolgot, vitázzunk róla, hogy egy kicsit oszoljon a köd!
Szerintem nem bántottalak meg hanem ésszerűt kérdeztem, amit ha végigviszel és igazad van, ami nincs kizára, akár pozitív reklámod is lehet. A kihátrálásoddal viszont pont az ellenkezőjét bizonyítod, ami nyilván szintén hosszas kivesézés fog követni.
Letettetek valamit az asztalra, vigyük végig a gondolatot hogy volt-e értelme!
Nem privátban, személyeskedve, hanem közösség előtt vitázva arról úgy hogy mások is be tudjanak kapcsolódni, esetleg valamit hozzátenni, ahogy egy demokratikusan működő rendszerben szokás. -
don_peter
senior tag
válasz
gliga69 #13519 üzenetére
Már nem akartam ide írni, és ez az utolsó amit ide szánok.
Nyugodtan ki lehet vesézni a dolgot, a cikkben leírtam illetve rávilágítottam, hogy mindenkinek egészen olcsón elérhető ez a módszer, szóval nem volt titok és mindenki akinek van egy kis gógyija és türelme kitapasztalni a meglelő hőprofilt az simán megalkothatja ezt az eszközt és mindjárt kevesebb lenne a kontár..Szóval itt nincs titok és pláne nincs üzleti titok.
Itt maximum olyan emberek vannak akik félnek beismerni az egyértelműt..
Köszönöm a lehetőséget.
(Privátban lehet bombázni, ha valakinek nem tetszene valami vagy személyeskedni akar) -
gliga69
tag
válasz
don_peter #13509 üzenetére
Mit szólnál hozzá ha kiveséznénk ezt a magforrasztás témát?
Esetleg konszignálnánk a részleteket nagyjából, úgymond üzleti titkaitokat nem kiszivárogtatva.
Értsd pl venni egy flipchipes eszközt és egy idő diagrammra vetítve mikor mi olvad meg, azok az időtartamokat nyilván nem pontosan nézve, hanem mondjuk 1. fázis 2. fázis 3. fázis, ilyesmi.
Nos? -
Gigabyga
aktív tag
válasz
nahunn #13516 üzenetére
Ilyen esetben, elétolom a laptopszalonos katalógust vagy a saját használt laptop repertoárt és válasszon.
Nem még javítgatni a hülyének.A másik kategória aki megveszi a kommersz laptopot és mert fut a játék low grafon 20fps-el azt hiszi highend gamer gépe van azt halálra forralja játékkal.Te meg jóhiszeműen elmondod neki nem erre van a gép kifejlesztve...reakció megsértődik.
Környékbeli önjelönt zseni sem értette mire akartam rávilágítani. Azóta inkább kerülöma boltját. -
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #13514 üzenetére
Elegge tevedsz ebbe is
En terveztem meg a gepet,es en is epitettem meg a mostani formajara.
Az en otletem alapjan van minden!
Az masik oldal,hogy mivel az ocsemmel eggyut gondoltuk megvalositani,igy o azt a reszet csinalta ami jobban erdekelte,az pedig a program megirasa,es egybe megtervezte az az elektronikat is.
Mondhatni megfelesztuk a munkat -
nahunn
tag
vicces sztori:
ügyfél hoz egy ASUS K50-et, nincs kép, RX781 nyaloszkópra indul, mondom neki csere, erre ő, hogy
akkor most inkább elvinné a gépet. OK, de ne használjátok mert a fűrészporrá száradt lapkát kidobtma belőle.
kb 1 hónap múlva ismét megjelenik az ember, hogy akkor kérné a chipcserét, még a jelenlétében szétszedtem ,nem lepődtem meg, az ezüst paszta hegyek láttán... persze nyaloszkópra nem indul, illetve de csak most meg a 8018-as adta fel. ő volt megsértődve amikor ezek után mondtam, hogy ezt sikerült tönkretenni és fél év garit csak a dupla chip csere esetén vállalok, a bunkója ekkor már a fél évet is kevesellte és neki különben is megmondta a haverja hogy... -
nahunn
tag
én meg inkább rászánom azt 20-30 USD-t és MINDIG új chipet rakok fel, (azon ritka kivételektől eltekintve amikor az ügyfél kifejezetten kéri, hogy ő csak olcsó megoldással pár hónapig szeretné még használni a gépét) nem pár hónapra vagy 1 évre hanem 3-4-re hosszabbítom meg, szerintem ez a NEM átbaszás
-
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13513 üzenetére
Ismerem a gépet nem is ezzel van a baj, inkább a wodoo baba háttérrel, amikor még Feri kezdte el fejleszteni, később kiderült dúnsztja sem volt róla miről van szó és jöttél a képbe te, az igazi kivitelező, ezek után már azt is nehéz elhinni a fórumon amit 1-2 nem nevezem nevén kolléga kérdez nemhogy ír...
Hogy én ezzel mekkora port fogok kavarni? ... de már nem bírtam, sajnálom, van mindenkinek egy küszöbingere(Inger küszöbe mára abba kellene hagyni a Phytont..)
Nem szerény személyed ellen irányul, mert nem ismerlek (sajnos, kitudja milyen jól el lehetne sztorizgatni egy jó sör mellett meg ötleteket gyártani) hanem ami köd leszállt már a fórumra (és ezen eszméhez foggal körömmel ragaszkodó véleményekhez nézetekhez) és apródonként megfolytja a jobbnál jobb szakembereket... és többek között emiatt sem járnak már fel közösségi virtuális életet élni, csak ha már nagyon muszáj. Ha hülyén fogalmazok szólj
-
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13512 üzenetére
Nem haragszom, én csak a szemétkedést nem szeretem.
Elfogadom, hogy más is próbálkozik és nem kezdem el azért fikázni mert nem értem mit miért csinál.Hidd el, hogy volt időnk kitapasztalni és kitalálni a legjobb megoldást arra, hogy sikeresebb legyen a javításunk az átlagnál.
Azt, hogy ezt megosztjuk veletek annak inkább örülnötök kéne s nem ellenezni, és az, hogy ezért utáltok bennünket, ... nagy ügy, idővel ez is minket fog igazolni.
Érzem, hogy nem tetszik, de minél többet beszélünk róla annál kézenfekvőbb lesz a dolog..
Be is dobok egy linket, és nyugodtan lehet szapulni, de soha ne felejtsétek el, hogy csak azt és annyit várjátok el mástól is, amit ti is adtok.És egy kép:
Szerkesztve: lemarad egy ilyen:
-
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13511 üzenetére
"Szóval inkább próbáld meg elfogadni, hogy különbözőek vagyunk és ne szemétkedj mert még a végén visszanyal a fagyi..
Szerkesztve: és ez vonatkozik mindenkire..."Hát ilyenből már volt bírósági esetem és...
én a helyedben ilyeneket nem írogatnék, ezt most barátilag mondom. Hülyézd le a másikat vagy bármi de ilyet ne...
Szek: Így más másabb, amúgy meg ha mérleg nyelve, jajajj még negyed annyit nem pörköltem vissza mint amit az évek alatt kaptam vagy kioktatásból, vagy csupán szemétkedésből, így pszt..
Ha a privátok beszélni tudnának, mennyi bullshit kerülne napvilágra "szakemberek" kútfőjéből
Ne haragudj de ha feldobsz egy labdát ne várd hogy a másik nem csapja le, több ember halt már meg hazugságban, mint az igazságban, inkább örülj, hogy le merik írni mások a véleményüket és nem a hátad mögött sunnyognak. ezzel is ha más nem "megtisztelnek" valamilyen szinten, még ha negatív és fáj a lelkecskének.
-
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13510 üzenetére
Megdöbbent, hogy ezt szűrted le az üzenetből..
Igen szerkesszünk mert megtehetjük: (Hogy te is megértsd)
Tudod van egy olyan, hogy az élet folyamatosan egyensúlyba akar maradni és néha a jó vagy a rossz amit tettünk kibillenti a mérleg nyelvét és ilyenkor mindenképpen kompenzálni fog.
Na erre értettem, hogy vissza nyal a fagyi.. -
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13509 üzenetére
Most fenyegetsz?
Nyilvánosan? jól olvasom?
Jó buli szerkesszük már mi is mintha idegesek lettünk volna, nem gondoltam hogy ennyire felpaprikázlak ezzel, de tetszik nagyon érzékeny pontra tapinthattam... Azt hiszem ez Local és itt szólásszabadság van, ha nem tetszik át lehet felette siklani, azt mondják okos ember... vagy az a sánta kutya? vagy mégis az okos ember? Francba késő van már
-
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13508 üzenetére
Látod? Fingod nincs miről van szó..
Van aki átveri az embereket van aki figyelmeztet rá és segíteni próbál.
Én a cikkemmel próbálok segíteni, és felhívni a figyelmet a kontárokra vagy is próbálok tenni érte, hogy jövőre is legyen munkád, munkánk.
Te mit is tettél azért amiből élsz?
Szóval inkább próbáld meg elfogadni, hogy különbözőek vagyunk és ne szemétkedj mert még a végén visszanyal a fagyi..Szerkesztve: és ez vonatkozik mindenkire...
-
Tamás9x
őstag
válasz
don_peter #13507 üzenetére
Köszönöm az elismerést
Ilyet sosem mondtam de ha visszaolvasok kicsit nem csak én vagyok ilyen véleménnyel, így biztos bennem van a hiba
Csupán próbálok rávilágítani hogy ennyire nyilvánosan ne égessétek már magatokat.
Szerkesztve... ez csak azt jelenti az igazság még mindig fájdalmasabb mint egy tököszúrás
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest