Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20495) philoxenia válasza Źşë' (#20491) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Mivel nem élek a topikkal együtt, sőt a játékot sem játszom egyelőre, nekem miután "behívtak", bár tudtommal nem én voltam az első, csak annyi tűnt föl, hogy valóban sok a személyes téma, hozzászólás, ami az itt rendszeresen élőknek érthető, de a kívülről betévedőknek érdektelen és sokszor nem is érthető, ez a topik mint szakmai topik így nem igazán használható, de az idelátogatóknak fontos volt úgy tűnik, hogy ne legyen ilyen szigorú a topik, szabadabban beszélgethessenek. A közösség viszont közösségi hozzászólásokat generál sokszor akár akaratlanul is. Ezért mivel kiválogatni nehéz lenne a kétféle hozzászólást egy ekkora topikból választani kellett. Egy nagyobb közösség, a PH! többi topikjából itt csak olvasók és a még tágabb közösség az alkalmi betévedők érdekében.
A PH! szakmai topikjainak többsége, legalábbis a cél ez lenne, jól olvasható, nekem is sikerült már sok problémámra megoldást találni némi keresés és pár oldal hozzászólás olvasgatása után. Ha azonban a problémák, kérdések és a rájuk adott válaszok között oldalszám vannak olyan hozzászólások, amik nem tartoznak az adott problémához, sőt akár két nappal és többszáz hozzászólással korábbi adott tagok /bennfentesek/ számára érthető hozzászóláshoz kapcsolódnak, akkor hamar unalmassá, átláthatatlanná válik az alkalmi olvasónak.
Ekkor kérdezni kezdenek. Így azonban egy adott probléma, kérdéskör többször, sokszor, akár tízszer is előkerül és kitárgyalják, de könnyen megkaphatja a kérdező a "miért nem olvasol vissza?" választ is.
Egy sovány szakmai topik, ha a problémák az adott témában nem bonyolultak, akár párszáz hozzászólás is lehet, de aki betéved oda, a problémájára választ kap rövid idő alatt, anélkül, hogy az internetdzsungel liánjait tovább szaporítaná.
Ma gyakorlatilag az újabb témákról minden fönn van a neten, de megtalálni művészet, a rengeteg fals találat miatt. Ma például Fatalyt1-re kerestem rá, de maga a személy sehol nem volt az első találatok között a nevét beírva./Gondolom az öregebbek azért emlékeznek az egykor legjobb FPS játékosnak tartott emberre./

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.