Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Ma reggel mikor kapcsoltam volna be a gepet meg se mozdult ...
felig kibeleztem semmi (hdd, vga, ram)majd kicsalogattam a CirMOSt es utana egybol elindult ...
ennek lehet elojele valamelyik alkatresz meghibasodasara?
elore is koszi a tippeket
gep ami az adatlapba van, plusz van egy szinuszos tap -
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ASUS P6T alaplapban működne e egy intel xeon W3680 proci? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Üdv: Benkovics91
-
szzimo53
tag
Üdv,
Adott egy olyan probléma hogy boot menü betöltése után amikor a win7 töltő képrenyőt kellene behoznia akkor elszáll a gép, akkor is elszáll (lekapcsol) ha a bios akarok menni.
Tápot,merevlemezt,ramokat cseréltem mindent szét szedtem és újra össze raktam, cmos reset. De mindig lekapcsol akár melyik hardvert cserélem ki.
Kivettem a konfigot a házból is, ugyan így elszáll.
Maradt az hogy az alaplap lehet a ludas?Tudom elég tág lehet a hiba lehetőség de hátha.
-
Anulu79
addikt
Ha a bios resethez kell jumper viszont az alplapon mem találok és gyárilag nincs hozzá csomagolva akkor az normális? MSI Z370 SLI PLUS az érintett lap.
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Van itt a csoportba másnak is Asus Maximus X Hero alaplap? Ha igen legyen szíves Írjon rám privibe. Köszönöm!
-
batman.
senior tag
válasz Anulu79 #60062 üzenetére
Az valami sci-fi volt (5. elem) ahogy Viktor77 írta áramtalanítás után pld. csavarhúzóval összeérinted a bios reset tüskéit 10 másodpercre. Nyilvánvalóan leesett a lapról a jumper, nem kell vele foglalkozni.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
BudaiZoli
tag
Köszi! Sikerült is megcsinálnom.
A következő probléma az, hogy nem tudom mit vagy hogy kellene felraknom a pendrive-ra. A gyártó oldaláról letöltöttem a "Flash BIOS update (diskette version)"-t de elindításnál azt írja, hogy nem jó a Windows verziója, ugyan ezt írja szüleim 32 bites rendszerén is, pedig ezt írja:Extracting the update diskette
==============================
Installing this update involves creating a BIOS flash diskette and
running the flash program from the diskette. Before you begin,
have two blank 1.44 MB diskettes ready.1. Click Start, select Find or Search, then click Files and Folders.
2. Insert a blank 1.44MB floppy diskette into the diskette drive.
3. Type 51jt58a.exe in the search field, then click Find Now. This
will locate the file you just downloaded.
4. Double-click the 51jt58a.exe icon.
5. Follow the onscreen prompts. The necessary files will be
extracted to the diskette.
6. Label the diskette "Flash BIOS update diskette".Szóval most megakadtam ott, hogy mit kellene felmásolni a lemezre, vagy hogy mit kellene beírni. Amúgy ezt az exe-t felmásoltam a pendrive-ra és el is indítottam a freeDOS-ból, de ott nem csinál semmit, percekig csak vártam és vártam, de csatolom a képet. Ahogy néztem a googliban a képeket, nem ennek a folyamatnak kellene futnia.. Bocsánat a sok sorért..
-
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ASUS P6T alaplapban működne e egy intel xeon W3680 proci? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Üdv: Benkovics91
-
abdulka1
őstag
válasz Benkovics91 #60065 üzenetére
Szia!
A támogatási listában még hasonló sincs. Ezek alapján gyári BIOS-al nem fog menni. Az meg, hogy létezik e hozzá módosított, ki tudja.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-P3-S3G alaplapban melyik az a "legerősebb" processzor, amit még befogad? Desktopokban nem vagyok otthon. Köszi előre is. -
quailstorm
nagyúr
válasz z0d1@Ku$ #60069 üzenetére
Itt megtalálhatod, de ha olcsón akarsz kijönni, akkor Xeonosítod.
X5420, vagy X5450. Core2Extremek ritkák és drágák. Most mi van benne? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz quailstorm #60070 üzenetére
Core2Duo van benne, de pontosan most nem tudom milyen, ha hazaérek, meg rudom mondani, de nem túl acélos. az biztos.
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
Azokkal a Xeonokkal pl amiket ajánlottál? Valami hasonló lenne a cél, hogy kicsit olcsóbban össze tudjak hozni egy ideiglenes gépet (játszani nem játszom).
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz quailstorm #60072 üzenetére
Szia, bocsi a dupláért, most láttam hogy az első hsz-ben P31 helyett csak P3-at irtam. Így is fennáll a xeonosítás lehetősége?
-
quailstorm
nagyúr
válasz z0d1@Ku$ #60074 üzenetére
P3 nem létezik. P31 már igen, CPU listája ugyanaz, mint a P35-nek. MODBIOS is van hozzá.
Szóval igen. P31 esetén viszont overclockot felejtsd el. Én pénztárca függvényében az L5408, L5420, X5420, X5450 közül válogatnék.
Nekem G41-ben van L5420 már évek óta, igaz mostanában ritkán üzemel, mert van mellette egy SFF i5-3470.
[ Szerkesztve ]
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz Hunter2 #60010 üzenetére
Igaz, az aktiválások. Szerencsére régi, 2010-es Office-om van, akkor még nem volt ilyen gond, a Windows-om meg külön vásárolt, nem alaplaphoz kötött. De tényleg jobb lenne visszaállítani az eredeti azonosítókat.
Ez egy Acer Aspire V 15 Nitro Black Edition (VN7-591G-787J), a BIOS pedig az Insyde gyártmánya amennyire tudom (a letölthető BIOS-frissítésben levő flash tool alapján).
MOD: Itt egy videó a BIOS-ról, itt is Insyde-ot ír a title bar-ban.
[ Szerkesztve ]
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
steve0606
csendes tag
Üdv!
Adott egy asus maximus formula alaplap (x38 chipset). Xigmatek dark knight ii night hawk edition hűtőt használok, a ventilátor 4 pin pwm. Biosban beállítottam a q-fan funkciót, de egyik albeállítás (optimal, silent stb) nem hoz változást, a hűtő maxon pörög, cpu-fan-ra van pedig kötve. Target opció nincs, tehát nem tudom megadni még manuálisan sem, hogy mikor menjen halkabban. Mi lehet a gond? Alaplapon elszállhat a pwm, vagy a ventin lenne rossz? Cpuból mindkettő azt csinálja benne, pasztázás tuti jó (alapjáraton 29°C, játék alatt 43°C) -
MrDerekas
addikt
válasz steve0606 #60078 üzenetére
Lehet a win felülírja a bios ventivezérlését. Z68 lappal is jártam úgy. Tudom kellemetlen nyűg, de nézd meg, nincs-e a lapodhoz valami ficsőr/tuner progi, amiben tudsz állítani venti profilt.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz steve0606 #60080 üzenetére
Nos akkor valami más lesz a gond. A hűtő tuti pwm? A hűtés topikban lehet hamarabb kapsz érdemi segítséget. Nekem ez mindig is zavaros volt, hogy mi képes fesz alapú és mi képes pwm vezérlésre.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
abdulka1
őstag
válasz MrDerekas #60081 üzenetére
Szia!
Megnéztem a supportot, és abban PWM szerepel. A 3 pines ventinek kellene maxon pörögnie ha ilyen aljzatra dugja.
steve0606
Nem fiatal már ez a lap, talán a venti vezérlés is lehet hibás. Jártam már így 775-ös lappal
Egy BIOS resetet megejthetsz, hátha segít.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nagyjából 2 hete kezdett el lefagyni a gépem:AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz
GeForce 1060 3G
ASROCK AB350M Pro4
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGBLefuttattam dedikált memóriatesztet, semmi hiba. Kihúztam az egyik vinyót, ugyan úgy lefagyott.
Párszor úgy halt le a gép, hogy a kép lemerevedett, de tudtam mókolni ( alt+tab, hangerő, stb...).Vannak esetek, amikor egymás után ugyanakkor történnek a legfagyások ( PS-ben kép méretezése, játékban teleportkapura kattintás ), máskor nincs probléma. Van amikor az egymagában hagyott gép hal le vagy indul újra.
Aidában negyed óra stresszteszt után nem volt probléma.
Hol lehet a gond?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz quailstorm #60075 üzenetére
Köszönöm, körbe nézek a húspiacon akkor :R
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Asrock Ab350M pro 4 lapom van és egy olyan jelenségre lettem figyelmes ami teljesen megymagyarázható de valamiért eddig nem tünt fel .Játék kockulás közben 10-15 fokot emelkedik az alaplap hömérséklete , kb 43-44 fokos ugy hogy kb 20 fok ha van a szobámban .Ha nem játszom akkor olyan 32-34 fokos .Ha csak prime 95 ős tesztet futtatok akkor az alaplap nem emelkedik 2-3 foknál többet .Játék közben megy igy fel a hőfok és nem is hül vissza az alap hömérsékletre hanem megáll olyan 37 fok körül .Utánna néztem és a nouvoton hőmérséklet érzékelő szinte pont a videokártya alatt van . Egy tápcsati nélküli gtx 1050ti -t használok tuning nélkül , egyedül a cpu órajele van megemelve ( r3 1200 ) .Szóval persze oké hogy terhelés alatt melegszik csak nem tünt fel eddig hogy ilyen sokat .A videokártya passziv 60 fokig , ha elinditom a ventiket rajta lehüti az alaplapot is legalább 5-6 fokkal .
-
-
Hunter2
addikt
válasz quailstorm #60072 üzenetére
"Egy komolyabb Xeonnal el lehet érni egy első-második generációs i5 szintet"
Na az azért egy kicsit erős lenne. Max első generációs i3-i5 de akkor már a legnagyobb xeonokról beszélünk húzva.
-
quailstorm
nagyúr
-
Hajdi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock X370 Taichi! Stabilan működött egészen tegnap előttig, amikor is elkezdtek fagyni a játékok, majd eltűnt a fagyás, de vele együtt a hang is. Wint újrahúztam, ekkor a hang elképesztően torz és hangos volt, feltettem az alaplapi drivert és újra eltűnt a hang. Windows reinstall ismét, most szépen működik, viszont amint felteszem az alaplapi hangkártya driverét, ismét eltűnik a hang. Már sok problémával találkoztam, de erre ötletem sincs
"The Man Who Sold the World"
-
enginev3.0
félisten
Na, sok lebeszélés után kipróbáltam a HotSwap bios frissítést
Két ugyan olyan alaplap, a jó chippel bementem a biosba egészen a frissítésig, ott kivettem a chipet, beleraktam a bios frissítés után meghalt chipet és nyomtam egy entert, kiírta hogy sikeres, újraindul, de azzal a chippel továbbra is csak fekete képernyő fogad
A jó chip hibátlan, túlélte, 2x is végig próbáltam
Előzmény, lefrissítettem a biost az inteles ügy után, egy beta verzióra, ami után a csak pörgő ventilátorok fogadtak fekete képernyővel, se usb semmi nem működött
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest