Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz enginev3.0 #6493 üzenetére
Anyumék gépével volt ilyen hibám.
2 hét alatt derült ki, hogy a vga bármelyik drivere (ati radeon 3850 azt hiszem) akad az alaplap (asus p5b)chipset driverével.
Aztán próba geforce vga-val és rögtön jó lett, azóta is működik az nvidiával.[ Szerkesztve ]
-
batmab
senior tag
válasz enginev3.0 #6499 üzenetére
vga csere? másik vga, akár egy 7300 is működik?
lehet a kártyád halott félig..2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
spista222
addikt
válasz enginev3.0 #6501 üzenetére
Szerezz valami olcsó használható kártyát, ha hibás akkor biztos nem lesz már jó, pláne ha nem is látszik a hiba pl kondi.
-
mutyi
senior tag
válasz enginev3.0 #6508 üzenetére
Bemásolom az eddigi történetet:
Segítségeteket kérném.
Van egy gép nálam szerelésen. 3szor hoztam el az ügyféltől,mert nálam hiába ment minden, nála folyamatosan elfeketedett a képernyő, miközben a gép ment továbbra is.
Itthon nálam csináltam memória tesztet, Aidia-val is teszteltem 100%-os proci terhelsé alatt stb. Winyó is rendben van. Semmi hibát nem véltem felfedezni, volt hogy egész nap be volt kapcsolva.
Ma megint visszavittem a gazdájának és fél óra múlva már szólt, hogy megint fekete a képernyő és a gép meg megy továbbra is.
Kimentem mondom most már saját szemmel akarom látni. Valóban előjön folyamatosan a probléma, legtöbb esetben,mikor elindítom a böngészőt. Képernyő fekete lesz, géppel semmit nem lehet kezdeni, csak reset.
Na ezek után többféle dolgot is produkál. Van hogy a reset után 8-at sípol, ami elvileg vga memória hiba. Van hogy nem sípol hanem elindul a gép egy pillanatra majd megáll és újraelindul és bootol. És van hogy simán elindul és kész.
Én most tápra gondolok, lehet hogy ott nem tökéletes az áramellátás,nálam meg jobb és azért nem jelentkezik a hiba. Ezenkívül még a tápkábelre is gondolok, mert azt eddig nem hoztam el magammal.
Várom az ötleteket.Köszi srácok,én is erre a következtetésre jutottam, mivel azóta megint nálam volt és minden ok volt vele. Mondom teszek bele másik tápot úgy viszem vissza és úgy tűnik megoldódni látszik a probléma. Régi 10 emeletes, szerintem elavult a hálózat és esetleg nem elgé stabil,ami egy ócska 300 W-os Gaba tápnál épp elég bizonytalanságot okozott. Persze most se került bele valami megbízható darab,csak egy 400W-os Codegen,de legalább megy.
-
mutyi
senior tag
válasz enginev3.0 #6510 üzenetére
Az a gáz, hogy nálam itthon minden alkalommal 100%-osan működött. Sehogy sem tudtam újraindításra bírni. Mozgattam a gépet, a táp kábelét is,hátha kontaktos,de nem. Terheltem is a gépet, 100%-os proci terhelés de nem indult újra sosem.
Ha meg az ügyfélnél van üzemben,akkor meg újraindul és mindeféle hülyeségeket csinál.
Szóval nálam kutya baja. -
Hgovi
aktív tag
válasz enginev3.0 #24045 üzenetére
Ettől nem szabadna tönkre mennie a procinak,nézd meg hogy teljesen egyenesek-e.De mondjuk ha bele ment a foglatba akkor nem érintkezik jól.
Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz enginev3.0 #24047 üzenetére
Akkor valószínű hogy meghalt.
Ha teheted próbáld ki másik lapban.Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz enginev3.0 #24049 üzenetére
Azért ajánlottam ezt a lehetőséget,mert ha másik lappal elindul ,akkor a lapod a ludas.
Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz enginev3.0 #24051 üzenetére
Mondtam én hogy nem mehet tönkre.
Gratula.KiSSuE:Itt le van írva [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #54616 üzenetére
BIOS reset?
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #54620 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #54637 üzenetére
Pipa
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
varmi2
nagyúr
válasz enginev3.0 #59562 üzenetére
Inkább hibás azaz ssd, mint hogy nem kompatibilis. Vagy a sata kábel rossz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BJanee
tag
válasz enginev3.0 #59562 üzenetére
Amikor felismeri rendesen, akkor a hdd sentinel mit szól hozzá?
Vannak-e hibás szektorok?
Gondolom, a kapcsolati hibák miatt már nem lesz 100-as, de az még nem zárja ki, hogy az ssd és a lap közötti kapcsolat nem megfelelő..[ Szerkesztve ]
rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz enginev3.0 #59566 üzenetére
Biosban az sata mod mire van állítva?
Ha raidre, akkor állítsd ahci-re, vagy ha van ide mód akkor arra és úgy nézd meg, mit művel
Ellenben meg ha az alaplapodhoz nincs hivatalos win10 driver, akkor inkább használd a Windows által hasznaltatrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz enginev3.0 #59571 üzenetére
Elvileg azzal gond nélkül kellene mennie
-
varmi2
nagyúr
válasz enginev3.0 #59571 üzenetére
Az attól függ, hogy lett telepítve a windows, ha akkor ahci-n volt, akkor nem fog bebootolni a win.
-
BJanee
tag
válasz enginev3.0 #59576 üzenetére
És akkor iden-n nem akar bootolni?
Mert esetleg még egy telepitovel indítási javitast lehetne csinálni..rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
renegat1
tag
válasz enginev3.0 #59610 üzenetére
Szia!
Elvileg működik a te lapodon is. BIOS reset volt már? Elem kivétel. Kép alapján kivehető a BIOS chip a foglalatból. Ha máshogy nem sikerül, akkor programozóval újra lehet írni. -
BJanee
tag
válasz enginev3.0 #59610 üzenetére
Ezt találtam a laphoz: [link]
Itt szó van a crashfree BIOS recovery-rol
-
MasterMark
titán
válasz enginev3.0 #59661 üzenetére
Hát a flash utility-re vagy DOS-ba azért bootolj be előbb.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz enginev3.0 #59959 üzenetére
Jó, akkor úgy mondom, hogy lesz egy rosszra írt bios chip-ed, egy rövidre zárt bios chip-ed, meg két lapod bios nélkül.
Switch Tax
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #60100 üzenetére
Lehet hogy az lenne a gond hogy régebbi biost akartam feltenni mint ami fent van rajta? Lehet hogy nem bioson belül kellene frissíteni?
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60101 üzenetére
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60107 üzenetére
Nem az a baj hogy az i után nincs szóköz? az afudos nál
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60113 üzenetére
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60115 üzenetére
Az afudos hoz a letöltött bios.cap fájl ki kell csomagolni mert az tömörített !!!.rom fájlt tudsz flashelni!
Ezt olvastam
Javasoljuk, hogy használja az AFUDOS alkalmazást a BIOS frissítéséhez. Kicsomagolja a ROM fájlt. A parancsot az alábbiak szerint kell használni: AFUDOS / i [biosname] vagy, afudos / i A: \ BIOSNAME.rom (ha a BIOS fájl a hajlékonylemezen található) A BIOS hajlékonylemezre vagy merevlemezre FAT formátumban. Ezután használhatja az AFUDOS alkalmazást a BIOS ROM fájl eléréséhez. Ha nem megfelelő a DOS és AFUDOS használata, akkor próbálkozhat az EZ Flash használatával. A BIOS-fájlt flash-lemezre mentheti, majd elindíthatja a rendszert és beléphet a BIOS-ba, majd frissítheti a BIOS-t a BIOS Tools oldalon található EZ Flash-ről. Kérjük, töltse be az alapértelmezett beállításokat a BIOS-ban, miután sikeresen frissítette a BIOS-t[ Szerkesztve ]
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60118 üzenetére
Az etflashnál is unzipped bios cap fájl ír !
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60122 üzenetére
Download the “BIOS Renamer for USB BIOS Flashback and Crashfree BIOS 2” tool, which you’ll find in the “BIOS-Utilities” section of your motherboard’s Support page. Save the unzipped BIOS (.CAP) file and BIOS Renamer to the top-level (root) folder on the USB storage device and follow the steps that indicated on support site to complete the renaming processes
Van olyan flasher ami ki is csomagolja, de lásd fennt!
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60124 üzenetére
oks -bocs"elvesztettem a fonalat" - a tied újabb?
Próbáltam már én is biost frissíteni hotswap .Madzagot fűztem át a bios chip alatt a kihúzáshoz-de végül cserélni kellett a chipet mert egész más alaplapét toltam rá véletlenül. Autoexebat szerkesztett bios flash volt írva egy másik laphoz azt a floppyt toltam rá - agresszív flash voltCingi1979
-
Hunter2
addikt
válasz enginev3.0 #60101 üzenetére
kell egy bios író és újra kell írni a chipet. a bios frissítés nem az egész BIOS-t írja felül hanem csak részeit.
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #60115 üzenetére
Kipróbáltam ezt, de azt írta hogy a secure write nem támogatja a nem tudom mit
Délután újra megnézem
De lehet túl új flash programot szedtem le, mert mások voltak a parancsokA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Tumak
tag
válasz enginev3.0 #60146 üzenetére
Szuper - Érdemes volt kitartónak lenni!
Köszönjük az infót! -
MrDerekas
addikt
válasz enginev3.0 #61994 üzenetére
Igen. Silány a jack kimenet belső érintkezője. Ha ezt csinálja folyamatosan vagy gariztatod vagy veszel bele dedikált hangkártyát.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
válasz enginev3.0 #63722 üzenetére
Ezt vetted ?
Akkor igen.
létezik átalakító.
De legjobb lenne ha beváltanád ahol vetted egy pci-e verzióra (már ha van belőle).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz enginev3.0 #64460 üzenetére
Nálam elvileg mennek (program alapján). Ugyanazt a típust vettem kit-ben. Egyik 2x4 másik 2x8GB. A nagyobbnak mindkét oldalán vannak chipek.
[kép]- Glaz-doz-fhut -
-
Top cat
addikt
válasz enginev3.0 #72455 üzenetére
-
g@bo
nagyúr
válasz enginev3.0 #72459 üzenetére
Én is, pontosabban a 4350g modellt, szerintem, a kódja alapján ez még tálcás újdonság...
-
Top cat
addikt
válasz enginev3.0 #72462 üzenetére
-
g@bo
nagyúr
válasz enginev3.0 #72464 üzenetére
"B450 lapban is mennek?"
szerintem az msi... max szériában tuti, a többi necces,
-
Top cat
addikt
válasz enginev3.0 #72464 üzenetére
Kétséges. Voltak olyan híresztelések, hogy fognak működni a 450-es lapokban.
De az elterjedt MSI B450 TOMAHAWK MAX cpu támogatási listájában, nincs benne (még?).Ha biztosra akarsz menni akkor B550-t vegyél.
-
g@bo
nagyúr
válasz enginev3.0 #72468 üzenetére
most hivtam 1_2 nagyker, oem amd k még ezek. 4350g 50k ért nekem mennyei... 4\8.
-
Giii
senior tag
válasz enginev3.0 #72475 üzenetére
Teljesen egyetértek. Ki kellett vennem az alaplapot a házból, hogy amikor nyomás gyakorló a kis pöcökre ne hajoljon az alaplap ami amúgy elég masszív.
Észrevettem át is, hogy a ki pöcök 2 oldalánál az egyik jobban fog. Nesze neked első osztályú fröccsöntött szar.
Félre értés ne essék nagyon szeretem a lapom át d ez a megoldás ez kész röhej. Oké megértem, hogy jobban kell fogjon nagyobb kártyákat de ez a szülés nem semmi.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
varmi2
nagyúr
válasz enginev3.0 #73229 üzenetére
Bios frissítés után nyomj egy bios resetet. Hátha megjavul. Ha nem segít. Vedd ki, és tedd vissza.
-
Kekmen
senior tag
válasz enginev3.0 #74762 üzenetére
Tehetsz, visszafelé kompatibilisek a slotok.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #75849 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #79428 üzenetére
Annyi biztos hogy alaplapra van kötve, nem kártyára
-
Starchm
őstag
válasz enginev3.0 #79430 üzenetére
szeriaszamot lehet kiirja a program ugye eszkozkezeloben/lemezkezeloben, biosba belepve meg mutatja h melyik porton mi van.
-
Doky586
nagyúr
válasz enginev3.0 #79428 üzenetére
Mind a 8 ugyanaz a gyártó, ugyanaz a méret, ugyanaz a széria?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ASRock h510 pro btc+
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest