Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
(#45086) user12 & (#45092) csabyka666:
Proci akkor kiesett, ezt akkor jól gondoltam, de inkább leírtam, mert az is fixen benne maradt teszt során
Egyelőre 1:1 az állás, táp vs lap szinten. Sajnos már nincsenek itthon plusz alkatrészeim, emiatt kérdeztem hátha így vakon is eldönthető... De akkor 100% biztosan csak teszttel lehet megmondani, ahogy ezt sejtettem is.
Mondjuk éjjel még piszkáltam kicsit, mert zavart a dolog, csináltam egy full cmos reset-et és egyelőre rendbe jött (3x indítottam el utána minden jó, azonnal indult, illetve most reggel is "pöccre" ment), szóval így a lap felé hajlok, hogy az lehet a ludas.
De ennek ellenére hétvégén kíműtöm saját tápom a gépemből és letesztelem azzal, hogy ki tudjam zárni a táp kérdéstEgyébként szerencsére alapvetően van rálátásom a dolgokra, elég sokat foglalkoztam régebben gépekkel, így csakis normális tápot használok Most is egy 3-400w körüli kis seasonic van a kérdéses gépben. (CM annyira nem szeretem, mert azért annak vannak gyengébb szériái, tehát ott azért meg kell nézni mit veszel, enermaxx nekem meg mindig túlárazott volt így nagyobb terheléshez én mindig az általám használt xfx tápot javasoltam, vagy annak nagyobb testvérét. senki sem volt csalódott eddig
De természetesen köszönöm szépen a segítő szándékot"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
killer095
őstag
Sziasztok havernak van egy Gigabyte GA_G31M-ES2L v2 típusu alaplapja.
Na most az lenne a kérdésem hogy ebbe a lapba milyen típusu HDD kell? Mert a hivatalos oldalán csak azt irják hogy Sata 3gb/s és azt nem tudom most melyik verzió. Előre is kösziORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
csabyka666
veterán
válasz K1LLMy53Lf #45101 üzenetére
A tápot majdnem biztosra ki tudod zárni egy terheléses teszttel. Ehhez persze el kell indulnia a gépnek.
AIDA64-et letöltöd, és az eszközök -> rendszer stabilitásteszt menüpont alatt tudod futtatni. Pipáld ki mindet, aztán hadd szóljon! Ha 10-15 perc után is stabilan megy a teszt, a táp vélhetően jó.Persze ez trükkös, mert az alaplap miatt is elszállhat a teszt, de ha ilyen hirtelen kikapcsolások vannak a terheléses teszt közben, akkor nem gondolnék lapra.
Ja igen, a minőségi táp is lehet rossz, pont most van nálam egy Chieftec (Delta belsővel), ami a terhelésre rendszerint lekapcsol, utána csak áramtalanítást követően lehet bekapcsolni újra.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz csabyka666 #45104 üzenetére
természetesen, ami elromolhat, az el is romlik, ahogy ezt anno Murphy is megmondta
Minőségi tápokat én sem amiatt használok, mert az nem romlik el, hanem ha elmegy, akkor ne vigyen mást is, ha nem muszáj
Egyébként nekem is pont Aida jutott az embere, igaz inkább fesz monitorozás miatt (habár azzal sem zárható ki, hogy a lap vagy a táp, csak úgy, ha utána ugyanúgy megnézem másik táppal )Köszi a terheléses teszt ötletet, erre valóban nem gondoltam (és ez is szintén úgy szűrhető lesz, hogyha elszáll a teszt, akkor bekötve XFX.-em újratesztelem, és ha azzal nem száll el, akkor táp, ha igen, akkor lap (vagy legrosszabb esetben az én tápom sem 100as )
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy msi X79A-GD45 Plus 2011 foglalatos alaplap esetében kell-e hátlapi merevítőt használni egy ~600 g-os procihűtő felszerelésekor, vagy el lehet tőle tekinteni?
''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
csabyka666
veterán
válasz K1LLMy53Lf #45105 üzenetére
Pontosan! A minőségi táp általában jó fej, és nem viszi magával az egész konfigot.
Az AIDA-s (szoftveres) feszmérésre én nem adnék, külső műszerrel kell megmérni, az a tuti!
Nyomasd neki a stabilitástesztet, aztán meglátjuk.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Telda
addikt
Hali!
A 775 és 1155 alaplapokon lévő proci hűtő felfogatásnak a lyukai azonos pozícióban vannak?
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Nem.
Intel hülyesége, miért is lenne egyforma... AMD meg tudta csinálni, hogy 939-től AM3-ig ugyanaz a hűtő jó, ezek nem, pedig egy vacak alu bordát adnak hozzá, a hőt simán elvinné.
Nem beszélve arról, hogy durván hajlítják a lapot, mert nincs hátsó merevítés.[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Telda
addikt
válasz csabyka666 #45110 üzenetére
Köszi!
-
Gomez
aktív tag
válasz Smktrooper #45107 üzenetére
Fektetve lesz, de akkor inkább szerzek hozzá egyet, biztos, ami biztos.
Ez a Scythe F.M.S.B.4 jó lenne? A gyártó honlapján nem írnak 2011-es kompatibilitást, de a webshopoknál pedig mindegyik írta, ahol eddig néztem...
''I tell you what, I tell you the words: who ooo oh, okay?'' /SAXON/
-
nindzsavagyo
tag
Hali
Van egy alaplap Gigabite H81M-s1 F3 biosal.
Vettem egy i3 4170-et sajnos utólag tudtam meg hogy ennek kell az F5 bios,és nem frissítettem előtte.
Szépen beleraktam mindent többször is ellenőriztem volt bios reset is,de a gép nem indult el.Felpörög minden ventilátor sípoló hang üzenet nincs és kép sincs.
Ezt a jelenséget okozhatja az hogy a lapon csak F3 bios van? -
csabyka666
veterán
válasz nindzsavagyo #45114 üzenetére
Üdv!
Ha nincs benne a BIOS-ban a proci mikrokódja, akkor vagy az van, hogy elindul, de a POST-nál hibaüzenetet dob, vagy el se indul vele.
Próbálj meg szerezni egy olyan procit, amivel elindul, frissítsd a BIOS-t, és mehet bele az említett i3.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Osi222
tag
Találkozott már valaki hasonlóval?
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap sb950 chipset. Legújabb bios és drájverek.
Jelenleg a következő konfigban használva:
2db WD GREEN vinyó RAID1-ben a SATA 3-4 porton -> mindenféle adatok tárolásához, mentéséhez
Sata 1 port Samsung 650 SSD -> OS
Sata 2 port Samsung EVO 850 SSD ->VDMI rendszerekhez kellene
Itt is sajnos RAID-et kell használni, a csodás chipset limitje miatt más opció nem működik.
És itt jön elő az újabb móka:
Raid kezelőben bios alatt látja az EVO 850-et, viszont telepítésnél, vagy Windows alatt már nem.
Raid drájver telepítés előtt természetesen ki lett választva, de így se sikerül. Sehogy nem sikerül működésre bírni a 850-est. Érdekes mód egy régebbi Kingston SSD-t viszont vígan felismer, ha az van a sata2-es portra kötve.Eddig csak az AMD és limitációi történetekbe futottam, de ez már azért tényleg ledöbbent.
Valaki tapasztalta, esteleg tud rá valami megoldást?
Köszi előre is!
-
TXT
őstag
Sracok! A2 Q Code-nal mi a megoldas? ("A2 - IDE Detect" - de nekem ez nem mond tul sokat)
alaplap: Asus Maximus V Gene
Vegig probaltam mind a 6 sata slotban az SSD-t (feketebe is, pirosakba is), de egyikben sem lep tovabb az "A2"-nel es nem jelenik meg kep sem a monitoron, hogy a bios-ban tudjak allitani a boot-olason. Kiprobaltam 2 sata kabelt is, de ugyanaz a helyzet.
Az SSD elotte kozvetlenul egy masik lappal hasznaltam, igy az biztosan jo.
Illetve a 24tus tapkabel mellett a legfelso pici led (boot device led) folyamatosan vilagit, utana vinnyog az A2 hibakoddal...
Mi lehet a gond es mi a megoldas?[ Szerkesztve ]
-
nindzsavagyo
tag
válasz csabyka666 #45115 üzenetére
Köszi
Azóta is ezen fáradozom..most felcsillant a remény hogy usb-ről lehet rá bioszt rakni de a mikéntjét nem tudom.
Másik cpu-t sajnos nem tudok szerezni. -
lemusz
addikt
Egy nem mindennapi kérdés következik. Melyikkel csökkenthető jobban a DPC latency? Egy hangkártyával vagy hálókártyával? Nem, szerencsére nincs semmilyen probléma a dpc latency-vel, de amolyan alaplapról való terhelés levételi célzattal elméletileg melyik tétel lenne a jobb választás?
-
Smktrooper
senior tag
válasz lemusz #45119 üzenetére
Pl. Ha kikapcsolod a green lant...akkor a hálókártya latencyk javulnak, mert 80% helyett 100% os sávszélességet használsz ki, és nem kell várnia a hálókártyának.
Ezt konkrétan egy LAN to LAN crosslink kapcsolatnál lehet leginkább észre venni pl otthoni hálózaton másolás közben a feladatkezelőben. 100-as LAN on 11,9MB per seccel kell másolni,
de Green LAN esetében ez csak8-9MB per sec lesz(Ezért van az, hogy jobb a fix ip, mint a DHCP jellegénél fogva, nem kell várni a serverre, hanem egyből a megadott címre megy az adat de ez csak direkt cstlakozásnál, amint bekerül egy útválasztó más a helyzet)
Illetve ha rendszerinditáskor nem engedélyezed az automatikus indulást semmi extra összetevőnek(program, szolgáltatás), csak az alap winfosos szolgáltatások mennek.
Hangkártya nem okozhat ilyet, ha csak nem ütközés van, driver/hardware szinten. Alaplapi hangykártyánál, összefonódás van a CPU val is, ott lehetnekenergia gazdálodási (C1E state) problémák miatti lassulás is pl, amúgy.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
csabyka666
veterán
válasz nindzsavagyo #45118 üzenetére
USB-ről? Lehetséges, de proci nélkül nem hiszem, legalábbis én nem találkoztam még olyan lappal, ami proci nélkül életképes lenne.
-
Smktrooper
senior tag
Ha minden igaz és jól jártam utána akkor az opticai meghajtóval van baj, ha van. ??? VAn DVD?
Ha van akkor az AHCI-t kikapcsolni és ugy telepiteni, ha usb ről telepitesz nem kell kikapcsolni.
Illetve boot sequence 1 re Optikát állítani(ha van) miután kikapcsoltad az AHCI-t biosban.Windows telepités közben ne felejtsd az alaplap AHCI driverét manuálisan telepiteni(pl PENDRIVER ra csomagold ki amit a gyártó megad hozzá), ekkor mert igy nem fog elindulni telepites utan ha vissza kapcsolod az AHCI-t.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
TXT
őstag
válasz Smktrooper #45122 üzenetére
Koszi, de felre ertettel. Mint irtam is, nem jutok el oda, hogy biost toltson be es allitani tudjak ott, plusz a monitorra sem ad ki jelet vmiert.
Nincs semmilyen optikai meghajto radugva, csak az ssd.[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
válasz Smktrooper #45124 üzenetére
Raadasul aram ala helyezett allapotban megnyomott CMOS clear sem hozott valtozast...
Esetleg vki tud megoldast??? -
Smktrooper
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz csabyka666 #45121 üzenetére
Egyes Asus lapok (USB flashback funkció) CPU/RAM nélkül is képesek rá [link].
Bazinga!
-
TXT
őstag
válasz Smktrooper #45126 üzenetére
Az elozobol kimaradt a "nem", vagyis nem aram ala helyezett allapotban csinaltam, csak a pipatol nem latva nem vettem eszre az elirast.
De mar az elemet kiveve es egy perc mulva visszateve is megvolt, de zero.... Wtf? -
TXT
őstag
válasz Smktrooper #45129 üzenetére
Hat ez mar tudtommal nem garis lap (uj szerzemeny), igy ezt hol-hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy sima P7P55D-m van. Gépház-csere után a videókártyát (egy darab van csak) az alsó, azaz fekete PCI Express slotba tettem. Most utána olvasva jól látom, hogy az csak x4 sebességgel megy?
Az alaplapon PCIEX16_2 van ráírva...Tudnátok segíteni?
Köszönöm!YOLOska
-
Funthomi
aktív tag
válasz quailstorm #45132 üzenetére
Köszi meglesem! Aida64-gyel is meg tudom lesni amúgy? Azért kérdem, mert az van fenn, de GPU-Z-t is beizzítom.
YOLOska
-
törölt tag
sziasztok!
Az egyik ismerősömnek van egy asus A55BM-E alaplap integrált videokártyával. Sajnos külön nincs benne videokártya. Az lenne a kérdésem érdemes lenne neki vásárolni bele kártyát? Játszani nem játszik,de viszont hd videokat nézegeti.
-
törölt tag
válasz quailstorm #45137 üzenetére
Köszi!
-
bercesb
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-B150M-D3H alaplapom, melynek az LGA foglalatban elhajlott néhány tüskéje. Hallottam, hogy a tüskék visszahajlítgatása után is többször előfordul, hogy sikerül rövidre zárni a processzort.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy mik a tapasztalataitok? i5 -ös processzorom van, ezért már kétszer is meggondolom, hogy mit csinálok. -
Mauddip
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, h manapság az új Gigabyte Z-170-es alaplapokból kiszedték a csippanást gép indításkor, vagy csak nekem nem akar? Tehát minden induláskor kéne neki, vagy ez valahol állítható?
(Első pár alkalommal csippant, azóta semmi, próbáltam másikkal is, azzal se csinálja.)Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mauddip
aktív tag
válasz Mauddip #45140 üzenetére
Bios reset (elem ki>be) megoldotta a problémát úgy tűnik!
Viszont Q-Flash-be nem tudom felrakni a legfrissebb BIOS-t. Van valami különleges beállítása, vagy módozat, ahogy fel kell másolni pendrive-ra?
Leszedtem a gyártó oldaláról, FAT32-es pendrive-ra felraktam, zippelve és anélkül is, de valami errort ír ki ellenőrzéskor, megpróbáltam úgy is, h a file nevéből kiveszem a pontot (Z170MD3H.F5 >>> Z170MD3H), de akkor is az a hibaüzenet jött, h valamiért nem jó a fájl!Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Alaplap: Asrock B85M Pro4
SSD + DVD, a plusz vinyó lehúzva.
Boot menüben nem tudom beállítani a DVD-t, hogy a rendszer onnan bootoljon, mivel nem látja. Korábbi rendszernél látszódott és használták is a DVD-t.
Eredeti DVD a kezemben, de nem tudom telepíteni.
Valakinek valamilyen ötlete?
Üdv,
GBoy -
TXT
őstag
válasz Smktrooper #45135 üzenetére
Talan megoldodott az alaplap dolog, sikerult vhogy bootolasra birni es belepni a bios-ba, majd kikapcsolni az AHCI-t, igy vegul felismerte az ssd-t es fel is tudtam dobni az uj win-t. Remelem innentol szuper lesz, mert egy rendszer keszul raepulni. Koszonom a segitseged!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz csabyka666 #45108 üzenetére
no, most úgy áll a helyzet, hogy fél órája fut a stability test, hibátlanul. szóval jelen pillanatban úgy tűnik, hogy rendben van (ez alapján).
Szóval most tanácstalan vagyok. Hol lehet a hiba?
Software-es dolgok szerintem kizárhatóak (?!), mert még ha egy vírus, cimzési hiba stb reseteli a gépet, attól még be kellene tudni kapcsolni, nem?
Mert jelenleg szimpla filmezés+netezésre használva egy idő után kikapcsol és a tápot a főkapcsolójával lenyomva ill vissza ismét megy a gép. Illetve, ha sokat áll (reggel elmegyünk melóba, táp bekapcsolva marad, 10óra múlva hazaérve) csak tápkapcsoló lekapcsol és vissza módszerrel indul el a gép.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Funthomi
aktív tag
válasz quailstorm #45134 üzenetére
GPU-Z-vel most nézem és ezt írja: Bus interface - PCI-E 1.1 cx16 @ x4 1.1
Akkor ha jól sejtem nem jó helyen van a kártyám, ugye?YOLOska
-
-
Smiley
addikt
válasz Osi222 #45146 üzenetére
Ez egy ilyen iratlan szabaly, de nem szokas ezekre a beeipetett "fake raid" vezerlokre raid tombbot es adatokat bizni, sokkal jobban jarsz az adott oprendszer altal biztositott software-s raid-el, az nem fugg az adott "fake raid" verzerlotol. Ugyanis ha doglik a lap, akkor soha az eletbe nem fogod ujra osszerakni, kiveve ha talalsz pont ugyanolyan lapot. Ez egy ilyen parasztvakitas, semmire se jo... egy rendes hardware-s raid kartyak 100e-tol indulnak... hozzateszem nem veletlenul.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani Asrock B85 Pro4 alaplapnak méreteit, vagy az összes ATX szabvány méret?Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
Smktrooper
senior tag
És így végül, ha már okés a dolog,
Ha az AHCI be van kapcsolva a BIOS nem látja IDE módban, ha most visszakapcsolod IDE módból AHCI-be, akkor előtte javaslom nézd meg ezt a videot. Itt a windows gyári AHCI-jét lehet életre kelteni, ami után plug and play lesz az összes eszközöd, mint a pen driveok.Sok sikert.
[ Szerkesztve ]
Reboot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest