Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smktrooper
senior tag
MR Dara és Jácint úr, azért remélem tisztában vagyunk vele, hogy a közös cél egy jól összefogott írás lenne ezek után a témáról. Ahogy látom mindenkinek meg van a maga tapasztalata.
#daa-raa;#jacint78Reboot
-
Smktrooper
senior tag
válasz #65675776 #44698 üzenetére
Az "ipari PC 80C° feletti is"...résznél ugrott be, hogy a gyártók azért célozzák meg az otthoni használatra szánt alaplapoknál az 50C° mert igen csak nem mindegy a hűtés zajszintje, illetve amit írtam, hogy a megnövekedett hőmérséklet megnövekedett keresztmetszetet eredményez ami megnövekedett áramfelvételhez vezet, azaz iparilag még kifizeted a számlát de otthonra nem 7/24 es üzemre veszed a gépet.
Reboot
-
törölt tag
válasz Smktrooper #44699 üzenetére
Csak azért, mert nagyobb a keresztmetszet nem fog automatikusan növekedni az áramerősség. Az a félvezető annyi áramot vesz fel, amennyire szüksége van. ha 20 W-ot fogyaszt, a feszültség pedig 1 V, akkor 20 A áramot fog felvenni, akármekkora keresztmetszeten táplálod.
80 °C-on kilágyul a réz? Ha 80 °C-on kilágyulna, akkor kb egyetlen elektromotor sem lenne működőképes, mert egyszerűen szétszakadna a rotorban a tekercselés. Egy szervómotor belső hőmérséklete meghaladhatja a 150 °C-ot is normál üzem során. Félvezetőnél eleve nem tudom misz számítana a szilárdságtani jellemzők romlása, lévén nem éri őket érdemi mechanikai terhelés. Legalábbis egy PC-ben biztosan nem. A hadi alkalmazásban meg jelentősen szélesebb hőmérséklettartományban kell üzemképesnek maradnia a félvezetőknek. Érdekes módon nem okoz nekik problémát. De visszautalhatok az ipari PC-kkel kapcsolatban írtakra is. Azoknak a hűtése ráadásul meglepődnél mennyire nevetséges, asztali PC-s szinten alulméretezett, így a zajszintjük is meglehetősen alacsony. Főleg, hogy szinte minden esetben egy zárt házon belül vannak. A magasabb hőmérsékletből adódó fogyasztásnövekedés (ami egyébként nem több 4-6%-nál) meg nem igazán tétel a teljes eszköz fogyasztásához viszonyítva. Egy megmunkálóközpont 30-40 kW-jához képest alapból nem tétel a vezérlő PC 40-50 W-ja, de a magasabb hőmérséklet miatt esetleges 42-53 W sem. Egy edzőkemence esetén meg nevetségesen kicsi a vezérlés energiaigénye, kb kimutathatatlan a teljes berendezés fogyasztását tekintve.
Egy passzívan hűtött chipsetbordának mióta van zajszintje?
Tessék, egy pdf: [link] 43. oldaltól vannak a mérési eredmények. 240 °C-ig minimálisan romlanak a szilárdságtani jellemzők.
Nem változhat, hanem simán bírja. Anno az X850 XT-m idle volt 55-60 °C-os, terhelve meg 100 °C környékén üzemelt. Négy év után sem volt semmi baja, akinek eladtam további három évig használta teljes megelégedéssel és stabilan. A GPU-k teljes egészében rombadöntik az állításod. Azoknak ugyanis semmiféle problémát nem okoz a magas hőmérséklet. Pedig messze boionyolultabb felépítésűek, mint egy akármilyen alaplapi chip.
A három napos elállás csak és kizárólag hibás termékre érvényes. Attól, hogy 50 °C feletti hőmérsékleten üzemelnek a chipek (toldalékolva is egy p) rajta még nem lesz hibás egy alaplap. Szóval nem is köteles cserélni egyetlen egy kereskedő sem. A gyártó biztosan nem fog ilyen blőd indokkal cserélni semmit. Valódi, feltétel nélküli elállási jogod csak webshopos vásárlás esetén van, akkor 14 napig.
Legközelebb ne írj ennyi hsz-t, szerkeszd őket egybe.
[ Szerkesztve ]
-
Smktrooper
senior tag
válasz #65675776 #44703 üzenetére
Bocsánat a sok írásért.
Igazad van rosszul írtam nem feltétlen fog megemelkedni,csak nagyobb lesz az áteresztő képessége.
Sima elektroban nem véletlen van meghatározva, hogy 2-4-8-12mm es kábelek mekkora áramerősségre illetve feszültségre vannak gyártva.
Mindenesetre azért az jelent valamit, hogy az első két mért érték a 40C° és az 50C° ....
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
törölt tag
válasz Smktrooper #44704 üzenetére
A hőmérséklet növekedésével megnövekedő fogyasztás pedig nem a réz vezetők megváltozott tulajdonságainak következménye, hanem magának a sziliciumnak az elektromos jellemzői változnak számottevően a hőmérséklet függvényében. Elsődlegesen a magasabb hőmérsékleten jelentkező nagyobb mértékű szivárgás okozza a fogyasztásnövekedést.
A kábelek méretét négyzetmilliméterben adják meg (vagy amerikában ugye AWG-ben). És leginkább az áramáteresztő képességet határozza meg. De ezen semmi meglepő nincs, pont olyan, mint a vízcsöveknél.
Nem jelent semmit. A 40-nél nem véletlenül van ott az RT, az ugyanis a Room Temperature, azaz szobahőmérséklet. Az 50 pedig csak úgy ott van, jelentősége nincs, kb csak kerekítés céljából szerepel.
-
törölt tag
válasz Smktrooper #44706 üzenetére
A szobahőmérséklet (mondjuk inkább műhelyhőmérséklet) nem a gép belsejének, hanem a környezetnek a hőmérséklete. Köze nincs ahhoz, hogy mennyin üzemel az adott eszköz. Illetve van, de nem ez a meghatározó. Egy PC-ben sok eszköz üzemel különféle hőmérsékleten az adott házon belül (pl CPU 40 °C, GPU 50 °C, VRM 80 °C, HDD 35 °C, stb). A házon kívül pedig ott a szobahőmérséklet (RT).
-
intelMMX
senior tag
Kicsit off témában kérdeznék, mivel az alaplapnak olyan mindegy.
Adott a jó öreg 945ös giga lap. Van két proccom. Egy C2D E4600 és egy Pentium E5400.
Melyiket lenne érdemesebb használni? -
intelMMX
senior tag
válasz Smktrooper #44710 üzenetére
Ezeknek még van közük a netburst-höz?
-
törölt tag
válasz Smktrooper #44708 üzenetére
Kicsit konkrétabban a konfig esetleg?
-
intelMMX
senior tag
válasz jacint78 #44712 üzenetére
Akkor jó Én is úgy tudtam, hogy P4 meg a D volt netburst alapokon, csak már "kicsit" begyöpösödött a "tudásom".
A másik procit meg viszem ismerőshöz egy másik gépbe, szóval nem ártana ha a jobb példány maradna itthon (Muszáj is, ha a GTA4 az ember egyik kedvence E4600al ment is kulturáltan) -
Smktrooper
senior tag
válasz #65675776 #44713 üzenetére
Tápegység:
Chieftec Super 600W CFT-600-14CSAlaplap neve Gigabyte GA-EP45-UD3R
CPU típusa QuadCore Intel Xeon E5430, 3553 MHz (8 x 444) P4-630 Rézmagos gyári hűtővel.
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel AGTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 444 MHz (QDR)
Effektív órajel 1776 MHz
Sávszélesség 14212 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Memória sebessége DDR2-667 (333 MHz)
Busz típusa Dual DDR2 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM : FSB arány 1:1
Valódi órajel 444 MHz (DDR)
Effektív órajel 888 MHz
Sávszélesség 14212 MB/mpDIMM1: SK Hynix HYMP125U64CP8-Y5
DIMM2: SK Hynix HYMP112U64CP8-Y5
DIMM3: SK Hynix HYMP125U64CP8-Y5
DIMM4: SK Hynix HYMP112U64CP8-Y5Grafikus processzor tulajdonságai
PCI Express 2.0 x16: Gigabyte GeForce GTX 650 Ti OC 1GB Rev 1.0Hűtés:
Manufacturer: ADDA
Product Category: AC Fans
RoHS: RoHS Compliant Details
Product: Fans
Type: Brushless Axial Fans
Size: 120 mm
Operating Supply Voltage: 230 VAC
Airflow: 53.5 CFM, 70 CFM
Brand: ADDA
Bearing Type: Ball, Sleeve
Noise: 30.5 dBA, 39.2 dBA
Speed: 2300 RPM, 1700 RPM
Power Rating: 7.7 W, 8.1 W
Frame Dimensions - mm: 120 mm x 120 mm x 38 mm
Housing Material: Aluminum
Termination Style: Wire Leads
Series: AA12038
Current Type: AC
Height: 120 mm
Length: 120 mm
Pressure Type: 1.524 mmAq, 3.302 mmAq
Width: 38 mm
Part # Aliases: AA1282DB-AT(CF)[ Szerkesztve ]
Reboot
-
törölt tag
válasz Smktrooper #44715 üzenetére
Elég lett volna felsorolni a komponenseket, a részletek nem érdekelnek, megkerestem volna magamtól.
Visztont jó lett volna ha a screenshot nem idle értékeket mutat.
-
Smktrooper
senior tag
válasz #65675776 #44716 üzenetére
Szerintem minden részlet fontos, ha a teljes képet át akarod látni.
Szóval az egésznek a lelke az az ADDA hűtőgép ventillátor, amit egy Carrier gyors fagyasztóból szedtem ki.
http://www.carrier.com/commercial-refrigeration/hu/hu/products/cabinets/compilon/
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
válasz #65675776 #44696 üzenetére
"Egyetlen chipsetnnél sem láttam még, hogy megadták volna a Tjmax-ot."
http://ark.intel.com/products/35133/Intel-82P45-Memory-Controller-Hub
-Package Specifications
Max CPU Configuration 1
TCASE 103°C
Package Size 34mm x 34mm
Low Halogen Options Available See MDDSNekem pl meg van adva.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
törölt tag
válasz Smktrooper #44718 üzenetére
Őszintén nem értem miért aggódsz a NB miatt, ha a proci 70, a GPU pedig 60 °C felett üzemel terhelés alatt. Az intel meg megadta (meglepő, nem nagyon találkoztam még ilyennel), hogy az NB kibír 103 °C tokhőmérsékletet. Szóval probléma egy szál sem ha felmegy bőven 40 felé. És innentől kezdve meg főleg nem indokolt emiatt cserét kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz #65675776 #44719 üzenetére
Amugy is tokmind1 amiota olommentesen forrasztunk... nem az oli meg hogy 40 vagy 60 fokon megy folyamatosan, hanem hogy minden nap felmelegszik 25 fokrol 40- vagy 60-ra es par oraval kesobb megint visszahul szobahomersekletre. Tok felesleges szerintem ezen izgulni hogy milyen meleg, ha nagyon meleg ugyis lekapcsolja magat.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smktrooper
senior tag
válasz Smiley #44720 üzenetére
"ha nagyon meleg ugyis lekapcsolja magat."
Tömören röviden a lényeg az, hogy az ilyen eshetőséget elkerüljük.
Én a 40 fokos alaplapi környezetre esküszöm, de minimum 50 C° alattira. (Ebből eredt a "vita") Innen még soha nem nem ment fel egyik alkatrész hőmérséklete sem 80 C° fölé.
[link]
Legalábbis én úgy látom, hogy ez nagyon stabil rendszert eredményez. Illetve az általam leírtaknak megfelel, hogy az anyagminőségnek köszönhetően milyen beállításokat használhatunk, illetve a magasabb órajel általi plusz hőmérséklet az általad is említett hőmérséklet ingadozást csökkenti egy stabil 2300 Fordulatú 70CFM=119m3/h ventillátor kiséretében. Jelen esetben az alaplap üzemi hőmérséklete 36-42 C° között ingadozik.#daa-raa
Tehát >szerintem< ezek az értékek tekinthetőek normálisnak +-10% és ha egy vadi új alaplap nem ilyen hőmérsékleteket ad akkor nyugodtan vissza lehet vinni és kérni egy másikat. De ez csak az én véleményem.Az elállás joga.
"Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormány rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát."Ui.:
nagyon hasznosnak bizonyult ez a kis szakmai "vita", sok mindennek újra utána néztem felelevenedtek a régi hibák és megoldásai, illetve sok új értékes információhoz jutottam közben.
Reboot
-
MyCream911
újonc
Sziasztok, nem tudom hogy jó helyre írok e, új vagyok itt.
Lehet hogy nagyon amatőr kérdés, de nem értek hozzá. Van egy asus m2n-e sli alaplapom, és egy Ati Radeon x550 250MB videokártyám, amit le szeretnék cserélni jobbra. A kérdésem az lenne, azon kívül hogy pci-e csatlakozós kell, van valami kikötés, hogy melyik jó az alaplapba? Esetleg tudnádok ajánlani valamit? -
Smiley
addikt
válasz Smktrooper #44721 üzenetére
En csak azt akartam mondani ezzel, hogy ha folyamatosan 60 fokon megy ami mar a hatar felett van, az meg mindig sokkal jobb neki mint ha megszakitasokkal szobahomerseklet es 40 fok kozott ingadozik.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
varmi2
nagyúr
válasz Smiley #44723 üzenetére
Így van. Nem az a gáz, ha mondjuk egy déli híd állandó 60-70C megy, ez kevésbé káros. Sokkal károsabb, ha állandóan 30-60C között ingadozik. A jelenleg alkalmazott ólom mentes forrasztás, nagyon hamar rideggé, könnyen törhetővév válik. Ezzel egyetemben a vezető képességei is változnak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
jacint78
addikt
válasz Smktrooper #44726 üzenetére
Hagyjuk már ezt a témát, baromság ezt tovább feszegetni.
type your text here..
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz Smktrooper #44730 üzenetére
És ennek mi köze van bármihez is? Az úgynevezett "alaplap" értéknek egy az általában északi híd és USB csatlakozók közötti dióda a szenzora és kb semmi köze a lapka hőmérsékletének. Azt pláne nem értem, hogy miért kellene változnia vagy végülis mi a célod ezzel?
type your text here..
-
Smktrooper
senior tag
válasz jacint78 #44731 üzenetére
Próbáltam megfogalmazni, hogy ha egy alaplap 57 C° os akkor élhetek az elállás jogával és visszavihetem az alaplapot, de itt mindenki próbál meggyőzni, hogy hülyeségeket állítok.
Pedig amire jutottam:
#daa-raa irásából vettem ahol egy hivatalos mérési eredményt közölnek.
RT=Room Temperature=40C°
Erre azért volt szükség mert rákérdeztek, hogy honnan veszem, hogy a gyártók szeretnék 50C° fok alatt tartani az alaplapot.
Tehát ha az alaplap ezeket az értékeket hozza folyamatosan, akkor jó sok évig stabil megbízható társ lesz.
Ha nem, előfordulhatnak melegedési problémák, aminek az okait próbáltuk itt összefogni, kissebb nagyobb viták közepette. Odáig eljutottunk, hogy ami a tesztemből is kivehető, hogy az alaplap stabilan 36-42 fok között üzemel.
A magasabb órajelnek köszönhetően amit beállítottam kisebb lesz a hőingadozás az alap és a maximum szorzó közötti értéknél, illetve a maximumon eléri a CPU Tcase maxot amit a gyártó megadott.
Még amit tisztáznunk kell, hogy a feszültség ingadozás miatt mekkora többlet energia keletkezik, ami befolyásolhatja a gépünk működését. Szerintem, ha:
Egy chippnek túlfesze van, akkor az áramerősségnek csökkennie kéne, de nem fogja és többlet hő keletkezik, és lehet nem tudja elindítani a chip minden funkcióját. Illetve egy ellenállásként kezd viselkedni, és gyűjti a hőt.
Ha alul van feszelve, akkor több áramerősségre van szükség, tehát az alaplapi csatin több áram fog átfolyni és esetleg megégeti magát, a táp kondiknak sem tesz éppen jót.Beszéltünk a DC-DC konverterekről: Amik ez esetekben meghibásodhatnak, és veszélybe kerülhet a többi komponens is.
Szóval egy igen kényes téma az alaplap helyes hőmérséklete.
Szerinted?
Reboot
-
Apollo_21
addikt
válasz Smktrooper #44732 üzenetére
Erre annyit tudok mondani h nemrégiben vásároltam havernak egy am3+ msi krait sli-t..az északí híd chipje kb 5perc üzem után tűzforró...a kezed nemtudod rátenni sem.
Bolt álláspontja: ...amíg nem produkál hibát, ill nem használhatattlan, nem minősül hibának, nemtudják a garis ügyintézést kezdeni mert jól müködik.
Majd ha elromlik akkor...Mondjuk sztem énis feltenném a kérdést kb a vevőhöz....mi is a hiba? ja ön szerint melegebb mint kéne?
oké de attól ez még nem hiba...Úgyh lehet itt vergődni a szobahőmérsékleten tartott alaplapokkal meg miegymással, de valszeg úgyanúgy elhajtanak hisz csak meleg..és nem hibás...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
jacint78
addikt
válasz Smktrooper #44732 üzenetére
RT=Room Temperature=40C°
Erre azért volt szükség mert rákérdeztek, hogy honnan veszem, hogy a gyártók szeretnék 50C° fok alatt tartani az alaplapot.
Ez azt jelenti, hogy, ha a megadottnál magasabb a környezeti hőmérséklet akkor túlmelegedhet a készülék, most konkrétan a PC, de ez közel sem azt jelenti, hogy bárminél ez 40, vagy 50°C-ot jelentene... Ennek semmi értelme.
A magasabb órajelnek köszönhetően amit beállítottam kisebb lesz a hőingadozás az alap és a maximum szorzó közötti értéknél, illetve a maximumon eléri a CPU Tcase maxot amit a gyártó megadott.
Nem az a 5°C a lényeg, mert amikor kikapcsolod akkor a tied is 20°C-ra hűl...
Még amit tisztáznunk kell, hogy a feszültség ingadozás miatt mekkora többlet energia keletkezik, ami befolyásolhatja a gépünk működését.
A DC-DC konverteren nagyobb áram folyik ugyan, de kevesebb feszültség esik, ergo az eldisszipált teljesítmény azonos, ráadásul tized wattokról van szó ami említésre sem méltó.
Egy chippnek túlfesze van, akkor az áramerősségnek csökkennie kéne, de nem fogja és többlet hő keletkezik, és lehet nem tudja elindítani a chip minden funkcióját. Illetve egy ellenállásként kezd viselkedni, és gyűjti a hőt.
Nem viselkedik az ellenállásként és nem is gyűjti a hőt és mivel stabilizált feszültségről mennek a lapkák semmiféle fezsültségingadozásról nincs szó.
Ha alul van feszelve, akkor több áramerősségre van szükség, tehát az alaplapi csatin több áram fog átfolyni és esetleg megégeti magát, a táp kondiknak sem tesz éppen jót
Ha alul van feszelve egy lapka kevesebb áram folyik rajta. Ha a konverter kap apacsonyabb feszültséget folyhat nagyobb áram, de attól semmi sem fog "megégni" és a kondenzátoroknak sem lesz égvilágon semmi ajuk néhány plusz miliampertől.
Ha neten vásárolsz mindenféle indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól 14 napig, de amiatt nem kérheted a garanciális cserét, mert 57°C-os az "alaplap". Nyílván okkal reagáltak úgy, ahogy. Értem én, hogy nagyon belementél a fizikai elméletekbe, de gőzöd sincs ezen alkatrészek, készülékek működéséről és olyan horribilis elméleteket írkálsz, hogy sírni tudnék. Szerintem mindenki jobban jár, de főleg te, ha hagyod ezt a témát, mert ennyi hülyeséget még életemben nem olvastam, borzalom.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Van egy Asus M5A97 EVO R2.0 lapom amit próbálok finomhangolni, de a BIOS-ban van pár beállítás amire nem sikerült még megtalálni hogy mi is lenne a jó választás.
SVM: AMD virtualizáció bekapcsolása. Ha nem használok virtuális gépet, csak egy OS van fent akkor gondolom hogy ez ki lehet kapcsolni.
IOMMU: Ez talán a virtulis gépek jobb erőforrás-elosztását segítené. De ha SVM-et kikapcsolom akkor ezt is ki lehet kapcsolni nyugodtan. Gondolom.
HPET: High Precision Event Timer. Ezt ha jól olvasgattam akkor ajánlott enabled-en hagyni.[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz pepejoe #44737 üzenetére
Jól gondolod. SVM és IOMMU legyen kikapcsolva, HPET meg be. A IOMMU a be- és kimeneti eszközök memóriakezelő egysége, hasonlóan működik, mint a processzor memóriakezelése. De ha mégis virtualizálnál egy oprendszert, akkor az SVM mellett ezt is kapcsold majd vissza.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
braunz
tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem,van egy Chieftec GPS 350 FB - 101 A tápom, és hozzá egy asus f1 a 75m pro alaplapot szeretnék csatlakoztatni.
A táp csatlakozói egy 4 tűs és egy 20 +4 tűs, amik a z alaplaphoz vannak, (a husszassal egybe van drótozva az egyik 4 tűs,gondolom a variálhatóság miatt.)
Namármost az alaplapon egy 8 tűs és egy 24 tűs foglalat van.
Meg tudom azt csinálni,hogy a táp 2x 4 tűs csatlakozóját rárakom egymás mellé az alaplap 8 tűs csatlakozójába,a maradék 20 tűs csatlakozót pedig egy 24 tűs átalakítóval az alaplap 24 tűs csatlakozójába?Nem szívesen lőném ki a rendszert,,,,
Valahogy még ma orvosolnom kellene ezt a problémát így a gyors segítséget előre is köszönöm.!
Ja és a rendszer külön vga nélkül üzemelne 2gb ddr3 rammal és egy amd A6 3650 -es procival tervezem üzemeltetni....
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz braunz #44740 üzenetére
A 4pin-et beledugod a 8pin-es egyik felebe, csak egyfele keppen lehet.
A 20pin-est pedig a 24-es egyik felere ezt is csak egyfele keppen lehet, ha mazlid van akkor van eleg kraft benne es menni fog, Amugy teljesen felesleges hozza atalakito, nekem is igy megy egy regi chieftech 360w-os tappal egy 2.6-os core2dou.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
varmi2
nagyúr
-
braunz
tag
-
Hawaii2249
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, a RAM-os topicban is utána kérdeztem, de még nem kaptam választ, hátha itt is tud valaki segíteni.
Adott egy asztali gép. Memória bővítést akartam csinálni, de sajnos nem jött össze. Ram behelyezés után nincs kép, se bios.
Alaplap: Asus P5G41T-M LE
Proci: Intel® Pentium® Processor E6600Régi ram: Kingmax DDR3 2GB 1333mhz
Új ram: Kingston Hyperx Fury DDR3 2x4GB 1600mhzUI.: Próbáltam simán, hogy csak 1x4GB rakok bele, úgy se jó.
A segítséget előre is köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
válasz Hawaii2249 #44745 üzenetére
Csinálj bios resetet. Vedd vissza 13333MHzre, ha elindul.
-
varmi2
nagyúr
válasz Hawaii2249 #44747 üzenetére
Nem is kell bekapcsolnia akkor. Átrakod a jumpert, benyomod a power gomhot, látszatra nem történik semmi, de a bios reseteli magát. Visszarakod a jumpert az eredeti állásba, és elindul a masina. Ram nélkül csipog a lap, hogy ram hiánya van? Be van dufva a 24 pines és a 4 pines tápcsati is? Vga-ba is van táp dugva, ha kell neki?
Bios frissítés colt? A legújabb bios kellene rá, ha nem az van.[ Szerkesztve ]
-
Hawaii2249
tag
-
Maxell014
senior tag
Üdv
Tudtok mondani olyan amd-s alaplapot ami még most is kapható és van benne cpu magoldásra lehetőség ?Előre is köszi !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest