Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
válasz honda130 #38350 üzenetére
Ha WIN 7- 8 - 8.1 az op akkor nem kell semmit csinálni,illetve beállítani, az op tudja,hogy mit mire állít illetve hogy használja.A régi állítgatásokat stb el lehet felejteni,szükségtelen,és felesleges.
Max:bios AHCI - és UEFI boot beállítás ha az op-t úgy akarod felrakni.
Max ezt nézd át.[ Szerkesztve ]
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Ide is felteszem a kerdesem, hatha valaki mar talalkozott ilyen problemaval.
[link]MOst mar odaig fajult a dolog/szemben amikor irtam/, hogy egyaltalan nem bootol be.
Es sajnos hiaba huzom le a vinyokat rola, akkor sincs se kep se hang.Illetve ma belepett az uefi safe modba, de amikor f1 et nyomtam a tovabblepesre ,akkor sem bootolt be a win.
KOszonom a segitseget
Udv -
bala68
csendes tag
válasz Blue Thunder #38356 üzenetére
Hali.
Az is megvolt. Nem tudom hogy van-e köze hozzá de bekapcsolásnál egy csomót sípol és ismeretlen processzort ír ki majd kéri hogy nyomjak egy F1-et. Ezt követően bebútol és fut a win. Még annyit hogy egy xeon proci van benne. -
Fenyő
őstag
válasz bala68 #38357 üzenetére
Bios a legfrissebb (ha nem akkor frissítsd)? Ha igen és így sem lenne jó akkor microcode patchre lesz szükséged.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Tibroo
aktív tag
válasz bala68 #38357 üzenetére
Azt hiszem megvan a hiba,miért is sípol a lapod valószínűleg nem támogatja a processzorodat.
Itt egy P5B CPU lista,de a Xeon nem szerepel benne :[link]
Tegyél bele egy Core 2 Duót,Extrémet vagy egy Quadot és menni fog,mindenféle sípolás nélkül![ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
bala68
csendes tag
válasz Blue Thunder #38359 üzenetére
Ja bocsi igen látom.
-
wolfman
veterán
válasz Blue Thunder #38356 üzenetére
Szóval akkor még egyszer!
USB 3.0 pendrive-om nem működik semmilyen gépben USB3.0 aljzatban csak a 2.0-sokban, viszont az alaplapok BIOS-a 3.0 aljzatban látják. Pendrive-al lesz valami, de létezik, hogy valami úgy menjen tönkre hogy 2.0 állásban jó, de 3.0-ban nem?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Fenyő
őstag
válasz Tibroo #38361 üzenetére
Amelyik lapban megy a Core Quad azokban 99%-ban Quad Xeon is fut, jelen esetben a gond az, hogy biosa nem ismeri a cpu microcode-ját, egy bios frissítés jó esetben megoldja a gondot, legrosszabb esetben pedig patchelni kell a biost.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Hozzám került egy ECS RC415T-AM alaplap, amiről neten nem sok infót találtam. Annyit sikerült kiderítenem, hogy egy Acer gép alaplapja volt méghozzá Power F6-nak.
Kérdésem és segítség kérésem az lenne, hogy megtudnátok mondani melyik az a max procit amivel még elbír? Azt találtam az egyik oldalon, hogy C2D, de csak 65nm-ig. Azaz E6000 széria. Na most az 1333FSB-vel rendelkező E6850-el elbírna?
Válaszotokat előre is köszönöm!
HyperX
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #38204 üzenetére
Érdekelne, hogy lapi vagy bármilyen USB port (ami nem PCI kártyás pl) honnan kapja az áramlellátását? (1x jó, 1x nem az USB portra kötött telefon vagy Pendrive) és én a 12v-os tápcsatira gyanakszom (4pin-es), USB egér és billentyűzet gond nélkül megy! (nagyobb áramfelvételt igénylő eszköz csatlakozás esetén az eszköz nem megy, telefont nem tölti és pendrivet formázni akarná...vagyis felajánlja mikor a meghajtót kiválasztanám)
Válaszokat előre köszönöm!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
raul560
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Az lenne a kérdésem, hogy ha alaplapba, (ASUS M5A97 EVO R2.0) egy coolermaster hyper 212 hűtőt teszek a procira, gondot jelenthet-e a következő memória elhelyezése? Illetve, hogy mind a 4 slot használható-e.
Van e valakinek ilyen kombinációja?
A memória: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz, mert ez ugyan nem normál méret.
Köszönöm a segítséget!
-
energy4ever
addikt
Ez az alaplap kepes 3monitoros eyefinity-re? VGA nelkul menne APU-val.
-
varmi2
nagyúr
válasz energy4ever #38375 üzenetére
Nem az alaplapon múlik, hanem a benne lévő apu-n. A 7850k akár 4 monitort is meg tud hajtani egyszerre. Milyn aput szánsz bele?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Mcsabi85
újonc
Sziasztok.Az alaplapomon hiába csatlakoztatom a CPU ventillátort nem indul el,már próbálltam a CPU Fan 1 és CPU Fan 2-őt is .Eddig működött a hűtésre egy NZXT Kraken X60-at használtam ,de egyszer megállt a pumpa,és azóta nem indul el.Visszatettem a régi hűtőt és a System FAN 3 -ba csatlakoztattam és most működik, de az X60 ott se indul el.Az alaplap: MSI Z87-G45 Gaming.Szerintetek mi lehet a probléma?
-
Maxell014
senior tag
Üdv !
Olyan problémám van, hogy adott egy ASRock 760GM-GS3 alaplap mellé egy Chieftec GPS-450A8 táppal és hiába kötöm rá az Alpine Pro 64 rev.2-es CPU hűtőt nem működteti megfelelően. Egyszer felpörgeti és annyi pedig a másik gépemben működik és kipróbáltam még egy másik hűtővel ami most is használatban van a gépemben és azzal is ugyan ez a jelenség ( Cooler Master Hyper T4). Csak a gyári CPU hűtőjével hajlandó működni de az meg már zavaróan hangos :S, légyszíves segítsetek ! -
Fapomogacs
tag
válasz Maxell014 #38380 üzenetére
A legjobb mikor felraktad az új hűtőt állítsd load optimized defaults-ra a beállításokat.
Ha nem működik megfelelően vagy el sem indul a gép mert túlmelegszik, megteheted ezt CMOS reset-el is. Akkor próbáld meg a Bios beállításoknál, a Hardware monitor résznél manuálisan megadni a CPU Fan működését. Nem ismerem pontosan az alaplapod lehetőségeit, de Fan control része biztos van.§§ A pénzt sokszor el lehet játszani, a becsületet csak egyszer. §§
-
-
Maxell014
senior tag
válasz Fapomogacs #38381 üzenetére
Köszi, sikerült.
-
eastone1
senior tag
-
eastone1
senior tag
válasz Balathruin #38391 üzenetére
Akkor megy vissza rá a régi. Mert ez az új csak 1800 rpm et tud.
Lehet hangosabb lesz, de legalább normális értéken tartja a proci hőmérsékletét. -
einfuhlung
csendes tag
válasz Balathruin #38347 üzenetére
sajnos nincs ilyen lehetőség, esetleg valami más ötlet?
-
Balathruin
veterán
válasz einfuhlung #38393 üzenetére
Egyik nevén sem találtad meg?
H/W DRAM Over 4GB Remapping, H/W Memory Hole Remapping, Memory Hole Remapping, Memory Remapping Feature -
einfuhlung
csendes tag
válasz Balathruin #38394 üzenetére
sajnos nem, sőt semmilyen memóriával kapcsolatos beállítást sem találtam
-
Tacabro
újonc
Sziasztok,segitséget szeretnék kérni,ugyanis 1 hónapja bedöglött a videókártyám.Az egész ugy kezdödött h játék közben megállt a kép és végül teljesen elszált a kártya!Ezekután beleraktam tesóm kártyáját a biztonság kedvéért hogy az alaplapnak nem lett-e baja,és szerencsére tökéletesen müködött minden ,nemvolt semmi probléma igy hát rákötöttem az alaplapi vga kimenetre hogy legalább internetezni tudjak! Késöbb kb 3-4 hét mulva megjött az uj videókártyám és nem ad képet vele a számitógép,kipróbáltam tesóm kártyájával amivel már próbáltam rögtön a hiba után és szintén nem adott képet Lehetséges lenne hogy elszállt az alaplapon a vga port? Tanácstalan vagyok mi lehet a probéma! Ittvannak a gép tulajdonságai:
- Intel core i3 540
- 4gb ram
- gigabyte H55M-S2V (socket 1156 -
Blue Thunder
senior tag
válasz Tacabro #38398 üzenetére
Biosban visszaállítottad az elsődleges vga vezérlést? (pci-e)
Meg nem tudom hogy próbálgattad a kártyákat, mert ugye minden kártyánál először driver le, aztán fel az újé...lehet hogy az is bekavarhatott...[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest