Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Egy régi AsRock P4i450+ 478-as alaplapról szeretném tudni a specifikációkat, de a neten k.rvára nem találni semmit! Valaki tudna ebben segíteni? Az AsRock honlapján sincs semmi róla ami érdekes!
Akarok bele venni processzort és nem tudom pontosan meddig lehet elmenni vele (pl. Hiper Threading-et támogatja-e)!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz spista222 #6213 üzenetére
Bár megmondom őszintén ezen a leíráson se nagyon megyek el. Azt írja hogy a proci fsb-je max 533, de akkor mi az ott az alaplapon, hogy Prescott 800? nem azt jelzi hogy 800fsb-s?
Meg hogy a memóriáknál 266/200. Ez mi? Ennyi MHz-en mennek a memóriák? A képen meg 400Mhz van írva az alaplapon! Most akkor hol az igazság?
800Mhz-es Intel procit belepakova max 533-as lapba menni fog a proci jól? AsRock-ról beszélünk!
-
wolfman
veterán
Nemrég vettem egy OCZ SSD-t a gépembe, ASUS P5E alaplapomra kötöttem. Átállítottam a SATA csatolót AHCI módra, de ez azt eredményezte ugye, hogy windowsban az óra mellett megjelent a biztonságos eltávolítás ikon. Ezt el tudom tüntetni valahogy mert nagyon nincs rá szükségem?
-
wolfman
veterán
válasz spista222 #11007 üzenetére
Tehát akkor a 'gyors eltávolítás'-ra kell állítani!? Csak mert néztem én azt a beállítást, de nagyon nem egyértelmű! Mi az hogy a meghajtót az ikon használata nélkül is el lehet távolítani? Tudtommal HDD/SSD esetén baromira nem tesz neki jót ha csak úgy puff lehúzom áramról.
De Pendriveokról se hallottam még ezt, bár az újabbak már viszonylag immunisak erre.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
A problémám úgy éreztem ide illik leginkább, bár nem biztos, de alaplap eredetű lehet.
Van egy ASUS P8Z77-V Pro alaplapom. Felraktam a Windows 7-et, majd futtattam az updater-t. Ebben mutatott egy olyasmi frissítést (már nem emlékszem pontosan a nevére), hogy 'AsusSetup...'
Egy darabig nem is volt gond, de most pár napja elkezdte kiirogatni hibazüzenetben a gépem minden egyes indításnál, hogy
AsusSetup
"C:\Users\nevem\AppData\Local\Temp\173212Log.iniis lost"Ez mi a tököm? Rákerestem neten erre a fájlra, de nem dobott ki rá semmit!
Ötletek?„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Tegnap haverom átjött, hogy van egy rég nem használt VGA-ja amit el akar adni, próbéljam ki a gépemben. Gép kikapcs, VGA kiszed, másik betesz, gép bekapcs, van kép van bios szuper, működik.
Gép kikapcs, VGA kiszed, én VGAm vissza, gép bekapcs, windows be, és kiírja hogy hangezköz nem ismerhető fel. Nem integráltról lenne szó, hanem egy Audigy 2zs van a gépben, de nem látja az alaplap. Beizzítottam az integrált hangkarit.
Ma átmentem a szomszédhoz kipróbálni a hangkártyát, az tökéletesen működik nála, szóval az alaplap PCI foglalatával lesz valami. Befújtam WD40-el, mozgattam benne a hangkártyát, megkapargattam a csatlakozót, de azok se segítettek.Valahol meg tudom nézni (mondjuk a BIOS-ban) valahol, hogy lát-e azon a csatlakozón valamit, érzékel-e eszközt a BIOS, vagy csak a Windows számára lett érzéketlen az a csatlakozó?
ASUS P8Z77-V Pro
-
wolfman
veterán
Erre valaki?
-
wolfman
veterán
Van rá lehetőség, hogy teszteljem egy alaplap sima PCI foglalatát hogy működik-e, van-e benne valami?
-
wolfman
veterán
válasz ravail #17253 üzenetére
Az Audigy 2zs hangkártyám egyik bekapcsolásról a másikra megadta magát, de működik mert havernál kipróbáltam, tehát alaplap oldalt lesz gond. Lényeg hogy nem látja a gép, hogy van bele dugva valami (raktam bele IDE kártyát is, de azt se ismeri fel.
Az érdekelne, hogy az alaplap látja-e egyáltalán, vagy csak a windowsal lett valami. Utóbbit remélem, mert akkor csak szoftveres gond van.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Voltam már itt korábban ezzel a problémával, de azóta csak kínosabb lett a helyzet.
Egyik nap kikapcsoltam a gépem, majd be és nem volt hang. Kiderült hogy a gépem nem látja a PCI slotba rakott Audigy hangkártyám. Havernál kipróbáltam a hangkarit, ott jó, szóval lappal van bibi vagy windows-al. Másik PCI slotba betettem az audigy-t ott is szar.
Most felraktam újra a windows-t, de nem látja a hangkártyát, csak egy 'PCI egyszerű kommunikációs vezérlőt'-t, de telepíteni nem lehet a drivert.Alaplapom PCI vezérlője halt meg vajon, vagy mit lehet ezzel kezdeni?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van az alaplapomon 5db 4 tűs ventilátor csatlakozó. Az egyikre rákötöttem egy PWM-es ventit. Ha a BIOSban beállítom hogy a minimum és max teljesítmény is 60% legyen, menet közben akkor is állítgatja a fordulatszámot. Ráadásnak Standard állapot és 60% között nincs különbség fordulatszámban! Ez miért? Vagy PWM ventiket nem lehet szabályozni így?Alaplap ASUS P8Z77-V Pro
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van rendberakni nálam egy Gigabyte GA-965GM-S2 alaplap. BIOS-t szeretnék frissíteni rajta. Olvasom, hogy Gigánál egy bizonyos @BIOS nevű program segítségével lehet megtenni. Viszont ebből a progiból van vagy 4-5 fajta, de olyan hülye leírásokat találtam hozzájuk, hogy fingom nincs most akkor melyik kell nekem.
Segítenétek? Véletlenül se szeretném elb.szni a dolgot.
-
wolfman
veterán
válasz jim bcs #19017 üzenetére
rev2
De updatelni tudok, csak a programból nem tudom melyik kell. ASUSokhoz vagyok szokva, ahhoz egy féle van, az újabbakon meg már lehet BIOSból, de akkor most én is onnan fogom.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
2 kérdés!
1.: régi alaplapon (konkrétan ASUS P4B) hogyan lehet frissíteni a BIOSt, ha nem kislemezről? Az ASUS BIOS Updater nem jött be, frissítéskor kiírta (mikor már törölte a korábbi biost), hogy nem lehet végrehajtani a műveletet és újraindításnál fekete képernyő. (vettem újat de ez meg tetszés szerint fekete képernyőzik olykor)
2.: Érdemes beta BIOS-ra frissíteni vagy maradjon a végleges? Csak mert elég sok frissebb beta van hozzá!
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Egy gépet telepítek újra, benne ASUS P8Z77-M alaplap, XP Home oprendszer. A drivereihez tartozó Intel Management Engine Interface csak hibásan telepíthető. Végig fut a telepítő, de a végén van pár file amire azt írja hogy pár elemet nem tudott telepíteni, majd kilép(hetek). Ekkor a feladatkezelő folyamatosan feldobálja mint még nem telepített hardvert. Ez mi a fene lenne és hogy lehet orvosolni?
Le is tudtam uninstallálni, de akkor is kiírta, hogy pár elem sérült, majd újratettem és ugyan az. Mi lehet a gigszer? Még a SP3 telepítése előtt futtattam először (kelhetett neki), az lehet baj?
-
wolfman
veterán
Eredeti XP Home windows folyamatosan kiírja egy popup fülön, hogy a terméket regisztrálni kell, még van x napom. Persze nincs ezzel gond, de már 3x telepítettem korábban, most negyedik alkalommal nem csak felajánlja hanem kötelező, mert mindig előjön. Hogy lehet kikapcsolni vagy megkerülni?
Ha telepítettem utólag az SP3-t akkor az bezavarhat neki?
-
wolfman
veterán
válasz anonymus89 #24993 üzenetére
Nem, hanem EZ csak magyarul!
Bocs, nem regisztrálni, hanem aktiválni kell.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Asus P5QD Turbo alaplapról mi a véleményetek? Nem akarok húzni vele semmit, csak hogy stabil-e és van-e szériahibája stb.?
-
wolfman
veterán
Havernak van egy ASUS P4P800 alaplapja. Mostanában előfordul, hogy bekapcsoláskor nem ad képet és elkezd beszélni valamit, csak nem érteni. Ez milyen hibára utalhat? Haver állítja, hogy BIOS probléma, de nem hiszem. Van valahol a neten ilyen leírás erről?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Tudom, nem kifejezetten alaplapos kérdés, de kapcsolódik hozzá valamelyest.Cooler Master Cosmos házam előlapján("homlokán") van 2x2db USB 2.0 aljzat! Ebből egyet ki szeretnék cserélni USB 3.0-sra.
Utóbbi csatlakozóhoz meg tudjátok mondani milyen kábelt kell vegyek és hol, hogy rá tudjam kötni meg az alaplapra???
-
wolfman
veterán
válasz seawolf570 #31634 üzenetére
Igen van (ASUS P8Z77-V Pro). Oda kell csatlakoztatni ezt a véget, de ennek a csatlakozónak a lábaira milyen kábel jó?
Az USB 2.0-nak van ilyen belső csatlakozója, de USB3.0-ra létezik?
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz seawolf570 #31636 üzenetére
Ne értetlenkedjetek már könyörgöm! Direkt belinkeltem képeket, hogy lássátok miről van szó. De akkor még egyszer:
Cooler Master Cosmos házam van, aminek a tetején van kettő BEÉPÍTETT dupla USB 2.0 aljzat! Ez úgy funkcionál, hogy egy belső USB hosszabbítóval elfut az alaplapig és ott bedugom a megfelelő helyre. NEM, nem 3,5"-es előlapi panellel akarok USB3.0 aljzatot, hanem az egyik beépített 2.0-sat kicserélni egy ilyen 3.0-sra!!! Mint láthatjátok, ez megy bele a Cooler Master Cosmos ház tetején található USB aljzat helyére.Viszont ezt nyákra szokták forrasztani tudom, de hogy tudnám bekötni?
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz jim bcs #31656 üzenetére
Miért bonyolítottam túl? Mi volt benne a bonyolult. Nem akarok előlapi usb-t beszerelni, ennyi. Ott van az ajtaja a gépnek, annak nyitogatása nélkül akarom kivitelezni. Ha nem tudom a meglévőt kicserélni, akkor marad a mostani megoldás, hogy az alaplap hátsó USB3.0 csatijába járok dugni.
A házat meg már megbarkácsoltam egy helyen, hogy a 24pin-es hosszabbító elférjen az alaplaptartó mögött, mivel ez a ház híres arról, hogy bár nagy, ezt valahogy nem tudták megoldani. Sőt még 2 helyre bitumen lapot is ragasztottam, hogy mindennemű rezgés eltűnjön. Ehhez az USB 3.0 megoldáshoz amit akartam, még farigcsálni sem kellene semmit, csak ügyesen elvezetni a kábelt az alaplapig.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy ASUS B85M-G alaplapom (LGA1150). Ehhez szeretnék venni 4Gb memóriát. Egy ember adott is egy ajánlatot, de azt mondja, hogy a Corsair XMS3 CM3X1024-1600C7DHX memóriái 1.8v-on mennek és nem biztos hogy az alaplapom fogja kezelni.
Szerintetek ez elviszi? Húzni nem fogom meg ilyenek, csak simán használnám benne.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
ha belövöm az X.M.P.t a BIOSban? Az magától belövi a jó értékeket azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
És ha egy 1.8v-os memet leviszek 1.8-ra BIOSban, akkor mi történik? Nem fog menni?
-
wolfman
veterán
Létezik 1600mhz-es DDR3-as memória, ami 1.5 vagy 1.65v-on üzemel? AZ ASUS B85M-G alaplapom kompatibilitási listája 1600Mhz-es részlegében csak 1.5-1.65v-osak szerepelnek, de ha neten rákeresek 1600Mhz-es memóriákra, csak 1.8-1.9v-osakat találok.
-
wolfman
veterán
válasz Taifa Díaz #32726 üzenetére
Csak mert azt látom itt HA-n, hogy tele van 1600Mhz-es memóriákkal a fal, és mindenkinek 1.8 vagy 1.9v-on működik. Gondolom ezek ilyen tuningra vannak. Most vadászom valahol máshol, mert ez így nem állapot.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
USB 3.0 csatlakozó csak akkor fogja kihasználni az USB 2.0 feletti sebességét, ha fel is van telepítve a drivere? Csak mert tervezek beszerezni egy USB3.0 pendrive-ot amiről telepíteném a windows-t, de mivel windows-ba fel kell rakni hozzá egy drivert, hogy kezelje, gondolom BIOS szinten sem lesz gyorsabb. Vagy valahogy be lehet ezt állítani?
-
wolfman
veterán
IBM M51G alaplapról azt olvasom, hogy 2,4Ghz-ig támogat CPU-t 533FSB-vel. De azt nem tudjátok, hogy ez a HT-re is vonatkozik vagy csak a HT nélkülire?
-
wolfman
veterán
Meg tudjátok mondani, hogy Intel 845E chipsetbe melyik a legerősebb processzor amit bele lehet tenni? Semmit ilyet nem találok a neten, csak a 845G-hez volt valami leírás, ahol 2,8Ghz-et írtak, de nem tudom mi a kettő között a különbség. :-s
Valószínű, hogy ez még egy magos rendszer, most azon gondolkodom, hogy kollégám gépét érdemes-e felnyomni 1,7Ghz-ről 2,8Ghz-re így?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Haver ideadta a gépét, hogy csináljam meg. Azt mondta hogy mindig leállt. Gondoltam érintkezési hiba vagy tápegység. Kiderült hogy nem leáll hanem lefagy, újraindul, szóval valami memó baj lesz. 2db 1Gb-os Kingston DDR1 400Mhz van benne egy ASUS P4P800 lapban.
Kiszedtem az egyik memót, még mindig fagyogat. Kicseréltem őket, még mindig fagyogat. Átraktam másik csatlakozókba, még mindig fagy.
Ez most alaplap baj lesz szerintetek? Most van bent 3 másik RAM, egyelőre nem fagyott 5 perce.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
Közben kiderült hogy más memókkal is fagy. Visszatettem a két Kingstone-t most kurvasokatfagy. :-s
gondolom így dualban még rosszabb a lapnak.Nem látok pípos kondit. Vagyis proci mellettiek már icipicikét megindultak, de az meglátásom szerint még nem problémás.
-
wolfman
veterán
válasz Rolee87 #35574 üzenetére
Most befújtam pár helyen WD40-el, megtörölgettem, de nem kontaktos, még mindig fagy, de már durván. :-s
Lehet hogy kondi, nem zárom ki, de nem hiszem. Annyira tényleg nincsennek megdagadva, de fene tudja. Lehet ideje keresni másik lapot.
Azért még meghallgatok néhány véleményt ha van ötletetek.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy alaplapot haveromnak, mert gépet akar fejleszteni. ASUS P8Z77-V LX. Találtam hozzá jó árban 4Gb memóriát, Corsair Dominator-GT memória kit (CMT4GX3M2A2133C9).
Nézegettem a kompatibilitási táblázatot és benne szerepel, szóval támogatja, de van amit nem értek. A végén ott van az 1DIMM; 2DIMM; 4DIMM.Ez mit jelent?
-
wolfman
veterán
válasz Forestgreen #37383 üzenetére
De ha ez a szett alapból 2db memória modult tartalmaz, akkor hogy lehet az hogy csak egy darabbal kompatibilis a lap? Vagy úgy értik, hogy 1db kit-el lesz jó (ami 2db memóriát tartalmaz)?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Az előbb a gépemre szerettem volna dugni a Sandisk Extreme 3.0 pendrive-omat, de se az előlapi panel, se az alaplap hátsó USB 3.0 foglalata nem ismeri fel. Azt hittem hogy az alaplapom USB 3.0 vezérlője romlott el, de rádugtam a Verbatim külső HDD-met ami 2.0-s és ezzel megy tökéletesen megy pöcre, gondolom akkor hogy az alaplapnak nincs baja, hanem a pendrive-nak talán, de az meg működik 2.0 foglalatban jól, csak ugye nincs meg az a sebesség.
Ötletek?
-
wolfman
veterán
válasz Blue Thunder #38303 üzenetére
De bizony le van. Eddig minden ment prímán, felismerte, csak most ma másolni akartam rá és semmi.
Egy másik gép 3.0 aljzata felismeri a pendrive-omat.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz Blue Thunder #38356 üzenetére
Szóval akkor még egyszer!
USB 3.0 pendrive-om nem működik semmilyen gépben USB3.0 aljzatban csak a 2.0-sokban, viszont az alaplapok BIOS-a 3.0 aljzatban látják. Pendrive-al lesz valami, de létezik, hogy valami úgy menjen tönkre hogy 2.0 állásban jó, de 3.0-ban nem?
-
wolfman
veterán
válasz Blue Thunder #38386 üzenetére
Igen. Próbáltam 2.0 aljaztban megformázni a pendrive-omat, de semmi se történt.
Plusz poén!
2 barátom eljött hétvégén, tök ugyan ilyen Sandisk Extreme 64Gb 3.0-ás pendrive-al és nekik is beszart! Nekik sem megy!Létezik, hogy a gépem tönkre vágta a pendrive-okat??? Egyébként minden más USB 3.0-ás kütyü tökéletesen működik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs