Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4611) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Karos mellett próbálgatva még mindig a legfinomabb - saját - őrleménnyel és az SBS szeleppel a legjobb. Valami fura az üveggolyós szeleppel, visszaraktam a kerámiát, ami nem annyira precíz. Üveggel változó nyomás volt ahogy nyitott-zárt a gyári rugóval. Tehát ami most maradt tuning, az az EX4 pumpa, ami halk és kisebb vízhozamú, a jól beállítható őrlő, meg az SBS szelep. Ha valaki ilyesmire adja a fejét, nyugodtan kihagyhatja az üveggolyót meg a rugó húzkodását, a lényeg a plusz SBS nyomásfokozóval egy kiegyenlítettebb, lassabban felépülő nyomásprofil, ami kifejezetten jót tesz bármilyen kávénak. Világosabbakat max hőfokon, sötéteket közepesen készítek.
Max aromán már annyi kávét őröl, hogy akár a karossal is főzhetnék ristrettot, ha lenne 7-8 grammos kosaram, talán elég is lenne csak a karos, amit amúgy elkezdtem árulni, de most a hetekig tartó fekete csütörtök idején csak méltánytalanul olcsón tudnék elherdálni, inkább lehasználom belőle azt a veszteséget amit az eladás okozna és feltuningolom egy halkabb ex5-ös pumpával, ami réz kimenetes, így rámehet Sz.Zs. esztergáltatott szűkítője.
Ha most keresnék kávégépet, még mindig jónak tartanám a Philipset, csak ezek a szivárgások... Kíváncsi leszek meddig fogja bírni javításokkal.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.