Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) konzumpro válasza Kaci84 (#5300) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Keresd meg a kapcsolót ami úgy érzékeli, hogy nyitva van az ajtó, lehet hogy deformálódott vagy letört valami pöcök, vagy csak nem tolódik teljesen helyére a tálca. Talán csak egy kávészem.

(#5302) Kaci84 válasza konzumpro (#5301) üzenetére


Kaci84
őstag

Köszi a választ. Sajnos nem találom ott mi lehet a gond. Viszont az 5 éves fiam addig nyomkodott ott valamit hogy a hibaüzenet helyett vilogott a kávé mennyiség és erősség beállító meg a start/stop gomb. Sajnos valamit elnyomtam most megint ott vagyok hogy csak a hibaüzenet. Fogalma sincs hogy hozta elő én már minden gomb kombinációt próbáltam. Lehet ha jó gombot nyomtam volna onnan folytatta volna a főzést ahol elakadt korábban? Esetleg tudod hogy lehet ezt újra előhozni?
Most azt mindja ő már megjavította de én újra elrontottam… 😄

(#5303) tepenzed válasza Kaci84 (#5302) üzenetére


tepenzed
őstag

Resetet próbáltál?
[link]

(#5304) Kaci84 válasza tepenzed (#5303) üzenetére


Kaci84
őstag

Igen most próbáltam de sajnos ugyanaz a hibaüzenet fogad. Egyben megkaptam a választ arra mit talalt meg a fiacskám.

(#5305) konzumpro válasza Kaci84 (#5304) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Akkor lehet a végálláskapcsoló tört el, esetleg fogaskerékről pár fog. Nem bonyolult egyébként a szerkezet belül, de azért vannak a szervizek hogy megjavítsák.

(#5306) Dr. Szilikát válasza Kaci84 (#5300) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Vissza viszont nem tudtam tenni mert a belső kis henger nem jó pozicióban volt a félbemaradt folyamat miatt gondolom. Ezert a hátulját leszedve azt is be kellett állítanom.

Nem tudom, mit értesz beállítás alatt, elvileg csak be kell kapcsolni (szükség szerint áramtalanítás után) a főzőegység nélkül, így visszaáll alaphelyzetbe. Szervizajtó meg egy konkrét dolog, aminek egy mikrokapcsolója szokott lenni, amit ellenőrizni kell ilyen esetben.

(#5307) xrvman válasza Kaci84 (#5300) üzenetére


xrvman
őstag

Ehh, sok hűhó semmiért. Szerintem csak bele kellett volna tenned szemes kávét és elindítani. Azt jelezte nincs benne szemes kávé.
Tulajdonképpen az örlemény és az általad kisajtón beletett őrölt kávé ugyanoda érkezik.
Nabumm betettted a kések közé, azon meg átment.
Csinálj őrölt kávésat üresen: állítatsd be úgy mintha őrölt kávésat csinálnál, de ne tegyél bele kávét.
Viszont a használati utasítás megmondja, hogy a főzőegységen levő jelzések helyesen egymás felé nézve legyenek. Valszeg csak ez maradt ki.
Amúgy valahol van egy videó melyben ecsetelik miként kell jól tisztítani, na ott bemutatják miként lehet a dugattyút kimozdítani, átmosni es visszatolni, mand pattintani a pöcköt a helyére.

[ Szerkesztve ]

(#5308) Dolphin válasza Dr. Szilikát (#5290) üzenetére


Dolphin
tag

Toredek aron barmilyen tomitest tudtok az oring.hu -nal venni. [link] :R Pontosan ugyanolyan szilikon gyuruk, akar szazad pontossagu atmerovel/vastagsaggal.

(#5309) Dr. Szilikát válasza xrvman (#5307) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Elindítás előtt még kivehette volna a főzőegységet, de utána már nincs visszaút. Őrleménnyel is túl lehet adagolni, ha valaki az adagolókanál méretét jelentősen túllépi.

Ebben az esetben megszorul a főzőegység, nem tudja elérni a végállást (főzési pozíció), amit egy mikrokapcsoló érzékel. Végállás után már visszafelé kell forogni a hajtómotornak.

A megszorulást érzékelve is elindulhat visszafelé, vagy legalább ki-be kapcsolás után visszatérhet alaphelyzetbe. Feltételesen írom, lehetnek problémák.

Korábbi típusnál (Saeco Magic) tapasztaltam, hogy csak beállt és ennyi. Ennél a hajtómotor áramát nem figyeli, a processzor mindenképpen a végállás elérésére törekszik. Ki-be kapcsolva sem tért alaphelyzetbe.

Ezt a baklövést úgy követtem el, hogy a főzőegységet kivettem, adagoltam bele őrleményt. Beraktam, de véletlenül rányomtam az őrlős módra, így a gép még azt is rárakta, túltöltődött, megszorult.

Ezután szervizmódban indítottam a gépet, ahol a hajtómotor oda-vissza forgatható, tetszés szerint. Visszahúztam alapra (az alapállást egy másik mikrokapcsoló érzékeli, így nem lehet túlhajtani visszirányba sem, szervizmódban sem). Így ki tudtam venni a főzőegységet.

Bab hiányát tekintve, a korszerű típusoknál a forgókés fordulatát figyeli, abból számolja az őrlési mennyiséget is. A főtőtér telítettségét a hajtómotor árama alapján detektálja, hogy mennyire szorul meg a végén, itt van egy öntanuló kalibráció is.

Bab nélkül üresen a motor gyorsabban felpörög, ebből érzékeli, hogy elfogyott.

[ Szerkesztve ]

(#5310) a000


a000
őstag

Sziasztok!

Nincs esetleg valakinek philips-hez 30%-os kuponja? Szülinapit sosem sikerült kapnom... :(

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#5311) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Most euronicsban akciós a delonghi ecam 290.81. 149 lenne a Philips latte go 3200 30%-os kuponnal szintén ennyibe jönne ki. Szerintetek mekyik a jobb? Az lenne a fontos hogy finom tejhabot készítsen de nemtom mekyik a jobb ilyen téren meg melyiket egyszerűbb tisztítani?

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#5312) xrvman válasza Kiskutya (#5311) üzenetére


xrvman
őstag

Szerintem a Latte Go-nál egyszerűbb tisztítás nincs.

(#5313) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Friss tapasztalat: Aki tud a hőfokon állítgatni, érdemes némelyik kávét alacsony hőfokon is kipróbálni, a Dallmayr Espresso egészen más karakterű, aromásabb durvább (azaz nem a legfinomabb) őrleménnyel és alacsony hőfokon, de azért egy üres öblítés jót tesz, a lényeg hogy stabil legyen a hőfok.

(#5314) Kiskutya válasza xrvman (#5312) üzenetére


Kiskutya
veterán

Köszi!

hmm...

(#5315) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Na megvettem a delonghi ecam 290.81-et megnéztem élőbe és sokkal jobbnak tűnt az összeszerelés minősége mint a Philipsnek. A lényeg finom legyen a kávé. Valószínű a tejtartályt macerásabb tisztítani mert van benne egy gumi cső is de bízom benne annyira nem vészes. Tesztelni csak este fogom remélem jól döntöttem. A forint gyengülés meg az euronics akció miatt nem akartam tovább várni. 149 lett a vége.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#5316) konzumpro válasza Kiskutya (#5315) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Én is ezt választottam volna.

(#5317) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Na most értem haza lehet én vagyok fáradt de ez a víz keménység nekem nem egyértelmü mit jelent! :F

hmm...

(#5318) Dr. Szilikát válasza Kiskutya (#5317) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

3 vagy 4-re állíthatod a menüben, a gép az átfolyó litereket méri. Utóbbi esetben valamivel hamarabb fog figyelmeztetni a vízkőtlenítésre, ami nem baj.

(#5319) Kiskutya válasza Dr. Szilikát (#5318) üzenetére


Kiskutya
veterán

Köszi és ezt mire kell állítani?

hmm...

(#5320) Dr. Szilikát válasza Kiskutya (#5319) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Az csak emlékeztető a hónapokra. 2 hónap után javasolt a szűrő / vízlágyító patron cseréje ennél a gyártónál, más esetben 3 hónap is belefér.

Ahogy írja a DeLonghi, használaton kívül álló gépben viszont 3 hét után csere. Nem frissül a víz, beposhadhat, baktériumok szaporodhatnak. A klórt, ami a baktériumok ellen hat, az aktív szén megköti.

[ Szerkesztve ]

(#5321) Kiskutya válasza Dr. Szilikát (#5320) üzenetére


Kiskutya
veterán

Köszi!

hmm...

(#5322) Kiskutya válasza konzumpro (#5316) üzenetére


Kiskutya
veterán

Remélem jó lesz! :R Ma csak atnéztem a használati útmutatót fáradtan nem volt kedvem nekikezdeni az első lépéseknek. Holnap már tudok véleményt is írni ha minden jól megy!

hmm...

(#5323) konzumpro válasza Kiskutya (#5322) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nem akartalak befolyásolni a tisztítási igény miatt, de szerintem nem lesz vele gond. Én is remélem hogy beválik, masszív gépek, jó kávékat kívánok hozzá! :)

(#5324) Kiskutya válasza konzumpro (#5323) üzenetére


Kiskutya
veterán

Köszi!

hmm...

(#5325) biker


biker
nagyúr

A philipsnél a mérnökök elbaccták az élettartam tervezést, 3 héttel garidő vége előtt halt meg, nem három héttel utána, ahogy szerették volna
[link]
Úgy hallom, hajtómű fogaskerék, üresen jó, préseléskor átugrik.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5326) Dreamie


Dreamie
őstag

Sziasztok!

Erről vélemény, tapasztalat? Esetleg hasonlót más gyártótól tudtok ajánlani? Köszönöm! :R

[link]

Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957

(#5327) konzumpro válasza Dreamie (#5326) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Sage Barista Express (220e), Barista Pro (240e), Barista Touch (340e), BES920 Dual Boiler (380e)

(#5328) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Ez a delonghi brutál jó gép! Minden várakozásomat felül múlta. Latte, presszó is nagyon finom. Aki 150 körül keres gépet tudom ajánlani. A tejhab is tökéletes számomra. Nyilván ezek szubjektív vélemények de nekem nagyon bejön eddig. A használata egyszerü csak a leírása nem a legjobb. Latte poharam nincs még azt ne nézzétek de elsőre így sikerült.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#5329) DEGU83 válasza Kiskutya (#5328) üzenetére


DEGU83
tag

Esetleg ami még segíthet a youtube on is van pár videó a használatáról egy kicsit érhetőbben. Jó kávékat! Köszi a beszámolót. :C :)

(#5330) Dr. Szilikát válasza biker (#5325) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

A régi, nagyobb méretű Saeco gépeknél a hajómű egy önálló műanyag házban kapott helyett, ez még elég erős konstrukciónak tűnik. Sok használat után sem találtam különösebb kopást benne. Később a méretcsökkentés miatt a gépváz része lett.

Lehet, hogy megugrik a csigahajtás, vagy a kis fogas:

Itt a nagy fogaskerék túloldalán van a főzőegységet hajtó csonk, két mikrokapcsoló a két végállást érzékeli. Netes kép, enyémben a motor nem volt így berohadva.

[ Szerkesztve ]

(#5331) Kiskutya válasza DEGU83 (#5329) üzenetére


Kiskutya
veterán

Azokat néztem én is. Pofon egyszerű csak a kézikönyv...

hmm...

(#5332) biker válasza Dr. Szilikát (#5330) üzenetére


biker
nagyúr

igen, elsőre csak 3-at kattant, mire lepréselte, akkor még azt hittem csak a főzőegységgel van valami, szétszedtem, kimostam mindent, utána üresen ment, de kávéval már vagy 15-öt kattogott, ugye addig teker míg el nem éri a végállást.
Mivel még pont garis, megy szervizbe, nem szedem szét

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5333) biker válasza biker (#5332) üzenetére


biker
nagyúr

azért vicc, hogy egy sokéves odea giro-t vettem meg 10 éve, az még az irodában dolgozik, szóval lehet olyan 15 éves, aztán 6 éve van az irodában mert vettem egy használt xsmall saecot, az is még dolgozik exkollégámnál, de amit ezen használt gépek helyett vettem új krupsot az fél év alatt kuka lett, a philips meg nem élte meg a 2 évet. Ennyire gagyik lettek ezek?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5334) konzumpro válasza biker (#5333) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Ezek is bírni fogják, csak legyen elég alkatrész. ;]

(#5335) biker válasza konzumpro (#5334) üzenetére


biker
nagyúr

hát ok, de azokhoz nem lett nyúlva 10 évig :)
napi 6-7 kávé ment le a philipsen

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5336) konzumpro válasza biker (#5335) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nálam a meghajtómotor volt rozsdás, de amúgy semmi baja, viszont a fogaskerék tengelye is rozsdás volt, azt viszont nem tudom hogy lehet cserélni, csak letörölgettem és zsíroztam. Mintha az újabb modellek fogaskerekei halkabbak lennének, cserébe hamarabb el is használódnak?
Más nagyon nincs amit cserélni kell, tömítések és csövek, pumpa, kazán, alaplap.

(#5337) [Ixub]


[Ixub]
tag

(#5338) konzumpro válasza [Ixub] (#5337) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Amit [már] [írtam] [párszor], az automatáknak is van egy optimális beállítási paraméter-szettje, erősen függ a nyomásfokozótól, mennyire lassítja a lefolyást. De azért hasznos a videó, mert tényleg érdemes az elején egy átlag kávéval 5ml-enként növelve a főzet hosszát beállítani a legoptimálisabb kioldódást, ami már nem savanyú és még nem keserű. Amikor megjelenik a keserű fanyar íz a túlkivonatolás miatt, 5-tel vissza kell venni és kész is vagyunk. Aki nem menüből állítja, mérőpohárral és mérleggel tudja megoldani a kalibrálást, ellenőrzést.

Kávétípusonként lehet korrigálni, az aromaerősséggel meg célszerű azt a mennyiséget beállítani ami még belefér a főzőegységbe. Ha sok őrlemény szóródik a gépben akkor túl sok az őrlemény.

Középállásban jó az a kb. 10g amit a Philips őröl, a gyári 40ml is pont jó egy presszós csészébe, az átlag kávékkal, ha az őrlő is középállás -3 ricnin van. Gépenként változó.

Kéne 30-40 kávét főznöm ahhoz, hogy ízben megtaláljam az összefüggést a nyomásfokozó, a pumpa típus (EX4/EX5), őrlemény finomság, mennyiség, hőfok, folyadékmennyiség között...

[ Szerkesztve ]

(#5339) tng


tng
tag

Sziasztok! Az első "rendes" kávéfőzőnket szeretnénk megvenni, ebben kérnék segítséget, mivel eléggé laikus vagyok. 150-200 e Ft-ot szánunk rá. Nem szempont mindenféle tejes csodafunkció, mert nem szoktunk ilyeneket inni, bár ahogy elnéztem ez már alap ebben az árban. Néztem az itt említett DeLonghi ECAM 290.81.TB-t, a KRUPS EA894T10 Evidence Plust, meg egy pár Philipset. Igazából az érdekelne legjobban, hogy tartós legyen, meg nyilván maga a főzött kávé minősége is. :D Mit gondoltok perpill bestbuy vételnek ebben a kategóriában? Köszi! :R

(#5340) Kiskutya válasza tng (#5339) üzenetére


Kiskutya
veterán

Az euronicsba még akciós az ecam 290.81. Hagyományos delonghi kávéfőzőröl váltottunk szerintem 150be nagyon megéri! Legtöbbször én is csak presszót iszom de az kegyetlen finom. A kezelése karbantartása egyszerű gyakorlatilag mindent kijelez. Bármi kérdésed lenne kérdezz nyugodtan akár privátban is!

hmm...

(#5341) konzumpro válasza konzumpro (#5338) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Azért csak nem hagyott a kisördög és kipróbáltam a Jim módszerével. Nagyon finom kakukkfűteát sikerült így főzni Dallmayr kávéból. :C

(#5342) tng válasza Kiskutya (#5340) üzenetére


tng
tag

Köszi, valószínűleg ez lesz, mert ahogy elnéztem ez elég egyszerű, az eggyel magasabb kategóriában pedig, ami még 200 alatt van, írják hogy bajos a kijelző a tejtartály gőzös tisztítása miatt. Látom, hogy a Krups minőségében többen is csalódtak, illetve tudom, hogy a Philips már rég nem az a Saeco, ami egyszer volt.

(#5343) Kiskutya válasza tng (#5342) üzenetére


Kiskutya
veterán

Sokan dicsérik a philipset de nekem valahogy jobban bejött előben a delonghi. Kijelző ne tévesszen meg mindent jelez csak nem látszik ha nincs gond. Pl vizet kell rakni:
fóliát még nem szedtem le ha gond lenne vele pár napon belül.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#5344) N-vidi-A


N-vidi-A
őstag

Sziasztok!

Napi átlag 2-3 kv elfogyasztásához érdemesebb 300e Ft körüli gépben gondolkodni, tehát ad valamivel többet minőségben, vagy az ajánlóban lévő 150-200 körüli gépek is megteszik? Páromnak szeretnék venni, ár/értékben jobb gépet hosszútávra, tehát a gép minőség is fontos nem csak a kv. Esetleg szemes kv-ból is kérhetek középkategóriára ajánlást? Előre is köszönöm.

Migiri, migiri, úgy ám! :D

(#5345) mpo válasza N-vidi-A (#5344) üzenetére


mpo
veterán

tehát a gép minőség is fontos nem csak a kv.
Mit iszol meg, a kávét vagy a gépminőséget?
konzumpro leírta, mitől függ a kávé íze.
Kéne 30-40 kávét főznöm ahhoz, hogy ízben megtaláljam az összefüggést a nyomásfokozó, a pumpa típus (EX4/EX5), őrlemény finomság, mennyiség, hőfok, folyadékmennyiség között...
[link]
Én inkább a keserűt szeretem, mint a savanyút, az erőteljes pörkölésű kávét választom és a legfinomabb őrlést.
Innen rendelem 3 kg/rendelés, de ez az én egyéni ízlésem.
[link]
A Lavazza Qualita Oro savanyúbb volt.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#5346) tng válasza Kiskutya (#5343) üzenetére


tng
tag

Köszönöm szépen, meg is vettük kb 1 órája. Hamarosan ki is próbáljuk.

(#5347) Kiskutya válasza tng (#5346) üzenetére


Kiskutya
veterán

3-4 főzés után lesz igazi azt írja a leírás. Meg keress rá YouTube-on sokkal egyszerűbb mint a használati útmutatója.

hmm...

(#5348) wiggen123


wiggen123
aktív tag

Philips 20% kupon
COF2-NFRM-5MR3-NKCT

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#5349) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Philips 30% PSM-SKBL-EBK9-RB3E
Elméletileg ma még jó!

hmm...

(#5350) N-vidi-A válasza mpo (#5345) üzenetére


N-vidi-A
őstag

A gép minősége a tartóssága miatt lenne fontos. Nem szeretnék negyed milliót kiadni 1-2 évente.

Gépet tudnátok ajánlani 200 illetve 300e Ft körül? Illetve csak annyit, hogy mi a lényeges különbség egy egy ilyen típus között.

Migiri, migiri, úgy ám! :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.