Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandras81
senior tag
válasz Osynho #45450 üzenetére
Persze, te jobban tudod a saját lehetőségeidet, de miért kéne kivenni szabadnapot? Este viszed, este hozod, azért olyan messzire nem lehetnek azok a városok... Vagy, kérsz ismerőstől fuvart esetleg...
Látod, egy hónapja így használod a kocsit, és szívod a fogad, meg persze - gondolom - folyamatosan ott moszkál a fejedben zavaró tényezőként, ahelyett hogy legrosszabb esetben is kivennél egy szabadnapot, lerendeznéd, aztán lenne örö és bódottá! Sokan nem árazzák be ezeket a pénzben nem kifejezhető dolgokat, mint kényelem, öröm, meg nyugalom, holott ezek érnek a legtöbbet!
De hangsúlyozom, távol álljon tőlem, hogy megmondjam, mit-hogyan csinálj, csak ötleteltem egyet!
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz mandras81 #45453 üzenetére
Igazad van, nekem is megérné a segítséget kifizetni. Viszont a két ajtó komplett megépítése több napi meló (de egy teljes nap biztosan) + a tervezési fázis + mire megjön a kiemelő keret, stb. 1 fordulóval nem tudnám megoldani sajnos. De körülnézek, hátha. Esetleg valami elérhetőséget adhatnál privátban. Meg mástól is jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz Osynho #45450 üzenetére
Nekem is 1 hónapja (+- pár nap) van szétszedve a kocsi, annyi a különbség, hogy nekem tegnap óta már szól a cucc, aminek nagyon örülök!! Valóban elég frusztráló tud lenni az, amikor már rég benne van az ember, ráköltött egy zsák pénzt, és még mindig nem szól a cucc, a kocsi meg úgy néz ki mint egy roncs... én már a napokban ott jártam, hogy bárcsak visszacsinálhatnám az egészet, és inkább nem hallgatok zenét a kocsiban... még nem számoltam össze, de olyan 70e Ft-ot költhettem el rá úgy, hogy volt fejem, és aktív nyomóm, és szinte mindent jó áron vettem használtan. Engem a kábelek meg a csatlakozók szívattak meg rendesen költségvetési sztempontból... de tegnap óta másképp látom ám a helyzetet! Kitartást!
Persze nekem is van még dolgom, mert vissza kell pakolnom egy halom műanyag elemet a kocsba, el kell mennem autószerelő haverhoz, aki elvileg olcsón behúzza nekem a kábeleket az ajtóba (most lengővel van megoldva, és rácsukom az ajtót...) , aztán jöhet egy nagytakarítás, ami már nagyon ráfér a járgányra... ja meg majdnem elfelejtem, be is kellene állítani a cuccot... na az még szép lesz...
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok. Kész lettem a beépítésem első szakaszával. Golf 4-em van.A tükörháromszögben van gyárilag is a csipogó.Csináltam műgyantából üvegszál erősítéssel egy betétet,behúztam bőrrel és ezt rögzítettem a gyári hely fölé.Így ha eladom az autót akkor simán vissza tudom rakni az ukrán gyártmányú "High-End" csipogókat. A mélyközepeknek 28mm-es munkapultból dekopír fűrésszel kivágtam 2db.karikát.Ezeket összeragasztottam palma fa ragasztóval így meglett az 56mm magasság hogy kiemeljem a hangszórókat az ajtókápit síkjába. Augusztusban lesz két hét leállása a cégemnek akkor tervezem az ajtók szigetelését,mert most már arra nem volt időm. Két és fél napom ment rá.Egyébként beszéltem itt miskolcon egy cimborámmal,aki talán a legrégebben foglalkozik autóhifivel a városban és ő azt mondta hogy a golfnak annyira zárt és merev az ajtaja hogy szerinte felesleges szigetelni,nem fogok hallani különbséget.Néhány fotó:
[ Szerkesztve ]
Star Citizen 1. Magyar Kereskedelmi és Iparos Szövetség https://robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS/ SC FB csoport: https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/
-
LógaGéza
veterán
Fixálnám végre a hangrendszerem, de feljött néhány kérdés a kábelekkel kapcsolatban:
- Hangszórókábelt hogyan illik bekötni az erősítőbe? Tisztán, ónozva, esetleg érvéghüvelyezve?
- Tápkábelt? Kicx-en nincs probléma, de az MS2-n ilyen csati van, ebbe gondolom villás/körsaru menne bele?
- Tápkábeleim között is nagy a zürzavar - bejön 25ös Connection kábel (elvileg ezüstözött rész), és tábelosztóból 2 10-es LC-OFC réz megy az erősítőkhöz (600 és 300W), kb 1 méteren. Testkábelek autó gyári testeléséhez vannak kötve (ezt javítom a közeljövőben ), max másfél méteren 4-es kábelekkel. Ezek maradhatnak így, vagy valahol lenne mit javítani?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
N.Laca64
csendes tag
válasz tboy93 #45457 üzenetére
Szia. A csipogóknak még tervezgetek egy állíthatós felfogatást amiben tudnám őket forgatni hogy be tudjam állítani az ideális pozícióba. A mély közepeknek is tervbe van véve egy billentő gyűrű legyártása. Már annyira le volt harcolva a gyári rendszer hogy számomra már így is megváltás ahogy szól. Tudom hogy ez szubjektív, de szerintem brutálisan szól. Ha megküldöm a hangerőt akkor a rendszám rezeg az autón. Ez az Alpine 3542 nagyon korrekt kis erő,főleg úgy hogy 8000-ért vettem az fb. csoportban.
Star Citizen 1. Magyar Kereskedelmi és Iparos Szövetség https://robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS/ SC FB csoport: https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/
-
geza844
aktív tag
válasz vasi89 #45460 üzenetére
Nekem a tápelosztóból 10-es kábelek jönnek, azok végeire forrasztottam villás sarukat müszerész pákával. Kell valami hőálló felület, én vastag karton papírt tettem a csomagtartóba ebből a célból. Erre ráfektettem a 10-es kábelt, amit előzetesen már blankoltam, és a villás sarut is ráhúztam. A vezetékhez (ami kijött a saru vévén egy kicsit) hozzányomtam az üzemmeleg pákát, és kb. fél percet vártam, míg szépen átmelegedett a vezeték. Azért kell alá valami hőálló, mert az ilyenkor simám olvad, mint nekem pl. az aktív nyomó teteje az első próbálkozásnál... Aztán ha a kábel átmelegedett, lassan lehet adagolni az ónt, jó sokat, de tényleg csak lassan, mert visszahűhi a kábelt. Úgy egy perc alatt szépen megterül az egész saruban az ón, és tökéletes lesz a kontakt. Ja és én nem tenném fémre a sarut forrasztás közben, mert az meg a sarut hűti vissza, aztán csak kenegeti az emer az ónt, mint a lekvárt a kenyéren, de terülni nem akar majd...
-
PiciPeti
őstag
válasz geza844 #45463 üzenetére
És ezzel be is iktattál egy valamilyen ötvözetet a kábelezésedbe, aminek lehet köze sincs a hangszórókábeléhez, és lehet pont a saru (vagy a forrasztás) szűr meg valamilyen frekvenciát.
Hsz kábelt csak pőrén fogatjuk be, minden mással csak rontunk a hangon. (Hacsak nincs óriási szerencsénk, és pont abba a frekibe szűrünk bele, ahol a rendszer valamely eleme kiemel... )
-
runner 125
nagyúr
válasz N.Laca64 #45456 üzenetére
Frankó lett.
A magasok bőrözésének lehet nekiugranék még egyszer. Szépen megcsináltad a vázát, leheletnyi ívek vannak benne, így sokkal könnyebb feszesen felhúzni a bőrt, talán azt kicsit elkapkodtad. Illetve még egy kritika, amivel szinte mindenhol találkozom. Elkészül a szép beszerelés, precízen be van lőve minden, de a térképtartózseb / ajtó koszos és szana szét van rúgva. Nálam ez a kettős nem fér bele. Ha áldoztál ennyi munkát a beépítésre, akkor legyen energia áttörölni nedves ruhával és műanyagápolóval 3 havonta 1x lefújni. Szerintem."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
válasz PiciPeti #45464 üzenetére
Nekem alapból úgy jöttek, hogy a kickeken össze volt kötve a kivezetés valami komolynak tűnő lila kábellel (dupla tekercs miatt) - amik sarukban végződtek, és a hangszórón is saruhelyek vannak. A magasokra meg ugyanabból a fajta kábelből rövidebb, saruval.
Gondolom akkor jobb lenne ezeket is megszüntetnem... Mondjuk szerintem nem a saruk fognak most sokat elvinni, hanem a f*s 1,3-as DLD kábelek, meg az Impact 1501-es RCA... Szigetelés után tuti ezek lesznek az elsők, amit cserélek...
Addig hátha jön szembe még egy Connection BT6 550, amiről hátha nem maradok le...Osynho
Akkor testhez is kéne minimum 10es, gondolom... Akksi testelésen már én is töprengtem, direkt cseréltem akksisarut is. 25ös hegesztőkábel elég oda?
Szokták említeni, hogy a generátort se árt közvetlen az akksira kötni. Ennek van értelme?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Osynho
addikt
válasz LógaGéza #45468 üzenetére
Nekem elég volt 20 cm kábel az akksi és egy csavar közé, szóval nem feltétlenül kell 25-ös, de minél vastagabb, annál jobb.
A generátor és az akksi közötti rész megerősítését én is hallottam és terveztem is, de mivel a kettő között nálam egy utascella van, így egyelőre elnapoltam. Persze, ha eleve gyenge a generátor, akkor érdemesebb talán azzal kezdeni. Szerintem.
-
LógaGéza
veterán
válasz Osynho #45469 üzenetére
Az egyel kisebb a 16-os, és annyival sokkal nem kerül többe.
Generátorom 70A gyárilag, ha jól rémlik, szerintem el leszek vele"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
footy
addikt
válasz mandras81 #45435 üzenetére
Szia,
nem tudom pontosan milyen fejed van, de nekem BT-61-en volt ugyanez a problemam.
A bluetooth setup menuben a bluetooth hf/audio menuben lehet beallitani hogy melyik hangoszokon szoljon a hivas. Itt megtalalod a 46. oldalon. Egyebkent eloszor en is rosszul dugtam ossze a kabeleket, mert altalaban a felso par RCA a front/high a kozepso a rear/kick az alos pedig a szub. Ennel a fejnel pedig a kozepso a front/high. A helyedben ezt is csekkolnam -
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #45464 üzenetére
Biztos igazad van, de mi a helyzet azokkal, akik passzív rendszert használnak?
A hangváltó leszorítócsavarja alá befogatni a csupasz kábelt nem olyan könnyű és nem is túl stabil megoldás.
Aztán ott van a hangszóró csatlakozó: nem mindegyiken van rugós, szorítós csatlakozás.
Esetenként még a felső-közép kategóriában is látni sima csúszósarus megoldást.
Ezekben az esetekben kénytelen vagy saruzni, vagy forrasztani.
Hangváltónál én is megpróbáltam, de már egy 2,5-es kábelt sem lehet villás saru nélkül tisztességesen befogatni a csavar alá. -
PiciPeti
őstag
válasz opeter70 #45473 üzenetére
Én gond nélkül be tudom fogatni a 2.5-ös hsz kábeleket mind hangváltóba, mind erősítő csatlakozásra. Ha rövid a csavar, akkor ketté kell választani a vezető szálakat, és "körülölelni" a csavart velük.
A hangszóró oldalon pedig forrasztani szoktam, 5% ezüsttartalmú ónnal.
-
geza844
aktív tag
válasz tboy93 #45475 üzenetére
B.szki... nem is mondtál ezzel nagy hülyeséget, gyors rákerestem a témára, találtam pár fórumot, beleolvastam, és van 80%-os aranytartalmú forraszanyag is... gyorsan be is zártam az oldalt, mielőtt még elgondolkozok rajta...
Majd a következő projektemet (következő autó) minden részletében (pl. a forrasztásban is) előre megtervezem, aztán az már valami hiper-szuper (drága) rendszer lesz a végén...
Hmm... mikor elsőre belegondoltam, olyan triviálinak tűnt, hogy az arany jó forraszanyag lehet. De van valami konkrét fizikai paramétere, amitől nincs hatással a frekvenciaátvitelre? Vagy csak mindenki elhiszi, hogy az a legjobb, mert drága, és még úgy se nagyon próbálta senki? Aki meg kipróbálta, úgy is belehallja, hogy jobb
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz geza844 #45476 üzenetére
Inkább az utóbbi Szerintem ez már nagyon a vége, hogy hány százalék aranytartalmú forraszanyaggal van forrasztva... Ahhoz nagyon komoly rendszer kellhet, vagy nagyon vájtfülűnek kell lennie az embernek, hogy beüljön, rádnézzen, és azt mondja: Basszus, ez 80%os arannyal van forrasztva?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
opeter70
senior tag
válasz tboy93 #45477 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de a réz (és az ezüst) jobb áramvezető, mint az arany.
Ha lesz egy kis időm előkeresem az erre vonatkozó szakirodalmat, de rá is lehet keresni gugliban.
Aranyozni azért szokták a csatlakozókat, mert az nem oxidálódik, ellentétben pl a rézzel, ami viszonylag gyorsan oxidálódik.geza844: Az aranytartalmú forraszanyag kissé meglepett, mert mert inkább ezüst tartalmú a megszokott (lásd az első mondatomat). De az is csak néhány (általában 2-10) %-ban van jelen bennük. Ez a 80%-os aranytartalom kicsit azért furcsa nekem.
-
opeter70
senior tag
válasz tboy93 #45481 üzenetére
Annak a nagy része parasztvakítás.
"Áramvezetés: Nagyon jellegzetes eltérés a nemfémekhez képest, hogy a fémek vezetőképessége a hőmérséklet emelésével csökken ( a nemfémeké ezzel párhuzamosan nő).
A fémek elsőfajú vezetők, azaz bennük elektronok vezetnek (nem ionok). A legjobban vezető fémek között van az ezüst és az arany, valamint a réz. Néhány fém fajlagos vezetőképességeAm/Vmm2)ezüst 63
réz 56
arany 45
alumínium 37
vas 10
A táblázatból kiderül, hogy az ezüstnek és a réznek jobb a vezetőképessége, mint az aranynak. Az arany viszont nem oxidálódik, ezért az elektromos kontaktusokhoz jobban alkalmazható."De ha nekem nem hiszel, nézd meg pl. ezt:
[link]
Ebben egy csepp arany sincs.Ez nem olyan egyszerű dolog, hogy minél több aranyat tesznek bele, annál jobb egy kábel.
A kábelgyártásnak megvan a maga boszorkánykonyhája.
A top kábelgyártók top kábelei szinte minden esetben (nagyon) nagy tisztaságú rézből készülnek, esetleg némi ezüstözéssel. De mint említettem, nem minden csak a kábel anyaga. -
Kamikazeman
aktív tag
Az autohifiben eleg sok a parasztvakitas!
-
opeter70
senior tag
válasz Kamikazeman #45489 üzenetére
Ezt most méééér mondod?
A 10.000 wattos Auna is az utolsó wattig igaz. Sőt még biztosan alul is van specifikálva.Mondjuk pont ez az aranykábel - nem aranykábel kérdéskör nem kimondottan csak autóhifire vonatkozott, de azért van rendesen vakítás.
Na meg azért házimoziban/hifben is van rendesen néphülyítés. Lásd csak a több ezer wattos "tejfölösdoboz" szetteket. Meg a belépőszintű HM erősítőkre is szemrebbenés nélkül ráírnak 7x100-120 wattot...
-
geza844
aktív tag
Tudjátok mi lenne jó? Valaki (aki nagyon vágja a témát) építene egy igazi reference rendszert, sokmilliós összetevőkből, aztán mondjuk egy hónapig csak beállítaná, majd minden (!!) összetevőt, a fosszasztóóntól, a rezgéscsillapítón át, a fejegységig, elkezdene cserélgetni. De persze mindig csak egyszerre egyet, de azt egymás után 100-szor, ha kell, különböző típusokra. Minden komponens cseréjekor egy átfogó tesztet készítene, oszcilloszkópos mérések, mérési jegyzőkönyv, szubjektív vélemény... Az egészet (néhány ezer teszteredményt) feltenné a netre, mi meg recskázhatnánk rá Lehet megdőlne pár urbán legend...
-
kigoi
senior tag
válasz geza844 #45491 üzenetére
Ezzel az a baj hogy itt szerintem senkinek nincs olyan rendszere amiben ki lehetne hallani annyira ezeket,persze igyekszik az ember minél jobban megcsinálni de ennyi.
Felesleges lenne görcsölni azokon az eredményeken mikor hallni nem hallanánk semmi különbséget.
RCA kábeleket egyébként szobai rendszeren és jóval kábel kategóriáján felüli cuccon tesztelnek tudtommal. -
Kamikazeman
aktív tag
válasz opeter70 #45490 üzenetére
Ha ez meg csak a wattokra lenne igaz, mert azt legalabb komolyabb markaknal azert hellyel kozzel el is lehet hinni(RMS persze) de a kabelezesre is legalabb annyira igaz. En levegoben elvezetve kiprobaltam a Van Damme kabelt egy olcso 250ft-os rezkabellel osszevetve(4-4m). Egyidoben a ket oldal kulonbozo kabellel volt behuzva a hangvaltoig(onnan a VD ment, mert mar be volt epitve). Huzgaltam a balance-t az oldalak kozott, a parom is hallgatta(aki zenei vegzetsegu) de egy biztos, maskor nem veszek ilyen draga kabelt......
Lehet, hogy komolyabb cuccoknal kijon a hangja, de 2-300e forintos cuccig foloslegesnek iteltem a plusz kiadast. Szinte barmilyen OFC hangszoro rezkabel megteszi megfelelo keresztmetszetben. Inkabb adnek annyival tobbet az elso szettert, mert szerintem 20-25000 HUF-al dragabbat veve szettbol vagy erositobol stb.tobbet ad, mint a kabel.
Masik pelda, volt egy Fusion melyladam, majd valaki azt mondta, hogy nem alazna a JL Audio erositot ezzel a szar ladaval(6000-ert vettem hasznaltan). kb. 2 hete vettem Egy JL ladat 60.000-ert es bar mar nem volt meg a Fusion, igy nem tudtam egyma utan meghallgatni, de igy nem erzek szinte semmi kulonbseget(talan pontosabb). Lehet, hogy egy nagyobb erositonel jobban kijonne, de igy 1 het kulonbseggel hallgatva, tobbet vartam. Szoval ez egy ilyen kicsit szubjektiv sok esetben nem kezzelfoghato vilag szerintem. Biztos vagyok benne, hogy sok esetben tul vannak hype-olva a dolgok. Itt a forumon is olvasok nagyon sok ilyet pl. forrasztas meg saruzas! Ezt is probaltam eloszor saru, aztan forrasztas es a vilagon semmi kulonbseg. Hangsulyozom ezt csak egy rendszeren probaltam, de olvasva sok mindent, gondoltam kiprobalom ezeket.Ha van is merheto kulonbseg hallhato nemigazan! Nekem ez a velemenyem ezekrol, megegyszer mondom ezen a szinten! -
kk831228
addikt
válasz Kamikazeman #45493 üzenetére
60000-es ládához kellen egy komolyabb erósítő.... Pont most probáltuk haverral az ő házi subcsövét ugyanez volt, nem szólt rosszabbul bizonyos zenénél... Csak ugye kisebb hangszórót jobban kihajt kis erősítő is... Komolyabb ládához szerintem nem árt ha van komolyabb erősítő is...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz kk831228 #45494 üzenetére
Igen en is erre gondoltam, aztan jon az, hogy kell csinalni valamit az elejevel, mert a kick bass-t teljesen elnyomja a lada, ezert a 80-tol folfele levo melykozeptartomanyban lyuk keletkezik es lehet cserelni az elso szettet meg a hozza tartozo erositot, mert keves lesz.... Legalabb is en most is erzek mar ilyet bizonyos zeneknel es hangero folott. Ez a bizonyos "mindig van leggyengebb lancszem a rendszerban" dolog amit itt nagyon helyesen mondanak nehanyan. Most ez igy optimalis az automba, de foloslegesen jo lada egy gyenge erositohoz, legalabb is most a rendszer ezt mutatja. Mint az epites elejen irtam is itt, ez az elso epitesem, mivel az auto max 1 evig marad meg, ez tanulo penz lesz(most semmit sem erzek ugy, hogy meghagynek, mert beleszerettem). Ebbol viszont nagyon sokat tanultam es a kovetkezo mar a konkluziok levonasaval fog epulni. Sokkal jobb lesz alig tobb penzbol, remelem.......
-
geza844
aktív tag
válasz Kamikazeman #45493 üzenetére
Egyébként én is attól tartanék, hogy ha ezt a tesztet valaki megcsinálná, akkor sok esetben még a műszeres mérés sem hozna különbséget nagyon különböző árú komponensek esetében. Csak ugye most a legtöbb dolgot csak sejtjük, hogy elvileg úgy van, meg, hogy a fizika szerint ennek így, annak úgy kell(ene) működnie, megpróbálunk a saját rendszerünkre vonatkozó kővetkeztetéseket levonni más (különböző rendszeréből szerzett) tapasztalata alapján, szóval sok esetben csak tapogatózunk, pedig sok dolog igenis kézzelfogható lenne, ha valaki rászánná azt a nagyon sok (!!) időt és pénzt, hogy objektív teszteket csináljon. De ilyen nem valószínű, hogy valaha lesz, mert ez senkinek nem igazán érdeke.
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz geza844 #45496 üzenetére
Igen en is igy latom, de meg akkor is ott maradna a hallas, ami egyenenkent valtozik. Van akinek a lagy magasak jonnek be, van akinek a harsanyabb, van aki szinpadot akar a muszerfalra, van aki szereti, ha korbeoleli a zene, van akinek kellenek a nagy melyek, van aki csak egy pontos es illeszkedo melyet szeretne kiegesziteskeppen. Van aki ilyen, van aki olyan mufajt hallgat es soha nem talalkozik azzal a reszletesseggel ami miatt a masik jobban szereti a sajat hangszoroit, mert az O zenei mufaja mas stb. stb. Ezek utan ha meg ezen kulonbsegek konbinacioit megszamoljuk rajovunk, hogy a tokeletes rendszert megtalalni szamunkra ugyanannyira nehez, mint egy szamkodos lakatnak megfejteni a kodjat, mert rengeteg variacio van. Es raadasul mindenkinek mas es mas variacio tetszik.
Jelenleg ugy latom, hogy leginkabb az arhoz parositjak az emberek a hangzast, pedig nagyon nincs igy es van nehany felkapott marka amit most mindenki favorizal, pedig sokszor vannak joval olcsobban ugyanolyan jo hangu cuccok is sot! Ha valaki most elegedett az ne hallgasson meg jobbat es akkor az is marad, ezzel sok penz marad a penztarcajaban.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Kamikazeman #45495 üzenetére
Mindig lehetne fejleszteni... Én mondjuk átraknék majdnem mindent... Mondjuk az ajtó szigetelést nem igen... Nagyon sokba van még így is hogy használtam féláron vettem szinte mindent...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
LógaGéza
veterán
Remote szálra mennyi terhelést szabad tenni? Tudom, elvileg semmit, de egy max 0.07A-os ventit csak elbír, nem? Ezért most nem akarok egy külön relét bevetni...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Előre szeretném bocsátani azt a tényt, hogy nem vagyok járatos az autóhifi témában ezért is fordulok hozzátok segítségért.
Van egy 4-es Golfom egy Blaupunkt CD-s fejegységgel.
( Pontos típust nem tudom fejből )Az első 2 ajtóban található gyárilag 2 hangsugárzó.
Minőségre és hangerőre átlagosnak mondanám.Ezen szeretnék javítani további hangsugárzó beépítésével.
2 lehetőségre gondoltam :- Gyárilag kialakított helyek a hátsó ajtóban ( Fix méret )
- Kalaptartóba ( nagyobb akár ovális is lehet )Nem akarok túl sokat áldozni rá....
A gyári hangsugárzókat nem akarom lecserélni és erősítőre / subládára sincs szükségem.A hozzám legközelebb eső MM kínálata.
Ezek közül választanék.
Szeretnék kérni 1-2 jó tanácsot, javaslatot.
Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok