Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kamikazeman
aktív tag
2 napja vettem egy Pioneer appradio 3-at. OOOOOriasi csalodas! Basszus ezzel meg egy pendrive-on levo zeneket sem lehe lejatszani? Valakinek van ilyen itt?
-
Kamikazeman
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Honda Accord kombi 2003-tol gyartott. Ebbe kellene valami normalisabb zene. Sajnos a fejegyseg gyari es nem cserelheto, mivel klimavezerlessel egyutt van. Ebbe kellene valami elso szett+lada kombo(vagy amit jonak lattok). Az elozo autombol megmaradt egy Pio Appradio 2 amit egyebkent szivbol gyuloltem(nem a hangja, hanem a kezelese miatt), de atmenetileg berakhato, ha javasoljatok a gyari fejegyseg levaltasat.
Szoval 3 fo kerdes van.
1, Az egyeduli megoldas amit lattam, hogy masik fejegyseget raknak a kozepkonzolba, ha lehet ezt elkerulnem, de attol tartok nem. Ha valakinek van ilyen tipusa, akkor szivesen vennem a tapasztalatokat.
2. Milyen meretu elso hangszoro fer be atmerore es melysegre? Mivel 16-ost szeretnek ide, ha a gyari kisebb akkor letezik-e kiemelo keret bele.
3, Ajto szigetelese mivel es hogyan?Sajnos nincs lehetosegem sajatkezuleg gyartani semmit, tehat kesz megoldasok erdekelnenek.
Ha ezek megvannak, akkor jon a masik kerdescsoport. Milyen markak legyenek? Utoljara kb. 15 eve kisertem figyelemmel az autohifi markakat es azota nem vagyok kepben.Angliaban lakom, szoval ebay.co.uk-s link vagy kulfoldre szallito magyar cegek oldalai lennenek a legjobbak.
Zeneileg a korombol is adodoan eleg tag hatarok vannak, tehat valami altalanos cuccra lenne szukseg, raadasul a legtobb esetben mp3-ban szolnak, mivel sajnos bizonyos zeneket nem tudok beszerezni jobb minosegben(80-as evekbol 40Gb).
A raszant keret vegre nem elsodleges szempont, de nem is a csillagos eg kb.200.000HUF~£500+fejegyseg. Hasznalt is lehet, mivel itt kint is hatalmas az areses es nem vagyok a penztarcam ellensege.Kabel keresztmetszet meretek es markak is johetnek, szoval en csak klikkelgetnek es fizetnek, aztan beszereles
Sok kerdes ez igy egyszerre, de szepen kitisztul ahogy haladunk a temaban.Ha valaki profi es telefonon is szivesen kommunikal errol, dobjon egy szamot es felhivom!
-
Kamikazeman
aktív tag
Mi a velemenyetek errol az erositorol?
Egy elso szett(meg megvasarlas elott) es egy Fusion lada meghajtasara lenne.
Jonak tunik az ara es kozel is van, szoval, ha jo, akkor racsapok....[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
Megvan a JL audio J2 320.4 erősítő. A kővetkező egy hozzáillő 16.5- es első szett. Ajánljatok valamit kb. 40.000-ig. Az autó egy Accord kombi, a fej Pio appradio3 az erősítő a fent említett. Az ár képlékeny, ha azt mondjátok menjek feljebb, mert nagyon megéri akkor tudok, de valahol meg kellett húzni a határt. Ajtók szigetelve lesznek! Az ebay.co.uk vagy amazon.co.uk-ről lesz rendelve, szóval, ha lehet akkor legyen elérhető valahol itt UK-ban.
Köszönöm előre is!
Ja és zeneileg nagyon vegyes, szóval valami mindenes lenne jó! -
Kamikazeman
aktív tag
válasz Kamikazeman #44074 üzenetére
Kicsit szetnezve a szettek kozott ezeket talaltam. Így talan nektek is könnyebb lesz tanacsot adni!
Focal
Hertz
Kicker
Soundstream
JL AudioHirtelen ezek kozul valasztanek, de ha van egyeb otlet, johet!
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz Peti66 #44098 üzenetére
Koszi a valaszt! Milyen Zsolti fele shopban?
Ma felhivtam 2 auto hi-fi shoppot, hogy tudnanak-e szallitani Angliaba(Mivel jelenleg sokkal olcsobb Mo-n, mint itt kint) valasz nem volt, pedig nem gombokert akartam vasarolni..... Erdekes a 15kg tapkieget siman kikuldik futarral. Kicsit raer meg a bevasarlas ugyhogy infot meg!!!Iletve mi az a face oldal, ahol hasznalt cuccok vannak?
Milyen keresztmetszetu hangszoro kabel kell az ilyesmi kaliberu szettekhez?
Annyi kerdesem van, kicsit legyetek mar aktivabbak!!![ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
Ok, akkor 2.5-es kabel lesz. Igazabol nem sajnalok semmit! Egyszeruen jot akarok osszerakni es mivel nem nagyon vagyok kepben(ha abban lettem volna tuti nem veszek appradiot.. ) igy kerdezek attol aki benne van. Hogy oszinte legyek nekem meg a "tucat" markak voltak a fejemben, mint Pio, Alpine, Kenwood stb. ilyen Focal, JL Audio, Soundstream-rol nem is hallottam, mielott el nem kezdtem agyalni a dolgon es olvasni ezt a forumot.
Kaptam egy elso szett ajanlast, idezem: "de jo lenne ehhez egy jl c2 650 ha teheted azt a. jl baromira jo a saját márkán belül lehet hozzá aakármit de messzemenőkig családon belül a tuti!"
Szoval ezt
Ha megvalaki megerositi, vagy senki nem cafolja, akkor ezt meg is rendelem! -
Kamikazeman
aktív tag
válasz Kamikazeman #44110 üzenetére
Ha mar kicsit feljebb mentem az arral, szetneztem es tetszetos meg az Infinity Kappa 60.11
Elmondom az okfejtesem, ami egy kerdes: A JL Audio J2 320.4 melle nem lenne jo a 2ohm-os szett, mar csak a nagyobb teljesitmeny kinyerese miatt? Lehet hulyeseg, de egy arban vannak es csak ugy elgondolkoztam rajta....
Vagy inkabb JL Audio c2650 maradjon? -
Kamikazeman
aktív tag
válasz Osynho #44158 üzenetére
Valoszinuleg lecserelem a fejet, de nem most. Szoval szamolhatunk egy jo hangu fejjel. Egyelore maradnek ennel az alap osszeallitasnal. Legkesobb jovore autot cserelek es majd abba lesz valami komolyabb zene. Most csak eddig epitkeznek, mivel eselyes, hogy az egesz megy el az autoval(ahogy magamat ismerem, lusta leszek kivenni belole). Illetve ez lenne a tapasztalas, hogy mire is lesz igenyem a kesobbiekben, mert ez a szint lehet, hogy eleg is lesz.
-
Kamikazeman
aktív tag
Beszereles! Rendeltem kabeleket, de bajban vagyok nehany dologgal. 4AWG-s kabel (aminek azert van keresztmetszete) lesz az aksitol, csak azt nem ertem, hogy amikor berakok egy 80A-es AGU biztit, ami vekony, akkor ott nincs tul nagy veszteseg(remelem ertheto). A masik hasonlo elven alapulo kerdes, hogy a hangszorokra ti hogyan csatlakoztatjatok a kabelt(gyanitom nem saruval, mert akkor minek a jo minosegu kabel)?
Ezeket(is) meg tisztaba kell rakni a fejembe beszereles elott! -
Kamikazeman
aktív tag
válasz Rotor82 #44196 üzenetére
Nekem Yatour van es nem rossz! Ami hiba, ha nagy a pendrive(8Gb felett) akkor ido kell neki mikorra megtalalja hol jart a lejatszas utolso bekapcsolaskor(neha 1-2perc is). Persze ez csak inditasnal gond egyebkent jol teszi a dolgat. Gyari fejjel es hangszorokkal a minoseg is megfelelo volt.
Szoval veheto. -
Kamikazeman
aktív tag
Valaki hasznal Pioneer Appradio-t?
-
Kamikazeman
aktív tag
Szigeteles elotti tisztitashoz fektisztitot, meg mikroszalas torlot hasznaltam. Hibatlanul zsirtalanit!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz opeter70 #44790 üzenetére
Szerintem a higito is jo lehet, csak nehogy megmarja a festeket, szoval nem mindegy milyen. En fogtam egy sima mosogato szivacsot es siman bevizeztem. Ezzel attoroltem azokat a reszeket ahol vastagon poros volt(nalam csak az ajto aljan volt ilyen resz). Aztan fektisztito spray es mikroszalas mindenhol. Ne aggodj oda fog ragadni, nem kell tul nagy feneket keriteni a dolognak.
-
Kamikazeman
aktív tag
Erről jut eszembe! A bemeneti érzékenységet(imputcsemege;-) ) az erősítőn, hogy kell beállítani, szóval honnan tudom, hogy hova kell tekerni? JL audio j2 320/4 erősítő Pio appradio 3 párosról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
Abban az arkategoriaban barmely neves gyarto fejegyseget megveheted, nem igazan van nagy kulonbseg. Nezd meg melyiknek a kezelese es kulleme tetszik es felel meg az elvarasaidnak, azt vedd meg. Ne erdekeljenek a vattok, mind ugyanannyi! Szerintem kb ennyi
Ja es, irtad, hogy kesobb boviteni szeretned, ugyhogy, meg az RCA-k szamat vedd figyelembe(ha ebben az arkategoriaban egyaltalan van 4RCA-s)!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz bbubby00 #45027 üzenetére
Abszolut egyet ertek veled!! En is jartam hasonlo cipoben, hogy kis penzbol kellett valami jobbat(szerintem van itt olyan "nagy ágyú" meg, aki regen ugyan ezt tette, csak mar elfelejtette), mint a gyari es egyaltalan nem lehetetlen, foleg mivel meg igy is sokkal jobb lesz annal ami volt. A szinpadkep, meg egyeb ilyen dolgok ekkor meg semmit sem szamitanak(mert azt sem tudtuk, hogy van ilyen). Kulonben meg en is sokkal jobban szeretem, ha korbe vesz a zene ezert van mindig 4 csatis sztereo erositom itthon is es 4 hangfal.
Eppen nemreg kerdezett tolem valaki hasonlot priviben(hogy miert priviben..????Mert gondolom nyiltan nem mert es mert csak en valaszoltam neki a" hulye kispenzu" kerdesere) es bemasolom a valaszomat teljesen felvallalva a kovetkezmenyeket!!!!!Az idezet:
"Huha! Kicsit sok a kerdes egyszerre, de megprobalok osszerakni valami infot neked. El kell mondanom, hogy en nem vagyok profi hifi epito, de osszeraktam mar par sajat cuccuot a masok es a sajat fejem utan menve is!
Abszolut nem osztom azt a velemenyt, hogy hatra nem kell hangszoro. Voltam mar olyan cipoben, mint te, hogy kicsi penzbol kellett "varazsolni". Jelenleg pont full JL audio rendszer van az automban, ami 16.5cm-es elso szett 4 csatornas erosito es egy melylada+2din fej.Cirka 300.000+a fejegyseg az osszeg amiben van. Ezt csak azert irtam le, hogy mindennek ellenere nem tetszik a hangja! Pontosan azert nem, mert nincs hatul kozep es magas hangtartomany, ami az itteni emberek szerint a szinpadkep miatt csak beleront a kepbe! Nekem pedig kell, mint egy falat kenyer!!! Szoval mindenki eppitsen a sajat izlese szerint!!!! Szerintem siman mehet az oval hatra fejrol az ugy oke egyelore. A gond az elejevel lesz a 10cm-es kicsi, de nagyon!!! Kesobb mindenkeppen 4 csatis erot vegyel es arra mehet a lada hidba meg 2 hangszoro(ekkor kellene mar a 4RCA a fejeden, de megoldhato magas jelszintu kimenetrol is). Bar ettol a pillanattol kezdve az oval melyhangjait elveszted, mintha ott sem lennenek, csak a kozep es a magas tartomanyt fogod hallani rola, de gondolom ez ertheto. Na es innen lesz a gond, ugyanis a 10cm-es elso szetted, ha eddig meg(talan) turheto is volt innentol kezdve nagyon keves lesz, mert eszre sem veszed, hogy van!!! Csak a magasaid fogod hallani elorol es nagy hianyerzeted lesz. Ekkor kovetkezik majd, hogy kell valami megoldas az elejere es szukseges lesz az ajtora valami 16-os elso szett a 10-es helyett! Szoval en mindenkeppen azt mondom, ne kolts sokat a 10cm-es szettre, de inkabb egybol vesd is el!! Nekem az olcso koltsegvetesnel ovalok voltak hatul es 16cm-es szett volt elol(hozzateszem nekem sem volt hely, de vagtam az ajtoba) es szerettem!! Kesobb mind ez meghajtva egy 4 csatis erositovel es imadtam a hangjat!! Ok neha jo lett volna a lada, de annyira nem hianyzott. Nekem a kalaptartoba Helix oval volt Hertz elso szettel. HA jol emlekszem olyan 50 korul jott ki az osszes(mondjuk kb. 10 eve). Ja, es ezen a szinten nem kell semmi extra kabel! Egy atlagos 1,5mm2-es kabel jo lesz 300huf korul kapsz meteret.
Az ilyen SAL, MNC stb. hangszorokat meg se probald. Mindenkepp valami tradicionalis marka 90Db-el, vagy inkabb magasabb(nem ritka a 93-96Db-es) hangszoroit valaszd fejhez mindenkepp 4 Ohm-al. Hasznaltan fillerekert meg lehet venni, ha szoros a keret.
Konkret tipust nem tudok mondani, mert mindenkinek mas hang a jo, probald meg valahol meghallgatni, ha lehet. Hirtelen ennyi, remelem sikerult nemi kepet kapni, de hangsulyozom az autohifi, legalabb annyira izles kerdese, mint a kaja! Erre mostanaban jottem ra en is, miota tobbet koltok hifi-re, hogy mennyire az oval-os kalaptartos dolog jott be nekem, ami toredeke volt. Igaz a mostani hangosabb! "
Idezet vegeFontos megemlitenem, hogy tudom a 300.000Huf nem sok a ti cuccaitokhoz kepest, de akinek valszoltam valoszinuleg az lenne es inkabb csak megnyugtatas keppen irtam a velemenyemhez!
Szoval emlekezzetek ti, hogy kezdtetek(mar aki nem gazdagnak szuletett, vagy nem hobby-ja ezert erre gyujtoget)Fontos megemlitenem, hogy ez a sajat velemenyem es hogy sosem hallgattam csillios rendszereket, de talan Õk sem, illetve tisztaban vannak vele, hogy nem varhato el kis penzbol(amit nem gyoznek hangsulyozni, hogy ne harapjatok le a fejuket)!!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz Osynho #45044 üzenetére
En nem vitatkozni szeretnek, egyszeruen csak kicsit vedelmembe vettem az alacsony koltsegvetessel rendelkezo kezdoket es fiatalokat!
A velemenyem szerint abszolut ide illik Daywalker idezete "A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk"En mar tuti nem kerdeznek hasonlo kerdeseket, mert van sajat elkepzelesem arrol, hogy nekem mi tetszik. Viszont nagyon sokat lehetne kerdezni(es meg fogok is ) Apro finomhangolasok es komolyabb bekotesekkel kapcsolatban, de a -milyen hangszorot hova?- kerdeseknel en azt mondom nagyokat lehet tevedni, mert mindenki mas hangzast szeret es mas tonust! Es igen olcsobb a hasznalt, de nekem nem kell, mert belefer a koltsegvetesbe az uj, nem ezen volt a hangsuly, hanem azon, hogy nem tetszik a hangja a JL-szettnek, de meg van mit allitgatni, finomitgatni rajta es lehet, hogy a vegen nagyon fog tetszeni. Amugy tenyleg nem hallottam meg olyan elso szettet ami adja azt az erzest mintha hatul is lenne hangszoro, de ezt mondtam is! Ha adsz ra lehetoseget nagyon szivesen meghallgatom a tiedet, mert "nekem bizonyitek kell nem igeret", ja de a zenet en viszem, mert egy Phil Collinsszal, Simple Reddel nekem is van szinpad, hallom ahogy a gitaron pendul a hur, szoval gyonyoru, de en nem azt hallgatok, pedig az ilyenektol elajulok, mikor berakom!!!!! Csak hat amikor bearakom amit en szeretek, akkor egy vilag omlik ossze bennem, akkora a szakadek es mar nincs semmi szinpad(pedig igyekszem FLAC-ben tolteni. Ugyhogy mutasd!
Mire erre sor kerul, nekem mar lesz hatul is valami ugyhogy osszevethetjuk! Tenyleg kivancsi lennek erre, sajat magam miatt!
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz Osynho #45049 üzenetére
Egyebkent ebben is tok igazad van: "Sokszor feltettem magamnak a kérdést, hogy megéri-e az elképesztő mennyiségű szopást, pénzt, energiát, tervezést, próbálgatást a hifi. És vidéken semmi sincs. Mint egy sivatag. A racionális válasz: nem éri meg, tök hülye vagyok." Ugyanezt erzem, hogy karvolt belefogni, de most mar kozel a cel. Utana mar csak kis finomitasok aztan ahogy lesz ugy lesz. de ha lecserelem az autot, tuti nem fogok bele ujra. Gyari hangszorok helyere, valami jo szett(meg oval a kalaptartoba ), egy kozepes fejrol hajtva pitumenlapozas es ennyi. A tobbit csak nagyon ritkan hasznalom ki, mivel csalados vagyok es legtobbszor egyutt utazunk. Bezzeg ifju koromban, de jo lett volna ugyanilyen anyagi hatterrel!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz Osynho #45065 üzenetére
Hol laksz? Tiszaföldvár, Debrecen, Pest már tervben van ez ügyben, bár ott komoly rendszerek vannak, amiket direkt ezert megyek megnézni, meg valami konzolt akarok csinaltatni az első ajtokra meg hatra, bar nem lesz könnyű, mert kombi.
Apropó, ha valaki tud ilyesmit(konzolokat hangszóróknak) ízlésesen, ne tarsa vissza magát!
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz runner 125 #45101 üzenetére
Én is így jártam a kezemmel, 2hétig tiszta seb volt. A masik ajtót gumikesztyűbe csinaltam és, hogy őszinte legyek sokkal hanyagabban. A szerelő nyílasokat viszont becsülettel betakartam és végeredményben hangilag semmi különbség nem lett a két oldal között. Csak az időtartam csökkent felére, harmadára a két ajtó munkaideje között.
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz runner 125 #45112 üzenetére
Nem biztos, hogy van, de nagyon is elkepzelheto! Attol fugg, hogy mennyire van melyen a karpit alatt a hangszoro, illetve attol is, hogy neked a hangszorok hangja osszenezve vagy nem osszenezve tetszik jobban. Ezt probald ki karpit nelkul, mert ugy tok konnyu valtoztatni a szogon par fokot. Nekem a magassugarzoimnal eleg, ha csak eppen kiforditom a pontos osszenezesbol(a tukorharomszogon vannak) es maris szamomra sokkal jobban tetszik a hangja. Az mar szubjektiv, hogy kinek hogy a jobb, ezt neked kell eldonteni, ne hallgass senki masra, csak a sajat fuledre!!!!!
Azt akartam kerdezni a jelenlevo aktiv tagoktol, hogy van itt valaki, aki hangminoseg versenyeken vett, vagy szokott reszt venni, vagy komolyabb hifi epitoi tapasztalattal rendelkezik?
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz bbubby00 #45120 üzenetére
Én szélesebb gyorskötöző bedugásával is tudtam már kivenn! Hirtelen azt találtam a szerszámos ládában... Bedugod, érzed, hogy elakad, akkor kell még átdugni azon a ponton, mert akkor nyomja be a pöcköt. Ugyanez a másik oldalon is. Ekkor kilóg a két gyorskötöző és kézzel megpróbálod kihúzni oldalanként. Van, hogy csak az egyik oldala mozdul ki, akkor azt már ne nyomd vissza, hanem a masik oldalt játszd újra a gyorskötözővel és kijön. Nem bonyolult, csak annak tűnik, de nem árt, ha tudod, hogy néz ki, mert érezni kell, hogy mikor van jó helyen a gyorskötöző. Google-ben keress rá egy képre, ha nem láttál még olyat és megérted.
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
[link]
Tessék egy kép. Oldalt van az a perforalt rész, az kattan be a fej oldalába. Ha oda benyomsz bármit akkor engedi kihúzni.Lejárt a szerk. idő
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz csizzah #45130 üzenetére
A radiodon 4 hangszoro kimenet van, nem 8! Amennyiben elore akarod tenni a hangszorokat, akkor a 3,4,5,6-os kapelekre lesz szukseged.Igy kosd ossze oket a hangvaltod bemenetevel: R+3; R-4; L+5; L-6; A tobbi mar gondolom adja magat, ha nem, akkor szolj!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz csizzah #45137 üzenetére
Ertem, ha megengeded, csak holnap valaszolok, mert mar nincs kedvem ilyen hosszan irni, de holnap leirom a dolgokat. Mindenesetre tudd, hogy ez kicsit(na jo, nagyon ) szarbol varat kategoria, de valamit kihozunk belole. Legkozelebb azert azt javaslom, hogy meg vasarlas elott kerdezz, mert igy mar eleg nehez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz barack1997 #45192 üzenetére
Nagyjából pont semmire sem válaszoltál, ami neki fontos!
LógaGéza Te sem!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
Megprobalok neked valami ertekelheto infot adni! Feltetelezve, hogy hagyod a gyari fejet es nem akarsz tovabb lepni annal, mint amit leirtal, szerintem nem kell semmi komoly dologra gondolnod. Ha 4 csatornas(sztereo) erositot veszel, akkor az kiszolgalja majd a hangszorot, amit veszel(ugye ezt meg nem tudjuk mekkora lehet) + a ladat is, ha kesobb ugy gondolod, de vehetsz 2 csatist is es ugy kell egy meg a ladanak is, ez tobbe kerul, tobb macera az elhelyezes, dragabb a kabelezes, de testreszabhatobb a dolog, bar a te szinteden szerintem teljesen felesleges.
Itt egy link(Barhonnan veheted, csak ez a bolt esett "kezemre" es nagyon segitokesz es profi csapat van ott, mint ahogy biztos meg sok mas helyen is)! Gyakorlatilag abban az arsavban szetnezel es valasztasz nehany neked tetszot, abbol konnyebben tudunk segiteni, tanacsot adni, nehogy valamit figyelmen kivul hagyj! Ha ladat is akarsz, akkor a hidbakothetoseg es az impedencia fontos ill. a magas-jelszintu bemenet a gyari fely miatt. Egyebkent ebben az arsavban velemenyem szerint inkabb izles, meret es elhelyezes kerdese, mert tul nagy hangkulonbseg gyari fejjel nem lesz(jobb fejjel sem tul sok van).
Ha esetleg erdekel a velemenyem, akkor en ugy valogatnek, hogy az elso szett egy marka legyen az erositovel. Ez semmi komoly, de sokszor a legjobb hang igy jon ki, mert szeretik egymast az osszetevok, de ez ne legyen tul komoly szempont, csak segithet a szukitesben.
Hasznalt cucc kerdesben te tudod, en nem szarakodnek par 10.000HUF-on, aztan rangatnam a karpitomat le-fol a BMW-rol, ha 2 honap mulva valami tonkremegy, illetve abbol kell valasztani ami eppen van! Az uj dolgok kibontasanak is van egy varazsa(plusz tuti benne van minden tartozek, nekem szemely szerint siman meger ennyit!Kiindulasi pontnak szerintem ennyi, meg mar nincs is kedvem irni ma, bocsi!
[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
Az autohifiben eleg sok a parasztvakitas!
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz opeter70 #45490 üzenetére
Ha ez meg csak a wattokra lenne igaz, mert azt legalabb komolyabb markaknal azert hellyel kozzel el is lehet hinni(RMS persze) de a kabelezesre is legalabb annyira igaz. En levegoben elvezetve kiprobaltam a Van Damme kabelt egy olcso 250ft-os rezkabellel osszevetve(4-4m). Egyidoben a ket oldal kulonbozo kabellel volt behuzva a hangvaltoig(onnan a VD ment, mert mar be volt epitve). Huzgaltam a balance-t az oldalak kozott, a parom is hallgatta(aki zenei vegzetsegu) de egy biztos, maskor nem veszek ilyen draga kabelt......
Lehet, hogy komolyabb cuccoknal kijon a hangja, de 2-300e forintos cuccig foloslegesnek iteltem a plusz kiadast. Szinte barmilyen OFC hangszoro rezkabel megteszi megfelelo keresztmetszetben. Inkabb adnek annyival tobbet az elso szettert, mert szerintem 20-25000 HUF-al dragabbat veve szettbol vagy erositobol stb.tobbet ad, mint a kabel.
Masik pelda, volt egy Fusion melyladam, majd valaki azt mondta, hogy nem alazna a JL Audio erositot ezzel a szar ladaval(6000-ert vettem hasznaltan). kb. 2 hete vettem Egy JL ladat 60.000-ert es bar mar nem volt meg a Fusion, igy nem tudtam egyma utan meghallgatni, de igy nem erzek szinte semmi kulonbseget(talan pontosabb). Lehet, hogy egy nagyobb erositonel jobban kijonne, de igy 1 het kulonbseggel hallgatva, tobbet vartam. Szoval ez egy ilyen kicsit szubjektiv sok esetben nem kezzelfoghato vilag szerintem. Biztos vagyok benne, hogy sok esetben tul vannak hype-olva a dolgok. Itt a forumon is olvasok nagyon sok ilyet pl. forrasztas meg saruzas! Ezt is probaltam eloszor saru, aztan forrasztas es a vilagon semmi kulonbseg. Hangsulyozom ezt csak egy rendszeren probaltam, de olvasva sok mindent, gondoltam kiprobalom ezeket.Ha van is merheto kulonbseg hallhato nemigazan! Nekem ez a velemenyem ezekrol, megegyszer mondom ezen a szinten! -
Kamikazeman
aktív tag
válasz kk831228 #45494 üzenetére
Igen en is erre gondoltam, aztan jon az, hogy kell csinalni valamit az elejevel, mert a kick bass-t teljesen elnyomja a lada, ezert a 80-tol folfele levo melykozeptartomanyban lyuk keletkezik es lehet cserelni az elso szettet meg a hozza tartozo erositot, mert keves lesz.... Legalabb is en most is erzek mar ilyet bizonyos zeneknel es hangero folott. Ez a bizonyos "mindig van leggyengebb lancszem a rendszerban" dolog amit itt nagyon helyesen mondanak nehanyan. Most ez igy optimalis az automba, de foloslegesen jo lada egy gyenge erositohoz, legalabb is most a rendszer ezt mutatja. Mint az epites elejen irtam is itt, ez az elso epitesem, mivel az auto max 1 evig marad meg, ez tanulo penz lesz(most semmit sem erzek ugy, hogy meghagynek, mert beleszerettem). Ebbol viszont nagyon sokat tanultam es a kovetkezo mar a konkluziok levonasaval fog epulni. Sokkal jobb lesz alig tobb penzbol, remelem.......
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz geza844 #45496 üzenetére
Igen en is igy latom, de meg akkor is ott maradna a hallas, ami egyenenkent valtozik. Van akinek a lagy magasak jonnek be, van akinek a harsanyabb, van aki szinpadot akar a muszerfalra, van aki szereti, ha korbeoleli a zene, van akinek kellenek a nagy melyek, van aki csak egy pontos es illeszkedo melyet szeretne kiegesziteskeppen. Van aki ilyen, van aki olyan mufajt hallgat es soha nem talalkozik azzal a reszletesseggel ami miatt a masik jobban szereti a sajat hangszoroit, mert az O zenei mufaja mas stb. stb. Ezek utan ha meg ezen kulonbsegek konbinacioit megszamoljuk rajovunk, hogy a tokeletes rendszert megtalalni szamunkra ugyanannyira nehez, mint egy szamkodos lakatnak megfejteni a kodjat, mert rengeteg variacio van. Es raadasul mindenkinek mas es mas variacio tetszik.
Jelenleg ugy latom, hogy leginkabb az arhoz parositjak az emberek a hangzast, pedig nagyon nincs igy es van nehany felkapott marka amit most mindenki favorizal, pedig sokszor vannak joval olcsobban ugyanolyan jo hangu cuccok is sot! Ha valaki most elegedett az ne hallgasson meg jobbat es akkor az is marad, ezzel sok penz marad a penztarcajaban.[ Szerkesztve ]
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz spiky03 #45522 üzenetére
Fejhez, szerintem barmely nevesebb gyarto, nagyobb erzekenysegu(90dB<)ovalja jo lesz Ha megtudod hallgatni, akkor a neked megfelelobb hangzasut vedd meg, ha nem, akkor amelyik tetszik. A celnak megfelelot 10-15eHUF kozott mar talalsz. Dragabbat szerintem folosleges venni, ha csak siman fejrol hajtod.
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz csucsotke #45719 üzenetére
En eloszor csak az egyik ajtot csinaltam meg es ugy meghallgattam, hogy mekkora a kulonbseg, majd utana a masikat is, de csak azert mert mar meg volt a szigetelo. Accordnal nem valoszinu, hogy legkozelebb is szigetelnem, mert nem volt tul nagy kulonbseg, amiota van lada mar a lada miatt az is eltunt. Szerintem tipusonkent eltero, hogy mennyire kell bele. Mindenkeppen jobb, de nem minden autonal ugyanannyit szamit. Egy C4-be nemreg raktam es ott sokkal nagyobb a kulonbseg. Az ajto csukodasan is hallatszott a C4-nel, hogy nagyon kong.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ASUS Z97 DELUXE // 1150 PRÉMIUM alaplap
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- DDR4 8GB 2400 samsung notebook RAM
- Eladó gamepad kihasználatlanság miatt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest