Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TJLavin #45299 üzenetére
Szia! Sajnos a gyari helyekre csak 10cm-es hangszoro fer, abbol pedig sosem lesz ertekelheto mely
Nekem ugy volt megoldva, hogy egy mdf gyuru feketere karpitozva fel lett fogatva az elso ajtokra a terkepzseb ele (terkepzsebet ket csavar fogja, hatrebb lehet fogatni az ajton). Az mdf gyuru mogott kivagod a lemezt es a karpitot (nem nagy melo) es maris fel tudsz oda rakni egy 16.5cm-es szettet, ami kulturaltan fog kinezni es szepen fog szolni
-
TJLavin
tag
Sziasztok, ma tulajdonomba került egy 96-os régi kasznis swift, szeretnék bele egy fejegységet de ennek ugyebár csak elöl van 2 hangszórója amit még meg se hallgattam de sejtem mire számítsak. A lényeg hogy szeretném valami 2 jobbra kicserélni, ezzel elérhetek javulást esetleg némi "mélyet"? Nincsenek nagy igényeim, nem akarom azt se hogy hangos legyen, kellemesen lehessen elhallgatni.
-
válasz
XP NINJA #45282 üzenetére
Igen, egy 4 csatis kell neked, facebook csoportban jobb hasznalt 4 csatis erok 20-25 korul mar vannak, signat, macrom, (kicx) pl mehet, ladabol valami zartat neznek, pl rockfordot. Kabel legyen jo minosegu, nem auchanos egybecsomagolt szar. Tapbol ar/ertekben a hegesztokabel jo, rca-bol ha uj akkor kacsa, hasznaltbol jo nem nagyon szokott lenni
Hangszoro is mehet kacsas.
-
kigoi
senior tag
válasz
runner 125 #45291 üzenetére
Oda kell figyelni de én nem szeretem ha takarja a rács.
Egyébként most a rács kivételét a magassugárzóra értettem,a másik szettemnél sem használtam közép hangszórónál rácsot de a magasnál rajta volt. -
runner 125
nagyúr
-
kigoi
senior tag
Már kész is.
[link]Ami egyből feltűnt hogy a magas nem hallatja annyira az alapzajt,csendesebb lett.
Az aramid át van itatva valami lakk szerűséggel,elég merevnek tűnik ami érces magas hangra utal de nem,sokkal kellemesebb mint a TNP alumínium membránú magasa.
Az sem volt mondjuk kemény mert elég vékony aluból készült de azért az tudod néha sikítani egy egy gagyibb 320-as mp3nál.
Itt már a rácsot sem tettem vissza Pap Zsolti javaslatára,így nem töri a frekvenciát.fnsteam
Norbi? Én még tényleg nem láttam egyszeresem bemászni hogy meglesse.
Akkor te erre felé laksz valahol?
Gyere akkor ma ha rá érsz Polgárra az M3 outlethez 17órára,lesz egy kis találkozó SQ-sok is lesznek. -
kigoi
senior tag
válasz
fnsteam #45285 üzenetére
Ja,hát ha Patrik így hozta akkor okés.
Én nem voltam még az ő versenyén,én felém Bass Face Baz van,Nemes Norbival.
Nem láttam még úgy felmérni a rendszert hogy nézegette volna milyen biztosíték van bent.
Természetesen ilyenkor nem az erősítőn kell cserélgetni hanem elől az ANL-t.
Mondjuk fenesse tudja,el kell olvasni az adott szövetség verseny szabályzatát mindig,én nem tudom őket mert sosem versenyeztem spl-ben. -
fnsteam
tag
Patricar:
Kezdő kategória:
750Wrms-ig, biztosíték maximum 80A. 2x20cm, 1x25cm, 1x30cm mélynyomó lehet.
Gyárias láda kinézet megkövetelt. A reflexnyílás maximum 2x100mm cső vagy ennek megfelelő felületű kb. 160cm2 slicc lehet.Egyedileg épített erősítők valamint linkelt erősítők nem indulhatnak. A kocsiban csak egy első akkumulátor lehet. Max: 14,7VHaladó kategória:
1500Wrms-ig, biztosíték maximum 150A. 3x20cm, 2x25cm, 2x30cm, 1x38cm mélynyomó lehet.
A reflexnyílás maximum 2x100mm, 1x160mm cső vagy ennek megfelelő felületű kb. 200cm2 slicc lehet.
Egyedileg épített erősítők valamint linkelt erősítők nem indulhatnak. A kocsiban az első akkumulátoron kívül 1db kiegészítő akkumulátor lehet, 2V-os cella viszont nem. Max: 14,7VProfi kategória:
2500Wrms-ig, biztosíték maximum 250A. 4x20cm, 2x25cm, 2x30cm, 1x38cm mélynyomó lehet.
A reflexnyílás mérete és kivitele nem korlátozott.
Egyedileg épített erősítők nem, linkelt erősítők viszont indulhatnak. A kocsiban az első akkumulátoron kívül 2db kiegészítő akkumulátor engedélyezett, 2V-os cella viszont nem. Max: 14,7VExtrém kategória:
Teljesen nyílt kategória, nincs teljesítmény, feszültség, akkumulátor, egyedi komponensek, mélynyomó darabszám és helyzet megkötés. Az autónak saját funkciója szerint működőképesnek kell lennie! -
XP NINJA
őstag
válasz
tboy93 #45270 üzenetére
Erősitőm és kábeleim még nincsenek, úgy néztem 4 csatornásra lesz szükségem. LG lac2900rn fejegységem van, de sajnos már csereérett, helyette valószinüleg MVH 160UI lesz.
Zenéim elég vegyesek, egyedül a magyar könnyűzene megy főként, de ha többen vagyunk előjön az elektro minden fajtája
-
kigoi
senior tag
-
fnsteam
tag
érthető volt persze
szerinted érdemes megvenni ezt az erőt vagy még keresgéljek?
160A biztosíték van benne , de mondjuk ha a versenyen 150 a limit és én olyat rakok bele akkor ezt kicsaphatja vagy csak egyszerűen le lesz folytva?
A másik , hogy érdemes rá áldozni még egy ilyen nyomóra? vagy majd inkább nagyobbat de 1-db-ot hozzá hangolt ládával -
kigoi
senior tag
válasz
fnsteam #45277 üzenetére
Igazából nem kell átkötözgetni ha zenét akarsz,pusztán nem hangosítod annyira fel.
Az 1ohm csak lehetőség a nagyobb erősítő teljesítményre,de nem jelenti azt hogy 1ohmon nem lehet ugyan akkora áramfelvétellel zenét hallgatni mint ha át kötnéd 4ohmra.Ezt úgy képzeld el mint egy szabályozott kamion meg egy simán.
A leszabályozott a 4ohm,ő 100km/h nál nem bír többet,egy sima meg képes mondjuk 130km/h-ra.
Viszont mind kettővel lehet menni 50km/h-val is vagy 40el is.
Remélem érhetően fogalmazok.Elvileg erősebb generátor nem gond a motornak,úgy van kitalálva az áttételezés hogy nem fogja a motort.
Klíma is azért folytja a motort mert ott plusz dugattyút mozgat,ott sem a generátor nagyobb áramtermelése a ludas. -
fnsteam
tag
csak azért kérdezem mert ha utcán használom zenélésre akkor 4ohmon használnám viszont akkor ki lehet tekerni ha jol értem , de ha verseny van akkor meg 1ohmon , de két ilyen Gz-t elbírna vagy úgy már fika lenne meg nagy lenne az áramfelvétel?
Generátor tuningoláson is gondolkodtam , de ebben bizonytalan vagyok hogy mekkorát rakhatok fel max meg milyet .... kis 1.3as motor nemtudom mennyire viseli el
-
kigoi
senior tag
válasz
fnsteam #45275 üzenetére
Nem is pont ez a kérdés hanem hogy hogyan fogsz közlekedni,vannak a normálatlanok akik 130dB-el mennek városban is meg mindenkor,meg vannak az értelmesebbje aki versenyre jár és ott mutatja meg mit tud a rendszer ha meg simán közlekedik akkor meg beéri normális hangerővel is.
Ha az első vagy akkor töltögetni kell majd sűrűn az akukat mert a 70A generátor pics@ füst ilyen használatra.
Egy nagy hifis aku egyébként elég lesz az erősítőnek versenyen is.Nyomónak terhelhetősége van,nincs teljesítménye,tehát ha 1000W rms akkor annyit adhatsz neki,kérdés hogy az erősítő tud e annyit adni,1ohm-on fog tudni 1000W-ot adni neki.
-
kigoi
senior tag
válasz
geza844 #45264 üzenetére
Jól írják meg kell hallgatni hogy jobb.
Ami a fizikát illeti,a hangváltó tekercse nem vágja meg alul csak felül.
Ha rá van engedve az alsó freki is akkor nagyobb kilengése lesz a membránnak ugyan akkora hangerőn is.
A hangerővel óvatosabban kell majd bánni,alacsonyabb frekvencia nagyobb terhelést jelent,tehát több W-ot kap majd. -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Audio System MX 165 PLUS-t vettem régebben, most szeretném bőviteni egy mélyládával.
12K-15K-között már látok DLD 500+ hangszórót, de elbizonytalanit hogy mindenki csak kipróbálja és eladja. Milyen véleménnyel vagytok róla? És milyen ládát válasszak hozzá ha olyat veszek amihez nem jár? -
felic555
tag
Sziasztok!
Vettem pár napja egy JVC KD-X220-as fejegységet. Be lett szerelve, működik is szépen. Viszont egy baja van, hogy ha a kulcsot kihúzom, majd megint bedugom, akkor elveszti a beállításokat.
Illetve a programozott rádióállomások megmaradnak, de azon kívül mindent előlről kellene beállítani.
Pl: demo mód, EQ, a számcímek folyamatos görgetése, dátum, idő stb.
Nem tudjátok ez miért lehet? Már kiolvastam a kézikönyvet odavissza. Nem találtam semmit benne erről.
Kerestem FW updatet, de nem találtam hozzá.
Valakinek ötlet?Előre is köszi,
Felic -
mandras81
senior tag
válasz
geza844 #45264 üzenetére
Kipróbálnod nem kerül semmibe. Sokan azt csinálják, hogy 40Hz-en megvágják a mélyközép alját. No nem azért, mintha fontos lenne levágni a kick-ről a 40Hz alatti hangokat, hanem mert állítólag így kontrolláltabb lesz a hangszóró mozgása, kvázi javítja a dinamikát. Hogy ez woodoo, vagy sem, ki-ki döntse el maga.
Én a helyedben nem vágnám meg alul a szettet - ha tényleg csak 100Hz a minimum freki -, a szubot pedig első körben 80Hz-ig engedném fel. Persze, ahogy írtam fentebb, a próbálkozás ingyen van, majd a füled megmondja, hogy mi a jó beállítás. Vagy, ha nem, akkor örülj neki, mert a hifibogár sem tud belemászni!
-
geza844
aktív tag
És az 2 általam felvázolt opció közül szerinted melyik adna jobb eredményt? Érdemes egyáltanám kipróbálnom a 2-es opciót, ha most az 1-es működik, és egész jól szól? Persze a jó is relatív, tudni kell, hogy én még nem hallottam igazán jó rendszert, ezért lehet, hogy ami nekem "egész jó", attól más elhányná magát...
-
geza844
aktív tag
Hát nekem olyan van, amiben nincs: Clarion FB289RBT
Sőt, a fejen csak 1 RCA van, és az aktív mély RCA osztón keresztül van bekötve, így teljesen esélytelen, hogy a fejről bármit külön állítsak az első szettre, meg a mélyre...
-
geza844
aktív tag
Az erősítőm szűrői fixek, a HP 100Hz feletti hangokat engedi át az LP meg a 100Hz alattiakat. Legalábbis én ezt bogoztam ki ebből a leírásból. Tehát nincs nagy mozgásterem.
Nagyjából 2 opcióm van (szerintem):
1. az első szettre ráengedek mindent, aztán majd a váltó elintézi, de tudtommal a váltó mélyközép kimenete alulról nem vág, vagyis az 50Hz alatti frekit is ráengedi, ami nem jó. Az aktív mélyet LP szűrőjét tudom állítani 60Hz és 120Hz között, ezt mondjuk beállítom 80Hz köré. Most egyébként ez van beállítva, csak féltem a mélyközepet, hogy nagyon kileng a mély hangoktól.
2. az első szettre az erősítő beépített fix HP szűrőjével csak a 100Hz feletti hangokat engedem rá, és az aktív mély LP szűrőjét 100Hz-re állítom.
Persze én is jobban örülnék ha lehetne állítani a szűrést, de sajnos nem lehet. Vagyis lehet, de ahhoz alkatrészeket kell cserélnem az erő váltójában, ha jól tudom.
-
kigoi
senior tag
válasz
geza844 #45258 üzenetére
Nyugodtan mehet 100hz alá sőt,a nyomónak szerintem nagyon nincs szép hangja már 100hz felett,150ig felengedve meg pláne.
Én 80hzen vágom 24dB/octal és e felé már nem nagyon szokta engedni senki,van aki már 60on levágja.
A szettet is le kell engedni 60-80Hz-re,fülre állítsd természetesen,ha 80hz alatt nem hallod hogy mélyülne a hangja akkor nem kell lejjebb engedni.
Ha meg dobhártyát akarsz szaggatni akkor addig feljebb viszed a vágást kicsit és máris védve van. -
geza844
aktív tag
Az erősítőm beépített HP szűrője 100Hz-nél vág gyárilag (persze van hozzá, egy részletes leírás, hogy pontosan milyen alkatrészeket kell mire cserélni, hogy akárhány Hz-en vágjon, de szerintem még gyári állapotú), vagyis csak az efölötti hangokat engedi át. Azon gondolkozom, hogy mégiscsak bekapcsolom a HP szűrőt az első szettre, mert az aktív mélyemet 120Hz-ig lehet állítani, és akkor azt beállítanám 100Hz-re. Kérdés, hogy összességében javulni fog e így szerintetek a hangzás, ha egyébként az AS Radion mélyközepe szerintem bőven 100Hz alá tud menni, mert meg van csinálva az ajtó szigetelés, és mikor először az LP szűrő volt bekapcsolva az erőn, elég komoly mélye volt a mélyközépnek. Szóval szerintetek érdemes e levágni róla azt a kb 50Hz és 100 Hz közötti frekit? Azt olvastam (meg valaki itt javasolta is), hogy nem jó, ha a mélyközép megkapja a legmélyebb hangokat is, mert nagy hangerőn igen nagy kitéréseket produkál, és az nem tesz neki jót.
Egyébként autóhifi beállításról ezt találtam: Minden, ami Autóhifi 3. rész
Ezt jó ha végig csinálom ugye? -
geza844
aktív tag
Hogy én mekkora egy f.sz vagyok... csak szépen el kellett rendeznem a kábelelet az erősítő körül, és megszünt a generátor zaj
Most már csak a remote-ot kell rendesen bekötnöm, hogy ne kelljen napjában 4-6-szor motorteret nyitni, bitziz össze/széttekerni...
-
geza844
aktív tag
-
geza844
aktív tag
Ezt nem hiszem el... generátor zaj... hogy a f.szba??!!?? Az RCA mellett nem megy semmi, testelésre is figyeltem, mit nézzek meg?
De én azt hittem, hogy ezt az erő még erősíti, de ez állandó hangerejű, a fejen beállított hangerőtől független, vagyis ha eléggé felhangosítom, egy pont után nem hallatszik, ez normális?
-
geza844
aktív tag
Viszont valamit elcsesztem a remote bekőtésével, mert nonstop megy az erő meg a láda, és most rámértem, gyujtás nélkül 1,6A-vesznek fel... szedhetem ki a fejet... pedig már azt hittem kész vagyok...
-
geza844
aktív tag
Ja igen, a gyári leírás alapján kötöttem be, ami a 2 csatornás sztereó módban hidalva írja a bekötést. Mondjuk ezt írhattam volna. Hát ez a 2x50W annyira elég, hogy nem is tudom teljesen feltekerni a hangerőt, mert egyszerűen soknak érzem. Nameg vannak szomszédok
Van mellette egy 70W-RMS-tudo kis aktív mély (Blaupunkt odsb 8000a), és így együtt egész kellemesen szólnak a kis Polo-ban. Hmm.. tetszik! Bár gondolom, hogy ezen még lehetne sokat fejleszteni, de azt hiszem egy darabig én el leszek velük
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Akvarisztika
- Horgász topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bittorrent topik
- Autós kamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest